Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lubie_placki

Dla tych co dzieciństwo przeżyli kilkanaście lat temu

Polecane posty

Gość rocznik80
Ja pamiętam awarię reaktora. Po 1 maja wszystko wyszło cała ta afera. Po pochodzie mama zabrała mnie i siostrę na pogotowie i kazano nam tam pić jod z takiego małego kieliszka. Pamiętam, że ryczałam i zatykałam nos aby tego nie czuć. Miałam wtedy 6 lat.

A my na imprezach do tej pory puszczamy ze znajomymi te hiciory np Coco Jambo, Heyo Captain Jack, Scatman. Pop z lat 90 wymiata, wszystko dobre bo kojarzy się z dzieciństwem:D

Gość rocznik80
papatki :) na mnie też już czas

Gość rocznik80
ja ja coco jambo ...pamiętam to był Hit wakacji 97 ! :)

Ja pamięta jeszcze jedną rzecz, jak stałam w kolejce po chleb, było już ciemno i koło ziemi przelatywała kometa było ją tak wyraźnie widać w centralno-zachodniej części nieba. I cały czas do dziś myślałam że to była kometa halleya ale teraz patrzę że ta przelatywała koło ziemi w 1986 roku czy znów jak miałam 2 lata. Przecież chyba nie wysłali mnie w nocy samej po chleb jak miałam 2 lata. Musiała być to inna.

Takie przebłyski pamięci mam właśnie też, pamiętam rzeczy, które nie miały żadnego dużego znaczenia, nie były jakimiś ważnymi wydarzeniami, pojedyncze scenki dnia codziennego. Nie wiem właśnie dlaczego utkwiły mi w pamięci:)

Gość rocznik80
A miałam iść spać :) ja również tych przebłysków doświadczyłam szczególnie wtedy kiedy ktoś napisał o Kocie Filemonie, Wilkach z Akademii Pana Kleksa i sztucznych piegach. To tkwi w naszej podświadomości i po prostu za pomocą jakiś bodźców tam się pamięć odblokowuje. Tak ja to rozumuję.

Noo i myślałem, że ten nick będzie już zajęty, w ogóle to rzadko jestem na kafeterii teraz to sesję mam i tak siedzę tutaj coby nudno nie było w czasie nauki, a tu widzę jakieś nocne życie jest:)

ja prawie podobnie ... piszę obok prace mgr i siedzę tutaj bo mam chwile przerwy, już jej chyba dziś dalej nie ruszę. Kwietnie kwitnie :) Ale tylko tak do 3 hehe później zostają tylko najwytrwalsi.

Nawet fajne to forum, tylko ma jedną główną wadę- każdy od razu może pisać. Gdyby zrobili obowiązkową rejestrację nicków z potwierdzeniem adresów e-mail nie byłoby tutaj aż tylu trollów i prowokacji.

Gość 1972
Wy jeszcze siedzicie od wczoraj. Ale żeście się zżyli!!! Moze termin na grilla??

ja w 90 tych latach rozrabialam hehe pamietam jak dzis nasze gry w palanta,chowanego czy podchody ,a w szkole na przerwach skakanie w gume albo jak to bylo ? :D i codzienna wizytacja u higienistki szkolnej byl obowiazek ,a raz tak potluczona bylam ze chodzic nawet nie potrafilam :( :D_:D:D superrrr czasy :D

a bajka mis uszatek :D:D wspinanie po drzewach , jezdzenie na kierwonicy na rowerze :P hehe fajne czasy ,chcialabym sie wrocic .... :D ale mi sie na wspominki zebralo...

a pamiętacie \" kto to taki? KASZTANIAKI!\" :) i fiaty yellow bahama, jak tata jednego sprzedał to tydzień po nim płakałam tak mi się podobał! drużyna A i to jak tego murzyna bili po głowie bo bał się latać samolotem :) jeszcze power rangers (fuj nie lubiłam), buka z muminków ktorej sie bałam strasznie, 5-10-15 - pół dizeciństwa próbowala siędo nich dodzwonic i mi się nie udało :(, a pamietacie takie domki rozkładane namiociki? wszyscy siedzieli tez na kocach na dworze i sie bawili jak tylko robiło się ciepło. co za czasy.... :)

sensual seduction- a tam, pamietam niemal wszystko o czym tu pisaliscie.a lata 90-te to tez np. 95 a wtedy mialam 6 lat!

Gość kur
hehe kulfon i monika the best, a pamiętam jak ryczałam bo w teleexpresie podali kiedyś że kulfon zaginą :D. A jeszcze kiedyś były gumy Turkles czy jakoś tak się to pisało w żółtym opakowaniu z żółwiem narysowanym i takie płaskie też były pycha no i gumy turbo wymiatały, i te karteczki hehe aż miło powspominać.

Gość rocznik80
puk puk ktoś tu jeszcze jest? na wspominkach? :)

Gość rocznik80
Kulfon i Monika.. ah tak lubiłam to oglądać

Gość
Pamiętam pyszne rurki z kremem, takich dzisiaj już nie ma:).

Gość kur
a kto pamieta tą piosenkę ?? http://www.youtube.com/watch?v=61Yi4w7saZk&feature=related filmik aktualny ale piosenka stara jak świat, my na osiedlu zawsze śpiewaliśmy "Myję zęby wystające z gęby a pozostałe są zardzewiałe" A jeszcze przypomniała mi się zabawa w gliniarzy i złodzieji, były dwie drużyny i się ganiało po wyznaczonym terenie i jak policjant złapał złodzieja to szedł on do więzienia i inny złodziej mógł go odbić