Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

przestancie pieprzyć że cesarka taka niezdrowa i zla

Polecane posty

moja siostra miała, poród bez bólu, 3 dni pozniej już normalnie BIEGAŁA. i po co się tak męczyć matki polki?, mieć dziure zamiast krocza? po co pytam?!!!!!!!!!! dodam,ze dziecko jest okazem zdrowia, skonczylo rok i ani razu chore nie było. do tego dzieci po cesarce nie sa tak zdeformowane jak po naturalnym. tyle na temat

wiadomka.lepiej miec udane pozycie i mala blizne pod majtami niz roklapioche vel wiadro ;)

Gość to nie my pieprzymy tylko
lekarze

chwalę! bo nie pojmuę, jak kobiety mogą się godzić na takie warunki!!!!!!!! gdyby masowo podpisac protest przeciwko nieludzkiemu rodzeniu, moze by nawet refundowali cesarke! w zadnym kraju unii oprocz polski nie nacina się tak ochoczo krocza! tylko polscy zasrani lekarze ida na łatwizne!!!!!!!!!!!

ale wkurza mnie to strasznie, że kiedy ja mówię otwarcie, że chce mieć cesrakę, jestem postrzegana jako potencjalna gorsza matka- bo nie chcę dla dobra dziecka przejsc przez piekło rodzenia jak świnia w oborze..!!!!!!!!!!!!!!!! wwwwwwwrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

okres mam i się o wszystko wkurzam.............przepraszam:D

Gość maliga
celaboza popieram:)

Gość dla mnie to bez różnicy jak
kobieta chce rodzić. Ja nie urodziłabym naturalnie ale to, że inne tego pragną to mnie nie obchodzi, nie są dla mnie gorsze czy lepsze. Poród to wybór kobiety. A to, że na forum jakaś naczytając sie głupot internetowych powie, ze cesarka gorsza to mało mnie to obchodzi. Wszyscy chyba doskonale wiemy dlaczego cesarka w Polsce na zyczenie nie jest refundowana i wiemy, że w obawie o zdrowie kobiety czy dziecka ma ona mało wspólnego

Gość haniaania
Ja odrazu zaplace za scesarke.... co zgodze sie rodzic naturlnie i nawet bez potrzeby mnie natna, bo co, bo lekarzowi na kawusie sie spieszy albo na obiadek. Nawet nie popatrzy czy dam rade sama czy nie. Nacina i juz;/;/ Popieram cesarke. Przynajmniej ma sie cale krocze

Gość rodz jak chcesz w czym problem
ja rodzilam sn i tez po 3dniach biegalam . Nie mialam ciecia, bo uprawiam sport i mam wycwiczone mięsnie.

właśnie nie można rodzić jak się chce chyba, ze da się w łapę a to przecież nie rozwiązanie

Gość haniaania
ale ile tak trzeba dac zeby lekarz zrobil cesarke, oni mnie tam zobacza taka przestraszona , zaplakana , i mdlejaca to juz na poczekaniu mi cesarke zrobie:):)

BO W CAŁYM PORODZIE NAJWAŻNIEJSZE JEST, JAK PÓŹNIEJ PREZENTUJE SIĘ CIPKA.......... BUHAHAHAHAHAHAHA tyle w temacie :P

Porod to porod niestety taki los kobiet i tak od zawsze kobiety rodzily.chodz sama mysle,ze to nie udany pomysl Boga:O.teraz technika bardzo poszla do przodu i kobiety jak chca maja prawo wybierac jak chca rodzic.skoro jest sznasa rodzic inaczej to dlaczego nie mialy bys skorzystac:)wszystko jest dla ludzi. ale to,ze dzieci rodza sie zdeformowane po przez naturalny porod to sie raczej nie zgodze.

Gość taka sobie jedna magda
Do autorki - a czemu ty tak krzyczysz?:) Ja bym nie chciala miec cesarki na zyczenie, dlatego, ze mam kilka kolezanek i kuzynke, ktore cesarke mialy (jedne na zyczenie, inne nie) i bardzo dlugo po niej dochodzily do siebie, ale to sprawa indywidualna i kazda sama powinnac sobie o tym zdecydowac (oczywiscie jesli nie jest wskazana. I jeszcze jedno: ja mieszkam w Holandii i tutaj nie ma cesarek na zyczenie, wiec nie mow tak, jakbys pozjadala wszystkie rozumy :)

No wlasnie zawsze jest jakies,ale...... kazda kobieta jest inna i jedna dobrze zniesie cesarke druga nie tak samo z porodem naturalnym ja na 100% bede chciala znieczulenie a co do cesarki to nie wiem.jak juz bede w ciazy to zobacze czy bede miala odwage rodzic tak czy tak

Gość haniaania
Ja mam kolezanki , ktore mialy porod sn. Jedna z nich nie kocha sie z mezem od porodu czyli juz jakies 2 lata, jedna kocha sie raz na jakis czas zeby zadowolis meza , a jedna brzydzi sie swojego krocza. Co jak co ja nie chce zeby moje zycie tak wygladalo. A ja mam bardzo slaba psychike,i nie wiem czy ona byt to wytrzymala. Jak powiedzialam w rodzinie, ze jak cos to bede chciala miec cc to mnie wysmmiali, ze kobieta jest poto zeby urodzic. poboli poboli i przestanie;/;/

Gość do la chica bonita
"BO W CAŁYM PORODZIE NAJWAŻNIEJSZE JEST, JAK PÓŹNIEJ PREZENTUJE SIĘ C*PKA.......... " a żebyś wedziała wyobraż sobie że niektórym kobietom pochwa po porodzie się jeszcze przydaje

Gość kazda inna
dzieci po cesarce nie sa tak zdeformowane jak po naturalnym. a dzieci po porodzie naruralnym mają w "lepszym stanie"rozwiniete oskrzela i płucka :) i mają mniejsze prawdopodobieństwo zachorowan z tym związanych ja w zyciu bym nie chciał mniec cesarki chociaz po sn dochodziłam miesiąc do siebie nie załuje tego bo to co przezyłąm jest moje niezapomniane chwile których przy cesarce na yczenie bym nie miała...

a wyobraz sobie ze lubie seks i nie zamierzam rezygnować pozniej z udanego zycia seksualnego

Gość po cesarce zawsze daja
oslonowo antybiotyk, wiec sa problemy z karmieniem, ja nie chcalam mojego dziecka truc chemia w mieszankach, bo jestem za natur. No chyba ze ktos ma jakies nietypowe ulozenie, ale tak to porod do wytrzymania, no bez przesady, co tu panikowac! I jakie zdeformowanie?!

Czy ktoś mówi że się nie przydaje? Ja tylko śmieję się z babek, które c ipkę widzą jako swoje najwyższe dobro i pierwszym ich argumentem jest "bo po porodzie naturalnym będziesz miała ci pkę jak wiadro".... co wcale nie jest prawdą! Poszukajcie wypowiedzi dziewczyn, które rodziły same i wcale nie mają tego problemu. Ale choćbyście stworzyły milion topików na ten temat, chwaliły zalety cc na życzenie w porównaniu do porodu drogami natury - nic nie zmienicie. I tak są osoby stojąco twardo za i przeciw. Ten temat to kolejny pretekst żeby pokazać kto "jest mądrzejszy", fajniejszy, praktyczniejszy i czyja ci pka będzie po porodzie lepsza. Moim zdaniem to głupie, niedojrzałe i poniżej jakiegokolwiek poziomu. A jak chcecie pogadać o kwestiach medycznych - douczcie się lepiej, poznajcie stanowiska specjalistów w tej dziedzinie, a potem dyskutujcie. Siedzą tu same leszcze, więc o merytorycznej rozmowie nie ma mowy.

Gość do kwestia wyboru dziewczyno
A przepraszam bardzo, kto nagadal autorce takich herezji, ze porod naturalny rowna sie przegranemu i skonczonemu zyciu seksualnemu? Bo mnie to bardzo ciekawi! Ja nie mam jeszcze dzieci, za to znam pelno par, ktore je maja, w tym moje 2 przyjaciolki i jakos nic im sie po porodzie nie odmienilo, nadal kochaja sie ze swoimi parterami, a jedna z nich mowi, ze ma teraz lepsze orgazmy, wiec po cholere wrzucac wszystko do jednego wora? Jedne znosza zle cesarke, a inne dobrze znosza porod naturalny i nad czym tu dyskutowac???

Ale kto powiedzial, ze po porodzie sn ma sie nieudane zycie seksulane ? Obecnie mozna skorzystac ze znieczulenia ( polecam) i rodzic silami natury. Ja wstalam juz kilka godzin po porodzie. Nie bylam nacinana, moj gin siedzial kolo mnie i masowal mi krocze jakims zelem tuz przed porodem - podobno troszke peklam, mialam kilka szwow i nie odczuwam zadnej roznicy. Moj maz tez :) Cesarka to jednak operacja - nie rozumiem kobiet ktore dobrowolnie pisza sie na cos takiego. Oczywiscie ich wobor, jak dla mnie jest to jednak dobre tylko w przypadku ratowania zycia dziecka lub matki.

Gość do kwestia wyboru dziewczyno
Wlasnie!!! Popieram w 100% La Chice Bonite! Autorka sie wielce rokrozkrzyczala, bo potrafi podac JEDEN przyklad - wlasnej siostry...no rzeczywiscie, bardzo to reprezentatywne i duzo nam mowi...

ja na cesarke nie zdecydowałam sie stawiając na pierwszy miejscu cipkę ale przede wszystkim uniknienie bóli porodowych oraz wielu komplikacji poprzez sn. Tak, postawiłam na wygodę i już. Co do medycznego punktu widzenia mam wujka brata ojca ginekologa i rozmawiałam na ten temat z nim. Nie twierdze, że cesarka jest lepsza, jest lepsza po prostu dla mnie. Ale mam koleżanki po sn i róznie jest, jedne chwalą seks po porodzie inne nie. Poród zawsze ma wpływ na seks i relacje między partnerami i nie ważne czy jest to cc czy sn.

Gość haniaania
wiecie ja wam powiem tak, ja moze stoje tak twardo za cesarka bo mam slaba psychike i wiem ze nie dam rady. Moze gdybym rodzila gdzies gdzie bym miala zapewniona ochrone krocza, polozna ktora bedzie je przecierac goraca woda, masowac i pozwoli rodzic w dogodnej pozycji to moze bym sie zdecydowala. Ale u mnei w szpitalach to mozna tylko pomarzyc o takim czyms;/

miało być nie cipkę:)