Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozjemca trwa wiecznie 64385

grzybica w ciazy i ten okropny zapach z pochwy

Polecane posty

Gość o żesz w mordee
specyficzny zapaszek????????????????????? boze i to kobieta mówi.....to jest jakis gnój między nogami a nie specyficzny zapaszek.... jestem w 34 tygodniu ciąży i mam założony pessar, wymaz mam robiony raz w miesiacu i mam czysciutkoooo....i nie wyobrazam sobie ze przy jakimkolwiek nawet najbanalniejszym zakazeniu drozdzakami mozna tak bagatelizowac sprawe... a swoja droga to chyba bym umarła jakbym miała takie wyziewy z pochwy i stanela na glowie zeby to zmienic.....

Gość rozjemca trwa wiecznie745
do autorki--- dzieki za dobre slowo bo juz zaczelam panilowac.

Gość ranyyyy
a ty sie wielce znasz,bo ty miałaś a jakiś lekarz wzruszył ramionami.Nastepna mądra.Miałaś i leczyłaś.Ona ma i nie leczy,bo po co.I to przez 10 lat.nie widzisz różnicy???

Gość o żesz w mordee
a poza tym to niekoniecznie musi byc akurat grzybica....moze to chalmydia albo inne dziadostwo....nie majac wymazu nic sie nie stwierdzi... a chlamydie i inne zakazenia groza dziecku naprawde powaznymi powiklaniami.....polecam zamiast siedziec cale dnie na kafe i pisac brednie troche poczytac...(szczegolnie polecam madralinie o nicku " do autorkii")

Gość o żesz w mordee
lepiej zacznij panikowac bo jesli to na przykład chlamydia to zakazenie noworodka grozi mu m.in zapaleniem spojówek które u noworodków może prowadzić nawet do utraty wzroku. wystarczy nieodpowiedzialna mamusiu czy jeszcze ci cos napisac.... jak mozna chodzic do lekarza który przy takich objawach nie zleca wymazu z pochwy...no nie wierze....

Gość do autorkii
o żesz w morde ------ rozumiem że byłaś pomiędzy nogami autorki i wąchałaś i wiesz jak to pachnie :) autorko proponuje zgłosić temat do usunięcia, nie czytać co tu wypisują bo urodzisz z nerwów przedwczesnie :) następnie jak już mąż wróci z apteki zaaplikuj globulke i co tam masz jeszcze, męża wysmaruj clortimazolem w kremie, zrób sobie melise i zapomnij o tych arcy madrych paniach :)

Gość ranyyyy
ja też tak proponuję:) dwie sobie przyklasnęły,temat czas zakończyć;)

Gość do autorkii
grzybica a to do siebie ze niestety lubi wracac i wcale się nie dziwie ze leczenie trwa już 10 lat. Teraz trudno eksperymentować już z lekami bo poród za pasem zastosuj to co lekarz ci zalecił i tyle co możesz zrobić. Po połogu zgłoś się na wymazy dadzą ci leki mocniejsze i będziesz miała na jakis czas spokój.

Gość do autorkii
tak dwie sobie przyklasnęły a wczesniej też kilka sobie przyklasnęło i poznęcało nad autorką oczywiscie strasząc ją ślepym dzieckiem itp. Wszystko w dobrej wierze :)

Gość ranyyyy
ja nie straszę jej żadnym ślepym dzieckiem.Po prostu w głowie mi się nie mieści,że przez wiele lat można nie zrobić ani raz wymazu,nie doleczyć i nie martwić się tym.Do tego być madrzejszym od lekarza i globulek też nie kupić,bo po co jak 2 tygodnie już tylko zostały. A co do tego zapaszku to moja droga musi być niezły skoro ją czuć:o

ranyy--- przeciez pisalam ze przez te lata leczylam sie juz chyba wszystkimi lekami dostepnymi w PL i nic nie pomoglo, wiec nie pisz ze olewalam sprawe. Chlamydii nie ma bo niedawno robilam cytologie i CH nie wykazalo -przed chwila sprawdzilam - jest napisane ze mam 2 grupe.

Gość ja ja ja ja ja1
ja byłam w ciaży w wieku 23 lat miałam drozdzaki i gin stwierdziła że w ciąży to się samo leczy bo tak działa ph kobiety ciężarnej :o Miałam gr. II. Ale gówno prawda bo dostałam gestozy i rodziłam w 36 tyg. przez cc:O A ginka tylko brała kasę i mlaskała gumę w zębach Idź jak najszybciej po leki tak jak ci dziewczyny piszą :o

podnosze... gdzie sie podzialyscie???

Gość umieram ze śmiechu
a co,potrzebujesz jeszcze kogoś kto by ci wsadził te globulkę czy jak?co jeszcze ma ci ktoś napisać????:o

Gość o żesz w mordee
mało ci napisałyśmy??????????????? i tak wiesz lepiej niz my wiec o co chodzi.... masz babo dwa tygodnie idz na konsultacje do innego gina jutro i dowiedz sie co on na to!!! no chyba ze zdrowie twojego dziecka jest ci obojetne!

ale w ciąży zadne konkretne leczenie nie przejdzie.Po porodzie autorka musi się wziąść ostro za swoje zdrowie,bo teraz kazde leczenie przy tak zaawansowanej grzybicy nie przyniesie jakiegos wiekszego efektu ;/

Gość erfvevc
najłatwiej nawyzywac ! autorko nie mialam na mysli zebys w ogole sie nie myla ale sa np. z ziaji pkyny do hig intymnej z pantenolem i kulturami bakterii(ja uzywam) tez sie do mnie przyplatalo to swinstwo kilka lat temu jak uprawialam sport i pozyczylam getry od kolezanki ktora nie raczyla poiinformowac,ze ma grzybice pochwy rozne leki itp. dziala ale na krotko \ moja rada narazie lecz sie tak aby te 2 tyg miec czysta pochwe i radze zmienic gina skoro tak olewa sprawe ja juz mialam trzech albo i wiecej bo ich leczenie mi nie pomagalo probowalam juz wszystkiego od glob po czosnek i jogurt tak naprawde w ciazy przestalam miec stany zapalne co rusz trzymam kciuki i nie zalamuj sie tylko podejdz do tego z glowa wykup ze 2 opakowania globulek i je stosuj codziennie moze do porodu bedzie ok

Gość anika666
ja pitole jaki lekarz! masakra :o jezeli te leki, ktore bralas nie skutkowaly to oznacza, ze albo masz grzybice jelit (i ja w ciazy bedzie ciezko Ci wyleczyc, bo jedynienystatyne mozna stosowac z lekow doustnych) albo to NIE JEST grzybica i wg mnie tak wlasnie jest. masz infekcje bakteryjna lub mieszana. grzybica nie daje nieprzyjemnego zapachu, przy BAKTERIACH W POCHWIE taki zapach jest. musisz isc zrobic POSIEW Z POCHWY z antybiogramem. leczenie w ciemno jest BEZ SENSU zmien ginekologa uzywaj plynu do higieny intymnej z kwasem mlekowym (do erfvevc - nie ma plynow z kulturami bakterii jedynie z kwasem mlekoweym) lykaj probiotyki dla kobiet (przez cala ciaze mozna spokojnie lykac lacibios femina) uzywaj do osuszania miejsc intymnych osobnego recznika spozywaj malo slodyczy, bo sa one pozywka dla drobnoustrojow

Gość erfvevc
wiem anika pomylilam nazwy ale mialam na mysli kwas mlekowy;)

Gość ciaocarlo
mi lekarz powiedział, że 30% kobiet w ciąży ma cały czas grzybicę i żaden lek tak do końca jej nie wyleczy, można jedynie łagodzić objawy. W ciąży jest ph w pochwie bardziej zasadowe i odpowiednie do namnażania grzybów, więc bardzo trudno jest się tego pozbyć.

Gość ciaocarlo
a może faktycznie trzeba by było zmienić lekarza.... drożdzyca nigdy nie daje nieprzyjemnego zapachu... może to jakiś rzęsistek jest, bo podobno w ciąży też często wsytępuje albo jakakolwiek inna bakteria..... wystarczy badanie czystości pochwy i wszystko wyjdzie co tam jest:)

Gość mamazaniedługo
Ja jestem w 35 tyg. ciąży i też od dłuższego czasu męczę się z grzybicą,stosowałam rózne leki,głównie globulki dopochwowe,ale żadne nie pomogły,moja gi powiedziała,że wiele obiet w ciąży zmaga się z grzybicą i to jest normalne w tym stanie, bo zmienia się ph pochwy,mówiła,że przejdzie mi dopiero ja rodzę,jest to trochę męczące,ale jeśli chodzi o nieprzyjemny zapach to u mnie taki objaw nie występuje...

Gość rozjemca trwa wiecznie768
witajcie urodzilam, dziecko mam zdrowe jak rydz:) grzybicy tez sie pozbylam ale niestety nie na dlugo bo teraz znowu wrocila , przez 4 mies mialam spokoj a teraz znowu sie zaczelo. Cyba znowu zastosuje te metode z czosnkiem bo juz nie ma innej rady.

Sprawdź jeszcze citrosept (ekstrakt z grejfruta) - irygacja plus przemywanie wacikiem okolic intymnych (w 1/4 szklanki wody przegotowanej 20 kropel citroseptu) dwa razy dziennie - rano i wieczór. Na noc zapodać Lactovaginal dopochwowo. Do mycia okolic intymnych podczas kąpieli/prysznica stosuj Lactacyd Femina. Aha - no i unikać siedzenia w wodzie. Odpuścić sobie obcisłe rzeczy, stringi, a bieliznę tylko bawełnianą. Jeśli nieprzyjemny zapach - taki np rybi - to temat jest inny, i najlepiej zrobić wymaz z pochwy. Ja ostatnio dostałam Gynalgin (na beztlenowce i drożdżaki) i Gynoflor (kwas mlekowy z estrogenami). Oba są niestety na receptę. Plus doustnie Flumycon na grzybicę. Kolejna sprawa - to nie tylko siebie trzeba leczyć, ale i partnera. Mąż dostał Flumycon i clitromazolum, czy jak to się pisze.. Powodzenia życzę!:)

Gość nawracacjący problem
Jeśli grzybica nawraca LECZ PARTNERA SEKSUALNEGO!!!

Gość no takto
to przykre, ale prawdziwe. Najlepiej porozmawiać z partnerem, bo nigdy nic nie wiadomo...Osobiście znam kobitkę która w ten sposób dowiedziała się że jej mąż sypia z sąsiadką :)

Gość dokladnie tak jak pisza
LECZ FACETA BO TO ONI SA NIELECZENI PRZEDE WSZYSTKIM PRZYCZYNA NADKAZENIA!!!!!!!!!!!

Gość testerka3
************** PREZENT NA ŚWIĘTA ZA 200 ZŁOTYCH- SAM WYBIERASZ CO CHCESZ!!!!!!!!!!!!! WYSTARCZY WEJŚĆ NA STRONĘ http://prezentodajnia.pl/?m=rejestracja&pol=473 I SIĘ ZAREJESTROWAĆ. KILKA TYSIĘCY WSPANIAŁYCH NAGRÓD PO 200 ZŁOTYCH CZEKA NA CIEBIE! WIĘC NIE CZEKAJ TYLKO KLIKNIJ I SIĘ ZAREJESTRUJ- TO NIC NIE KOSZTUJE!!!

Gość edytar
no cóż ja 3 tygodnie temu urodziłam i powiem szczerze miałam straszne problemy z grzybicą. lekarz powiedział, ze bardzo duzo kobiet tak ma, że raz sie przyplącze i koniec. brałam 3 serie lekarstw i nic, potem zaczełam sie podmywać nagietkiem, brałam clotrimazol i tabletki i krem dopiero po tym przeszło i to tydzień przed porodem. teraz na szzęście mam spokój.

Gość edytar
aha i jeszcze jedno mój ginekolog powiedział, ze ph w pochwie u kobiety w ciazy jest bardzo wysokie przez co drobnoustroje sobie uzywają i kazał mi pić sok z żurawiny i robie to cały czas nawet po porodzie, to naprawde pomaga, bo zakwasza.