Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 szukam0055

Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?

Polecane posty

Sama stosowa艂am i stosuje terapi臋 Gersona. Proponuj臋 z w艂asnego do艣wiadczenia stosowa膰 terapi臋 praktycznie w ca艂o艣ci, 艂膮cznie z lewatyw膮. Chocia偶 wiem 偶e brzmi strasznie. ALE...ka偶dy organizm jest inny ka偶dy organizm ma nagromadzonych du偶o toksyn, i ka偶dy inaczej sobie z tym radzi. Pij膮c soki uwalniamy toksyny z naszego organizmu, a te musz膮 si臋 jako艣 z Niego wydosta膰...najpierw trafiaj膮 do w膮troby, a stamt膮d najlepiej usun膮膰 je w艂a艣nie za pomoc膮 lewatywy. Nie robi艂am tego, temperatura spad艂a mi poni偶ej 35, to by艂 moment kiedy toksyny dosta艂y si臋 do w膮troby. Ciesz臋 si臋, 偶e nic mi si臋 nie sta艂o. Niestety konsekwencj膮 najcz臋艣ciej jest 艣pi膮czka w膮trobowa. Mo偶esz si臋 z niej obudzi膰 lub nie. Wi臋c nie b贸jcie si臋 stosowa膰 lewatyw. Nie zaszk贸d藕cie sobie.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 qqryq1970
Amciek80, Zam贸wilem Angel 7500 u eujuicers.com. Nie wiem kiedy otrzymam przesylk臋 poniewa偶 chwilowo wyciskarka jest niedost臋pna. Jak otrzymam to po przetestowaniu podziel臋 si臋 wra偶eniami na forum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amciek80
saranek26, a cos wiecej na temat lewatyw i samej metodologii stosowanai gersona moglbys cos napisac? dzieki.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pablo72
Gracjan A co z przebiciem? Pytam bo by艂bym sk艂onny ju偶 do Angeli ale te pr膮dy mnie rozwali艂y! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Pablo72
Przepraszam - Gracjusz - patrz wy偶ej

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lusil
Je艣li kto艣 ma polipy czy co艣 rakowe na jelicie grubym, to poleca艂abym lewatywy wg Ma艂achowa, czyli z uryny. Je艣li kto艣 zechce, mog臋 opisa膰 dok艂adniej.Nie wiem jednak, jak ten rodzaj lewatyw ma si臋 do terapii Gersona.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amciek80
Lusil, Prosze opisuj.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lusil
Ot贸偶 jest kila sposob贸w. Jeden z nich,to wg Tombaka, czyli wlewnik 2-litrowy, ja kupi艂am na allegro. 2 litry wody przegotowanej, w temp. cia艂a+2艂y偶ki soku z cytryny+olej do posmarowania si臋 i ko艅c贸wki. Drugi, polecany przez Ma艂achowa,wystarczy 1 litr uryny , ten jest wygodniejszy, nie ma tak du偶ego parcia, od biedy wystarczy jaka艣 wi臋ksza gruszka.Ma艂achow te偶 proponuje wlewki z uryny odparowanej do 1/2 i do 1/4.Wtedy wystarczy zacz膮膰 od 100ml.A efekt!!!To tak do艣膰 skr贸towo. Dok艂adniej w lekturze w/w autor贸w, warto przeczyta膰 obu. Od dzi艣 nie jem, tylko pijam soczki jab艂kowo-buraczane, bo pod koniec tygodnia czyszcz臋 w膮trob臋 wg tombakowego sposobu. Ty Amciek, zdaje si臋 masz mn贸stwo soku jab艂kowego, to w tym przypadku tombakowe czyszczenie w膮troby to pestka. Cz臋sto jestem po s膮siedzku na w膮tku ,,Urynoterapia...",jakby co, to s艂u偶臋 swoj膮 skromn膮 wiedz膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fajera
witam do Gracjusz z tym linkiem www.akademiajazdy.pl/ !!asia/amciek.zip jest cos nie tak albo antywirus "krzyczy" ,偶e jest trojan albo jak bez spacji to nie ma takiej strony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qqryq1970
Witam, Wreszcie otrzyma艂em wyciskark臋 ANGEL 7500. U偶ywam ju偶 3 tygodnie. To urz膮dzenie naprawd臋 jest tak dobre jak pokazuj膮 na filmach w internecie. Soki - rewelacja - ju偶 nigdy nie kupi臋 soku w kartoniku. Sok wci艣ni臋ty z winogron jest tak s艂odki 偶e mo偶na spokojnie doda膰 wody 1:1. Z niecierpliwo艣ci膮 wyczekuj臋 lata - owoce i warzywa b臋dzie mo偶na kupi膰 za grosze. Nie potwierdzam opinii Gracjusza na temat przebicia na obudow臋. Gracjusz - mo偶e masz problem z uziemieniem ? Je艣li chodzi o wady, to guma mi臋dzy korpusem a modu艂em wyciskaj膮cym jest beznadziejna. Kiepsko si臋 myje obejm臋 艂膮cz膮c膮 korpus z modu艂em wyciskaj膮cym. Poza tym same plusy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Lomika
Witajcie dziewczyny i ch艂opaki. Dzi臋ki za wypowiedzi na tym w膮tku. Trafi艂am na niego, bo szuka艂am "wad Angelii 7500", a konkretnie czy tylko ja mam problem. Ale zaczn臋 od pocz膮tku. Dzisiaj kurier przyni贸s艂 mi to cudo i oczywi艣cie od razu zabra艂am si臋 za mielenie (marchew, jab艂ko, seler). Podczas pracy sita zapcha艂y si臋 musem owocowym i wkr贸tce popychacz ton膮艂 mi w tym musie bo przez zapchane sita sok nie chcia艂 si臋 wydostawa膰. Musia艂am rozebra膰 maszyn臋 i oczy艣ci膰. Po zebraniu ca艂ego musu mo偶na by wycisn膮膰 z niego jeszcze z p贸艂 szklanki soku. Czy te偶 tak macie i to normalne czy robi臋 co艣 nie tak? Na filmach pokazowych tego nie by艂o. I z Waszych wypowiedzi te偶 wynika, 偶e nikt takiego problemu nie ma. Nie ma? Pozdrawiam i prosz臋 o odpowied藕.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amciek80
Hej, Co prawda jeszcze nie jestem uzytkownikiem angeli ale imo Twoj problem polega na tym, ze wybralas sobie nieodpowiednia pore roku na wyciskanie sokow. O tej porze roku owoce i warzywa pozbawione sa soku/wody. Nie dziw sie wiec, ze masz mus. Wydaje mi sie, ze latem problem zniknie. Chyba, ze Twoja maszyna ma jakas wade konstrukcyjna.

Udost臋pnij ten post

Dzi臋ki za odpowied藕. Dzwoni艂am do Eujuicers贸w i pani powiedzia艂a mi, 偶e tak mo偶e si臋 dzia膰 przy mi臋kkich owocach. 呕e trzeba twarde wybiera膰. Tylko jak tu wybra膰 np. twarde gejpfruty? ...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qqryq1970
Do Lomiki: Je艣li chodzi o zapychanie: Z moich obserwacji wynika, 偶e je艣li 艣piesz臋 si臋 z przeciskaniem to rzeczywi艣cie si臋 zapycha bo po prostu w pewnym momencie urz膮dzenie nie nad膮偶a z przepuszczaniem soku przez filtry bo mus na nich osiada. Radz臋 sobie w贸wczas w ten spos贸b 偶e podnosz臋 pokryw臋 i zbieram nadmiar przci艣ni臋tego musu z filtr贸w przy pomocy no偶a dostarczonego z urz膮dzeniem - rozwi膮zanie skuteczne. Amciek: Masz racj臋, i potwierdzaj膮 twoje s艂owa w Eujuicers. Im twardsze owoce tym lepiej - a bardziej twarde jak zerwane prosto z drzewa lub krzaka. Mam tak z jab艂kami. Jak przeciskam twarde i soczyste, to bardzo 艂adnie przechodz膮, sok jest rzadszy i jest ma艂o musu, natomiast przy jab艂kach ma艂o twardych i m膮cznych sok jest bardziej g臋sty, wi臋cej musu przechodzi, no i jest mniej smaczny. Natomiast z grejpfrutami, pomara艅czami i cytrynami nie ma 偶adnego problemu - podstawa to si臋 nie 艣pieszy膰 a w razie potrzeby jak wcze艣niej wspomnia艂em, zbiera膰 nadmiar musu no偶em do czyszczenia filtr贸w.

Udost臋pnij ten post

Macie racj臋 obaj. Taka po prostu uroda tej wyciskarki. Przekona艂am si臋 do niej w trakcie u偶ytkowania i ... uzale偶ni艂am si臋 od soku ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zwyczajny43
Angel 7500 to dobry sprz臋t. Zdecydowanie drogi i zdecydowanie dobry. U偶ywam go niemal codziennie od listopada 2009r. Plusy: mocna; dobrze wyciska. Angel 7500 wyciska dobrze wszystko co li艣ciaste, 艂ykowate i twarde, nie藕le te偶 radzi sobie z przeciskaniem nasion. Jest dziecinnie prosta w rozbieraniu i sk艂adaniu. Mycie nie sprawia problemu, wystarczy u偶y膰 najpierw skrobaka a potem kilka ruch贸w szczotk膮 w ka偶dym sicie i na ociekacz. Walce myj臋 pod bie偶膮c膮 wod膮 obracaj膮c je po sobie. Trzeba przemy膰 te偶 miejsce gdzie wychodzi wa艂ek nap臋dowy. To wszystko mo偶na zrobi膰 szybko i automatycznie. Podczas u偶ytkowania nie uda艂o mi si臋 jej ani razu jeszcze zatrzyma膰 czy doprowadzi膰 do automatycznego cofni臋cia. Model 7500 ma te偶 mo偶liwo艣膰 r臋cznego 鈥瀋ofni臋cia tj. w艂膮czenia odwrotnych obrot贸w funkcja ta jest przydatna dla szybkiego rozdzielania maszynki do mycia. Ogromnym plusem serii Angel jest brak zb臋dnych 鈥瀌upereli (z punktu faceta element贸w niezb臋dnych jedynie do pogubienia). Zw艂aszcza urzek艂 mnie komfortowy spos贸b mocowania sita do maszyny (za pomoc膮 zacisku mimo艣rodowego). Uwa偶am, 偶e np. wyciskarki z USA - Green Stary nie s膮 wystarczaj膮co przemy艣lane poniewa偶 maj膮 wkurzaj膮cy mnie system mocowania sit na zatrzaskach albo na 艣rubach do tego multum cz臋艣ci do pogubienia). Angela 7500 jest dobrze zapakowana, karton ma r膮czki - wi臋c przez jaki艣 czas karton ten w potrzebie mo偶e s艂u偶y膰 za kufer transportowy. Minusy: sprz臋t drogi. Z powodu ci臋偶aru i braku r膮czki transportowej w zasadzie musi sta膰 na blacie. Za ma艂y pojemnik na odpady (trzeba ugniata膰 co utrudnia wyrzucenie). Minusem jest te偶 to, 偶e przy silnym dociskaniu m贸j egzemplarz "kolebie" si臋 przechylaj膮c na pojemniki (zapiera si臋 o nie). Blaszka zapobiegaj膮ca pryskaniu czasami wpada w wibracj臋. Bardzo niepewnym elementem wydaj膮 si臋 blachy sita, kt贸re s膮 zgrzewane punktowo (uwzgl臋dniaj膮c nieuchronn膮 z up艂ywem czasu korozj臋 pomi臋dzy blachami wydaje si臋 , 偶e po latach sito je艣li si臋 nie przetrze to rozejdzie na przerdzewia艂ych zgrzewach ). Jako, 偶e jest to produkt Korea艅ski rodzi si臋 niepewno艣膰 co do dost臋pno艣ci i ceny cz臋艣ci zamiennych. Z w艂asnego do艣wiadczenia dodam, 偶e lepiej nic nie gubi膰 raz ju偶 szuka艂em skrobaka do sita a bez tej banalnej blaszki mycie wydaje si臋 koszmarem... Proponuje od razu da膰 zrobi膰 dodatkowy skrobak i porozgl膮da膰 si臋 za dodatkow膮 szczotk膮 do szorowania. Szczotka musi by膰 bardzo twarda i dopasowana. Do wyciskania warzyw nie obieram lecz myj臋 drutami do garnk贸w. Obcinam rzecz jasna ko艅c贸wki itp. Trzeba mie膰 te偶 艣wiadomo艣膰, 偶e grubsze warzywa albo trzeba poci膮膰 wzd艂u偶 albo u偶y膰 si艂y do dociskania na walce zgniataj膮ce. Wyciskarka dobrze przeciska warzywa i twarde owoce. Mi臋kkie kruche jab艂ka, ananasy, mi臋kkie brzoskwinie czy melony nie dadz膮 si臋 przecisn膮膰 bez u偶ycia wspomagaczy np. marchewki. Reasumuj膮c: wyciskarka jako konstrukcja jest przemy艣lana technicznie. Ze wzgl臋du na to, 偶e jest to produkcja Korea艅ski mog膮 rodzi膰 si臋 obawy o cen臋 i dost臋pno艣膰 cz臋艣ci. Trzeba mie膰 jednak 艣wiadomo艣膰, 偶e w艣r贸d wyciskarek nie jest to seryjne Audi czy Mercedes ale Bentley, Maserati czy Aston-Martin ( wersj臋 鈥瀏old zarezerwowa艂em symbolicznie dla Rolls-Roycea ). Uwa偶am, 偶e wyciskarki (wszystkie) s膮 o po艂ow臋 za drogie w stosunku do koszt贸w ich produkcji. Maszynki te technologicznie nie r贸偶ni膮 si臋 niczym nadzwyczajnym ( inne sita i budow膮 艣limaka) od maszynek do mi臋sa. Obroty te偶 艂atwo zredukowa膰 poprzez przek艂adni臋 wiec gadanie o specjalnych silnikach to wciskanie kitu. Jest to produkt niszowy i brak alternatywy sprawia, 偶e zawy偶a si臋 cen臋 takich urz膮dze艅. Do tego po艣rednicy i handlowcy bez skrupu艂贸w dr膮 z nas pasy dorzucaj膮c lichwiarsk膮 prowizj臋. Maj膮c 艣wiadomo艣膰 minus贸w wyciskarki dalem sie skroi膰, gdy偶 na dzie艅 dzisiejszy nie znalaz艂em nic rozs膮dniejszego.

Udost臋pnij ten post

Witam, R贸wnie偶 ja zastanawiam si臋 nad zakupem wyciskarki. Chc臋 rozpocz膮膰 terapi臋 gersona ze wzgl臋du na problemy zdrowotne. Ze wzgl臋du na lewatywy (ryzyko toksyn w organizmie) i konsekwencj臋 zamierzam rozpocz膮膰 terapi臋 w klinice Gersona. Jestem obecnie w kontakcie z klinik膮 na W臋grzech. Gerson.info wspomnia艂e艣/艂a艣 co艣 o tym 偶e w Poznaniu ma powsta膰 taka klinka. Mo偶esz napisa膰 co艣 wi臋cej na te temat? Od tygodnia studiuj臋 r贸wnie偶 Internet pod k膮tem oceny dzia艂ania wyciskarek. Przekonuj臋 si臋 coraz bardziej do Aniel. Jednak偶e stosuj膮c terapi臋 Gersona nale偶y si臋 trzyma膰 wytycznych tj. albo norwalker albo Champion z dokupion膮 w USA r臋czn膮 pras膮 (koszt 20$). Czy kto艣 z was mo偶e co艣 wi臋cej napisa膰 o wyciskarce Champion 2000+? Terapia Gersona dopuszcza stosowanie 鈥濳orea艅czyka ale wy艂膮cznie dla os贸b kt贸re nie maja raka. Zastanawia mnie fakt dlaczego w Polsce nie ma producenta wyciskarki z podobn膮 technologi膮 (tu pytanie do angel i amaciek80) wy jeste艣cie bardzo dobrze zorientowani w temacie nie jeste艣cie zainteresowani tym tematem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amciek80
Paja_2005, Czy moglabys sie do mnie odezwac na majla. Chcialbym Cie zapytac o pewne rzeczy zwiazane z Twoja terapia. Dziekuje. NIe uwazam, ze nalezy trzymac sie wylacznie Norwalka lub Championa. Dlaczego? Ano dlatego, ze Champion to wylacznie rozdrabniarka, ktora robi pulpe. Kluczowym faktem jest mechaniczne wyciskanie na prasie. I tu sie zgodze, ze albo Norwalk albo reczna prasa. Uwazam, ze pulpe mozna zrobic nawet maszynka do mielenia miesa i potem wrzucac na prase. Szczerze powiedziawszy nie wiem dlaczego nikt w Polsce nie produkuje takich maszyn. Pewnie dlatego, ze nie ma na nie popytu. Produkcja na masowa skale wiaze sie ze znakiem CE, i masa dokumentacji tchnicznej co jest czasochlonne i niestety sporo kosztuje. Oprocz tego te urzadzenia objete sa patentami wiec byloby wysoce nieuczciwe kopiowanie tego na masowa skale. Albo zaplacic tez nie male pieniadze za uzycie praw.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 amciek80
Do Zwyczajny43, Masz absolutna racje, iz dostepnosc czesci jest mocno ograniczona. Probowalem dokupic sito w polskiego dystrybutora w Lodzi. Odpowiedzieli mi, ze nie sprzedadza. Maja niby jakies sita (jesli w ogole maja) ale wylacznie dla swoich klientow. Ma u nich nie kupilem wiec nie mam praw do czesci zamiennych. Jakas paranoja. Mozesz kupic czesc do auta tylko w salonie gdzie kupiles auto. Juz ktos opisywal, ze Angel jest wykonana odpustowo. Mnie najbardziej razi cienka blacha i podobnie jak CIebie - zgrzewy punktowe, ktore nie ma co ukrywac predzej czy pozniej moga puscic. Maszyna sie kolebie gdyz koreanscy inzynierowie nie przemysleli wysokosci nozek pod maszyna. Jesli pogrzebiesz dobrze w necie to znajdziesz filmiki z ich warsztatu wlasnie jak testuja nowe i stare nozki i kolebanie sie maszyny. Zgadzam sie, ze prostota kontrukcji jest niewatpliwa zaleta. Czy miales kiedykolwiek zatrzymanie maszyny spowodowane przegrzaniem? Po jakim czasie obudowa u CIebie staje sie ciepla? Niestety nie zgodze sie, ze cena maszyny jest wygorowana. Jesli wycenilbys robocizne + material (stal 316) na zrobienie takiego urzadzenia to bez 5 tys nie masz co sie zabierac. Walki musisz zrobic na frezarce CNC lub miec 35 lat doswiadczenia w toczeniu i naprawde dobry sprzet aby uzyskac lagodne przejscia na walkach. Do zrobienia tego na frezarce CNC potrzeba programu. Jesli potrafisz to narysowac w cadzie i masz software do przerobienia tego na model numeryczny to plus dla CIebie. Jesli nie umiesz to musisz zaplacic ok 1000zl za sam program. Owszem pozniej mozna z tego toczyc setki takich walkow wiec koszt sie obniza. Silnik - sprobuj u nas znalezc taki miniaturowy silnik z wewnetrzna przekladnia. Praktycznie niemozliwe. Zrobic na zamowienie, a i owszem ale cena powala na kolana. Mozna zastosowac motoreduktor tak jak piszesz ale to juz nie wyglada. A ludzie kupuja przede wszystkim wzrokiem. Mozna obudowac swiecaca blacha ale to tez kosztuje. WIerz mi, ze przewalkowalem ten temat na setki sposobow i koszta sa spore. Chyba, ze nastawiasz sie na seryjna produkcje w ilosciach ilus tam tysiecy sztuk. Poza tym ile osob to kupi? To produkt niszowy i musialbys pchac to nie tylko na europe ale na caly swiat. Koreanczycy maja ta przewage, ze maja tania sile robocza (tansza niz u nas).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan jaszczurka
No wi臋c te偶 w ko艅cu si臋 zdecydowa艂em na wyciskark臋 :) Z pocz膮tku chcia艂em bezkompromisowo wysup艂a膰 te 3700 na Angeli臋. Drogo, ale my艣lauem, 偶e si臋 jednak skusz臋. Ostatecznie jednak wyb贸r chyba padnie na Omeg臋 8006. Jej oczywistym atutem jest cena wynosz膮ca jakie艣 40% ceny Angelii. Oczywi艣cie s膮 s艂abo艣ci - mniejsza wydajno艣膰 - "uzysk" soku z jednostki surowca, no i stosowane w chirurgii pono膰 - ale jednak plastiki. Versus nierdzewna stal Angelii... S膮 te偶 jednak atuty. Z tego co czytauem i widzia艂em na prezentacjach na youtube - omega jest szybsza i mniej pracoch艂onna. Przy tym wydaje si臋 bardziej wszechstronna - np. domowa produkcja makaron贸w. Nie wiem jak z realno艣ci膮 tych 15 lat gwarancji omegi versus 3/5 lat angeli. Przyda艂a by si臋 te偶 relacja na youtube z bezpo艣redniego starcia tych dw贸ch urz膮dze艅. Lub cho膰by opis kogo艣 kto mia艂 do czynienia z obydwoma urz膮dzeniami. Zgaduj臋, 偶e Omega 8004 / 8006 ma o par臋, parena艣cie procent mniejszy uzysk soku i daje sok troch臋 ni偶szej jako艣ci od Angeli. R贸偶nica ilo艣ciowa jest dla mnie akceptowalna - w ko艅cu obydwa urz膮dzenia s膮 niezwykle wydajne. Tu jednak pytanie zasadnicze. O jako艣膰. Jak bardzo r贸偶ni膮 si臋 obydwa urz膮dzenia pod wzgl臋dem jako艣ci i walor贸w zdrowotnych otrzymanych z nich sok贸w. Chodzi mi np. o ilo艣膰 witamin i enzym贸w. Czy kto艣 z was ma na ten temat jakie艣 bli偶sze informacje? Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich, zastanawiam si臋 nad sokowir贸wk膮 omega 8006 lub omega vrt330, mam tez pytanie czy jezeli kupie j膮 w stanach bo jest ta艅sza ni偶 u nas i mi si臋 zespuje czy podlega tutaj gwarancji? ;( bo jezeli nie to bez sensu... dzi臋kuje bardzo za odpowied藕 i pomoc

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan jaszczurka
Witaj lenka86r Rozmawia艂em z eujuicers w Polsce i powiedzieli mi 偶e daj膮 gwarancj臋 tylko na kupione u nich. Je艣li w stanach to jak si臋 zepsuje to wysy艂asz do stan贸w. A koszty wysy艂ki przez ocean itd to sama wiesz. Sk膮din膮d par臋 st贸w mo偶na jednak zachowa膰, a skoro i tam i tu daj膮 15 lat gwarancji na 8006 i 10 lat na vrt330 to sprz臋t raczej rzadko si臋 wali. Tw贸j wyb贸r. Podaj臋 cennik cz臋艣ci do omegi 8006 o kt贸re pyta艂em polskiego dystrybutora: - wa艂ek 艣limakowy (ultem) 154 z艂 (wszystkie ceny brutto) - nakr臋tka czo艂owa 78 z艂 - korpus roboczy 95 z艂 - wk艂adka z sitami 82 z艂 Moim zdaniem raczej nie tanio. To w og贸le tanie nie jest :/ Te偶 p贸偶niej my艣lauem o vrt330, ale podobno jaki艣 "koszyk" czasem w niej p臋ka - wi臋c chyba lepiej kupi膰 w Polsce, to w razie czego mo偶e "gratis" wymieni膮. Nie wiem jaka cena. My艣l臋 偶e ko艂o 100 z艂. No a r贸偶nica mi臋dzy omeg膮 8006 a vrt330 jest w zasadzie taka, 偶e vrt jest minimalnie szybsza, ma troche wi臋kszy otw贸r na owoce i cz臋sto sama "pogryzie" wrzucone owoce - nie trzeba ich za prawie ka偶dym razem popycha膰 t艂oczkiem jak w omedze. No i vrt jest cz臋艣ciowo samoczyszcz膮ca - wlewasz litr czy dwa wody i si臋 z grubsza przep艂ukuje sama. Przydatne jak chcesz szybko zmienia膰 sk艂ad soku. Z tego co wiem jako艣膰 soku w obydwu urz膮dzeniach jest w zasadzie taka sama. Ale za to Omeg膮 mo偶esz zrobi膰 sorbety, jedzenie dla niemowl膮t, musy, g臋ste sosy, robi膰 tart膮 bu艂k臋, mieli膰 mi臋so (nie zamierzam :) ), robi膰 r贸偶ne makarony, a z vrt330 to tylko soczek i tyle. Wi臋c zale偶y co chcesz ni膮 robi膰. Sam od paru dni u偶ywam kupion膮 od polskiego dystrybutora omege 8006 i jestem zadowolony. Dzia艂a szybko, cicho i wydajnie, 艂atwo i szybko si臋 czy艣ci. P贸ki co robi艂em soki, musy i tart膮 bu艂k臋. Musy i bu艂ka - nic nadzwyczajnego - miele jak maszynka do mi臋sa, ale za to soki - rewelacja. Smaczniejsze od najlepszych gotowych ze sklep贸w. No i warto艣ci od偶ywcze.. Nie ma por贸wnania.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan jaszczurka
Witaj lenka86r Rozmawia艂em z eujuicers w Polsce i powiedzieli mi 偶e daj膮 gwarancj臋 tylko na kupione u nich. Je艣li w stanach to jak si臋 zepsuje to wysy艂asz do stan贸w. A koszty wysy艂ki przez ocean itd to sama wiesz. Sk膮din膮d par臋 st贸w mo偶na jednak zachowa膰, a skoro i tam i tu daj膮 15 lat gwarancji na 8006 i 10 lat na vrt330 to sprz臋t raczej rzadko si臋 wali. Tw贸j wyb贸r. Podaj臋 cennik cz臋艣ci do omegi 8006 o kt贸re pyta艂em polskiego dystrybutora: - wa艂ek 艣limakowy (ultem) 154 z艂 (wszystkie ceny brutto) - nakr臋tka czo艂owa 78 z艂 - korpus roboczy 95 z艂 - wk艂adka z sitami 82 z艂 Moim zdaniem raczej nie tanio. To w og贸le tanie nie jest :/ Te偶 p贸偶niej my艣lauem o vrt330, ale podobno jaki艣 "koszyk" czasem w niej p臋ka - wi臋c chyba lepiej kupi膰 w Polsce, to w razie czego mo偶e "gratis" wymieni膮. Nie wiem jaka cena. My艣l臋 偶e ko艂o 100 z艂. No a r贸偶nica mi臋dzy omeg膮 8006 a vrt330 jest w zasadzie taka, 偶e vrt jest minimalnie szybsza, ma troche wi臋kszy otw贸r na owoce i cz臋sto sama "pogryzie" wrzucone owoce - nie trzeba ich za prawie ka偶dym razem popycha膰 t艂oczkiem jak w omedze. No i vrt jest cz臋艣ciowo samoczyszcz膮ca - wlewasz litr czy dwa wody i si臋 z grubsza przep艂ukuje sama. Przydatne jak chcesz szybko zmienia膰 sk艂ad soku. Z tego co wiem jako艣膰 soku w obydwu urz膮dzeniach jest w zasadzie taka sama. Ale za to Omeg膮 mo偶esz zrobi膰 sorbety, jedzenie dla niemowl膮t, musy, g臋ste sosy, robi膰 tart膮 bu艂k臋, mieli膰 mi臋so (nie zamierzam :) ), robi膰 r贸偶ne makarony, a z vrt330 to tylko soczek i tyle. Wi臋c zale偶y co chcesz ni膮 robi膰. Sam od paru dni u偶ywam kupion膮 od polskiego dystrybutora omege 8006 i jestem zadowolony. Dzia艂a szybko, cicho i wydajnie, 艂atwo i szybko si臋 czy艣ci. P贸ki co robi艂em soki, musy i tart膮 bu艂k臋. Musy i bu艂ka - nic nadzwyczajnego - miele jak maszynka do mi臋sa, ale za to soki - rewelacja. Smaczniejsze od najlepszych gotowych ze sklep贸w. No i warto艣ci od偶ywcze.. Nie ma por贸wnania.

Udost臋pnij ten post

dzi臋kuje za porade, chyba jednak wol臋 t膮 omeg臋 8006 bo ma wi臋cej funkcji a tamta druga tylko sok, a tak moze co艣 jeszcze bed臋 robic, chocia偶 g艂贸wnie nastawiam si臋 na soku, bo musz臋 jak najszybciej oczy艣ci膰 w膮trob臋, bo jak zjem co艣 na co jestem uczulona puchnie mi buzia i sw臋dzi okropnie i w nocy cz臋sto sie budze i w膮troba mnie k艂uje,na allegro widzia艂am za 1400z艂 t膮 8006 tylko musz臋 sprawdzic czy to od producenta, chodzi mi o gwarancje i nie orientujesz si臋 czy mo偶na na raty kupi膰? wola艂abym chocia偶 na 3-4 roz艂o偶y膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan jaszczurka
Ja swoj膮 kupi艂em przez strone tego polskiego dystrybutora. Rozmawia艂em z nimi i mejlowa艂em i wszystko jest ok. Mo偶na kupi膰 na raty, od razu jest opcja - chyba raty "偶agiel" czy co艣. Zdaje si臋 mo偶na na rok roz艂o偶y膰. My艣l臋, 偶e to nie problem. Te偶 my艣la艂em o allegro, ale wiesz wola艂em da膰 te 150 z艂 wi臋cej imie膰 spok贸j - sie nie zastanawia膰 czy nie b臋d膮 mi marudzi膰 z serwisem - w razie czego. A kto艣 ju偶 pisa艂 w w膮tku 偶e marudz膮 nawet z normaln膮 pe艂nop艂atn膮 sprzeda偶膮 cz臋艣ci, jak maszynka nie u nich kupiona. A co do oczyszczania to te偶 jestem w trakcie :) Mo偶e nie tyle w膮troby tylko tak og贸lnie :) Sporo element贸w z diety Gersona - czyli masa 艣wie偶ych sok贸w, 偶adnych przetworzonych 艣mieci, par臋 innych drobiazg贸w, lewatywki z kawki no i ju偶 po paru dniach nabra艂em energii :) Tak przy okazji polecam te lewatywy, bo przy obci膮偶eniach kuracj膮 oczyszczaj膮c膮 z sok贸w, w膮troba zacznie si臋 ona intensywnie oczyszcza膰 i wyp艂ukiwa膰 sporo toksyn i 偶eby by艂o w miar臋 bezbole艣nie lewatywy z kawy s膮 bardzo pomocne. Niestety nie jestem specjalist膮 wi臋c co i jak musisz ju偶 znale藕膰 sama. Je艣li chcesz poszukaj informacji o diecie Gersona w necie. Jest tego sporo :)

Udost臋pnij ten post

ja interesuje si臋 t膮 diet膮 juz od stycznia, przeczyta艂am ksi膮偶k臋 i pi艂am przez kilka dni soki i zrobi艂am kilka lewatyw, ale po g艂ebszych przemysleniach i rozmowa膰 z forumowiczami, to chyba nie mog臋 teraz tego zacz膮膰 stosowa膰, od艂o偶e to do wrzesnia bo w sierpniu wychodze za m膮偶 i z opis贸w jak zachowuje si臋 cz艂owiek, jak膮 ma psychik臋, duze i cia艂o fizycznie jak wygl膮da to nie jest to dobry moment przed 艣lubem zaczyna膰 tak膮 kuracje ...kryzys mnie dopadnie przed 艣lubem i b臋dzie koszmar, a tego bym nie chcia艂a, tak偶e kupi臋 sokowir贸wk臋, ale diete zaczn臋 od wrzesnia, a p贸艂ki co bede przygotowywac cia艂o i duze do tej diety, zreszt膮 jestem wegeteriank膮 2 miesi膮c ju偶 ci臋zko by艂o mi si臋 przestawic, bo u mnie w domu mi臋so sie je codziennie i to w duzych ilo艣ciach, ale daje rady, njagorzej ze s艂odyczami, mam candide w jelitach i mnie strasznie ci膮gnie na s艂odkie,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pan jaszczurka
No to gratuluj臋 przysz艂ej 偶onie :) A co do diety - wida膰 wiesz co robisz. Co prawda mo偶na by膰 na tej diecie 2 tygodnie albo i ca艂e 偶ycie - a kryzysy s膮 pono膰 tylko na pocz膮tku i to przy naprawd臋 powa偶nych chorobach, ale wida膰 jeste艣 dobrze zorientowana. Zdrowe soki z pewno艣ci膮 Ci pomog膮. Mi ju偶 pomog艂y bardzo. Czuj臋 si臋 lepiej i stabilniej, a to ledwie pare dni. Zaskakuj膮ce jest to 偶e nagle du偶o mniej jem. W ko艅cu soki ze 艣wierzych warzyw i owoc贸w to bomby witamin i enzym贸w i id膮 na nie wielkie ilo艣ci warzyw i owoc贸w. S膮 bardzo syc膮ce. Te偶 od 2 miesi臋cy pr贸buj臋 by膰 wegetarianinem, ale nie robi臋 tego radykalnie. Np. gdy jestem w sklepie i przechodz臋 ko艂o mi臋snego i czuj臋 ochot臋, to kupuj臋 sobie rybk臋 bo uwa偶am 偶e skoro organizm si臋 dopomina, to ma pow贸d. Poleca艂bym Ci t臋 metod臋 szczeg贸lnie 偶e jak m贸wisz Twoja rodzina jest bardzo mi臋sna. No i przy vege i eksperymentowaniu z dietami dobrze jest zbada膰 parametry krwi. A co do s艂odyczy i candidy to si臋 nie znam. Powiem tylko 偶e gdy ja podchodz臋 radykalnie, to mi nie wychodzi, a gdy stopniowo to osi膮gam sukces. Ale - ka偶dy ma swoj膮 metod臋. A i przy okazji - chcesz kupi膰 wyciskark臋, sokowir贸wka to co艣 zupe艂nie innego :)

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰, wie kto艣 mo偶e, czy jest r贸偶nica w jako艣ci soku z wyciskarki jedno i dwu艣limkowej czy ten z dwu艣limakowej jest bardziej warto艣ciowy ? pytam, bo zastanawiam si臋 nad zakupem angel lub omega. pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Witam, jestem zaskoczona 偶e nawet m臋偶czy藕ni interesuj膮 si臋 zdrowym od偶ywianiem -bez urazy/ M贸j ma艂偶onek cho膰 ma problemy ze zdrowiem nie daje si臋 nam贸wi膰 na terapi臋...Ja z kolei jestem wegetariank膮 od 20 lat i pozby艂am si臋 w ten spos贸b migreny. Teraz dopad艂y mnie r贸偶ne chor贸bska po z艂amaniu 5 tej ko艣ci 艣r贸dstopia: micro wylew /od heparyny/atak woreczka /podobno r贸wnie偶 spowodowany zastrzykami z heparyny/ go艣ciec, ataki nerek /kamienie/ Tak wi臋c sporo jak na jedn膮 osob臋:( Jako osoba 艣wiadoma postanowi艂am zmieni膰 diet臋, pi膰 soki. Ca艂y szkopu艂 w tym 偶e nie sta膰 mnie na te cudowne maszynki:( P贸ki co pij臋 soki ze zwyk艂ej sokowir贸wki:( Chcia艂am si臋 dopyta膰 w sprawie tej lewatywy z kawy. Musi to by膰 kawa organiczna? Je偶eli tak to gdzie mog臋 j膮 kupi膰 i za ile? B臋d臋 wdzi臋czna za odpowied藕 i pozdrawiam wszystkich zmieniaj膮cych jako艣膰 swojego 偶ycia:) A tak na marginesie nale偶a艂oby zacz膮膰 u艣wiadamia膰 kobiety w ci膮偶y jak maj膮 poprowadzi膰 swoje pociechy w przysz艂o艣ci, czyli 偶ycie bez paskudztwa. Pozdrawiam jeszcze raz.

Udost臋pnij ten post