Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciuuuniax3

ODCHUDZANIE od 18.05!!! Zrzucić zbędne kilogramy! Damy Radę!

Polecane posty

Gość wielkiemecyje
Ja dzień zaczęłam dziś jak zwykle od jajecznicy, zaś potem była kawa z rumem i odrobiną bitej śmietany i mały kawałek szarlotki (zaszalałam, ale warto było, bo zżera mnie stres przedsesjowy). W domu zjadłam parówkę z keczupem, a potem ze trzy zielone herbaty i jogurt. Nie czuję się głodna, ani nic takiego, ale jutro koniecznie trzeba mi warzyw na patelnię! obserwowałam się dziś w kawiarni w lustrze - jednak się zapuściłam i jestem pączek. dużo bym dala za wagę Złośnicy... bardzo dużo... :) pozdrawiam!

Coś nam topik upada, no ale nie ma co się dziwić :) Sama rzadko kiedy wchodzę, bo nie mam czasu. Najważniejsze, to żeby dalej mimo wszystko trzymać się planu :) A u mnie z tym planem nie najlepiej z rana. Dzień zaczęłam od kawki i kawałka sernika. Ale z drugiej strony czuję się po tym taka najedzona (po słodyczach zawsze mnie długo trzyma), że chyba się opłacało :) Z tego wszystkiego zapomniałam się rano zważyć, ale to nic, może uda się jutro przed śniadankiem :) Złośnica, widzę, że ważymy tyle samo. Mogę się spytać jaka była Twoja wyjściowa waga, bo nigdzie nie widzę? :P Najgorsze, że jak tylko zaczęłam odchudzanie pojawia się milion propozycji jakiś imprez. Nie mogę za każdym razem odmawiać, więc dzisiaj śmigam na balety na statku i znowu pewnie przesadzę z piwkiem :O

Ale ja ślepa jestem, jakoś źle popatrzyłam :) Sorki złośnica, że tyle kilo Ci dodałam :D Ja też chcę tyle ważyć 😭

cześć dziewczyny :) ja kiepsko ale staram sie przestrzegac zasady niejedzenia po 18 i jakos to leci :D, ogolnie jestem zadowolona bo przeprowadzial test ciążowy z wynikiem negatywnym- na szczęście, i przez te diete prawdopodobnie zatrzymał mi się okres. Więc teraz raczej relaks i trochę przyjemności. Zero stresu

Gość marchewka12
Witam moje drogie. Mnie tez jzu dawno tu nie bylo ale sesja trwa wiec mnostwo nauki.. U mnie dietka nawet nawet. wazne 2 kg mniej. dalej nie jem slodyczy cwicze tak co drugi dzien ale martwia mnie te wasze serniki i inne ciacha! CO TO ZA ROZPUSTA KOCHANE! lepiej owoc jakis zjedzcie. ja wlasnie wcianam kolacje - truskawki i banan w jogurcie z otrebami i garskta platkow. mmmmmmmmm pozdrawiam :)

Gość kasiulka 67
heejj:)ja juz po anatomii i mam chwile oddechu..:)wiec powracam bo nie trzymalam sie od soboty wogole diety...i znowu jak paczek wygladam..ale wszytko przez ta sesje..jak sie ucze+denerwuje nie zwazam na to co jem bo musze miec sile do siedzenia po nocach...ale teraz obiecuje poprawe:)juz nie jem od 18;p;pale powierdzam ze czasu nie ma:)a bedzie tylko gorzej:)

nie mam ostatnio czasu napisac ale czytam zawzięcie co u Was. u mnie dieta tak sobie jutro pewnie runie troszke bo imprezke robie wiec....a co tam. troszke pofolguje. niestety od dwóch dni nie cwicze. nie mam kiedy pozno wracam i juz padam. waga dalej nie zeszła ponizej 60 wiec buuuuuuuuuuu......oby sie to złamało niedługo . to mnie ucieszy:)

u mnie waga niestety rośnie, dzisiaj bardzo słabo. do 18 trzymalam się ladnie i gdy myslalam ze koniec jedzenia na dzis odwiedzilam kolege w akademiku i wyciagnal czekolade, grzeski i mieszanke orzechow . teraz zaparzam czerwoną herbate , nie wiem jak to będzie. nie chce zeby wrocilo ciężko zapracowane 7 kg

Gość wielkiemecyje
Ja wczoraj byłam dzielna, za to dzisiaj sobie pofolgowałam... rano mała owsianka na wodzie (nesvita czy coś takiego) z kilkoma truskawkami... potem...potem było pomidorowe danio i cztery czekoladowe paluszki (ale przeczytałam na opakowaniu, ze cztery dają 157 kalorii więc nie tak źle), na szczęście nie więcej. niestety w domu zjadłam dwa jajka z kukurydzą z puszki sosem koperkowym (bez ziemniaczków) i na tym wypadałoby poprzestać, ale niestety napatoczył się grill i do tego doszedł pieczony ziemniaczek, pół kiełbaski i pół piersi z kurczaka... ech. Ale jutro znów będę dzielna! tymczasem uciekam pisać referat, do którego się nieopatrznie zgłosiłam. Pozdrawiam!!

a smaczna ta owsianka? bo myślę nad tym? i ile to ma kalorii ? porcja?

Witam z powrotem:) Dawno mnie nie bylo ale nie mialam w ogole czasu i niestety nie trzymalam za bardzo diety tak jakbym chciala, wiec nie bylo sensu tu pisac. Ale od dnia dzisiejszego biore sie ostro za siebie

bylo sniadanie o 9 teraz jem sobie jablko zielone. Musze zaczac jesc o stalych porach. W miedzy czasie wypilam jeszcze kawe z mlekiem:)

ja na sniadanie zjadlam chyba wszystko co mialam w lodówce, ale juz dwie czerwone herbaty lisiaste za mną i jedna cynamonowa :) i 20 minut na orbitreku, teraz idę się pouczyć na ostatni sprawdzian w semestrze a potem się zobaczy :) na obiad planuje brokuły z kilkoma mlodymi ziemniaczkami z minimalną iloscią rozpuszczonego zoltego serka :) , tak zeby uniknac napadow wieczorem, a na wieczor jakas slodka chwilka :) moze sprobujcie z czerwoną herbatą, podobno na prawdę działa.

Gość wielkiemecyje
Na śniadanie parówka, keczup i trochę kukurydzy, na obiad (trochę za wcześnie, ale wcześnie dziś wstałam) warzywa na patelnię i jestem zapchana. dziś planuję jeszcze kisiel i jogurt. plus płyny :) Owsianka bardzo dobra, porcja ma mniej niż 200 kalorii (jakieś 160-170), no i fakt, że je się ją na ciepło jest plusem! :)

ja rano tak jak mowilam wszystko co w lodowce, na obiad brokuly z 3mlodymy ziemniaczkami z palstrem sera i gorący kubek, a na kolacje jajecznica z dwoch jajek i kromka wasy , potem się skusiłam na mus malinowy gelwe :D a teraz bylam na zakupach i stwierdzilam ze na żywcu zdrój zbankrutuje pijąc tyle i przerzuciłam się na marki kaufland :d a co myslicie o takim makaronie szpinakowo pomidorowym ? :) zakupilam, moze zdrowsze to cos chociaz

dziewczyny topic nam podumiera! proponuję cos takiego, niech każda napisze co zmieniła i jak jej to wychodzi. :)

zjadlam tą owsiankę nesvita i bardzo mi smakuje, ale dla mnie to trochę mało niestety na śniadanie

Gość kasiulka 67
ja mam problem ze zmianami .. na poczatku sie trzymalam a teraz zrobilam sobie luzy...potrzebuje was dziewczynki do motywacji:( a ty ola co zmienilas??

ja 9 30 sniadanie: 2 parowki drobiowe i 2/3 bulki Teraz zjadlam sobie galaretke z mala iloscia bitej smietany:/ niestety mi sie okres zbliza bleeh:(

Gość kasiulka 67
no i postanowieniem bylo zeby jesc sniadanie...ale juz teraz 11.30 a ja jeszcze nie jadlam...

ja mam nowe postanowienie! codziennie cwicze:) Juz jestem po 3 seriach cwiczen z czego kazda seria skladala z 6 cwiczen na moim biurku stoi juz kawka z mlekiem zeby jakos zapchac zoladek

ja zaczełam znajdywać ruch tam gdzie można, czyli w czynnościach codziennych. cale zycie nie jadłam śniadań, a teraz jem wręcz za duże nie jem po ok 18.30 - 19. zaczęłam jeść jakieś warzywa. Kawe pije czarną, nie słodze herbat, pije czerwoną, i owocowe naturalne. Ograniczylam bardzo chleb i co u mnie najstotniejsze. Bylam uzalezniona od fast foodow. Jadlam je kilka razy w tygodniu. Pod domem z jednej strony mam kfc z drugiej macdonalda. czyli bsmart z minitwisterem był na porządku dziennym.

koszmarne imprezki. wczoraj wyżera wole nie wchodzic na wage. dzis zaczełam od tortu a tu zaraz goscie na powtórke.szkoda gadac:(

Gość wielkiemecyje
Co zrobiłam: - ograniczyłam kalorie - praktycznie wyeliminowałam słodycze, choć zdarza się, ze zjem coś słodkiego kosztem czegoś niesłodkiego - słodzę tylko kawę - piję więcej zielonej herbaty (niż czarnej - kiedyś odwrotnie) - wyeliminowałam fastfody - zrezygnowałam z chleba, makaronów, ryżów, ziemniaków (robię maleńkie wyjątki, ale tylko czasami) Dziś na śniadanie zjadłam jajecznicę z kabanosem, na obiad były warzywa na patelnię (również z kabanosem), zaś potem kawałek ciasta... a konkretniej biszkopt z brzoskwiniami i galaretką. Za to nie zjadłam planowanego na wieczór jogurtu (ewentualnie kisielu i jogurtu). Potem zgrzeszyłam jeszcze zieloną herbatą z miodem i cytryną i tyle na dziś. Teraz siedzę przed kompem i piszę zaległe prace zaliczeniowe i oczywiście chętnie bym coś zjadła, ale poczekam do rana :) pozdrawiam!

Gość marchewka12
u mnie poprostu katastrofa. ostatnie 3 dni dałam w palnik i to niezle.. zjadłam tyle kalorii ze chyba w ciagu calego tygodnia tyle nie jem.. 3 imprezy rodzinne i tak wlasnie jest.. nawet nie wchodze jutro na wage bo az sie boje. od jutro warzywa i zupa z kapusty. ide na dietke kapusciana! jeju mam nadzieje ze wytrwam bede starala sie duze jej jesc zeby przypadkiem glodna nie chodzic. oprocz tego cwiczenia.. i obym za tydzien w nd zobaczyla 5 z przodu...

A ja dzisiaj weszłam na wagę a tu niespodzianka :) Zaskoczona jestem, bo przez dwa ostatnie dni troszkę sobie odpuściłam :) Jakoś nie widziałam efektów i zapał mi przeszedł. A teraz z nowymi siłami działa A co zmieniłam? * Przede wszystkim zrezygnowałam z fast foodów. Dawniej nie byłam w stanie przejść koło kfc żeby nie wejść :) I tak z dwa razy w tygodniu jakiś zestaw szedł. A teraz - parę dni temu weszłam do mcdonalda i kupiłam małą sałatkę z sosem llight. Paskudztwo (sama zwiędnięta sałata i plasterek pomidora), ale głodna byłam. Jadłam tą sałatę i wcale mnie nie ciągnęło do hamburgerów. * Dodatkowo dużo robię na działce i wszędzie jeżdżę rowerem :) * Piję więcej wody, ale i tak do 2 litrów nie dociągam * Staram się nie jeść po 19 i nawet mi to wychodzi ;) * Liczę kalorię

Gość wielkiemecyje
Dziś zaczęłam jak zwykle od jajecznicy... (jutro to się zmieni), do tego herbata z miodem. Na obiad zjadłam trochę gotowanej fasoli 9takiej jak do barszczu, rodzice barszcz jedli) plus kotlet mielony z kukurydza i groszkiem z puszki (ziemniaczków niet). deserowo-kolacjowo zamiast jogurtu 200 kcal w czekoladzie (obliczyłam z opakowania, mama oczywiście kupiła mi na dzień dziecka...) Na tym koniec, idę teraz po zieloną herbatę :)

Gość wielkiemecyje
Oczywiście zjadłam wczoraj jeszcze 300 kalorii w czekoladzie i miseczkę truskawek... o słaba wolo! cóż, czas powitać nowy dzień i starać się znów być silnym :d

u mnie nie najlepiej. Waga staneła. w sumie prawie dwa tygodnie i po kilogrami na tydzien - ale nie jest to super wynik. pewnie ze jak pojem to waze wiecej dzis rano za to 60, 3 kg. wiec niezle. choc wolałabym wiecej. najgorsze jest to ze nie mam kiedy cwiczyc ledwo zdazam z praca szkoła , dzieckiem , domem. no nie wyrabiam. i ta godzinka na cwiczenia jest ostatnio nieosiagalna. a szkoda. pewnie by było lepiej.

hej dziewczyny, ja ostatnim czasy nic nie chudnę, a wręcz waga wzrasta i waha się między 54-55-56 kg. bazuje na owsiance i truskawkach, postawilam na czerwoną herbatę