Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zdziwona

Nocnik - czy jest sens? jak uważacie?

Polecane posty

Gość mama dwuipollatka
ja sie bałam zdjac pampersa w dzien do spania bo zawsze byl po spaniu zsikany, ale jak zdjelam to 3 dni posikany wstał ale kolejne juz nie i juz nie sika jak spi w dzien, ale na noc kurcze wydaje mi sie ze pampers to ze 2 kilo wazy po nocy:) a moze tez warto zdjąc i zobaczyc co sie bedzie dzialo???? jak myslicie? moj syn spi w lozeczku ze szczebelkami ale on ma takie wieksze z którego robi sie łóżko dla kilku latka, narazie ma wyjete szczebelki i wychodzi i wqchodzi sam. Zdziwiona> nie poddawaj sie!!! a z opiekunką moze byc różnie, u mnie do poludnia jest mama z synkiem i dlugo jej musiałam tlumaczyc zeby nie zmuszala syna do siusiania, w czesto to robiła, i potem nie chciał chodzic, ale juz wie ze trzeba jakos zachecić a nie tylko powiedziec idziemy siku:) mąz robił podobnie albo wogóle go nie zachecał i czekał az zawola, niestety to konczylo sie zsikaniem w majtki:) juz tez sie nauczyl jak zachecic dziecko na kibelek:)

Ja tez jestem w trakcie oduczania sikania w pampersy ale na razie idzie nam to marnie :( synek ma skończone dwa latka i ni w ząb nie chce robić siku do nocnika:( od 3 dni chodzi po domu i po dworze w majtkach i elegancko w nie sika a potem chodzi mokry nic sobie z tego nie robiąc...raz sam siadł na nocnik i zrobił siku tylko ze w majtkach i spodniach,no ale to już jakis sukces i myślałam ze może zczai o co w tym chodzi. Jak idzie spac w dzień to nakładam mu pieluche i na noc oczywiście też ale widzę ze niektóre z was nie zakładały pieluchy jak dziecko szło spać w dzień.Myślę zeby tak zacząć robić ale wiadome jest że zsika się do łóżka i co wtedy robiłyście jak materac był mokry ???? no posciel to jeszcze mogę zmieniać codziennie ale co z materacem????????

Gość mama dwuipollatka
ja podkladalam recznik złozony na 4 i nie dochodzilo do materaca:)

maagda to jedziemy na tym samym wózku, ja też teraz założyłam dziewczynkom pieluchę, one śpią 3 godziny więc w tym czasie jak nie śpią, to ze trzy razy się zsikają

Gość mama chrzestna
wiecie, ja swojemu chrzesniakowi na 2 urodzinki kupiłam taki grający nocniczek, który jak sie dziecko do niego załtwiło to właczał pozytywke z fanfarami :) mu się to tak spodobało że w 3 dni załapał od razu i nawet w nocy wstawałi sam na niego siadał, a jak wczesniej próbowali na zwykły to nigdy nie chciał...

Gość a ja zrobilam cos zupelnie...
innego. Pewnie jesli wasze dzieci maja juz po 2 latka to moja porada nie pomoze ale moze innym tak. Ja zaczelam sadzac na nocnik jak tylko moja mala dobrze sama siedziala. Posadzilam ja i cieszyla sie bo siedziala jak na tronie, jedyne co umiala to dopiero siedziec wiec posiedziala zawsze jakis czas. A jak takie male dziecko siedzi to zawsze cos tam zrobi... I tak powoli oduczylam pieluch. Moj pomysl byl taki (gdzies to kiedys wyczytalam) ze w momencie kiedy dziecko chodzi jest juz ciezej posadzic spokojnie na nocnik bo siedzenie nie jest juz wystarczajaco interesujace, wtedy to one chca chodzic i ne usiedza czesto zbyt dlugo na nocniku. Pozdrawiam

Gość moz sie w kieszeni otwiera
moja mama tez mnie nauczyla jak tylko zaczelam siadac. no ale wtedy byly pieluchy tetrowe

dobry pomysł z tym materacem:D muszę tak zacząć robić. Michał dzisiaj zsikał się w majtki i oczywisćie chodizł sobie tak jak gdyby nigdy nic :O jemu wcale nie przeszkadza ze nie ma pieluchy i ze ma mokro:( nie wiem jak ja go mam nauczyć. a nocnik grający mamy ale Miśka to nie rusza;)

miało być ze dobry pomysl z ręcznikiem na materacu.

śpią A. dzisiejsze popołudnie przeszła bez żadnej wpadki ale jest ale.... dziś mój luby był z nami i nie odstępował jej na krok, a jak jestem sama to sprawy wyglądają inaczej. M. natomiast skutecznie się schowa i siuuuuu.... ręcznik pod tyłek? a wasze dzieci maja tyłek zawsze w tym \"samym miejscu\" jak się budzą:) bo moje klony potrafią spać z pupą na szczeblach....

Ja od dawien dawna zaopatrzylam sie w podklad chlonny pod przescieradlo, zeby w razie czego nie zniszczyc materaca. Mysle, ze warto to kupic, bo malo ktore dziecko wylezy spokojnie na reczniku zlozonym w 4 warstwy.

hej Aga ;) w sumie przypomniałaś mi o tym ze ja mam taki podkład-ceratkę i w sumie zawsze sobie myślałam po co mi to a teraz już wiem ze się przyda :) czy to własnie o takie coś chodzi?

u nas dzisiaj sukces :D:D Misiek nie zsikał się w majtki ani razu :D sadzalam go na nocnik wielokrotnie i 3 razy zrobił siku, pileuchę miał tylko do spania w dzień a jak wstał to od razu mi zdjęłam. Jutro albo pojutrze położe go spać bez pampersa,zobaczymy jak bedzie spał... zaczynam widzieć światełko w tunelu :D Zdziwiona a jak u was???

maagdaa- przede wszystkim gratuluje sukcesu! jakze sie ciesze, ze wam sie tak szybko udalo po tych mizernychpo czatkach, o ktorych pisalas. Swietnie! To daje mi nadzieje na lepsze jutro :D A podklad mamy taki chlonny, ale ceratka spelnia ta sama funkcje. Wiec jestem ciekawa, jak wam sie poszczesci w nocy bez pieluchy!

a \'my\" dalej sikamy po nogach.... co prawda jak wysadzę to czasem zrobią do nocnika, jest lepiej ale wiem że dziewczynki absolutnie tego nie kontrolują, mozna powiedzieć że to ja nauczyłam się je sadzać w dobrych porach... jak są na dworze to za chińskiego boga nie chcą siadac na nocnik. ale napewno nie wrócimy do pieluch w dzień, niech leją;) w końcu kiedyś zaskoczą. Muszę kupić pielucho majtki do spania. pozdrawiam Magda Ty już??? gratuluję i zazdroszczę

zdziwiona, powodzenia! eh, az sie boje, jak bede moja wrzaskuny nocnika uczyc :p

Zdziwiona już to za dużo powiedziane ;) ale nie nakładam pieluch,wysadzam go coraz i jakoś nam to idzie:) chociaż on też jeszcze na 100% nie wie że ma wołać siku ale robi na nocnik a nie w majtki więc już jakiś sukces jest :D teraz wysiusiał się do nocnika i położyłam go spać bez pieluchy,w samych majtkach,zobaczymy ile pośpi i ile nasika :P

Mgda? 100% sukcesu? moje babki kiepsko, chodź widzę juz siwtełko w tunelu, jak są w domu to czasem udaje mi się je przyłapać przed, niestety na dworze zapominają o tym zupelnie.

Zdziwona no u nas sukces się powieksza:D Misiek załapał już o co chodzi z tym że ma wołać zanim zacznie robić i naprawdę woła :D wczoraj po kąpaniu nałożyłam mu pampersa(jedynego na całą dobę:D) i jak jadł kolację i potem jeszcze bawił się z M to dwa razy musiałam go rozbierać bo wołał siku a nie lał w pampka:) chociaż po nocy pielucha cała zasikania to i tak nie jest źle bo nie sikać w nocy to już wyższa szkoła jazdy ;) wczoraj byliśmy też na zakupach w tesco i na krótkim spacerku i Misiek wytrzymał bez pieluchy,a majtki suchutkie :)

ale zazdroszczę;) gratuluję wytrwałośći, chodź twój młody znacznie pojętniejszy jak widać od kloników.

dziewczyny w rossmanie są super podkłądy pod przescieradło.to jest cos takiego jak cieniusieńki pampers.w ogóle tego nie czuc pod poscielą.w paczce jest chyba 10szt(jak nie wiecej, ale nie pamiętam) i kosztuje 11 z groszami.super sprawa.chyba firmy baby born czy jakos tak.wymiary po rzłożeniu ok 1m na 1m.polecam

drugi dzień bez wpadki;) oby było tak dalej, co prawda siedzimy w domu bo pada a wiadomo tak jest łatwiej. Ale to już coś, dziewczynki nie komunikują słownie, tylko ciągną się za galoty i kręcą się koło nocnika.

Zdziwona no to gratuluję :D u nas pieluchy poszły w odstawkę :) na noc tylko zakładam:D ale wpadki się zdarzają np.wczoraj Misiek zrobił kupę w majtki :( ale nie od razu Kraków zbudowano;)

M. woła, A gorzej trzeba ją zmotywować. dziewczynki obraziły się na tradycyjne pampersy bo są be, kupiłam im pieluchomajtki całe szczęście że są w koniki bo inaczej było by ciężko je przekonać. Magda wpadki owszem zdarzają się ale tylko A:)

Magda może jeszcze tu zaglądniesz ile śpi twój mały w dzień? pytam bo dziś klonice przeszły same siebie spały 3 godziny i poszłam je obudzić - nie widzę perspektywy na pozbycie się pieluch do spania.

zdziwiona Misiek śpi przeważnie 2-3 godziny ale zdarza mu się pociągnąc nawet koło 4 godzin, to rzadko ...czasami tochę popuści ale już zauważyłam że na leżąco jak śpi to nie sika tylko jak się obudzi i wstanie dlatego jak tylko go usłysze to pędem lecę na góre i biorę go na nocnik :)

Gość a po cesarce
kupic podklady i dziecko kapnie sie ,ze sie zsikalo i zalapie.