Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annajot

Ile do koperty dla znajomych?

Polecane posty

Gość annajot

Znajomi zaprosili nas na wesele, ile teraz daje się do koperty od pary?

To chyba zależy jak bliscy sa Ci znajomi. Moja koleżanka dostawała od 200 zł w górę.

Gość annajot
Dośc bliscy.

No to powiem Ci, że My takim bliższym znajomym daliśmy w zeszłym roku 300 zł, Przyjaciołom 500 zł, ale myślę, że chyba nie ma na to reguły.Ja uważam, że każdy daje tyle ile uważa i na ile go stać.

Gość majka 500
My od półtora roku zawsze dajemy po 400

Gość jakaś takaś lu
400

Gość thyh
Daj tyle na ile cie stac n wszystkich weselach na jakich bylam ludzie dawali tak zeby sie mlodym wrocilo np. szla para i dawala 400 od pary albo 300

Gość motylek_85
My w tamtym roku daliśmy 300 zł

również wydaje mi się, że 300 to minimum, bo tyle mniej wiecej płaci się za parę w knajpie.

Gość zalezy w jakiej knajpie...
... bo ja płaciłam 460 zł za każdą zaproszoną parę

Gość bez sensu to jest
co znaczy - TYLE PŁACI SIĘ W KNAJPIE OD OSOBY? Jakiś taki durny trend, ze "talerzyk powinien sie zwrócić". Rozumiem, ze jak ktos mnie zaprasza, to liczy się z poniesieniem jakiegos kosztu. A to co niosę to niose w prezencie i daje tyle na ile mnie stac. Bo to chyba nienormalne żebym oddała kupe kasy za "talerzyk" jesli np ktos zrobi wesele w drogiej bardzo knajpie?

Gość sdjhdqjshds
oczywiscie, zeb nienomalne jest zwracanie kosztow wesela bo za 300 zlotych i wiecej pojdziesz sama sie najesz do porzadnej knajpy i zjesz lepiej niz na weselu. bo na weselu dostaniesz przewaznie rosol, schabowego albo devolaja, barszcz z krokietami, strogonowa i jeszcze ci obrzydzi jedzenie pieczone prosie albo inny durny wymysl. i na dodatek nie bedzie ci przygrywal wiesniacki zespol ktory zafalszuje 95% piosenek. ja daje zwykle 300-400 zlotych, siostrze dalam 2000. do tego jakis drobiazg na pamiatke, ladne filizanki, kubeczki, ramka, imbryczek, obrazek, karykatura ...

Gość konsultant ds.ślubu
Jeżeli bliski znajomy 200zł i więcej

Gość w kwietniu brałam ślub
najmniej dostaliśmy od pary 400 zł. najwięcej (pomijając chrzestnych i rodziców) 1000 zł.

Gość zalezy w jakiej knajpie...
do sdjh.... : wszystko zalezy gdzie idziesz. u mnie nie bylo barachla na stołach, stąd wysoka cena od osoby. a zamiast wiesniackiego zespolu byl znany dj. oczywiscie kazdy daje tyle ile moze, ale sorry - jesli ludzie zarabiaja 40.000 na miesiac, a przychodza w 3 osoby i zostawiaja w sumie 400 zł, to ja wymiękam :( jakos tak pozostaje niesmak

Gość tyle ze
przecietny czlowiek nie zarabia 40.000 na miesiac

Gość Pani Kontrowersja
Pieniądze to zawsze temat kontrowersyjny - punkt widzenia zależy oczywiście od punktu siedzenia, czyli czy jest sie gościem czy Młodą/Młodym. Wiecie co w tym wszystkim jest okropne? że pytania typu ILE DAĆ, biorą się stąd, ze ludzie boją się być obgadani, ze mało dali. Bo zawsze jest tak, że komentuje sie to kto ile dał. Obrzydliwe. Nie umiemy czasem ani dawać z serca ani z serca przyjmowac prezentów.

Gość Kawiareneczka
ja tam tez 300-400

Gość selllen
czasem tak czytam ile ludzie dają.........żeby faktycznie tak było :D:D bez obrazy! ale wiem, że mało kto myśli o tym , że 'talerzyk ma się zwrćóić ; "P ja baaardzo czesto dostawałam dosłownie po 100 zł od pary!! ale oczywisci ebyło i po 400 zł ale 100 niestety czesto 130-zł kosztował mnie 'talerzyk' :O za osobe

Gość selllen
Pani Kontrowersja---------nigdy nie uwierze ze ludzie myslą ze bvedą obgadani bo za MAŁo dali :P:P mało kto ;)

Gość Kawiareneczka
sellen - a Ty robiłas wesele zeby się zwróciło? Nigdy tak nie jest. Przeciez chyba duża jesteś i wiesz, że sa bogaci i biedni, a zaprasza się z serca? to co znaczy Twoje NIESTETY. Ja pierniczę.

Gość griksik
prezent a nie kasę!

Gość selllen
nie, mie robiłam wesela żeby się zwróciło :) źle mni ezrozumiałas po prostu śmiac mi sie chce że ludzi e wypisuja ze daja po 400 zł ........ bo wiem jak jest naprawde A to ze się znajduje puste kopety?? żenada Mam róznych znajomuch ale jesli idzie sie do kogos na wesle i daje pusta koperte to jest jasne - ptzyszło się zwyczajnie nażrec (ze tak brzydko powoiem) i napic za darmo ;) nie?

Gość selllen
a włąsnie.........najbradziej zadowolona byłam własnie z prezentów :) i nie, nie dostałam 5 żelazek, i tego typu rzeczy :D miałam fajne prezenty i zawsze bedą tez pamiątką dl amnie

Gość ooossaaaaaaa
my z mężem naszej znajomej daliśmy 500zł + prezent za 300zł

Gość selllen
nie :D:D pustych nie ale bardzo duzo słyszałam o tym ze ludzie puste dają ;)