Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tymbarkowa

Kapiel noworodka - do doświadoczonych mam.

Polecane posty

Drogie mamy jeżeli do kąpeili nowordka bede dodawala plyn oilatym soft to czy konieczne bedzie jeszcze smarowanie ciałka oliwka lub jakimś mleczkiem? Jeżeli będzie taka konieczność to jakie mleczko czy balsam polecacie, bo do oliwki przekonana nie jestem - jest tłusta i zatyka pory. Na ewentualne odparzenia kupilam sudocrem i mam skrobie ziemniaczana wiec wystarczy. Proszę o rady, z góry dziękuję;)

Gość ja tez omało nie zwymiotowałam
po oliatum nie trzeba dodatkowo natłuszczac skóry

Gość a ja byłam
mimo ze u mnie woda jest bardzo miekka i nie wysysza tak skory to mimo oilatum uzywam A-DERMA balsam do skory atopowej. Maly ma sklonnsci ale balsam nadaje sie do kazdego rodzaju skory. Zaczelam stosowac jak go pierwszy raz wypryszczylo i od tej pory mam spokoj. Balsam super ale troche drogi ok 50 zl i mi tuba wystarszy na jakis miesiac wiec da sie przezyc :)

Cały pic polega na tym żeby po kąpieli w Oilatum nie wycierać dziecka, a jedynie delikatnie osuszać - by składniki płynu mogły zostać wchłonięte przez skórę dziecka. Wówczas nie są potrzebne żadne dodatki. Jedynie okolice intymne można zabezpieczyć Sudokremem lub innym specyfikiem. Sprawdziłam