Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam0055

Terapia Gersona - jaka wyciskarka soku?

Polecane posty

Gość /aga/
Majorka Czytam,czytam i dlatego zadałam pytanie,bo każdy właściciel chwali,to co ma;czy to Omegę,czy Huroma itd. Jeżeli piszesz,że niczym się nie różnią,to pewnie,po co przepłacać. Dziękuję za podpowiedź 🌼\Dobranoc

Gość /aga/
Witam:) Zdecydowałam się na Versapers;) Teraz mam dylemat:która??? Myślę nad Wyciskarka soku Versapers Emotion chrom (Hurom) i Wyciskarka soku Versapers TITANIUM (Omega VRT 350 HD).

Gość juice-addict :)
Piję kilka litrów soków dziennie, nie stać mnie było na Green Stara, kupiłam taką sokowirówkę http://rawfoods.pl/index.php/sklep/wyciskarki-do-sok-w/wyciskarka-do-sokw-hurom-nowe-sitka-chrom-gratis-i-gwarancja-sat/ Jak dotąd jestem z niej bardzo zadowolona, wielkim plusem jest: - lekka waga, mogę z nią z łatwością podóżować, także w czasie wyjazdu nie rezygnuję z robienia soków - zajmuje mało miejsca w mojej kuchni - jest pionowa, koleżanka ma wyciskarkę poziomą i też ją wypróbowałam, jednak trochę trzeba się pomęczyć tym 'wałkiem' aby twardsze warzywa przeszły, zwłaszcza marchew - ładnie wyciska zielone liściaste warzywa - jest cichutka, mam niemowlaka w domu, także to duży plus, bo go nie budzę za każdym razem jak włączam maszynę ;) - jest szybka, naprawdę szybka i bardzo wydajna - wyciskarka ma chromowane części, także się nie brudzi (to była zawsze moja zmora, białych sokowirówek nigdy nie byłam w stanie domyć, szorowałam i szorowałam :( - szybciutko się myje, ma nawet taki bajer, który czyści sitkow w trakcie sokowania, super - sok smakuje bez porównania z normalnej sokowirówki, ale to wiadomo... Nie wiem czy Green Star jest taki lepszy, jest przede wszytskim cięższy i zajmuje masę miejsca, ja mam małą kuchnię, także każdy skrawek na blacie jest na wagę złota, hihi ;) Cena GS mnie zniechęca, może jak mąż dostanie podwyższkę, póki co Hurom jest świetny!

Gość dumek daniel
Witajcie, po pierwsze wyciskarki pionowe są faktycznie małych kompaktiwych rozmiarów jednak nie sądze by nadawoały się do tak jak koleżanka wyżej opisuje do zabierania na wyjazdy...;) bardziej wyciskarka ręczna słóży do tego celu, jest lakka i poręczna...Versapers jest mały w stosunku do innych wyciskarek tj Green star czy Angel, ale już bez przesady, że aż tak łatwo z nim podróżować....lol

Gość dumek daniel
deniro Matstone to solidny sprzęt, wystepuje w 2 wersjach kolorystycznych, ale chyba osobiscie wolałbym dołożyć i kupić wyciskarkę pionową, tj. Versapers (super design)

Gość /aga/
Witam:) Jeszcze decyzji nie podjęłam:(waham się którą wybrać. ale już najwyższy czas,bo chcę się napić pysznego i zdrowego soku:) Szkoda,,że tak tu cicho i inni się nie wypowiadają.

Gość kuba soko maniak
Witaj, Nie wiem nad czym tu się zastanawiać ??? napisz co cię powstrzymuje przed zakupem tej tańszej a jednak tej samej;) chyba że masz za dużo kasy i wszystko ci jedno ;) Bo nie wiem co chcesz usłyszeć od nas? pozdrawiam

Gość Gustaw KKK
Aga, Dokładnie tak jak piszesz szkoda czasu pyszne soczki czekają na ciebie!!! Ahhh tak naprawdę wyciskarka pionowa jest super jak by się nie nazywała...byle była pionowa Poziome wymagają więcej zaangażowania ze strony użytkownika, jednak posiadają inne zalety, jak wielofunkcyjność;) Czas na sok zmykam;)

Gość /aga/
Kuba soko maniak raczej się zastanawiam ,bo obie są w tej samej cenie:1200zł. Hurom i Versapers Gustawie obie są pionowe i mają podobne parametry.Zastanawiam się właśnie dlatego,żeby to była db inwestycja i słuszna. Jakbym miała więcej kasy;)(a mam te 1200) to kupiłabym Omegę i nie pytała.

Gość kuba sokomaniak
ty dalej nie rouzmiesz ze omega urom czy versapers to jeden i ten sam rodza wyciskarki tylko z inna nazwa;) zastanow sie wszyscy ci pisza i pisza a ty wciaz swoje lol

Gość alicja_jedrzejewska
Radzę zachować ostrożność - versapers to wcale nie hurom i nie omega, wystarczy uważnie przeczytać opis. Gwarancja versapersa - 2 lata a hurom/omega 10 lat. To mówi samo za siebie - skoro to "to samo" to dlaczego producent daje różną gwarancję? Coś to podejrzane...

Gość marek666
pewnie te wszystkie wycisakrki produkowane są na tej samej lini produkcyjnej, w tej samej fabryce ,z tych samych cześci ... gwarancje firma omega może udzielic i na 20 lat bo sprzęt jest na tyle solidny że nie ma prawa się zepsuć - jak ktos chce dopłacać kase za extra gwarancje to jego sprawa.... tylko ciekawe jak wyglada respektowanie tej gwarancji po np 9 latach ?? Czy mial ktos jakieś doswiadczenia w tej kwastii? wiadomo że wszystko się zużywa po jakims czasie - wątpię aby omega wymieniała za darmo naturalnie wyeksploatowane elementy,a jeśli tak to dlaczego na stronanch sprzedawców można KUPIĆ części zamienne??? http://www.eujuicers.com/en/catalog/books-and-spare-parts/spare-parts

Gość /aga/
Witam :) Kupiłam Versapers. Pozdrawiam;)

Gość dumek daniel
Aga, To super że się zdecydowałaś i jak wrażenia? jesteś pewnie bardzo zadowolona, ja jestem i nie ma co patrzeć na lata gwarancji, bo kto wie co będzie za 10 lat i czy wogóle firma będzie istniała??? Poza tym sama widziałem ich kartę gwarancyjną, mówi wyraźnie iż zużycie naturalne i spowodowane winą użytkownika nie będzie respektowane...czyli tak naprawdę mogą powiedzieć co chcą byle wymigać się od tej 10-letniej gwarancji... ludzie patrzą ślepo na te lata nie zastanawiając się...hehehe i płącą 1650 zł zamiast 1250zł czyli 400zł za dodatkową gwarancję, która najprawdopodobniej nigdy im się nie przyda...

Gość /aga/
Witaj Dumek:) wyciskarka działa:)sok jest.Ciężko mi pochwalić czy powiedzieć,że do d...y:)bo nie mam porównania.Najważniejsze,że jest,działa,prezentuje się ładnie,problemów ze zmywaniem nie ma.Trochę tylko jestem zawiedziona,że nie ma drugiego sitka,ale nie doczytałam:( Codziennie pijemy soki,robię około 1,5l,najwięcej czasu trwa przygotowanie produktów,bo potem tylko parę minut i pyszny sok jest.:) Miłego dnia;)

Gość dumek daniel
Aga ja mam to sito, bo dokupiłem sobie i co z tego wcale go nie uzywam bo jest gorsze od tego z ultemu takze nie ma czego żałować;) Serio ci mówię na tym z iltemu zrobisz i musy i wsio;)

Gość magdaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Witam Posiadam od wiosny wyciskarkę Omega 8006 wyciska dobrze zielone liściaste warzywa oraz twarde warzywa-owoce.Szybko sie myje i jest poręczna.Mam zamiar kupić drugą z dwoma ślamakami ale niewiem jaką wybrać Angel czy Green stara:)Mam zamiar wyciskać sporo kiełek i trawy pszenicznej-jęczmiennej.Więc zainwestuje w jedną z nich.No i to jest problem Green Star obiecuje że magnesy przyciągają ewentualne metale i zapobega to przedostaniu sie nich do soku (w razie jakby warzywa były nie eko) Ale też widziałam porównanie na żywo i Angel daje więcej soku jednak:) I ciekawe czy te magnesy to tylko taki żarcik producenta:)O stali nierdzewnej tez sie dowiadywałam od pewnego Pana co na codzien ma prace z tym materiałem i stal jest neutralna calkowicie i nie niszczy witamin więc o to sie nie martwie. Pozdrawiam wszystkich posiadaczy urządzeń:):))

Gość lenka86r fanka gersona
witam, dawno mnie tu nie było, stosowałam 4 mce dietę gersona i niestety byłam zmuszona ją przerwać, bo bardzo źle ją znosiłam, otóz moje jelita nie do końca" wypuszczały kawe", były "dziurawe" brzuch wyglądał jak balon, niesamowicie nabrzmiały,jako drugi minus mogę podać fatalny stan uzębienia wynikający osłabieniem przez nadmierne picie soków, które osłabiają szkliwo i obniżają szyjki, w efekcie daje to straszliwy ból i nadwrażliwość :( na plus czułąm się fantastycznie jedząc dania wegetariańskie i pijąc soki wogóle nie chorowałam na grypę, przeziębienia itp, przestałam stosować diete i od razu pochorowałam się na grypę i dostałąm 39,5st goraczki ;/, zbyt szybko przestałam pić soki, wyprowadzać się z tego stanu należy powoli.

Gość gabriello
Witam wszystkich. Kupiliśmy wyciskarkę HUROM i jesteśmy z niej bardzo zadowoleni. Zauważyłem jednak, że kiedy wrzuca się kawałki twardych warzyw np. marchewki to warto ciąć ją wcześniej wzdłuż na cieńsze paski w przeciwnym razie sitko dostaje 'dziwnego' ruchu jakby ślimak je odpycha zbyt grubym kawałkiem. Warto poświęcić chwilę krojąc w drobiejsze kawałki a z pewnością części dłużej pochodzą i później je wymienimy. Powstające luzy sprawiają, że maszyna wyciśnie sok mniej dokładnie. Jeśli chodzi o nacie pietruszki itp to kroję na krutsze odcinki bo włukna zbijają się przy wylocie pulpy i blokują (części się grzeją). Takie moje oserwacje ;) Pozadrawiam

Gość TomaszTomasztomasz
Witam Sprzedam Omegę 8006 za 1200zł kupiona na wiosnę tego roku.Niewielkie ślady użytkowania na wałku i małe ryski na obudowie.kOLOR SREBRNO-CZARNY.Świetna maszynka dobrze wyciska trawy,cytrusy,twarde warzywa i owoce.Mogę wysłać zdjęcia na maila. magtom007@wp.pl

Gość askabad
Czy wie ktoś z Was czy terapia Gersona jest skuteczna przy uszkodzeniu mięśnia sercowego?

Gość RyszardRyszard
Witam Posiadam dwie wyciskarki mianowicie Angel 5500 oraz huroma .Mam pytanie do uzytkowników tych sprzętów.Jak zrobie sok z jabłek Angel to jest jasny przez nie całą minutę a potem ciemnieje a sok z huroma jest jasny przez dużo dłużej.Robiłem porównia na tych samych jabłkach i takie były obserwacje.Kilka razy zmieniałem gatunki ale zawsze na obu maszynach wyciskałem ten sam rodzaj.Przeczytałem w internecie że brązowienie bierze się z tego że zostaje zniszczona komórka i to właśnie przez to sok brązowieje.W innych artykułach jest napisane że sok ciemnieje przez kontakt z tlenem.Czy więc wyciskarka za ponad 4 tysiące utlenia soki?????a nie pozorny hurom nie???

Gość Citropatrick
Od około roku używam wyciskarki Omega 8004. Ogólnie byłem z niej zadowolony aż do chwili gdy zadałem pytanie sprzedawcy i dowiedziałem się że elementy które mają bezpośredni kontakt z owocami, warzywami i sokiem wykonano z tworzywa zawierającego Bisfenol A (BPA). Informacja ta pochodzi od polskiego przedstawiciela największego dystrybutora sokowirówek i wyciskarek soku w Europie. Bisfenol A - jest substancją oficjalnie uznaną za toksyczną. Zapytałem również sprzedawców innych urządzeń dostępnych na naszym ryku i albo nie odpowiedzieli w ogóle lub też zasłaniali się brakiem wiedzy w tym temacie... Po tym wszystkim, czego dowiedziałem się na temat wpływu tej substancji na organizmy żywe a przede wszystkim na organizmy dzieci byłem w szoku!. Bardzo często to głównie z myślą o nich dokonujemy zakupu wyciskarki. Bisfenol A podejrzewany jest min. o związek z rakiem piersi, uszkodzeniami wątroby, otyłością i cukrzycą, agresją u dzieci. Badania przeprowadzone w 2011 r. w USA wykazały również ścisły związek z problemami behawioralnymi u dziewczynek, które jeszcze w łonie matki narażone były na kontakt z wysokimi stężeniami BPA. Nie sądzę, by ktokolwiek z Was chciałby świadomie narażać ich zdrowie, chociażby tylko potencjalnie. Informacje o Bisfenolu znajdziecie bez problemu w sieci. Polecam również literaturę np. Rick Smith i Bruce Lourie "Mordercza gumowa kaczka". Lobby producentów i sprzedawców BPA jest bardzo silne. Już od wielu lat próbują przekonywać, udowadniać na wszelkie możliwe sposoby że Bisfenol A jest substancją bezpieczną. Pomimo tych usilnych prób Kanada od marca 2010, niektóre stany USA (tylko w USA rynek BPA jest wart 6 mld dol. rocznie) oraz UE od czerwca 2011 zabroniły już produkcji i sprzedaży na ich terenie butelek dla niemowląt zawierających Bisfenol A. Również Światowa Organizacja Zdrowia odradza stosowanie BPA w produktach mających zastosowanie w branży spożywczej oraz dziecięcej. Jak można więc świadomie produkować i sprzedawać takie rzeczy... Temat niestety nie dotyczy wyłącznie wyciskarek. Również suszarki do owoców, sokowirówki miksery i inny sprzęt agd, naczynia, głównie produkty wykonane z poliwęglanów, opakowania żywności mogą zawierać BPA. Proponuję więc przed zakupem zapytać sprzedawcę o materiały z których wykonano urządzenie. Pozdrawiam

Chciałabym kupić wyciskarkę TAKO ale nie mogę jej nigdzie znaleźć, możecie polecić jakieś miejsce? Kto ja produkuje i w jakim mieście? Dzięki

Gość polski AS
Odnośnie Zelmera to z to samo co to www.juicepresso.com - tego co mi wiadomo to posiada on zwykły słabszy silnik (nie indukcjny), dlatego nie nadaje się do częstego robienia soków . Dodatkowo jest on bardzo hałaśliwy. Sito wykonane jest ze zwykłego tworzywa (nie z ULTEMU) więc należy liczyć się z możliwością pękniętego sita w pierwszym roku użytkowania. Konstrukcja obudowy tej części, w której wyciskany jest sok powoduje, że więcej soku zostaje w środku. Odradzam tam którzy preferują najwyższą jakość i niezawodność. To tyle - Serwus !

Gość greenstar
Witam i odpowiadam na pytanie Ryszarda,mialem green star elite ale sprzedalem i kupilem angela 7500.Mam ten sam moze nie do konca problem u mnie sok szybciej sie kwasi z gs stal czasem 2 dni i nie w lodowce i byl ok .Teraz z angeli musze picw ciagu 1 dnia najlepiej.Krotka odpowiedz z mojej strony to ze angela owszem wyciska sporo soku ale nistety z pewna iloscia pulpy.ZAL MI TERAZ MOJEGO GS NO COZ KIEDYS KUPIE JESZCZE RAZ.

Gość ryszardryszard
Czyli sądzisz że lepszy jednak Jest Gs??? Dziś wyciskałem znów jebłka i leciał poprostu brązowy sok bardzi ciemny.Może to wina jabłek wkońcu teraz można dostać zleżałe w chłodni ,miałem opinie ze poprawi się jakość wiosną.

Gość kurcze pióro
Ja mam Versapers'a - sok z jablek wychodzi zaj...sty, klarowny z bardzo małą ilością piany - ale jest jeden warunek jabłka muszą być twarde i soczyste - z psiurów wychodzi dżemik zamiast soku :) Ostatnio sprawdziłem i z kilograma jabłek wyszło mi prawie 760ml soku nie licząc piany - jetem bardzo zadowolony takim wynikiem ... polecam sprzęcik..