Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annajot

Ile do koperty dla znajomych?

Polecane posty

Gość etve v
ooooossaaaa-- a my daliśmy 1000 zł i prezent za jakies 600 zł, kwiaty za 70 (storczyki) no i bombonierke za 35 bo kicha :O

Gość ooossaaaaaaa
i co to ma do mnie? :o bo nie rozumiem :p

Gość etve v
tak mówie :) bo chyba myslisz ze duzo dałas

Gość ooossaaaaaaa
niczego takiego nie poweidziałam :) autorka pytala ile dac wiec napisalam ile ja dałam ;)

Gość ooossaaaaaaa
ogolnie to jestem zdania zeby mlodym wrocilo sie za przyjecie i zeby mieli jeszcze cos dla siebie :)

Gość etve v
młodym zwraca sie tylko wtedy jak robia takie bardzo średnie wesele - tzn średnie w kosztach - brzydka sla (szkoła np. :P) kiepskie jedzenie, fatalna obsługa, tania pozyczona sukienka itd niestety - coś za coś - za luksus sie płaci

Gość ooossaaaaaaa
to zależy w jakim mieście i też od restauracji. Ja bylam w malutkim miaseczku na weselu, mlodzi płacili 150zł od pary i nie dosc ze sala byla duza i ladna to jedzenie pyszne ;)

Gość etve v
150 zł to wiadomo już ze w nienajgorszym miejscu

Gość maluta olap
kiedyś ktoś mi opowiadał że był na weselu i podobno tanie nie było to jak gość prosił o herbatę to kelnerka powiedziała że zapyta czy może podać bo nie wie czy są w cenie :/

Wiecie co... możecie mi nie wierzyć, ale my liczyliśmy jak na razie tylko koszty i w ogóle nie myśleliśmy o tym czy się zwróci czy nie w kopertach. To momentami przykre jest co ludzie tutaj piszą. Gdzie jest idea, gdzie cel zapraszania gości? Przeciez tak naprawdę powinno chodzic o to, zeby serdecznie przyjąc gości którzy przyjda na wesele (zaznaczam, ze NASZE ZAPROSZENIE przecież).

Gość Znajomym nie daję
Rodzinie daję prezenty. Nie cierpie dawać ani dostawać pieniędzy. To wyraz lekceważenia. Stać mnie było na urządzenie wesela bez składek. Jak kogoś nie stać to niech nie zwala na innych.

Gość kjdijfjfafjqijqof
no tak, nie dośc że pirdolnięta, to zmanierowana.... pieniędzmi

Gość ...papugula....
Czy kasa jest az tak wazna !!!! Kurcze ludzie !!! przeciez najwaznijesze jest to, zeby sie dobrze bawic i, zeby osoby na ktorych nam najbardziej zalezy byli z nami w takim pieknym dniu!!! Lece w czerwcu na dwa sluby i musialam kupic bilety, ktore mnie kosztowaly prawie 2.000 tysiace zloty tylko po to, zeby byc w tym dniu.I wiem jedno, ze nawet jakbym dala tylko kwiaty to nie ebdzie obrazy! Ludzie opamietajcie sie jak organizujecie imepreze to nie po to, zeby zgarnac kase !!! i prezenty.Tez organizuje wesele w przyszlym roku i pierwsza mysl jaka mi przychodzi do glowy to wlasnie to, zeby wszyscy przyszli tych ktorych zaporsze a prezenty nie wazne ! Liczy sie obecnosc :)

Gość zalezy w jakiej knajpie...
też zapraszałam ludzi, na których mi zależało. ok, prezenty nie są tak ważne ale - jeśli ktoś jest najbliższym przyjacielem! męża, zarabia mnóstwo kasy, na co dzień korzysta z takich rzeczy, o jakich ja nawet nie śmiem marzyć, a na weselu za 3 osoby zostawia tyle ile zostawił u fryzjera, to ja wymiękam - pozostaje po takim kimś niesmak i tyle! z drugiej strony zaprosiłam np. kolegę i bardzo :) się cieszę z prezentu od niego, bo jest tak zakręcony, że nie spodziewałam się od niego czegokolwiek poza życzeniami. a tu miła niespodzianka - dostałam książkę od niego :)

Gość upupup

Gość okularnica....
Wbrew opinii większości uważam, że pary, które przygotowują się do ślubu mają takie zamieszanie, że nie ma czasu myśleć i kalkulować czy się zwróci czy nie. Bynajmniej tak jest u nas. A odnośnie tematu, to my rok temu daliśmy znajomym 400 zł od pary - oboje nie pracowaliśmy wtedy. Teraz to myślę, że dalibysmy gdzieś 500 zł.

Gość juztesciowa
a moje dzieci po weselu zgarnęły wszystkie koperty na kupę i wycągały pieniądze nie patrząc kto ile dał.Obyło się bez komentarzy i bardzo mi się to podobało

Gość gabinadrugie
Witam moim zdaniem 300 zł to jest minimalna kwota. Wiem że często niektórych nie stać na tyle.. Ale ja bym mniej nie dała, ide niedługo i daje 500

Gość kalinkaczerwona
ja we wrzesniu ide z narzeczonym na wesele jego kuzynki i tez mysle o 200zl. nawet nie znam tej dziewczyny, a moj M tez nie utrzymuje z nia kontaktu.

Gość tiulek
my dalismy ostatnio 500 od pary. Ale to byl baardzo bliski przyjaciel. Jak idziecie na wesele to ok 400zl od pary Jak na slub tylko to 200zl

Gość mi się wydaje że
300zł jest ok jak kogoś stać na więcej to fajnie :)

ja bylam ostatnio na weselu u naszych bardzo bliskich znajomych,i wesele im sie zwrocilo. My dalismy 450 zl w koperte - na zasadzie zaplacili za nas dwoje 300 zl od pary,wiec dalismy tak,żeby zwrocilo sie im za talerzyk + jeszcze zostalo,i dodatkowo 50 zl na wozek. Wydaje mi sie,ze wystarczajaco. Z tego co wiem,to wiekszosc gosci dawalo tyle co my,poza chrzestnymi,dziadkami i blizsza rodzina - od nich dostawali wiecej. Oprocz tego zebrali tez duzo prezentow:)

Gość dominqqqqa
Mam pytanie. Ile dać biorąc pod uwagę, że idę na wesele mojej chrześnicy. Nie utrzymuję bliskich kontaktów z nią, ale jestem chrzęsną. Idę oczywiście z mężem. Mamy dwójkę dzieci. Jeden 14lat dostał zaproszenie z nami i córka 17 lat dostała z os towarzyszącą - idzie z chłopakiem. Córka nie da nic w kopercie, bo się uczy. Ile mam dać w takiej sutuacji? i czy córka ma dać oddzielnie czy z nami? jak byscie i ile dali w mojej sytuacji. Ślub już w sobotę.

Gość dominqqqqa
podnoszę proszę odpowiedzieć:) dziekuje

Gość mi sie wydaje ze najmniej
to 1000 by wypadalo dac

Gość mi sie wydaje ze najmniej
a ty daj corce chociaz 100 zl zeby wlozyla do koperty, zeby nie bylo glupio bo wkoncu to dostala zaproszenia z os tow. co rzadko sie zdarza , potraktoweano ją dorosle to niech ona teraz da choc te 100 zl w kopercie

Gość dominqqqqa
Sama nie wiem. Na 4 osoby 1000? to chyba raczej skromnie szczególnie, że jestem chrzesną. Na komunie dałam 1000, ale teraz już mi się tak dobrze nie wiedzie. A np. co myślicie dać 1500 i 200zł dać córce do koperty żeby dała oddzielnie skoro ma już oddzielne zaproszenie. Mlodzi i tak domysla sie, ze to nasza kasa