Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mejeje

Zakupy przed porodem ŚLĄSK

Polecane posty

Gość Mejeje

Dziewczyny ze Śląska :) Właśnie przymierzam się do zakupów przed porodem: akcesoria, ubranka, mebelki, wózek itd... dla mojego maluszka (sierpien Bielsko). Może znacie dobre, tanie sklepy na terenie Śląska, do ktorych warto się wybrać po takie rzeczy? Cechy idealnego sklepu: -duży wybór -dobra cena -dobre rzeczy - niekoniecznie markowe/luksusowe ale chińskich badziewi nie chcę!

Gość manna30
mieszkam w tychach i jest tutaj sporo sklepów dziecięcych. znalazłam jeden fajny, gdzie ceny tych lepszych wózków różniły się nieraz nawet o 100zł w porównaniu z innym sklepami. jest tam duży wybór wózków, fotelików, łóżeczek, materaców, ciuszków, kosmetyków, ubranek i całej reszty. można w jednym miejscu kupić wszystko, dobrze i w miarę taniej i dostaje się do tego rabat i kartę rabatową na przysżłe zakupy. ja kupowałam też sporo na allegro - tam jeszcze taniej można kupić, ale te droższe rzeczy typu wózek wolałam kupić w sklepie. sklep mieści się na al. Bielskiej w takim nowym bloku i nazywa się chyba Maann - czy jakoś tak. od strony Bielska jak się jedzie przez Kobiór to za McDonalds za rondem po lewej stronie jest ten niski blok a w nim sklep. udanych zakupów

Gość Mejeje
Dzięki Manna30 często przejeżdżam przez Tychy to na pewno wstąpię. Ja też wolałabym wózek kupić w sklepie, zawsze mogę go dokładnie obejrzeć, przymierzyć się :)

Gość manna30
dokładnie i z reklamacją w razie czego bezpieczniej. myśmy szli na zakupy przygotowani. najpierw w internecie wyczytaliśmy sobie wszystko o typach wózków które nas interesowały (bo potem w sklepie ma się tyle pytań, że w rezultacie się połowy zapomni) i na miejscu dopiero, bo bliskim obejrzeniu, przejechaniu kawałka drogi i doradztwie miłych pań, które tam sprzedają wybraliśmy odpowiedni. przy zakupie za prawie 1200 zł dostaliśmy prawie 100zł rabatu, więc nawet dość sporo. jak często przejeżdzasz to naprawdę olecam wstąpić i się zorientować. pozdrawiam

Gość manna30
proszę bardzo:)

Gość Mejeje
A moze ktoś zna jakiś większy sklep w Katowicach? Byłam ostatnio w Fashion Hause w Sosnowcu. Widziałam tam 2 sklepy z ciuszkami, nie były zbyt duże, ale ceny (mimo znanych marek) sporo niższe niż w innych centrach handlowych.

Gość Mejeje
Podnoszę temat, może kto ktoś natknął się ostatnio na jakiś fajny sklep

Gość a ja może podepne się pod wąte
i zapytam gdzie takie ogolne zakupy przed przyjściem dziecka dobrze robić we Wrocławiu? czy BABY MAXX na bielanach warty polecenia bo jeszcze nie byłam a sie wybieram,czy lepiej gdzie indziej?

Ja polecam hurtownie Bociek w Zabrzu(troszke kawalek od Bielska ) ale maja naprawde duzy wybor wszystkiego . my zamawialismy cala wyprawke dla synka . Ceny maja od najnizszych do najwyzszych ale powiem szczerze ze sa i tak wszystkie nizsze niz wszezie. Maja wszystko wanienki,podklady do kapieli,stelaze do wanienek,wozki ,lozeczka doslownie we wszystko idzie sie zaopatrzyc w jednym miejscu . Laktatory,kosmetyki dla dzieci no wszystko . Po drugiej stronie ulicy od tych maja z ubrankami i tez znajdziesz wszystko w dobrych cenach takze polecam.

Gość ja kupuje
tak bociek zabrze i jeszcze Viki zabrze duzy wybór wiem bo tu mieszkam i tu sie zaopatruję :P

ja tez mieszkam w zabrzu :)... nie dlugo odbieram sobie lozeczko dla malego i inne drobne rzeczy zeby je wywietrzyc z farby chodzi o lozeczko no i wyprac posciel...a wozek tez mam u nich zamowiony i poczekam jeszcze z odbiorem az urodze wtedy maz podskoczy i odbierze..walsnie to mi sie podoba ze mozna zamowic i odebrac kiedy chcesz :).. Fakt w Viki tez jest duzy wybor:)

Gość Mejeje
Super Dziewczyny, po więcej rzeczy warto sie kawalek przejechac. I tak gdybym miala zamowic cos przez internet to dochodza koszty przesylki, a tak przynajmniej moge wszytsko obejrzec sama dokładnie. Imili jakie łóżeczko kupiłaś, jeśli mogę spytać? Heh i mam dylemat co do laktatora... kupujecie koniecznie? Jeśli tak to jaki, ręczny, elektroniczny? :D Ubranek dużo kupiłam w second handach w Bielsku - można znaleźć piękne ciuszki, zupełnie jak nowe za 3-4 zł. Ale z ciuszków są jeszcze - czapeczki, skarpetki, butki, ktore kupie w sklepie. A i jeszcze pytanie :) bardzo mi sie podobają "rożki" (podobne do dawnych becików). Czy któras z Was juz kupiła?

łóżeczko mam takie http://www.allegro.pl/item645147390_klups_lozeczko_ewelina_ii_teak_szuflada_matera.html w Boćku płaciłam 390 zł jakos coś takiego a rożek ja kupiłam ale to akurat na allegro http://www.allegro.pl/item597967403_tanie_sliczne_rozki_z_poduszeczka.html Jesli chodzi o ubranka to ja akurat kupowałam róznie to na allegro to w sklepach to na targu po prostu jak trafilam cos w dobrej cenie i jakosci kupowałam. Laktator na razie nie kupuje w razie czego dokupi mąż nie wiadomo jak to bedzie z pokarmem a jesli juz bede kupowala to reczny Aventa

Gość Mejeje
Łóżeczko śliczne! :) Co do laktatora to tez tak myślałam... narazie szczerze powiedziawszy to zastanawiam sie gdzie ten pokarm bo mimo 7 mies to moje piersi prawie wogole sie nie zmienily! :) A jak z wózkiem? Mój "tatusiek" przesiaduje przed komputerem, szuka i wymagania ma takie jakby samochód wybierał ;) probuje go przekonac, ze 2.000 zł za wózek to troche za dużo.. ale upiera sie na Mutsy. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że za 1000 zł nie można kupić czegoś podobnego tylko polskiej produkcji... a może się myle?

Gość POLSKIE WÓZKI NA ZACHODZIE
Dziewczyny ciekawostka: wózek kaps 3 własnie z tego sklepu z Bielska, cena 690 zł w slepie internetowym kupicie juz za 459zł http://www.wozki.alefajne.pl/index.php/cName/wozki-dzieciece-kaps3-cyprys ja mieszkam w Anglii i te wózki stoją po 400Ł http://www.amazon.co.uk/Kaps3-City-Driver-Travel-System/dp/B001GJA7BQ http://shop.cleanseatukbaby.com/kaps3-city-driver-spring-edition-travel-sysem-267-p.asp Powiedzmy ze funt kosztuje 5zł 13gr http://www.nbp.pl/Kursy/Kursya.html to 380Ł x 5,13 = 1949 zł Wi ec nie sugerujcie sie ceną czy Polskie czy nie polskie tylko jakością!!!!!!!!!

Powiem CI tak na pewno idzie dostac cos tanszego w miare dobrego , ja chcialam na poczatku tanszy ale potem jak pojechalam zamawiac jednak zamowilam implasta-polska firma wiem ze jets dobrym wozkiem http://www.allegro.pl/item646625061_wozek_bolder_sd_implast_fotel_parasol_spiworek.html kolor 214 :) Jeszcze do laktatora nie chce wydac okolo 150 zl po to by lezal potem nie uzywany jesli bede wiedziala ze jednak sie przyda wysle meza do sklepu i zakupi:) a tak wole przeznaczyc na cos innego te pieniadze kupic cos malemu:)

Gość Mejeje
Polskie Wózki na Zachodzie Dzięki za linki... doprawdy ciekawy wózek.. i ta cena! Koniecznie przejde się go obejrzeć w Bielsku i jak spełni wymagania męza to chętnie się skuszę na niego. Imili Twój wózeczek też sliczny.. ale cena troche odstrasza.