Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamusiaodSierpnia

stare lozeczko

Polecane posty

Gość MamusiaodSierpnia

Hejka. Kobitki mam do was pytanie. A wiec chce wziac lozeczko od mojej bratowej. Łozeczko jest dosc stare ma ok 25 lat. To bylo lzeczko w ktorym spala moja bartowa, jej siostra i moja bratanica. Chcemy z mezem je oczyscic i pomalowac na nowo. Ale dzis kolezanka mi powiedzialam ze jestem nie powazna, ze takie stare lozeczko chce. Ze ile ono ma bakteri w sobie i wogole. Oczywiscie materac bedzie nowy, szyty na zamowienie, bo juz takich wymiarow nie ma. No ale co tymi zarazkami bakteriami. Wiec juz nie wiem co sadzic. Nowe lozeczko kosztuje ok 150zl. A ja bym wolala to dozucic do lepszego wozka.

weź kup lepiej nowe za 100zł może już znajdziesz i materaca nie będziesz musiała szyć potem nic ci nie będzie pasować: ani pościel ani ochraniacz, ani przewijak

ja kupilam uzywane lozeczko drewniane firmy drewex za 90 złotych ale jest wymiarowe i nie trzeba pozniej nic szukac zastanow sie co sie bardziej oplaci

Gość wy i te wasze bakterie
:o

Gość MamusiaodSierpnia
O to chodzi ze wszystko inne mam do tego lozeczka od bratowej. Bratanica ma raptem 5 lat. Jedynie materac chce kupic nowy. Dowiadywalam sie i koszt wynosi ok 100zl. ALe co naprawde myslicie, ze lepiej nowe.

rozumiem po jednym, dwojgu dzieciach ale nie 25letnie! brrrrr nie położyłabym dziecka w czymś takim. I jeszcze wymiar nie taki!

Gość MamusiaodSierpnia
Ale te lozeczko jest po 3 dzieciatkach. Tyle, ze lezalo parenasie lat owiniete streczem na strychu, potem korzystala z niego moja bratowa, polezalo 3 lata i znow chyba, moze wrocic do uzytku.Nie wiem juz co myslec

Gość mama gimnazjalistki
pomaluj odśwież i będzie ok:).Gdyby ludzie bali sie bakterii to by w domu antyków nie trzymali :PA do tych co piszą ze masz kupic nowe to mam pytanie czy łóżka wersalki w domu tez wymieniaja na nowe jak się dziecko urodzi bo przeciez tam wiecej zarazków niz w starym drewnianym łózeczku :P

Gość jhkhj
To od razu dom nowy też zbudujcie bo w starym to dopiero zarazków i bakterii! A tak serio... Jakaś głupia ta twoja koleżanka! Co niezdrowego może być w odnowionym drewnie? Na dodatek łóżeczka z tamtych lat nie różnią się konstrukcyjnie a bywają solidniejsze. Ważne jest też po ilu dzieciach jest takie łózeczko. Jeśli po jednym to mebel będzie jak nowy! W mojej rodzinie trójka maluchów spała po kolei w łóżeczku i ono było w wyjściowym stanie, jak to każdy drewniany, szanowany mebel. Jeśli je przypadkiem znajdziemy gdzieś w piwnicy, to i moje dziecko będzie w nim spało.

Gość wlasnie ze ladne i przede
Ja mam nowe lozeczko i stara wiklinowa kolyske jeszcze po moim mezu i trojce jego rodzenstwa :) (najstarsza siostra ma 32 lata, wiec kolyska ma ponad 30 lat :) ) i nie dlatego, ze mnie nie stac na nowe (jak napisalam mamy tez lozeczko, ktore stoi u synka w pokoju, natomiast kolyska obok naszego lozka w sypialni), ale dlatego, ze strasznie mi sie ta kolyska podoba, bo jest inna i oryginalna. Poza tym jestem osoba sentymentalna i podoba mi sie mysl, ze nasz synek bedzie spal w tym samym lozeczku co jego tata, ciotka i wujkowie :D Nasza kolyske maz tez wlasnie remontuje, czesciowo juz odmalowal, oczywiscie materacyk, posciel, baldachim itd. kupimy nowe, ale sama kolyska tak mi sie podoba, ze w zyciu z niej nie zrezygnuje :) Poza tym jest dobrze utrzymana, bo przez te wszystkie lata stala na strychu, gdzie jest sucho, wiec nikt by jej nie dal trzydziestu paru lat ;) Takze ja mowie: jak sie wam te lozeczko podoba i maz je odremontuje to nie widze powodu dlaczego maluszek miaby w nim nie spac :)

Gość autorko
jeśli Ci się opłaca to dlaczego ma dziecko nie spać w tym łóżeczku? Przecież napisałaś, że je pomalujesz, umyjesz i będzie nowy materac, więc o jakich bakteriach mowa? Mamuśki Wy nie przesadzacie czasem? Ja dla mojego synka kupiłam nowe (najzwyklejsze) firmy drewex za 100zł, więc trochę dużo za ten szyty materac :O A u teściów mój synek miał łóżeczko po tacie i nie wygląda aby miało 25lat :) Wygląda tak samo jak moje tylko inny kolor drewna :)

Gość Misialina
ja bym wzieła,bo bratowej byłoby moze przykro....

hmmm... moj tesc wyszperal na strychu krzeselko drewniane do karmienia, z ktorego korzystal on i jego dzieci, tak wiec ma ono ponad 70 lat!!! wyczyszczone, pomalowane, sprawia sie dobrze, nikt by nie powiedzial ze jest takie stare:) a moglismy kupic nowe ale zachowalismy to stare ze wzgledu na wartosc sentymentalna:P