Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikaczuu

ruchy dziecka w brzuchu ale nisko....

Polecane posty

Gość pikaczuu

dziewczyny...mam pytanie.. jestem w 30 tygodniu ciazy...czuje ruchy dziecka dosc intensywnie ale tylko w dolnej czesci brzucha (tak do wysokosci pepka)...wedlug USG wszystko jest ok...dziecko jest wagowo w normie ale jednak nie daje mi to spokoju... moze któras z Was tez tak odczwała ruchy...prosze napiszcie:)

Gość pikaczuu
up up

Hej! Nie wiem, co mam Ci powiedzieć. Ja ruchy czułam od 21tc i wtedy czułam je na dole. Teraz jestem w 26tc i czuje je w całym brzuchu. Skoro lekarz i usg wskazują na to, że wszystko jest OK, to się nie martw :) Każda ciąża jest inna :)

Gość kkkk25
ja jestem w 30 tyg ciazy i tez tak mam, wszystkie badania sa dobre wiec chcyba nie mamy sie czym martwic,pozdrawiam

Gość wszystko ok.....
Wszystko zalezy jak dziecko jest ułożone. Jesli miednicowo nawiecej ruchow czuc na dole, jesli glowkowo- u gory. Poza tym zalezy gdzie jest łozysko umiejscowione- bo ono moze tłumic, amortyzowc uczucie kopania. Nie martw sie, wszystko jest ok na pewno. Jeszcze 3-4 tygodnie i bedziesz miala wrazenie ze masz w brzuchu osmiornice, tak bedzie wywijac na wszystkie strony :)

Gość tsh niskie
moje dziecko etz jest nisko dosłownie w spojeniu łonowym, czasami ale dosłownie rzaadko kopnie w okolicy pod pepkiem. jestem w 23 tyg. lekarz mówił ze to ułożenie miednicowe i jest OK. ocywiście to połozenie przed porodem musi sie zmienic bo inaczej bedzie cesarka.