Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość km22

kto wie co to moze byc?

Polecane posty

Gość km22

ostatnio dzieje sie ze mna cos dziwnego.chetnie poszlabym z tym do lekarza ale nie wiem do jakiego.otoz zdarzylo mi sie kilka razy ze obudzilam sie w nocy z takim dziwnym uczuciem.bylam calkowicie swiadoma-jestem pewna ze to nie byl sen.czulam jak trace wladze nad cialem.nie moglam ruszyc reka ani noga.chcialam obudzic meza ale nie moglam sie nawet odezwac.po jakims czasie-trudno powiedziec mi po jakim,wszystko mijalo.przytrafilo mi sie to ostatnio kilka razy.wiecie co to moze byc???

Gość korek od butelki

Gość naaa
tego raczej sie nie leczy. jest to tak ze mózg sie budzi natomiast cialo jeszcze nie reaguje. kiedys nazywali to jakas mara nocna czy cos. ze niby dychy.

to nic złego podobno. Starzy ludzie mówią, że wtedy przychodzi jakaś zmora nocna i siada ci na piersi i dusi moja babcia tak mi zawsze mówi. Takie coś się dzieje jak się leży na plecach. Po prostu zamierają na chwilę jakieś mięśnie. Ja tak miałam często i zaczełam spać na boku lub na brzuchu i nie mam już tego. Ale wiem jak to jest... to jest przerażające .

o ;D i jeszzce mówiła że ta zmora wkłada język do ust niby dlatego odduchać nie można ;/ jakoś nie bardzo w to wierzę :/

ja miewam paralize senne w miare systematycznie niestety. mozesz brac przed snem pigulki nasenne ale taki sen nie da ci w pelni wypoczac a paraliz senny nie zdarza sie znowu tak czesto zeby co noc sie truc

hej czekoladko!akurat paraliz senny zdarza sie i mnie wiec dlatego radze zeby dziewczyna zajrzala w google

nie jest mnie sie przez jakis rok przytrafialo dosc czesto mialam robione badania ale ostatecznie stwierdzono, ze wszystko ze mna w porzadku. od dziecka cierpie na zaburzenia snu:)

Gość km22
dziekuje wam bardzo!teraz to poczytam sobie w google ale tak to nie wiedzialam co wpisac:)jeszcze raz dziekuje

nie lecza podaja tylko leki nasenne ktore sprawiaja ze wybudzasz sie zupelnie inaczej ale jak juz pisalam nie jest to wiele warte:)

Gość duzo ludzi tak ma
ja tez

Gość km22
a ja glupia od tygodni glowie sie co to:)moglam Was wczesniej zapytac:)

km22 o zaburzeniach snu wiem wszystko jak cos to wal smialo:P

Gość km22
zapamietam sobie-w razie czego wiem gdzie szukac:)

Gość a ja jeszcze słyszałam
że ta owa "zmora" która przychodzi w nocy i dusi to powinno sie jej coś obiecac (np.kg cukru) to jest ztraszne mnie sie narazie nie przytrafiło

najgorsze jest to ze przy paralizu sennym owa zmore faktycznie mozez zobaczyc:) ile zary ja widzialam jak cos mi sie wspina z podlogi na lozko i posuwa sie w moja strone. albo pelza po scianie i suficie. i to byly autentyczne ksztalty z glowami, nogami. taki urok paralizu sennego

Gość a ja jeszcze słyszałam
cavalier gadasz głupoty-boje się :(

nie gadam glupot to sa dosc typowe obiawy przy paralizy sennym. jedni czuja np tyllko strach inni maja wrazenie, ze cos im chodzi po lozku ale nic nie widza jeszcze inni maja halucynacje. jak juz pisalam ja mam zaburzenia snu od dziecka, spalam po 2 lub 3 godziny na dobe, moj mozg reaguje inaczej.