Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czytam___

Panowie, którzy piszą, że po porodzie ich kobiety nie są takie jak dawniej..

Polecane posty

własnie najgorsze jest to ze na temat luzu pochwy wypowiadaja sie w zdecydowanej wiekszosci te co nie rodziły sn

Gość a co ma miłość do tego
No i "kulturalna" musztarda nam się rozkręciła :D I dzielnie wspina się na wyżyny absurdu :) Dzielna jesteś, urodziłaś, poród - wow! :D Może medal od Prezydenta? ;) Ach ta nieprzemijająca duma mamusiek-polek, bo w bólach, wrzaskach i kale wypchnęły przez swoją biedną, zmasakrowaną ciplę potomnka :) Gratulacje, nie śmiem stawać z Wami w szranki ;)

Gość jessy28
tyle w tym temacie.

Gość no wiecie wedle niektórych
idealnych mamusiek te ktore rodzily przez CC są wyrodnymi matkami.:classic_cool:

Gość musztarda ty lepeij nie miej
dzieci bo co im przekażesz?

jusia, a skąd ty masz takie poglądy na cipkę, że po prorodzie to jest zmasakrowana i luźna..? bo z tego co wiem, wystarczy po kilkanaście minut dziennie ćwiczyć mięśnie pochwy, by nie mieć problemów z luźnym kapciem ;) choćby przy stosunku, w dodatku sprawi to więcej przyjemności :)

tylko cc. Zbyt szkoda mi mojej kobiecości. :P

Oczywiscie tesciowa namawia mnie na sn. a wiecie dlaczego? bo sama bardzo popękała przy sn i miała stan zapalny przez pól roku sie leczyła bo pękła az do tyłka. do dzis mówi ze ma blizne. dlatego namawia mnie na sn i naciska bardzo:O słyszłąam jak gadała do cioci o mnie " co ona sobie mysli zawsze chce byc tam taka nienaruszona?" o to chodzi babie bym była taka okaleczona tam:O niedoczekanie:P

Gość jessy28
Cipę można umyć hahahahahaha cóz za stwierdzenie, hahahahaha biedny bachor że ma taka matke , faceta też szkoda bo z takim niedorozwojem to nawet pogadać nie może, nie wspominajac o tym ze sobie pożądnie juz nie dupnie.

przykład mojej teściowej jest świetny. to taka kobieta kóra poświęciła sie dla dzieci:P

Gość jessy28
nie mów naprawde?

Gość jessy28
musztardka niedawno odkryła ze cipe można umyc i jest podekscytowana sta te rózne niekontolowane wybuchy agresji. Pozwolmy matce polce nr 1 rozwinąć skrzydla jej fantazji i po prostu nie zwracajmy na nią uwagi

Gość jessy28
niedojda to będzie w przyszłosci twoj bachor, na bank.

Gość emil cia79
musztarde stara po ścianach rzucala że to takie pojebane babsko?

Gość Jessy28
jak widać

Gość o retyyyyyy.....
do: oże to tylko ... Mozesz mi podac gdzie przeczytalas ze ''większość dzieci urodzonych przez cc ma problemy z oddechem , płucami i oskrzelami, że 70% !!! dzieci na oddziałach immunologicznych to dzieci z CC ''? Bardzo mnie to interesuje. Chcialabym dodac ze powiklania przy cc dotycza glownie cesarek niezaplanowanych wykonywanych w celu ratowania zycia, bo wtedy juz jest cos nie tak. Planowane cesarki maja prawie zerowe ratio jesli chodzi o powiklania. Natomiast jesli chodzi o powiklania z plucami to polecam zamiast domyslow najnowsze badania; cytat z oryginalu ponizej. okazuje sie ze cesarki wykonywane miedzy 39 i 340 tygodniem sa najbezpiecznejsze - bezpieczniejsze niz porod naturalny. Pluca sa calkowicie rozwiniete. Wieksze ryzyko ponosi dziecko rodzone SN po terminie. Zreszta polecam ponizczy artykul. Choc z pewnoscia wiekszosc przeciwnikow cc powie ze statystyki ich nie obchodza. Dla mnie wlasnie sa najwazniejsza informacja bo oparta na najwiekszej ilosci osobnikow. ''Non-medical cesarean delivery should wait until 39 weeks EGA This is not new news, but today's Science Daily report on new research into the risks of late pre-term births is a useful reminder that the safest time to deliver a baby by cesarean delivery is at confirmed 39 weeks gestation in order to ensure that the baby is fully developed. I have no doubt that this research will be misinterpreted by some bloggers and used to criticize women who choose to have a cesarean delivery with no medical indication. But on the contrary, what it actually shows is that non-medical cesareans at 39 weeks are in fact far safer for the baby than other types of cesarean deliveries (i.e. emergency and planned medical surgeries). What the research found Petrini et al's research, 'Increased Risk of Adverse Neurological Development for Late Preterm Infants', "evaluated the babies’ neurological development and found that late preterm babies were more than three times as likely to be diagnosed with cerebral palsy as full term babies. They also found that late preterm babies were at an increased risk for developmental delay or mental retardation." But commenting in the article, editorialist Dr. Michael Kramer of McGill University said that "the increased risks may not always come from early delivery itself, but from other underlying problems, such as gestational diabetes, that may lead to early delivery." This last remark emphasizes why 'general' reported risks associated with cesarean deliveries are not always applicable to planned cesarean deliveries with no medical indication in healthy pregnancies, and should not be used as an argument to prevent birth plan autonomy. Posted by cesarean debate at 10:57 AM 0 comments Labels: Key Arguments, Risks for babies '' A co przezywa dziecko kiedy jest wyciagane z brzucha (cc) lub w kanale rodnym (sn) jest i pozostanie tajemnica bo nikt z nas tego nie pamieta wiec nie opowie.

Gość jessy28
Wszystkie jesteście głópie. :P hahahahahahahahahahahahahahah

Gość o retyyyyyy.....
mi mała - ale nie zastanawia cie fakt ze wlasnie ilosc cesarek w UK jest wciaz duzo wyzsza niz zalecane 10-15% przez WHO? Zawsze znajdzie sie gdzies lekarz gotowy do przeprowadzenia cc na zyczenie. Oto cytat aby nie zostac posadzona o goloslownosc: Ms Basak said the World Health Organization recommended a Caesarean section rate of 10% to 15% as an absolute maximum in developed countries, but in some midwifery units in the UK 40% of births were by Caesarean. She said: "Women have the right to make choices, but they must be fully informed."

Gość o retyyyyyy.....
mi mala - a najwiekszy odsetek cesarek jest nie gdzies w zasciankowie ale w Londynie - wiec chyba te wyksztalcone rowniez czesto rodza cesarka

Gość Ciekawa jestem...
A jesli ciaza i porod to normalny i naturalny i NIEINWAZYJNY stan to po co do diabla mamy polozne, lekarzy i wszystkie badania? Dlaczego rosnacy odsetek powiklan??????

Gość a mnie to mało obchodzi jak
która chce rodzić. Ja wybrałam cc i na pewno nie z takiego powodu by swoją cipą męża zatrzymywać bo to żałosne. Nic mnie nie obchodzą cudze cipki po porodach sn. Jakoś większość kobiet tak rodzi i żyją a nawet są szczęśliwe w małżeństwach. Szkoda mi tylko takich co to niby porodem muszą się dowartościowywać, ale to juz bardzo rzadko spotykana grupa kobiet. Każa rodzi jak jej się podoba i już ja niczyich decyzji co do sposobu porodu nie oceniam i nie chcę by moją decyzję też oceniano. Bo nic nikomu do tego czy urodzę swoje dziecko naruralnie czy poprzez cc.

no dobra to powiem prawde.Matka rzucała mna o ściany bo byla zła,że się tak porozciągała, żyła dlugo zludzeniami ze wszystko jest ok dopóki nie dowiedziala sie prawdy od ojca. Ja też swoim rzucam o sciany bo jestem zla ,że co probuje się umyc to mi gabke gdzieś wcina.

Gość a co ma miłość do tego
mi mała: nie ma to jak obiektywna wypowiedź, co? ;) Twoja mama miała dużo szczęścia przy sn i strasznego pecha przy cc. Równie dobrze mogło być odwrotnie. Ryzyko i komplikacje zawsze towarzyszą przyjściu dziecka na świat, przy obydwu sposobach. Szkoda, że tak sie zachłystnęłaś swoimi mądrościami (jak zwykle zresztą), że nie raczyłaś tego zauważyć. I nie powołuj się proszę na standardy opieki nad ciężarną i rodzącą w UK, bo one są poniżej wszelkiego poziomu i sama sobie strzelasz samobója, powołując się na normy w UK.

Gość racjonalny argument
proszę nie przytaczać tu statystyk o chorych dzieciach jako dowodu przeciwko CC ci co to robią zapominają chyba że CC oprócz tego że może być z wyboru często jest z przymusu z powodu źle przebiegającej ciąży, wad płodu, czy chorób matki. Więc jest naturalne że dzieci z takich ciąż są chorowite lub wadliwe. Jak chcecie się posługiwać statystyką to znajdźcie takie badania które dotyczą CC wyłącznie na życzenie. Wybór sposobu porodu powinien być indywidualną sprawą kobiety. I powody to jej sprawa. A co do kultury w dyskusji - chamstwo widać po obu stronach. Te po CC często przeginają mówiąc o rozciągniętych cipach tych drugich, ale co z kolei mamy pod rugiej stronie??? Argumenty że kobieta po CC to nei matka, bo "nie potrafiła" urodzić, zarzut że własna cipa jest ważniejsza (dla mnei to nie zarzut, bo życie seksualne jest bardzo ważne, jak ktoś ma problem żeby to pojąć, to nie moja wina). Czasem mam wrażenie że cc krytykują jakieś masochistki i cierpiętnice których powołaniem jest wydawanie w bólu potomstwa albo kobiety które musiały rodzić SN bo zwyczajnie nie było ich stać na CC z wyboru. Więc dlaczego jakieś wygodnickie paniusie miałyby mieć lepiej, prawda? Analogiczna sytuacja panuje prtzy temacie karmienia biersią/mlekiem modyfikowanym. O dziwo to chyba typowo polskie zjawisko. W karajach gdzie oba rodzaje porodów są równouprawnione nie ma żadnej nagonki. Tak samo z karmieniem piersią. I o drugie dziwo - w polsce CC na życzenie i mleko modyfikowane to luksus pod względem finansowym. Ktoś widzi kolerację mięszy tym faktem a poziomem frustracji niektórych?

Gość a mnie to mało obchodzi jak
mi mała owszem cc to operacja ale zaplanowana może być równie bezpieczna jak poród sn. Tak więc tu nie ma o co się kłócić bo każda ma prawo do własnego wyboru

Gość o retyyyyyy.....
mi mała - podalas pewne informacje dotyczace UK, ja podalam rowniez pewne informacje statystyczne dotyczace UK. Moglabys sie wypowiedziec? Ktos kto wybiera cc wie ze jest to operacja ale nie demonizujmy jej, rowniez nie upiekniajmy ale nie demonizujmy. Najnowsze badania i postep medycyny zrobil cc tak bezpeiczna ze okazuje sie ze jesli jest zaplanowana u zdrowej ciazy wrecz bezpieczniejsza niz sn. Czasy sie zmieniaja, nic na to nie poardzimy. Jak ktos chce sobie wszyc balonik w zaladek lub zrobic skomplikowana operacje plastyczna ryzyko jest jeszcze wieksze.

Gość obydwie glupie
i ta po sn i ta po cc zastanowcie sie co piszecie

Gość o retyyyyyy.....
DO; racjonalny argument Prosze bardzo, oto najnowsze (kwiecien 2009) badania jesli chodzi o planowane cesarki bez wskazan. Najwieksze kontrowersje budzily wlasnie niedorozwiniete pluca a tu sie okazuje ze jesli cesarka jest przeprowadzona miedzy 39-40 tygodniem ciazy, takiego ryzyka wlasciwie nie ma. ''Non-medical cesarean delivery should wait until 39 weeks EGA This is not new news, but today's Science Daily report on new research into the risks of late pre-term births is a useful reminder that the safest time to deliver a baby by cesarean delivery is at confirmed 39 weeks gestation in order to ensure that the baby is fully developed. I have no doubt that this research will be misinterpreted by some bloggers and used to criticize women who choose to have a cesarean delivery with no medical indication. But on the contrary, what it actually shows is that non-medical cesareans at 39 weeks are in fact far safer for the baby than other types of cesarean deliveries (i.e. emergency and planned medical surgeries). What the research found Petrini et al's research, 'Increased Risk of Adverse Neurological Development for Late Preterm Infants', "evaluated the babies’ neurological development and found that late preterm babies were more than three times as likely to be diagnosed with cerebral palsy as full term babies. They also found that late preterm babies were at an increased risk for developmental delay or mental retardation." But commenting in the article, editorialist Dr. Michael Kramer of McGill University said that "the increased risks may not always come from early delivery itself, but from other underlying problems, such as gestational diabetes, that may lead to early delivery." This last remark emphasizes why 'general' reported risks associated with cesarean deliveries are not always applicable to planned cesarean deliveries with no medical indication in healthy pregnancies, and should not be used as an argument to prevent birth plan autonomy. Posted by cesarean debate at 10:57 AM 0 comments Labels: Key Arguments, Risks for babies ''