Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kiniusia77

Maj 2009 - starania o dzidziusia

Polecane posty

u mnie 27 stopni sloneczko swieci :) kasienka - pamietaj, ze na kazdego przychodzi pora :)

Gość kasienka221487
oby ale jestem otoczona ciagle tyloma ciazami ze powoli wpadam w jakas czarna dziure. a moj slub jest rowno za miesiac od dzisiejszego dia

a ja sie nie pochwalilam, mam juz termometr owu i dzisiaj zrobilam pierwszy pomiar:D jeszcze nie jestem po owulacji bo temperaturka niska. hihihhi

Gość kasienka221487
mialo byc dnia

kasienka i miesiac przed slubem dopiero zapowiedzi? my musielismy 3 miesiace przed.... i 3 spotkania z ksiezulkiem :) Wredniaczku to w sumie chyba masz fajna prace jezeli filmsobie mozesz ogladac :) dziewczyny mnie brzuch w dole i plecy bola :( to dopiero mój 22 dc, za wczesnie na @ ale wiecie, moze to głupio zabrzmi ale chcałabym zeby w tym miesiacu przyszła normalna @ - bo od 3 miesiecy nie nie miałam normalnego krwawienia no i normalnej owulacji - a tak gdyby przyszła naormalna @ to by znaczyło ze juz sie wszsystko wyrównało... i mamszanse na owulacje w tym miesiacu - boli brzusio :(

Gość kasienka221487
to mam nadzieje ze przyjdzie normalnie :) tzn ja nosilam karteczke zeby u mnie zapowiedzi wyglosili bo slub bedzie u narzeczonego. u nas ksiadz stwierdzil ze miesiac przed wystarczy bo i tak tylko 2 zapowiedzi

Dziewczyny jestem taka szczęśliwa!! Dostaliśmy z M. moim urlop!!!! w sierpniu .hihihihihihi jupi :D:D:D:D:D:D:D:D:D ohh kurde ale sie ciesze, juz zaczynam planować gdzie wybyjemy:D:D:D:D:D

Hej wróciłam od ginekologa i z przykrością informuję,że ten miesiąc mogę zaliczyć do nieudanych,więc jeszcze długa droga do następnego starania:( miał być zastrzyk ale okazało się że dzisiaj trochę za późno bo powinien być podany jak pęcherzyk ma 18 mm a mój mial dzisiaj już 21,była jeszcze nadzieja mała,ale lekarka doradziła że skoro jest tak ciężko ten lek dostać,to może spróbujemy w tym cyklu bez,bo szkoda go zmarnować dzisiaj,więc kazała dzisiaj działać i czekać na cód chyba:(ale co tam mam juz dośc tego latania sprawdzania i leczenia,powoli tracę siły,bo w każdym miesiącu musze z jakiegos powodu wszystko odkładać i jak tu ma sie udać:/

chyba przegięłam ze słowem dzisiaj w poprzednim poście:P

Gość cud CUD
cud :P

oh katia heh :( przykro mi, każda z nas ma nadzieje, co miesiac, i sie zawodzi cały czas. ciężkie to jest, ale ja tak naprawdę chyba się już przyzwyczaiłam, ze sie staramy, a i tak @ sie pojawia.

ja już nie wierzę że mi się uda,dwa lata intensywnych starań to już jest za dużo,najwyższy czas na pieska:P

czesc dziewczyny ;) katia nie zniechecaj sie, nadejdzie ten szczesliwy cykl i sie uda.. a piesek swoja droga ;) ja ubustwiam psiaki wiec zawsze polecam a i dzieci sie lepiej wychowuja ze zwieraetami ;) w kazdym razie trzymaj sie mocno i pomysl sobie ze miesiac czy dwa w wcześniej czy pożniej to nic - bedzie wkoncu i juz ;) ja tez wirze tak ;) kingap jak Twoje objawy, pojawilo sie coś wiecej ? ;) wredniak - czym rożni sie termometr owul od zwykłego ? nigdy nie widzialam tych owulacyjnych..

Smutna wiadomość katia5:o ale nie trać nadziei ja też tak mam że czasami już mam dość starań, wyrzuty sumienia że możnabyło się szybciej starać ale ciągle wierze że zobacze te dwie kreseczki:D:D tobie też życze i nam wszystkim:D:D

a wogóle to powiem Wam ze anglia to zakrecony kraj, i polacy w nij tez ;) w zeszly piatek umowilam sie na badanie hormonow do polskiej kliniki na poniedzialek a jak tam pojechalam to okazalo sie ze to w innym oddziale jest labolatorium i nikt nie raczyl mi tego powiedziec... jechalam 2 godziny w jedna strone .... wrrr no i niestey nie udalo sie - to byl 5 dc a krew pobiera sie 3-5 do pierwszych badan... na szczescie lekarka mnie pocieszyla ze najwazniejsze sa badanie przed owul i 6-7 dni po wiec zalapie sie na nie juz w polsce... ale zdenerwowalam sie bardzo... ehhh ;(

odświezam tabelke bo gdzies sie zagubila STARACZKI: Nick........Cykl starań.....data planowanej @.....wiek.....Miejs.Zam. kiniusia77..............3..........29.07.2009..... ..24.......Kraków układ słoneczny......6.......... 04.08.2009.......26..... ...Gorzów katia5.................10.........13.08.2009..... ..29.........Koło poznanianka84.......2.........10.07.2009.........25. .........Poznań Mila10.................3..........08.08.2009..........29 ........Warszawa anna.s.1..............5...........12.08.2009........30.. .....dolnosl. /uk wredniak.............3.........04.08.2009..........23... ....Świętokrzyskie Asia19855...........12........19.07.2009..........24. .........Piotrków Kasienka221487....3............26.07.2009........23.... ....Warszawa kingap................2............20.07.2009........28 .........małopolska cathlen81............12...........26.07.2009........28.. ........opolskie Bettinka87...........1............08.07.2009.........22. ........Rzeszów maja.ch78.............1..........18.08.2009..........31. .........Boyle.IRL ZACIĄZONE: Imię...........tydz.ciązy........data porodu......

tak 10 cykl z różnego rodzaju wspomagaczami,bo nie wliczam w tabelkę cykli,które były na chybił trafił,ale jakieś ok 10m-cy temu zaczęłam chodzić do lekarza i szukać przyczyny,więc cykle obserwowane wliczyłam:P a wcześniej po ślubie to wiadomo co miesiąc sie robiło testy,bo dla mnie było normalną koleją rzeczy że jest ślub a potem dzidzia...... no i co zdziwiłam się troszeczkę:)

katia5 my staramy się juz / dopieoro 5 cykl. Wiem ze dla niektorych dopiero ale dla mnie to JUZ. Tyle lat sie zabezpieczaliśmy i kiedy podjelismy decyzje o dziecku to zakładalam miesiac -dwa nie dłużej i ze będzie. Wczesniej obserwowałam cykl, wiedziałam zawsze kiedy mam owulacje wiec wydawało mi sie ze pojdzie łatwo i tak jak Ty zdziwiłam sie.... nie do konca rozumiem dlaczego tak sie dzieje.. ale musimy sie trzymac i wierzyc i w koncu sie uda ;)

hey:) odnośnie tego termometru, to znalazłam taka notkę Od zwykłego termometru lekarskiego różni się bardziej rozciągniętą skalą, dzięki czemu możliwe jest łatwe i pewniejsze odczytywanie temperatury z dokładnością do 0,05 °C. Dla zachowania jednak podobnych wymiarów termometru, skala jest skrócona. Obejmuje przedział od ok. 35,5°C do około 38,5°C.

Czesc dziewczynki, ja sie załamałam :( dzis mój 22 dc, brzuch mnie bolał od rana i plecy a po południu dostałam brazowego plamenia, bardzo nie duzo ale kapie... :( normalnie ja juz nie wiem... przez ten pieprzony torbiel moze. sama nie wiem.. ale sie juz pogubiłam... przez ostatnie 3 miesiace brak owulacji, brak normalnej @ i brak ciazy - nic juz nie wiem :( Jutro ide do gin - ciekawe co wymysli bo ja juz wymekam... :(

Kinusia, kurde rzeczywiscie cos sie dzieje. Nie mam pojecia co i dlaczego? Moze gin cos wykombinuje i rozwieje Twoje watpliwosci. Co do moich objawów...brak. Oprocz porannych delikatnych mdłości i braku @ to zupełnie nic. Narazie bojee sie zapeszac, czekam do poniedzialkowej wizyty u gina. Jak zobacze kropeczke to bede bardziej oswajac sie z ta mysla. Na dzien dzisiejszy obok radosci jest tez niepokoj :(

Dzien dobry dziewczynki, nie myslałam ze to kiedys napisze na tym topiku ale... od 5 rano bolał mnie brzuch i plecy i to juz tak mocno mocno... i dostałam normalna @ :) I SIE Z TEGO STRASZNIE CIESZE :) od misiaca mnie piersi strasznie bolały i miałam spuchniete i dzis wszystko pusciło :) teraz sie moze juz wszystko unormuje.... i w tym miesiacu bedzie juz normalna owulka ;) a co za tym idzie...... :) :) :)

cześć kinia,no to nie wiem czy napisać że się cieszę razem z tobą czy jest mi przykro,że @ przyszła i zgasła nadzieja na ten miesiąc,ale masz rację-teraz kilka dni plamień i można znowu brać się do dzieła:) a ty bierzesz tą luteinę???

czesc Katia, no własnie teraz gin kazał odstawic luteine, no bo od kiedy ja brałąm nie miałam normalnej @ i teraz sie udało - jest normalna :) tylko niepokoi mnie to ze dzis mam 23 dc cyklu - troche za wczenie - ale zobacze co gin powie...