Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

katia cos mi sie wydaje ze ten miesiac bedzie dla ciebie szczesliwy :) bedziesz wiedziec kiedy pecherzyk peknie i wtedy fiku miku :) i bedzie celny strzał :)

oby w koncu któras znas zapisała sie w tabelce nr 2 :) bo nadal pusto :( ewusia i bella zobaczyły 2 upragnione kreseczki i nas zostawiły :(

kiniusia77, widze ze do terminu tej niechcianej @ juz nie dlugo, jak samopoczucie ?

no niedługo :) sroda :) jeszcze tydzien... smoczpoczucie bez podejrzen :) narazie... ale obiecałam sobie ze nie bede sie nakręcac, i narazie spoko... ale zobaczymy :)

obiecałam sobie tez ze nie bede kupowac wczesniej testów bo w tamtym cyklu zrobiłam ich 5 i sie tylko nakrecałam:) teraz pełen luz :) hihihi zobaczymy jak długo....

masz racje nie trzeba sie nakrecac, bo te objawy to zawsze mozna sobie dopisac, ja to mam zawsze wszystkie mozliwe ;);) Ty bedziesz sie szykowała do testowania a ja do przytulanka - owulacja chyba okolo 1 lipca, ale jeszcze w tym miesiacu robie testy owulacyjne wiec zobaczymy na kiedy wyznacza owulke ;)

dopiero skonczyla mi sie @ wiec prace rozpoczynamy ;) mialam sobie odpuscic i podejsc luzno ale wczoraj lekarz internista doradzil mi zeby robic testy owulacyjne w tym miesiacu, ze skoro nie wiadoma jest przyczyna skrzepow to zeby sprawdzic czy jest owulacja no wiec z luzu raczej nici bo bede sie nakrecac napewno .. ;) ale moze akurat sie uda ;)

anna wiesz ja w tym miesiacu robiłam testy, bo mi katia podała stronke i ona jest zadowolona, ale mi nic nie pokazały :( to znaczy przez kilka dni była ruga kreska ale słaba, a tam pisało ze druga kreska musi byc podobnego koloru do tej kontrolnej.... tak wiec juz sama nie wiem... moze je miałam jakies feralne :) lliczyłam na szczescie :)

Gość katia5
anna.s.1 ja teraz biorąc luteine mam cykle 29 dniowe,ale zanim zaczełam ją brać to miałam nawet 48dniowe Kiniusia chciałabym żeby tak było,tylko że to juz nie pierwszy cykl w którym mam monitorowany pecherzyk i jakos narazie nic,ale w lipcu robimy badania to sie okaże:)jestem dobrej myśli,może wystarcz a jakies tabletki i się uda:p

katia i mówisz ze z luteina masz @ jak w zegarku? bo ja tez miałam takie długie cykle i w amtym miesiacu po luteinie w 28 dc dostałam plamienia... czyli w tym cyklu powinnam miec tle samo dni tak?

Gość katia5
no to jakos tak równo wychodzi,bo ja luteine biore zawsze od ostatniego dnia miesiaca(przypada mi na 30-ego) i biore ja przez 10 dni apotem po 5 dostaję@

ja biore od 16 dc do 25 i po trzech dniach po skonczeniu dostsałam @, tak wiec czekam do czwartku jak nie bedzie @ robie test :) ciekawe czy wytrzymam :D

kiniusia77 - ja w jednym cyklu robilam testy juz, i tez mialam tak ze 3 dni ta druga kreska byla jasniutka a dopiero 4-5 dzien byla tak mocna jak kontrolna a 6 dnia juz tylko jedna kreska.. ile dni robilas testy ? moze za szybko skonczylas je robic? ale mam nadzieje ze to liczenie na szczescie bedzie trafne ;) katia5 jak napislas ze juz niedlugo pecherzyk peknie to pomyslalam ze powinnam zaczas robic testy juz na dniach skoro mamy prawie taki sam termin @, ja mam 25-27 dniowe cykle, choc ostatnio 29 dni.. dziewczyny na co dokladnie jest luteina ?

anna nie wiem moze za krótko, do 16 dc, ale potem juz nie miałmani sluzu, wczsniej mnie brzuch pobolewał, no i badałam sobie szyjke. Sama nie wiem... w takim razie ten miesiac moze byc stracony bo przytulanko tez mielismy do 16 dc :( bo później był urodzaj na gosci i spalismy w jednym pokoju to z kuzynem to z kolezanka.... hm... czyli jedynie to na szczescie moge liczyc... Co do luteiny to jest hormon proesteron który jest niezbedny do utrzymania ciazy, ale takze ja biore przed zeby wzmocnic scianki i aby zagniezdzenie zarodka było ok. Z tego co wiem to gin, przepisuje jezeli bardzo spóxnie sie @ na przyspieszenie. wynika z tego ze to dobra rzecz ;)

troche sie podłamałam ze to sie mogło az tak przesunac. W sumie jak sobie policzyłam to ok 14,15 dc, powinnam miec owulke, no i jajniki mnie wtedy bolały i śluz był taki odpowiedni (tak mi sie wydawało) ale jezeli sie przesuneło? :( bez sensu :(

katia a przed braniem luteiny miałas uciazliwe objawy @? to znaczy, bóle brzucha pleców itd? bo ja własnie tak miełam ze w pierwszy dzien to umierałam z bólu, a teraz po luteinie cisza, troche mnie brzuch po bolał ale to bardzo delikatnie i troche plecy i tyle... mozliwe ze to dzieki luteinie bóle mnie nie meczyły? jak to było u ciebie?

kiniusia77 nie chciałam Cie podłamac, przepraszam, ale wiesz testy moga byc zawodne a ty sama znasz swoj organizm najlepiej, a skoro pozniej juz nie było śluzu to raczej chyba nie mogla wystapic owulacja bez sluzu .. tak mi sie wydaje.. mysle ze skoro obserwowalas swoje cialo to jednak dobrze trafilas w odpowiedni dzien, trzymam kciuki ;)

anna nie to nie ty, po prostu jakos tak sobie liczyc zaczełam, no ale cóz wszystko okaze sie za tydzien, trzeba sie uzbroic w cierpliwosc :)

Gość katia5
Kiniusia ja przed braniem luteiny miałam @ 5 dni i tylko w pierwszy miałam ból brzucha,jajników i troche pleców,ale jak wzięłam luteinę,to uwierz mi pierwszy dzień(a miałam je tylko 2) był koszmarny,byłam w pracy i zwijałam sie z bólu!!!:(nie dawałam rady dopiero w drugim dniu ból ustał,ale moja guin powiedziała,że raczej nie powinnam mieć bóli,bo luteina troche je powinna złagodzić,no ale oczywiście każda z nas ma inny organizm i na każda inaczej działaja różnego rodzaju wspomagacze:) moja szwagierka z kolei jak wzieła pierwszy cykl luteinę to miała cykl bezbolesny ale juz następny ja bolało,więc ciekawe jak będzie u ciebie???:) a jesli chodzi o działanie luteiny to ttak jak napisała kiniusia choć ma ona jeszcze więcej funkcji:)między innymi wyregulowanie @

katia zobaczymy, chociaz nie chciałabym sprawdzac czy przy kolejnej @ bedzie bolało czy nie, wolałabym zeby jej wogóle nie było :) A co tu taka cisza? wszystkie sie staraja? :) no jezeli tak to w tym miesiącu bedzie duzo bejbiaczków :) :) :)

Czesc dziewczynki! No ja to nie mam jak sie starac, nie to ze @ to i meza brak :) U nas straszna burza, zreszta ta wakacyjna pogoda...szkoda gadac.

Gość cathlen81
Ja jestem przed@ więc staranka na nic a poza tym mąż już chrapie-zmęczony jakiś dzisiaj ale ta pogoda mnie też męczy mimi, że tak ciężko nie pracuje. Idę coś poczytać przed snem. Dobranoc!!!

Gość cathlen81
Dzień dobry wszystkim! Dziś mam piękny dzień, słoneczko od rana dla mnie bo mam......urodzinki. A co to wszyscy jeszcze śpią?

hej gdzie sa wszystkie staraczki? no nie mówcie mi ze rano nawet nie dacie spokuju swoim mezczyznom? :) niech sobie dychną :) Mniew dzis piersi zaczeły bolec, po bokach. Ale nie jest to jakis nowy objaw w moim przypadku bo i na poczatku ciazy i przed @ piersi mnie bolały, tak wiec jak narazie nic nowego.A do terminu @ jeszcze 5 dni, kupa czasu :)