Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JUstynka justynka justynka

TWARZ MI SIE SYPIE...pomocy

Polecane posty

Gość JUstynka justynka justynka

Dziewczyny, od jakiegos pol roku mam okropny problem z cera.Wokol ust i troche na policzkach mam potwornie przesuszona skora, ktora az sie sypie...jak ja dodtykam to widze jak sie łuszczy i sypie. do tego to miejsce strasznie piecze i jest zaczerwienione.Myslalam ze to po prostu sucha skora, probowalam roznych kremow od tanszych do aptekowych za 200zl. i nic a nic nie pomogly.jest coraz gorzej. Wczoraj uzylam masci Lonomag i skora sie juz nie luszczy i nie piecze ale jest czerwona, zgrubiona i jak ja dotknelam to tak jakbym miala jakas skorupke na twArzy. myje twarz od zawsze plynem do higieny intymnej.Chyba nic delikatniejszego nie moze byc. Nie uzywam zadnych podkladow, fluidow, pudrow nic. nie mam krost, przebarwien ani nic wiec takich kosmetykow wogoel nawet nie posiadam. co to moze byc? moze ktoras tak miala?

Gość marus
może właśnie masz to od płynu do hig intymnej.Skoro jest przeznaczony do tyłka to do tyłka a nie do ryja.Co za debilne pomysły.A potem glupie pytania

Gość kasia5432
ja też mam bardzo suchą i odwodniona skóre ostatni kupiłam sobie krem z serii aa (dermokosmetyk) do skóry odwodnionej z kwasem hialuronowym po nim mam lepszą cere a w poniedziałek ide do kosmetyczki na zabieg nawilżający

Gość kasia5432
a używasz toniku przed nałożeniem kremu? Bo ja gdy nie przemyje cery tonikiem tylko nałoże krem to pare minut póżniej mam już bardzo suchą skóre

Gość po co myjesz twarz żelem
ja używam wyłącznie toników bezalkoholowych, raz w tygodniu robię peeling i to wystarczy

Gość errika
właśnie też już byłam zdesperowana, skóra dosłownie złazila mi z twarzy, luszczyła się, kremy nawilżające nic nie dawaly... i normalnie zrobiłam peeling, potem jakis bardzo nawilżajacy krem i pomogło;)

Gość klementynka27
żel do mycia twarzy+ krem do demakijażu+tonik+krem nawilzający na dzień+ krem na noc raz w tyg peeling, maseczka nawilzająca + systematyczne uzywanie = mój sposób na ładną cerę działa!!!! moja ulubiona marka to Olay, ale tańsza wersja: np. Ziaja tez jest super

Gość Justynka Justynka Justynka
nie, nie uzywam tonikow.Probowalam juz rozne kremy i nic nie pomaga... Wydaje mi sie ze to nie jest problem czysto kosmetyczny. sprawdzalam objawy w necie, i takie cos swiadczy min. o Atopowym zapaleniu skory skazie bialkowej, liszaju, choc to watpie i jeszcze zmiany luszczycopodobne, ale to tez chyba odpada. z peelingiem tez probowalam. ta skora co schodzial zluszczyla sie a zostalo potwornie piekaxce czerwone miejsce...I po dwoch dniach skora dalej sie sypala. wszyscy ciagle sie mnie pytaja co mi jest.teraz jest wlasnie najgorzej.Wczesniej nalozylam grubo kremu i tak w miare nie bylo widac, a teraz to juz nic nie pomaga

Pisalam wczesniej ze uzylam wczoraj masci Linomag.Rano sie nie luszczylo, ale byla skorupa.Uzylam tej masci jeszcze dwa razy dzis i jak juz wsiakla w skore to dalej mam suche i luszczace to miejsce...juz nie wiem co robic

Gość kxfmdkfvmdk
A dlaczego nie pójdziesz do dermatologa?

poniewaz u nas w miescie jest jeden dermatolog ktory przyjmuje trzy razy w tygodniu i zapisalam sie ale dopiero za trzy tyg.

Gość emolium krem jest dobry
popros o probke w aptece. albo czyste maslo shea;]

Gość wyglada na to ze masz
łojotokowe zapalenie skóry!tez to mam, identyczne objawy co i ty, i niestety mam łzs

A jak to sie leczy? to lojotokowe zapalenie skory

Gość garnier ultra swiezosc
lub swieza skora kup ten krem w rossmanie za 20zl nie bedziesz sie sypac.

lojotokowe zapalenie skory sie tylko zalecza, niestety to powraca,i wogole ciezko sie leczy, ja juz z tym walcze pare ładnych lat i powraca

dodam ze czesto z twarzy przechodzi na skóre glowy albo odrotnie:(, to jest udreka jednym słowem, ale trzymaj sie!

Gość justynka justynka justynka
musze sie czym zaleczac do czasu wizytu u dermatologa... sprobuje jeszcze z tym linomagiem...przynajmniej nie piecze tak. Mam prosbe, napiszcie mi prosze, jezeli ktoras tak miala, albo to lojotokowe zapalenie skory, czym to zaleczyc, zeby tak nie bylo widac i nie szczypalo.musze wytrzymac do wizyty u lekarza

Gość upbnxjcgvjxghbvujkx

Gość moze alergia
a moze masz alergie na cos, myslalas o tym, ja przez rok nie domyslalam sie, ze to alergi na mleko i przetwory mleczne.

Gość dermatolog...
justynko to typowy problem na lato gdy świeci słonce i chodzimy na miejskie kompieliska... woda i słóńce dodatkowo wysusza, woda z kranu owszem gdyż jest hlorowana, zalecam witaminę pp oraz cynk np.Salfazin 2 x dziennie oraz krem metronidazol lecz jest on wydawany na receptę więc niezbędna jest wizyta u lakaża jednakże zanim się do niego udasz możesz łykać właśnie witamine pp oraz cynk :) pozdrawiam

Gość dermatolog...
dlaczego masz to już rok ?? juz wyjaśniam skóra w ciągu całego naszego życia wielkokrotnie przechodzi zmiany z suchej na normalną, z normalnęj na wrażliwą itd... również twoja skóra była w takim stadium a ty zaczęłaś ją atakować kremami , płynami itd .... owszem kremy nawilżają lecz nie wtedy gdy atakujesz skórę nagle kilkoma rodzajami i oczekujesz rezultatów, skóra jest już zmęczona i stąd taki wygląd

Gość uop
Proponuję odstawić płyn do okolic intymnych, jest na bazie kwasu mlekowego, a to z pewnością nic dobrego dla Twojej twarzy. To, co opisujesz wygląda na nietolerancję, zmiany atopowe typowe dla alergików np. przy nietolerancji produktów mlecznych. Kupuj płyny emolientowe do ciała. One myją, natłuszczają jednoczęsnie, pielęgnują i nie wysuszają a przede wszystkim (w większości) nie uczulają. (Avene, Oilatum itd)

Gość justynka justynka justynka
dermatolog... bardzo Ci dziekuje.Taki krem mam w domu nowy jeszcze nie otwierany z dlugim termoinem waznosci wievc go wyprobuje:) co do witamin to biore juz B compleks i A+E.Odstawic te witaminy i brac tylko pp? uop jak bylam u lekarza pierwszego kontaktu to powiedzial mi wlasnie to co Ty...Ze moze to byc objaw skazy bialkowej... No i chyba rzeczywiscie odstawie ten plyn i bede uzywala samej wody

Gość dermatolog...
nie odstawiaj tych witamin , bież je nadal ,bowiem witaminy nie szkodzą :) jednakże lepiej gdy sa to witaminy pochodzenia naturalnego np z owoców, warzyw itd.