Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Freydis

Wyw贸z starych mebli-orientuje sie ktos?

Polecane posty

Witam. czy ktos wie moze, co nalezy zrobic ze starymi meblami, zdemontowanymi piecami , tj.kaflami,drewnem z pod艂og?czy kom eko to gdzies wywozi?nie chce wyrzucac na dziko, ale nie mam pomyslu jak ogolocic chate przed remontem....

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 liliwanilikiki
uppp

Udost臋pnij ten post

Zale偶y od gminy w kt贸rej mieszkasz.U nas nie ma odzielnego miejsca sk艂adowania grat贸w,nale偶y p贸j艣膰 do Zarz膮du sp贸艂dzielni,wsp贸lnoty lub zadzwoni膰 do firmy,kt贸ra wywozi 艣mieci(przewa偶nie maj膮 logo i nr telefonu na pojemnikach) Jesli mieszkasz w domu jednorodzinnym to dzwo艅 bezpo艣rednio do firmy z kt贸r膮 masz umow臋 na wyw贸z.Mo偶esz spr贸bowa膰 w urz臋dzie miasta lub gminy zapyta膰 czy jest wyznaczone miejsce na wyw贸z takich odpad贸w,ale z tego co mi wiadomo to miasta i gminy odchodz膮 od tego,ale warto spr贸bowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 idziesz do firmy
Ja posz艂am do firmy, kt贸ra w naszym mie艣cie zajmuje si臋 wywozem 艣mieci. Podstawili mi kontener, do kt贸rego pow臋drowa艂o wszystko niepotrzebne z mieszkania. Za wyw贸z zap艂aci艂am drobne pieni膮dze. Je艣li tego nie ma a偶 na kontener to podstawi膮 co艣 mniejszego, co艣 zaproponuj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szybkoszybko
mia艂am do wywalenia kanap臋 i dwa fotele,zadzwoni艂am do firmy,kt贸ra wywozi 艣mieci,powiedzieli,偶e podstawi膮 mi kontener,bodaj偶e za 200z艂 (to by艂o ze 3 lata temu),nie pami臋tam ile za wywiezienie,mo偶e si臋 ju偶 nie zapyta艂am,bo te 200 z艂 mnie wystarczaj膮co powali艂o skonczy艂o si臋 tak,偶e zadzwoni艂am do go艣cia od przeprowadzek i kaza艂am to wywiezc na wysypisko miejskie,za wszystko 100 z艂 zap艂aci艂am (艂acznie ze zniesieniem tych mebli z II pi臋tra)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oriflamka22
Moi rodzice ostatnio za podstawienie kontenera zap艂acili 300z艂. By艂 to kontener na gruz ,ale to chyba nie ma znaczenia. Na szcz臋艣cie dw贸ch s膮siad贸w si臋 podczepi艂o i ka偶dy zap艂aci艂 po 100z艂.

Udost臋pnij ten post

ehhh nie myslalam ze to az takie drogie...ale dorwalam nr kom eko zadzwonie jutro i dowiem sie.moze jest tak, ze rozne ceny w roznych miastach....mam nadzieje ze jednak tak:)a duze te kontenery podstawili?bo u mnie w taki normalny to nie wejdzie wszytsko, robie ogromna rozpierduche, wszystkie meble i sprzet agd, rtv out, zrywam podlogi, rozbijam piece....bedzie tego troche....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oriflamka22
Na tak膮 rozpierduch臋 to nie wiem czy w jednym kontenerze wszystko pomie艣cisz ;)

Udost臋pnij ten post

no i wiem juz wszystko.kontener na gruz--350zl, na meble--300. i na pewno w jeden to sie nie zmiesci...paranoja....trzeba bedzie wykminic cos innego...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 macie na remont a na wyw贸z
grat贸w juz nie ? potem stoj膮 g贸ry 艣mieci i starych grat贸w w okolicach le艣nych parking贸w

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 macie na remont a na wyw贸z
a drewno z pod艂贸g to chyba mo偶ecie dac kmus kto ma piec, potnie sobie i bedzie mia艂 czym pali膰

Udost臋pnij ten post

na wysypisko dzikie to w zadnym wypadku, zawsze sie wkurzam jak widze sterty smieci na lace za domem:/ ale taka suma to pzresada, mamy na remont, ale to nie znaczy ze bede takie sumy ladowac im w ty艂ek. co do drewna, to fakt, potnie sie i da sasidwi, ktory jest biedny:)tak samo meble, a co. zostaje kwestia kafli, naprawde nie wiem co z tym zrobic...lodowka itp. pojda na zlom, ale te nieszczesne kafle.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pior臋 r臋cznie bo mam drogie
wiesz co, jak Wam tylko te kafle zostan膮 to przypilnuj kiedy 艣mieciarka zaje偶d偶a i zagadaj z panami. ja tak w艂asnie zrobi艂am jak mia艂am troche odpad贸w budowlanych i za 50 z艂 z usmiechem zapakowali na 艣mieciarke :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo wy byscie chcieli wszystko za darmo . Co wy myslicie ze ludzie jesc nie musza?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Spr贸buj u nich - http://wywozgabarytow.pl Nie bior膮 du偶o, a byli terminowi, co uwierz mi w tej bran偶y jest rzadko艣ci膮. A zabieranie si臋 za to samodzielnie, jest jedn膮 wielk膮 bzdur膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
gminy teraz odpowiadaj膮 za wyw贸z 艣mieci zadzwo艅 do gminy i si臋 dowiedz u mnie na przyk艂ad co 2 tygodnie jest we wsi tak zwany mobilny punkt odbioru odpad贸w i wszystkie pobudowlane 艣mieci mo偶na im zawie艣膰 dodatkowo kilka razy w roku wywo偶膮 tak zwane gabaryty, np. meble - wystarczy zadzwoni膰 i przyjad膮 pod dom a swoj膮 droga mo偶na odwie藕膰 do specjalnego punktu w gminie, w kt贸rym odbieraj膮 wszystko, 艂膮cznie z elektro艣mieciami, bateriami, odpadami niebezpiecznymi itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja korzystalam z firmy cleanworld http://www.cleanworld.pl/ ktora zajmuje sie m.in wywozem takich smieci poremontowych, odpadow, gruzu itp. Wystarczy sie z nimi umowic na jakis konkretny dzien i godzine i po problemie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Firma http://www.emkatrans.pl/ rowniez zajmuje sie wywozem starych mebli - moze oni beda mogli pomoc? sp贸jrzcie sobie na ich strone, tam wiecej info zdob臋dziesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
teraz gmina wywozi wszystkie 艣mieci u mnie w gminie jest regularnie zbi贸rka i trzeba tylko to zg艂osi膰 telefonicznie i w danym dniu wystawi膰 przed posesj臋 zadzwo艅cie do gminy i si臋 dowiedzcie, jak to jest u was zorganizowane, nie ma co wydawa膰 kasy na firmy wywo偶膮ce 艣mieci, ju偶 p艂acicie za wyw贸z 艣mieci

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li kto艣 z okolic Warszawy wci膮偶 potrzebuje pomocy w podobnej sprawie, to przesy艂am dane kontaktowe do sprawdzonej firmy - www.asik.pl/kontakt R贸wnie偶 musieli艣my wyrzuci膰 mn贸stwo starych rzeczy przed przeprowadzk膮 i spisali si臋 doskonale.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 mog臋 poleci膰 firm臋 http://www.autor.pl/ s膮 solidni i bezpiecznie przewioza twoje wszystkie rzeczy gdzie chcesz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drBrzezi艅ski43
Witam, pisz臋 odno艣nie zapytania, wystarczy wpisa膰 w google ,,wyw贸z starych mebli" tam znajduj膮 sie namiary do firm, kt贸re zajmuj膮 si臋 tym. W kielcach korzysta艂em z takich us艂ug za 150z艂. (Kwestia dogadania si臋 z szefem, idzie na komromis, zszed艂 troch臋 z z ceny) - ,,utylizacja, wyw贸z starych mebli itp." tel. 609-209-039. Polecam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dok艂adnie, lepiej odda膰 takie rzeczy w specjalnym punkcie,jak ca艂膮 reszte odpad贸w gospodarstwa domowego, zar贸wki, baretie, tonery i inne zu偶yte odpady, niz wyrzuci膰 do lasu czy przy drodze. U mnie ta firma zajmuje si臋 odbiorem odpad贸w - www.pgrproeko.pl i nie ma z tym problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dok艂adnie, lepiej odda膰 takie rzeczy w specjalnym punkcie,jak ca艂膮 reszte odpad贸w gospodarstwa domowego, 偶ar贸wki, baterie, tonery i inne zu偶yte odpady, niz wyrzuci膰 do lasu czy przy drodze. U mnie ta firma zajmuje si臋 odbiorem odpad贸w - www.pgrproeko.pl i nie ma z tym problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mozesz zglosic sie do www.nowista.pl oni zajmuja sie wywozeniem takowych rzeczy, wiec mozesz smialo do nich zagadac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Postaraj sie przez jakas firme, kt贸ra regularnie robi wywozy, powinno by膰 dosc tanio i szybko ,np. www.asik.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
czy ktos z was korzystal moze z oferty www.pgrproeko.pl ? zastanawiam sie nad zg艂oszeniem do nich, ale ka偶da informacja by艂aby cenna :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kosnsek
To si臋 za艂atwia prywatnie, tutaj macie kontakt - http://wywozgabarytow.pl/ I wtedy was to nie obchodzi - zajmowanie si臋 tym samodzielnie mija si臋 z celem...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tez korzystalam wlasnie z Asik jesli chodzi o wywoz starcych mebli i oproznianie piwnicy :) polecam, maja super ekipe i uwijaja sie raz-dwa

Udost臋pnij ten post