Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

calabaza

przestancie pieprzyć że cesarka taka niezdrowa i zla

Polecane posty

Gość porabane jestecie te co
zachwalaja cc porod naturalny istnial od wiek wiekow i tak natura stworzyla kobiete by wydala swe potomstwo na swiat to jest matka natura jak nazwa wskazuje i pochwa jest najnormalniejsza na swiecie

Gość jaka taka ognista
a latek mam 26 i ani gruba ani szpetna nie jestem:P za to ty wyglądasz na zgorzkniałą babę której nie cieszy to co ma

Gość dziewczyny nie ma co proawdzic
dyskusji z taka patologia jaka reprezentuje Monike29. Zwroccie uwage na jej rynsztokowe slownictwo i sposob pisania...Normalnie w szoku jestem, ze takie kobiety zostaja matkami...Czego ona uczy swoje dziecko? Pewnie tak samo jak ona na dzien dobry ublizania wszystkim i wyzywania od k**ew...Ale patologia...

Gość jaka taka ognista
wcale nie napisała czy jest matką Pewnie żal jej że są szczęśliwe małżeństwa z dziećmi którym do szcęścia niepotrzebna jest plastyka pochwy:P

Gość poziom dyskusji tutaj
pozostawia wiele do życzenia. Pomijam kwestię, że niektóre wypowiadające się w tym wątku osoby są niewątpliwie w gimnazjum jeszcze...I nie mają jakiegokolwiek pojęcia o rzeczach, o których piszą... Ponadto- jakim sposobem może wypowiadać się na temat porodu sn osoba, która takiego porodu nie przeżyła (co więcej - nie przeżyła żadnego...)? Zapewne pisanie jak sprawa wygląda u mnie i wielu znajomych nic nie da, bo wszystkowiedzące wyrocznie z kafe i tak orzekną, że mam pochwę jak wiadro, mój poród to była rzeź, a mąz patrzeć na mnie nie może i udaje, że jest ok, żeby mi nie zrobić przykrości. No i zapewne zostanę wysłana na plastykę pochwy... Pełno na kafe dyskusji o znieczuleniu, cesarkach itd... Oglądałam ostatnio ciekawy film na youtube - porodowy biznes. Polecam, zwłaszcza największym krzykaczkom zachwalającym zachodnie metody postępowania z rodzącą... A niekórym radzę choć liceum skończyć, a dopiero pózniej zabierac się za pisanie o rzeczach, o ktorych na dzien dzisiejszy nie maja pojecia matka polka

Gość jaka taka ognista
zgadzam sie z poprzedniczką i wogóle jeżeli któraś ma pretensje do całego świata że musi urodzić dziecko to niech się najpierw zastanowi czego tak naprawde chce zanim pójdzie z facetem do łożka

Gość Jessy28
to na rozluxnienie atmosfery i pozdrawiam wszystkie cc Bardzo wiele kobiet urodziło przez cesarskie cięcie - niektóre ze wskazań medycznych, a niektóre z własnego wyboru. Wśród nich są również mamy o znanych nazwiskach: Dominika Ostałowska Twierdzi, że cesarskie cięcie daje kobiecie możliwość wyboru, w momencie, gdy poród naturalny może być zagrożeniem dla matki. Marta Kaczyńska Córka prezydenta Kaczyńskiego także rodziła przez cesarskie cięcie. Monika Richardson Szczęśliwa mama 2,5-letniej Zosi i 6-letniego Tomka Renata Dancewicz Aktorka bardzo dobrze wspomina poród przez cesarskie cięcie. Edyta Górniak Bez cesarskiego cięcia poród byłby naprawdę niebezpieczny. Synek piosenkarki, Allan, ważył prawie 4 kg. Kasia Figura Jako 43-latka urodziła córeczkę przez cesarskie cięcie. Gwen Stefani Znana z dbałości o kondycję i figurę artystka po cesarski cięciu błyskawicznie wróciła do formy. Christina Aguilera Piosenkarka przyznała, że zaplanowała cesarskie cięcie, bo bała się porodu naturalnego. Julia Roberts Aktorka dzięki cesarskiemu cięciu szczęśliwie urodziła bliźniaki. Angelina Jolie Córeczka Angeliny Jolie przyszła na świat w wyniku zabiegu przeprowadzonego przez amerykańskiego lekarza, który aby poprowadzić poród, musiał specjalnie pojechać do Namibii. Victoria Beckham Victoria przeszła trzy cesarskie cięcia. Za każdym razem płód był ułożony nieprawidłowo i dlatego zadecydowano o przeprowadzeniu zabiegu. Anne Nicole Smith Modelka podzieliła się swoimi doświadczeniami związanymi z cesarskim cięciem, umieszczając część relacji z porodu w internecie. Britney Spears Po porodzie powiedziała dziennikarzom, że „wszystko przebiegło wspaniale”. Jenifer Lopez Świeżo upieczona mama urodzonych w lutym 2008 roku bliźniaków wydała na swój poród 1,5 miliona dolarów.

jessy gwarantuje ci ze nie mam żadnej traumy po moich dwoch porodach sn a wręcz przeciwnie i ja i mój mąż mamy zajebiste wspomnienia których ty możesz nam pozazdrościć i gdybym planowała trzecie dziecko z pewnością chciałabym żeby urodziło się sn

Gość jaka taka ognista
jessy anikt ci nie powiedział że cc osłabia macicę i następna ciąża może być np. zagrożona?? ja uznaję cc tylko jeżeli lekaż zadecyduje że trzeba a osobiście bym ie chciał wogóle tego doświadvczyć.

i uważasz, że amerykasnkie czy polskie gwiazdki mają być dla kogoś autorytetem...:) moze dla ciebie... juz cos wyżej pisalam o poziomie gimnazjum... jeszcze raz polecam filmik:)

Gość jaka taka ognista
no to jak jessy tak bardzo chcesz to daj sie pokroić i dopisz sie do tej listy:P

Gość stu234
Witam! Będzie mi miło, i proszę o poparcie i głosik na mój blog ( o porodzie i Prawach Rodzącej na sali porodowej ) http://bobbyy.pl/blog.php?id=195 Serdecznie dziękuję!

Gość zolzaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaa no i w tym wszystkim jessy28 celebrytka:D wymienilas ok 10 gwiazd żeby co?żeby któraś z nas poszukała teraz 50 takich ktoe rodzily sn?? bo nie rozumiem? aaa no i pare z tych co wymieniłaś miały wskazania medyczne do cc a nie powód \\\"lepsze zycie seksualne\\\"czy \\\"brak wiadra w kroku

to wyżej było oczywiscie do wszystkowiedzacej jessy:)

Gość jaka taka ognista
zolzaaaaaaaaaaa dobre hehehehe brawo:)

Gość Marysia-54
Ja swoje pierwsze i jedyne dziecko urodziłam przez cesarkę w wieku 39 lat :-D i byłam w lepszej formie niż panie po naturalnych. Ale każdemu co innego służy jednej cesarki innej naturalne

Gość jaka taka ognista
nie dziwie sie:)

Gość Jessy28
i jeszcze tu cos, swietny lekarz, sam mnie operowal:) Rozmowa z prof. dr. hab. n. med. Romualdem Dębskim, ordynatorem Kliniki Ginekologii i Położnictwa Szpitala im. W. Orłowskiego w Warszawie A jak to wygląda z medycznego punktu widzenia? Czy na przykład w sytuacji, która jest niejednoznaczna, jest więcej argumentów przemawiających za cięciem cesarskim czy przeciwko? To wygląda tak - nawet pacjentka, która ma silną wadę wzroku, ma szansę urodzić drogami natury. Założymy jej kleszcze i też nie będzie parła. Pozostaje jednak pytanie, ilu lekarzy jest w stanie prawidłowo założyć kleszcze. Jaka jest szansa, że pacjentka trafi na lekarza, który się potrafi posługiwać kleszczami, jeśli są w Polsce szpitale, które takich zabiegów już od lat w ogóle nie robią. Tu wszystko zależy od umiejętności i doświadczenia osoby odbierającej w ten sposób poród, ale jak się czegoś takiego nie wykonuje, to nie ma się wystarczających umiejętności i doświadczenia – i wtedy lepiej zrobić cięcie. Jeśli ktoś ma źle zakładać kleszcze, to lepiej niech zrobi dobrze cięcie. Tak to wygląda. Jeśli byśmy tę rozmowę przeprowadzili za kilka lat, to z pewnością odsetek cięć będzie wyższy niż 30%. W krajach – i to wcale nie w krajach najbogatszych – bo w krajach Ameryki Południowej w tej chwili statystyki już wynoszą ok. 50 %. Połowa porodów odbywa się przez cesarskie cięcie. Niedługo już będzie tak, że drogami natury urodzą tylko te kobiety, które nie zdążą zrobić cięcia.

Gość Jessy28
aha i emilciu nie zazroszcze ci, bo ja męża nie chcialam żeby byl przy porodzie. Zanim zaszła potrzeba cesarki.

Gość Jessy28
ja pierdziele, czlowiek coś wklei tak zeby głupie torby przestały sie zreć, to te dalej. idzcie sie jebnąc pożądnie w łeb matki polki bo rzygać sie juz chce od waszego jadu.

Gość Jessy28
i ognistya krowo dałam sie pokroić bo moj synek by teraz nie zył. rozumiesz czy dalej nie kumasz?

Gość jaka taka ognista
jessy sama piszesz że cc miałaś ze wskazań medycznych wiec co to ma do kobiet które decydują sie na cc bo tak chcą??

ja nie neguje cc ze wskazan medycznych tylko cc z wyboru a to chyba jest róznica no ale widać że to ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem

Gość jaka taka ognista
i niepisz że jestem krową bo jeżeli chodziłoby o życie dziecka też bym sie nie zastanawiała ale nie zdecydowałabym sie na cc tylko dla własne wygody

Gość a nam od twojego
wszechwiedzaca, chociaz malo kumata Jessy!

Gość Jessy28
żal tylko że matki, z teorii kobiety dojrzałe i madre sa tak wredne, zjadliwe,każdy ma prawo żywo reagowac, ale nie jak uliczna lafirynda, żal, naprawde żal, tych dzieci, ciekawe czy dziewczynki tez takie wredne sucze bedą.

Gość Jessy28
poczytajcie sie zmije, mądre, inteligentne . aż dupe ściska. żegnam głupie sucze

Gość wiesz co Jessy
przestan zachowywac sie jak rokapryszona panna, bo najwiecej na tym forum to krzyczysz ty i nikt inny, bo nie podoba ci sie, ze nie znalazlas poparcia. I stad ta cala frustracja u ciebie. Lepiej sie opanuj kobieto i wyluzuj z emocjami, bo to niezdrowe takie podniecanie sie bez potrzeby i tylko dlatego, ze nie mozesz wytupac noga popracia dla siebie. I jeszcze raz dla twojej wiadomosci: temat jest o CESARCE z wyboru, a nie z koniecznosci!! Chyba logiczne i zrozumiale jest, ze kazda matka dla dobra, bezpieczenstwa i zdrowia (a co dopiero zycia!!) wlasnego dziecka zdecydowalaby sie na cc!

Gość jaka taka ognista
spadaj zgożkniała jędzo nikt płakał nie będzie

Gość jassssne jessy28 ty taka sama
patologia jak ta cala Monike29. Uzywacie podobnych rynsztokowych okreslen i pewnie obracacie sie w tak samo "madrym" srodowisku, patologiczne matki.