Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badacz5sęk

ona nie chce mieć dziecka, obawia się że ją zostawię

Polecane posty

Gość badacz5sęk

już padam na twarz po całym dniu ale ta sprawa nie daje mnie spokoju, dlaczego po pięciu latach naszej znajomości ona nie zgadza się na dziecko, dlaczego nie zgadza się na ślub cywilny i musi być kościelny nawet bez gości i bez sali balowej i weseliska ale musi być kościelny. Obawia się że gdy urodzi dziecko to zostanie sama i samotna bez żadnej pomocy z mojej srtony , obawia się że jej zrobię dziecko i ucieknę gdzieś do Holandii albo gdziekolwiek Czy można walczyć z taki kobiecymi kompleksami, czy lepiej poczekać aż kobieta dojżeje psychicznie ?

Gość powariowali ludzie
może to ty musisz dojrzec skoro piszesz,,dojżeje,, przez ż

Gość tak się pytam...
a dlaczego Ty nie chcesz kościelnego?

Gość powariowali ludzie
tak już jest ze jak kobieta chce miec ślub i może miec kościelny to chce taki mieć, a czy bedzie miała cywlny czy kościelny to i tak nie jest to gwarancja ze małżenstwo bedzie trwałe

Gość masz tu 18-20 lat
chyba na odwrót... babki wiedzą, że ciąża-dziecko stawia faceta w fakcie- jest dziecko musisz z nią byc. Wiec wiele babek najpierw zachodzi w ciąże bo wie i mysli, ze facet ich nie zostawi. Łatwiej miec dziecko niz zaciagnac faceta do slubu. wiec cos nie tak z Nią.

Gość badacz5sęk
powariowali ludzie przyznaj się tak bez bicia od której godziny porannej jesteś na nogach ?

Gość powariowali ludzie
hehe a co to ma do tematu>> ostatnio wstałam o 5 bo juz zasnąć nie mogłam , wypiłam kawe ale potem byłam nieprzytomna

Gość łącze się z nią w bolu.
biedaczka pozdrow ja ode mnie. U mnie to samo. dziecko, dziecko, slub, slub. Slubu nie chce w ogole a dziecko moze za 10 lat.... A to gadanie jest dołujące, wiem ze jest ze mna szczesliwy, ale czuje sie jakbym mu krzywde wyrzadzala czy cos, bo mu dzieciora nie pregna powić.

Gość powariowali ludzie
a mnie sie zawsze wydawało, ze kobieta chce miec dziecko, a nie mezczyzna ze mezczyzna chce kobiete - dziecko niekoniecznie

Gość masz tu 18-20 lat
do powariowali ludzie..to prawda.. wiele chce miec dziecko zgodnie z zegarem bilogicznym czyli..tak do 22-24/25 roku zycia.. wiec aby urodzic przed 30. I maja je z kim one uznaja za sluszne itp.

Gość frufru
chce ślubu kościelnego, bo ten jest nierozerwalny. po cywilnym rozwód dostanies, po kościelnym nie. a że nie chce miec dziecka bez ślubu to świadczy tylko o tym że mądra kobietka. ożeń się z nią i wtedy rób dzieci. tym bardzije że nie ma dziewczyna wymagań przerażających i nie ma się co wykręcać brakiem pieniędzy itp.

to chyba normalne że ma obawy... Tak się składa, że dużo kobiet zostaje samych po zajściu w ciążę, bo facet nagle zmienia zdanie lub po narodzinach stwierdza że pieluszki i kupki go nie interesują. Może Ci do tego stopnia nie ufa? A co do ślubu... Może tak została wychowana?

Gość Klaudynkkaa20
no własnie lepeij najpierw wziazc slub a pozniej małżenstwo stara sie o dziecko nie ma w tym nic specjalnie dziwnego

Gość badacz5sęk
Jestem ateistą i perspektywa ślubu kościelnego jest dla mnie nie do przyjęcia... :o

Gość MI to nie wyglada na kompleks
tylko strach przed mezczyznami, moze ma zle doswiadczenia, zdradziles ja kiedys?

Gość frufru
a dla niej jak widze nie do przyjecia jest nie miec ślubu koscielnego. jak to zamierzacie pogodzic?... moze najpierw rozstrzygnijcie tę kwestie a potem sie zajmijcie dziecmi?...

Gość badacz5sęk
nigdy, ale ona na mnie napiera żebym zaczął z nią chodzić do kościoła. z początku nic na to wskazywało. ja zaakceptowałem jej przekonania i myślałam że ona moje. ona nie potrafi zrozumieć że ją kocham i nigdy nie zostawię... nie rozumiem jej zachowaniaa

Gość frufru
no to moze najpierw wyjasnijcie miedzy soba te sprawy? co bedzie po ślubie, jak beda wychowywane dzieci?... a potem je róbcie...

Gość JRF
bardzo madra dziewczyna ,niech sie nie da!!! ja tez sie bałam,ale uległam teraz samotnie borykam sie z problemami kredytów i wychowywania dziecka.a gnojek mówił że zawsze bedzie ze mną.

Gość JRF
chcesz dziecka sam sobie urodz

Gość badacz5sęk
nie umiesz czytać ze zrozumieniem? chce ślubu i dziecka. ale ślubu cywilnego. kościelny nie wchodzi w rachubę, takie są moje przekonania.

Gość badacz5sęk
JRF - a co by zmienił fakt że facet związałby się z tobą w kościele. myślisz że by cie nie zostawił. zostawiłby, bo cie nie docenił. i pewnie to frajer. nie rozumiem jak można zostawić kobiete ze swoim dzieckiem i do tego kredytem!! tego gościa mężczyzną na pewno nie można nazwać..

Gość Władek z ziem odzyskanych
to bierz slub koscielny i miej przekonania jakie chcesz haha

Gość badacz5sęk
Władek z ziem odzyskanych - heh. najśmieszniejsze jest to że twoja rada wszystkie problemy by rozwiązała.

heh to rada Pawlaka;) a tak serio to skoro ona wiedziała, że jesteś ateistą to nie powinna Ci teraz truć dupy o kościelny. no chyba ze wcześniej nie wiedziała jakie masz poglądy

Gość badacz5sęk
Ale my mamy po 28 lat. Nie jesteśmy dziećmi, mamy za co się utrzymać. Mamy oboje dobrą pracę, pokończone studia. Wiedziała zawsze jakie mam poglądy, że nie chce ślubu kościelnego. Jesteśmy zaręczeni od roku i przez rok ten problem narasta. I staje się coraz poważniejszy..........

Gość badacz5sęk
Nie wiem co zrobić. Mam wrażenie że nie dojdziemy z tym do porozumienia. Ja z dnia na dzień nie zacznę chodzić do kościoła, a ona z dnia na dzień nie zmieni swojej decyzji. Dokąd nasz związek zmierza? Bo mi się wydaje że donikąd.

Gość badacz5sęk
zawsze twierdziła że chce. nie wiem... może rozwód starszej siostry coś zmienia? jej siostra została z 2 dzieci, jej facet zostawił jej dla licealistki :o

Gość badacz5sęk
*ją

jeśli wiedziała od początku o Twoim światopoglądzie to znaczy że jest niepoważna! nie można wymuszać kościelnego na ateiście, to niedorzeczne. skoro się z Tobą związała, a następnie zaręczyła to znaczy, ze zaakceptowała Twoje spojrzenie na te sprawy. A teraz odwraca kota ogonem i marudzi Ci o kościelnym. bez sensu. Ta Twoja lala jest niedojrzała