Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lubie_placki

Dla tych co dzieciństwo przeżyli kilkanaście lat temu

Polecane posty

Gość Erranea
Heh aż miło powspominać ! A jeżeli chodzi o wróbelka Elemelka tam był jeszcze taki bocian ale nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywał. No i miś Koralgor ah i była bajka jeszcze o takim pingwinku ( pamiętam tylko, że ktoś zawsze mówił do niego ty nicponiu :) Aha no i oczywiście: niedziela, godzina 19:00, człowiek wykąpany bo do szkoły/przedszkola na rano, zasiadał przed TVP 1 a tam Walt Disney i ZAWSZE jakaś super bajka...ooo co za czasy ! a co do 'złodziejstwa' wyprawy całym podwórkiem na składakach na pola kukurydzy :):):):) ( przepraszam teraz po latach za wszelkie zniszczenia :)

Gość 1972
A Mappettów pamietacie ( zwierzaka np.)

Gość rocznik80
Eranea ja też uwielbiałam godz 19 w niedzielę. Czekałam na smerfy lub Gumisie. Lubiłam też reklamy przed bajkami - nowość na początku lat 90 tych. Szczególnie reklamy firmy Mantel , bo tam pokazywali oryginalną Barbie.

Kulfon i Monika :) Zupełnie o tym zapomniałam! :D Ja się tu płakałam normalnie teraz przy tej piosence! Jeszcze było takie jedno z ciocią moniką i wujkiem krzysiem. Leciało na przemian z kulfonem i moniką.

Gość Erranea
hahaha na samą myśl o zwierzaku się śmieję ! A był jeszcze taki teleturniej gdzie była Dusia i January, pamiętacie ?

Gość rocznik80
O ja :) Mappetty ! No tak Włóczykij i Mała Mi !

Gość Erranea
Rocznik80...włóczykij i Mała Mi to Muminki :) powiało grozą Buka i Hatifnaty aaaaaaa :D

Gość rocznik80
Raczej uciekam spać. Pomyliłam Mappettów z Muminkami.:) Jest źle czas do łóżeczka :)

Ja zbierałem karteczki do segregatora i wymieniałem się z innymi zawsze :D taka moda była u mnie, u Was też?

Gość rocznik80
Ktoś napisał o Akademii Pana kleksa. Przypomniało mi się coś co tkwiło w mojej podświadomości przez tyle lat. Pamiętam te Wilki. Cholernie się ich bałam. Nawet mi się śniły w nocy.

Gość Erranea
Katarzyno Wielka II - jej ja też kochałam włóczykija, on był taki nedostepny i wogóle :)

Gość rocznik80
Karteczki z segregatora mam do dzisiaj zakopane w pamiątkach. Tzn. młodszy brat je dostał w spadku. Dziewczyny czy któraś z Was miała bobasa tego plastikowego z miękką główką lub tego z zachodu :) twardego ?

Erranea -> No no :) Ja byłam okropnie zazdrosna jak mi się włóczykij z jakimś kobietami tam zadawał! ehhh... Muminki to była fajna bajka, ale ona tez później jakoś było. Chyba na początku lat 90 tych

Gość 1972
ja miałam takiego z pisiorkiem. Naciskało się mu brzuszek i zaczynał sikac. Cały blok sie zleciał, jak go dostałam od dziadka

ja miałam ze wschodu :D Lalkę chodzącą z Moskwy. Chodziła tylko w założeniu. Ale ta lalka to jakoś specjalnie mnie nie interesowała, większe wrażenie na moje życie wywarło to atarii.

Gość rocznik80
Te z siusiakiem to były u mnie w przedszkolu:)

Gość rocznik80
No tak już jest, że każdy co innego pamięta i w każdym co innego powoduje zachwyt.

a czy wy pamiętacie takie picie w workach? Różnego rodzaju soki - niebieskie zielone - wbijało się słomkę przez worek. Albo lody pałeczki - zamarznięta woda w worku.

Gość rocznik80
Oh tak. Piło się je szczególnie w dniu 1 maja na pochodach. Przynajmniej ja.

Gość 1972
No, o kurde, rzeczywiście !! te orężadki w workach !! bomba, zapomniałam o nich!

Gość 1972
ja juz piszę jak potłuczona. czas sie już zrywać

Gość 1972
żegnam wszystkich!!!!

ja już pochodów nie pamiętam. Jestem rocznik 84. Ale wiecie wydaje mi się że pamiętam czarnobyl. Niby miałabym 2 lata wtedy, ale nie wiem czy z opowiadań czy z rzeczywistości pamiętam jak siedziałam w piaskownicy pod płotem i nagle przyleciał dziadek i szybko zaniósł mnie do domu. Ja płakałam płakałam bo się chciałam dalej bawić, a on mi nie pozwolił wyjść na dwór. Słońce ładnie świeciło.

Gość rocznik80
kto z was stał w kolejkach? z mamą na rękach? :)