Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaspamowana

pyt. do kogoś kto zna się na kompie

Polecane posty

Gość zaspamowana

dostaję spam który w tytule ma np. Subject: ***SPAM*** Texas senator killed!, a jako nadawca jestem ja! wysyła się z moje własnego konta krótko mówiąc No i mój program pocztowy nie łapie tego i nie przenosi ich do "wiadomości-śmieci" dostaję tego po 10 dziennie i już mnie cholera bierze... Co z tym zrobić?

Gość GMAIL.COM zero spamu

Gość zaspamowana
hm... no trudno, niech kłamią, byle w temacie ;) naprawdę będę wdzięczna za pomoc

Gość Spijurn
sprawdź rzeczywisty adres nadawcy, bo ten który widziałeś zapewne był tylko nazwą nadawcy

Gość zaspamowana
gmail.com to ja mam ;) ale to jest serwer i poczta służbowa... tylko nie piszcie "niech informatyk z firmy sie tym zajmie" bo jesteśmy biedną organizacją i nie mamy infromatyka...

Gość fredek
może oznacz tą wiadomość jako zablokowanego nadawcę i może wtedy będzie trafiać od razu do śmieci :) choć jak z Twojego konta to ...:o

Gość zaspamowana
czasem adres jest jakiś dziki typu Lahoma-siosrab@listerproperties.com (Za każdym razem z innego konta, nazwy inne) a czasem jako nadawca jest mój własny adres

Gość fredek
jak adres często się powtarza to najlepiej tak jak napisałem a jak co chwilę jest inny to byś musiała cały dzień spędzać blokując ich :P :D . Może ustaw mocniejszy filtr spamowy albo coś takiego , zablokuj domeny , kodowania jak jest taka możliwość :D

Gość zaspamowana
no.... za każdym razem inny albo mój własny ... :( taki filtr powinien być w programie pocztowym czy na serwerze? do serwera nie mam dostępu a tak to używam outlooka, nie wiem jak go upgrade'ować właśnie dostałam kolejnego maila ... cholera mnie bierze

Gość fredek
z tego co wiem outlook nie ma filtra spamowego , możesz np zamienić na mozille albo np pobrać windows live mail - on chyba ma ( przy okazji będziesz w wieklij rodzinie windows live :) :D