Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to bedziee

kto majac bobasa ,ma w domu duzego psa? Czy stanowi to jakis problem?

Polecane posty

Gość pupa77
pupa - zdolnosci sadomasochistyczne w tobie drzemią Kwestia gustu. Ja jestem szczęśliwa. Jak ktoś ma jedyne hobby leżenie na kanapie i wcinanie czipsów... Dla mnie sadomasochizm to np. posiadanie trójki dzieci, ale każdy człowiek jest inny...

Psy nie myślą? hmm....mam psy zaganiające, one potrafią planować i współpracować ze sobą w trakcie zaganiania stada, wiedzą jak biec na skróty, co zrobić aby ominąć przeszkodę, mają też kły i silne szczęki a zwierząt nie ranią co do dzieci i psów, jest taka jedna złota zasada-małego dziecka nie zostwia się sam na sam z psem ,a od sierści, brudu się nie umiera dużo groźniejszy jest chlor zawarty w środkach czyszczących dlatego do czyszczenia mieszkania najlepiej używać wody+ocet+olejki eteryczne np. lawendowy.

Gość pupa77
Dokładnie, u mnie w mieszkaniu jest pełno psiej sierści, pies śpi z dzieckiem w pokoju, nikt nie ma alergii. Uczulenia są właśnie od przesadnej czystości i nadużywania chemii. Kupujcie dalej te zasypki, pachnące kosmetyki, płyny do płukania, wybielacze i inne gówna, to się doczekacie w końcu astmy..

Gość pupa77 absolutna racja
tylko nadgorliwe mamy doszukują sie problemów

Gość Prawiczek z dlugim stazem
A mi sie naprawde przykro zrobilo jak czytam "wszystkie"! Żal mi cie kobieto, bo tak zachwalasz ludzi, a nie jeden ci pewnie dupe obrobi! :(

Gość pupa77
"do pupy jeszcze na koniec - nie porownuj kobieto o waskim mysleniu - psa do czlowieka" Dlaczego? Też jesteś zwierzęciem. I to niezbyt mądrym muszę ci powiedziec. Jeśli ja mam wąski rozum, to ty masz wąziutki...To że chodzisz do supermarketu i masz telewizor nie czyni cię lepszą od reszty przyrody... Poczytaj o ewolucji. W jej perspektywie dopiero co wyszliśmy z jaskiń... Człowiek jest drapieżnikiem. Potrafi zabijac, żeby przeżyc, nawet własne młode. Zdarzały się takie przypadki np. na Ukrainie w l. 20 XX wieku. Zginęło tam wtedy z głodu kilka milionów ludzi, a kanibalizm stał się niemal powszechny. Były przypadki matek co zjadały swe dwuletnie dzieci. A pies towarzyszył człowiekowi już od czasów jaskiniowych. No i właśnie trzymanie go w kojcu, jak zalecasz, albo na łańcuchu, powoduje, że może stac się groźny. Psa trzeba dobrze traktowac, podobnie jak innych członków rodziny...

Gość do wszystkie
kobieto, ty jestes chora psychicznie. Powinnas udac sie do specjalisty bo masz jakies chore zachamowania!

Gość du pupa77
widzę, że z tobą to najlepiej z daleka bo możesz jeszcze mnie pożreć.Z tobą naprawdę coś nie tak.

Gość popieram pupeeeeee
masz rację pupa, psa nie wolno trzymać w kojcu ani wiązać itp. traktować go. Aby członkowie rodziny nie zrobili psu krzywdy ani mu dokuczali to należy członków rodziny trzymać w kojcu, wiązać itp. bo pies przez nich może doznać krzywdy. także z dala od psa należy trzymać członków rodziny.

Gość psy gora
Agresja rodzi agresje. Psy bite i zle traktowane czesto sa bojazliwe, lekliwe i co za tym idzie agresywne. Tak samo jest z ludzmi. Dlaczego najwieksi mordercy na procesach zeznawali ze zwykle sami w dziecinstwie byli ofiarami przemocy? Prosta sprawa. Do psa nalezy mowic. Ja nigdy mojemu psu nie rozkazuje, tylko go prosze i zaskakujaco zawsze jest posluszny choc na zadnym szkoleniu nie byl. Nigdy nie zamknela bym go w kojcu bo pies ma byc przyjacielem rodziny, a nie zdziczalym zwierzem biegajacym od konca siatki do drugiego konca.

Gość a ja bym sie dała pociąć
za moją kochaną psinkę i po prostu przeraża mnie podejscie "wszystkie" i hhggg.:O

Gość a ja bym sie dała pociąć
i bardziej bym się bała, że to dziecko zrobi krzywdę psiakowi niż ono jemu.;)

Gość dziwne to
wszystkie - to idiotka o bardzo waskim zakresie myslenia, jesli to w ogóle można nazwać mysleniem. Nigdy nie miała do czynienia z psami, dlatego wygaduje takie bzdury. Pies, nawet jesli ugryzie, to tylko dlatego że sam był bity i źle traktowany. Moja sunia zawsze uwielbiała dzieci i po jakimś czasie na widok dzieci zaczęła warczeć. Nie wiedziałam o co chodzi, dlaczego tak sie zachowuje. I co sie okazało? że dzieciaki wracające ze szkoły rzucały w nią kamieniami i kijami. Zauwazyłam to przez okno. Wiec juz przestałam sie dziwic psu, że sie tak zachowuje. A co do brudu i smrodu - mieszkanie sie sprząta i wietrzy, bez względu na to, czy jest w nim pies czy go nie ma. Widocznie "wszystkie" jest leniem śmierdzącym i brudasem. w jednym masz rację, nie można porównywać psów do ludzi, bo to psy są mądrzejsze niż niejeden człowiek. Z twoich postów bije nienawiśc i agresja, jestes uprzedzona do zwierząt, co źle o tobie świadczy i bardzo dobrze, że nie masz zwierzaków w domu, bo były by biedne przy tobie.

Gość dziwne to
tak strasznie wywyższasz rasę ludzką nad zwierzętami, a czy ty nie widzisz, co sie dzieje na świecie? Ilu jest morderców, gwałacicieli, pedofilów, złodziei? I nie obawiasz sie o dziecko? że kiedyś może stanąć mu na drodze? Oby nie..

Gość wszystkie
do dziwne to - normalnie smiac mi sie sie chce,jak czytam to co piszecie na tym forum, mialam juz nic nie odpisywac ale ale tak mnie kusiło zeby w was znowu uderzyc - chore posiadaczki psów. Jestescie glupie - dziwne to - bije rekordy glupoty- zycze powodzenia z pieskami, naprawde chore - Dla mnie pies to ewentualnie dla staruszków na emeryturze-taki duzy a nie dla mlodych ludzi - buahaha karmcie te niewdzieczne bestie, wyprowadzajcie je na spacer, poswiecajcie sie a i tak g***o z tego bedziecie mialy bo pies to tylkopies kagance sobie zalozcie bo py**ski wam sie tylko nie zamykaja tak bronicie tych swoich 4noznych olbrzymich przyjaciol

Gość wez pod uwage
terapie psychologiczna, bo irracjonylny lek przed zwierzetami i Twoje agresywne nastawienie do normalnych nie nalezy. Szczerze mowiac, oprocz jednej dziwaczki spotkanej raz w zyciu, ktora twierdzi ze nigdy w zyciu nie dotknela zadnego zwierzecia bo sie ich brzydzi - nie spotkalam nikogo, kto z taka zawiscia podchodzilby do psow i wogole zwierzat. Pogodz sie tez z tym, ze czlowiek jest jednym z nich, i co wiecej - dla dzikich kotowatych, czlowiek jest ogniwem lancucha pokarmowego ;) pozdr

Gość dziwne to
o mój Boże! Ona jest naprawdę chora (wszystkie) Musisz byc bardzo nieszczęsliwa i chyba ktoś cie skrzywdził w życiu. Zal, poprostu żal mi ciebie i twojego nastawienia. Moze jakis psychiatra by pomógł, ale bedzie cięzko :O

Gość ona jest powalona
przeciez psy RATUJA LUZIOM ZYCIE! glosno o przypadkach jak pies ostrzego wlasciela przed jakims zagrozeniem , np obudzil w nocy bo pierwszy wyczul pozar. A ta glosna sprawa z ta zagubiona malą dziewczynka? pies ogrzal malenka swoim cieplem,inaczej dziecko by zamarzlo we snie w zimna noc. Nie wiem glupia babo jak wychowasz swoje dzieci, mam nadzieje ze nie bedziesz ich nigdy miec, bo jak wychowasz je w takiej nienawisci do zwiezat to te ptem bedziemy slyszec o dzieciach ktore kopnely, okaleczyly , zakatowaly zwierze.. a to jes wina przede wszyskim ROZICOW !

Gość w mojej rodzinie
suczka owczarka niemieckiego uratowala wujka przed facectem, ktory go napadl z nozem i chcial wujka okrasc w bialy dzien. Zaden z przechodniow nie zareagowal, bo ludzie sie bali (straszna znieczulica). Gdyby nie pies, wujek moglby juz nie zyc.

Gość bedasss
..." w jednym masz rację, nie można porównywać psów do ludzi, bo to psy są mądrzejsze niż niejeden człowiek. .." dobre to, nie ma co, a może należy wybić wszystkich ludzi, a jak nie to pozamykać w obozach, bo takie byle co jak niedorozwinięty człowiek nie może przeszkadzać psom w ich życiu. Wiecie co, kto tu jest chory to nie wątpię, że co niektórzy posiadacze psów. Także ja nie wiem po co niektóre kobiety maja dzieci, rodzinę, przecież wystarczyłby im pies.

Gość a ja proponujeeeee
tak jest, skończyć z rodzeniem dzieci, zaopiekujcie się psami, a nie zachciewa wam się bachorów, które później jako dorosłe innym dokuczają, biją, mordują i do tego od urodzenia ie są tak rozwinięte umysłowo jak psy.

Gość dorootkaa
Polemika z Pania pod pseudonimem "wszystkie" jest jak rozmowa ze slepym o kolorach. Ta Pani, jak twierdzi, nigdy nie miala psa, nigdy zadnego nie kochala i nie wie co to zal po stracie najlepszego przyjaciela, badz troska o jego zdrowie, kiedy np. zachorowal. Nalezy jej serdecznie wspolczuc ze nigdy zaden pies na nia nie spojrzal oczyma pelnymi bezwarunkowej milosci i nie polizal po twarzy ot tak po prostu, za nic... tak droga Pani, psy okazuja milosc na rozne sposoby, i wbrew temu co twierdzisz nie oczekuja za to wiele. Dla nich ich wlasny Pan jest Bogiem, jest absolutem. Nie wiesz o czym mowie i nie starasz sie nawet zrozumiec. Prosze nie obrazaj ludzi, ktorzy kochaja zwierzeta.

Gość popieram tamta paniaaaa
.."i nie polizal po twarzy ot tak po prostu,..." po zejściu z suki i wylizaniu jej tyłka polizał swoją panią. Fu ....., chyba zwymiotuję.

Gość dorootkaa
Wiesz, wiecej zarazkow przekaze Ci czlowiek , ktory Cie pocaluje, a szczegolnie jesli dodatkowo nie przapada za wizytami u dentysty, niz lizacy Cie pies. Jak to mozliwe? To proste, w ślinie psa znajduje się enzym lizozym i on ma właściwości bakteriobójcze. Stad opowiesci o ludziach, ktorych rany szybciej sie goily po wylizaniu przez psa. A poped seksualny jest naturalna rzecza u wszystkich gatunkow, ludzi tez. tylko ze psy daza do prokreacji, a u ludzi przy okazji wyksztalcil sie szereg roznych dewiacji seksualnych wystepujacy tylko u naszego gatunku.

Gość to forum o dzieciach
no nie przesadzaj, przecież człowiek nie lize niczyjej dupy, a pies co dorwie sukę. Wiesz co,idż ty kobieto do lekarza, bo ty wymagasz opieki psychologicznej.

Gość dorootkaa
Hej, a skad wiesz ze Twoj maz nie spotyka sie na boku z jakimis paniami, on tez moze Cie czyms zarazic... Poza tym, jako odpowiedzialny wlasciciel psa, nie puszczam go samopas by latal po osiedlach narazajac go na niebezpieczenstwo, tak robia tylko polglowki. Moj pies wychodzi tylko pod opieka mnie, badz kogos z rodziny. Przedstawilas to tak jakby psy naokraglo kryly suki. Wlasnie takie jest Twoje pojecie o zwierzetach..tragedia

Gość dorootkaa
Nauczcie sie czytac ze zrozumieniem, owszem moze i czlowiek nie lize dupy, za to czesto ma pruchnice, resztki jedzenia nieustannie gnija w jamie ustnej, idealna pozywka dla bakterii. Nie wierzysz, idz do dentysty kiedys po pracy, i sprawdz ile masz aktualnie bakterii w jamie ustnej. Czeste mycie zebow nic nie zmieni, bo czlowiek jesc musi. Ani czlowiek nigdy nie bedzie jalowy ani pies, ani zadne inne zwierze. Od takich bakterii sie nie umiera!!!

i nie dasz się psu wyżyć seksualnie kiedy ma na to ochotę. Takze takie kontrolowanie psa kiedy mu mozna pozwolić na sukę też wpływa ujemnie na niego, może z brak useksu zrobić się agresywny.

a pies co ma w mordzie i co, moze mu myjesz co najmniej dwa razy dziennie zęby, bo jak ciebie lize to też bakterie powodujące próchnicę znajduje się na języku.