Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie moge znalezc ulotki

KONTRACEPT - POMINIECIE TABLETKI W 1 TYG

Polecane posty

prosze o pomoc, chce wziac dzis pigulke, patrze na blister: SOBOTA. zapomnialam w takim razie chyba w pt, bo wczoraj bralam.. nie wiem jak to sie stalo (mam tyle na glowie ost) co sie dzieje jak sie pominie w 1 tyg? nie wzielam w pt CHYBA,a teraz mamy niedziele i powinnam wziac o 22:00 co robic? odstawic wogole i przyjac nowy blister z dniem pierwszej miesiaczki kolejnej? nie wiem co robic..

Gość uloootttkaaa
Pominięta 1 tabletka w pierwszym tygodniu Powinna Pani przyjąć pominiętą tabletkę tak szybko, jak to możliwe, nawet jeśli oznacza to jednoczesne przyjęcie dwóch tabletek, a kolejne zażywać o stałej porze. Przez następne 7 dni trzeba stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (metody mechaniczne). Jeżeli w tygodniu poprzedzającym pominięcie tabletki utrzymywała Pani stosunki seksualne, istnieje możliwość zajścia w ciążę. Powinna Pani niezwłocznie poinformować o tym lekarza.

prosze powiedzcie mi .. dzis wzielam 8 i 9 pigulke na raz, bo zapomnialam przedwczoraj(piatek), a wczoraj wzielam punktualnie.. kochalam sie z chlopakiem we WTOREK.. na ulotce napisano ze jest prawdopodobienstwo ze zaszlam w ciaze.. prosze ocencie czy JEST DUZE PRAWDOPODOBIENSTWO??..

prosze odpiszcie .. za moment zwariuje ..

test ciazowy - kiedy mozna zrobic? po jakim czasie od stosunku sie go robi ? ? jak zapomnialam tych pigulek - mam odstawic je? zrobic miesiac przerwy i zaczac znow stosowac?

Gość NatStrangeee
pominięcie tabletki w 1 tygodniu - 7 dni dodatkowego zabezpieczania się. pominięcie tabletki w 2 tygodniu - nic nie trzeba robić. pominięcie tabletki w 3 tygodniu - konieczne połączenie opakowań.

mam alarm, pierwszy raz się zdarzyło.. :( ech prosze pomozcie co mam robic, nie wiem!!

a co jesli zapomnialam 2 tabletek pod rząd?? pominelam poniedzialek i wtorek wiec czy w srode powinnam brac lacznie 3 w celu uzupelnienia czy tylko 2??

Gość kpp
Jaki jest margines błędu w przyjmowaniu tabletki Kontracept?