Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nika33

ile kosztuje utrzymanie dziecka?

Polecane posty

Gość kakakakaktariinka
ychhhhh, przerazilas mnie "dwie_kreseczki" 1000 na miesiac???? Uchhhh, ja mam tez 10 miesiecznego synka i starsza o kilka lat core. Ale na samego synka wydaje DUZO mniej.... 50 mleko 70 pieluchy 10 chusteczki nawilzane obiadkow sloiczkow nie kupuje bo sama robie, soczkow typu gerberki duperelki tez nie, maly pije wode i kompoty wlasnej roboty deserki.. tez nie kupuje, wole dac mu swiezego banana czy jabluszko, teraz juz truskawki i inne kosmetykow nie kupuje co miesiac, tak samo i ubranek, jakas paranoja wydawac 500 na same letnie ciuszki, na siebie tyle nawet nie wydaje Moj ma ubranek troche, co miesiac dokupie ze 2 sztuki i styknie tak wiec: 30 ubranka wozek mam po corce wiec nie licze szczepienia tylko podstawowe i obowiazkowe na fundusz Tak wie cmnie na samo mniejsze jedno dziecko wychodzi ok 200zl :)

Gość DO KIWI
Kiwi nie masz nawet co pisac z tymi babskami.One maja jedno dziecko niech sobie maja,ale pomyslcie o tym ze jak was juz zabraknie na tym swiecie ,a nei wiecie kiedy to nastapi,wasze dziecko bedzie samo jak palec!!!!Rodzenstwo nie wazne jakie jest,bo moze byc lepsze lub gorsze ale rodzina to zawsze rodzina.Miejcie sobie jedynaka i brnicie dalej w swoje przekonania :O Dla mnie sa one ŻAŁOSNE!!!!

Gość do kiwi
madrze piszesz. Ja tez zamierzam zamiast jednego urodzić jak najwięcej dzieci i te pieniadze na jedno dziecko rozłozyć na jakieś 5 pociech. Mam nadzieję, ze babka nas ze stancji nie wypierdoli, ale zamierzam się skupić na świadomym macierzyństwie. Poza tym będzie kto miał na starość podać szklankę wody.

Gość ..NieZnajOma..
DO KIWI - to przyznaj siee ile Ty masz dzieci ? 5, 8 a może 10 ??? :D

A my sie zdecydowaliśmy na 2==> zgadzam sie, sytuacja mobilizuje, My tez przy pierwszy mdziecku nie mieliśmy nic, nawet wlasnego mieszkania, do wszystkiego doszliśmy już majac dzieci. J.J. niezxnajoma, tez mialam pokoj z bratem, nie umarłam od tego jak widać. Dla zaspokojenia waszej ciekawosci oznajmiam: tak, pracuje normalnie na pełnym etacie, bardzo lubię swoją pracę. Da się???

Gość ..NieZnajOma..
do kiwi - a jak cie wywali to pojdziesz z 5 dzieci pod most ? zero odpowiedzialności :-o

Gość Nie będę wdawać się w dyskusję
o wyższości dużej ilości dzieci nad jednym i na odwrót :) Ja mam jedno z wielu powodów i raczej na tym jednym się skończy z powodów równie wielu :) Nie jest rozpieszczoną jedynaczką, w przedszkolu panie były zaskoczone, że to jedynaczka :) a w momencie naszej śmierci mam nadzieję, że będzie miała towarzysza lub towarzyszkę życia i własne dzieci i to oni będą jej rodziną :) A jeśli chodzi o wydatki stałe 5-latki: 500 zł przedszkole 200 zł zajęcia dodatkowe nigdy nie liczyłam, ile kosztuje mnie jej żywienie czy też prąd przez nią zużywany. Ciuchy kupuję w miare potrzeb lub jak mi coś w oko wpadnie, ale na sezon letni musiałam kupić 2 pary sandałów, 2 pary kapci, kalosze, tenisówki, a to koszt spory

Niznajoma, J.J. pracując na pełny etat, majac 2 malych dzieci, znajdują jeszca czas na babskie zakpy/ wyjścia??? Da się?

Gość do kiwi
kiwi powinnaś popracować nad poszerzeniem rodziny. Ja mieszkała we czwórkę w jednym pokoju i wspominam to szczęśliwie mimo, że siotry mnie trochę biły. Teraz się z tego śmiejemy, a siostry tak jak i ja chcą rodzin wielodzietnych , bo to prawdziwe szczęście. Jak Bóg dał dziecko to da i na jego wychowanie.

Gość ..NieZnajOma..
taaaaaa Bog Ci da na wychowanie dziecka ,żałosna jesteś :D

Gość J.J.
nie no jak słysze gadanie -jak mnie zabraknie- ludzie co wy za bzdury piszecie, zanim mnie zabraknie moj syn najprawdopodobnie bedzie miał juz swoja rodzine, zone dzieci, no chyba że bedzie gejem:D:D,

Gość DO KIWI
bOSHE LUDZIE WY CZYTACIE TU JEST ROZMOWA O 2 DZIECI CZY JA COS PISALAM O 8??? nauczcie sie czytac a potem sie wypowiadajcie.Dorabiacie sobie same scenariusz nadajecie sie na rezysera!!!

Gość ej kiwi
ja sądzę to samo tym bardziej, że kocham sex bez gumki, więc łatwo pójdzie i będzie więcej przyjmnosci z tego...

Gość a my się zdecydowaliśmy na 2
..NieZnajOma..>>> nie od razu...po prostu człowiek zaczyna inaczej myśleć, jak pewne rzeczy stają się niezbędna...zamiast się zastanawiać i szukać dziury w całym- po prostu się działa- prze do przodu... a z tego biorą się pieniądze.... z samego myslenia- nie i juz tak się dzieje- planujemy otwarcie kolejnego sklepu- gdyby nie dziecko w życiu by nam się nie chciało - a tak firma się rozwija.

Gość kiwi ma paranoiję na punkcie
dwójki dzieci, absolutnie mniej i więcej mieć nie możecie. Tylko dwójka was uszczęśliwi i sprawi, że dzieci będą wspaniałe

Gość ..NieZnajOma..
co za pustaki tu siedzą :-o Jak Bóg dał dziecko to da i na jego wychowanie. - buhahahaha żart roku .

Gość J.J.
Kiwi mozesz odpowiedziec jaka masz pracę?

do kiwi==> na poszerzeniem rodziny popracujemy, popracujemy:D:D:D

Gość ..NieZnajOma..
kiwi to na co czekasz ? zrób sobie trzecie :D:D

Gość do DO KIWI
o a Nasza kiwi pisze sama z sobą z pomarańczowego nicka, a sama pisała coś o pomarańczkach, ha mamy Cię www.żal.pl

Gość J.J.
bo zapewniam cię ,że w moim zawodzie, dwoje dzieci to katorga.

Gość ..NieZnajOma..
kiwi masz prace i o tej porze siedzisz na kafe ??? ciekawe ciekawe ....coś Ci nie poszło :D

Gość AJA BĘDĘ MIAŁA WŁAŚNIE DRUGIE
i miomo iż mieszkamy w domku, babcia na dole a my 4 pokoje na gorze to przynajmniej przez kilka najblizszych lat moje dzieci mimo iz będą odmiennych plci będą miały wspólny pokoj bo wg mnie oddzielanie takich małych szkrabów napewno nie sprzyja budowaniu więzi miedzy rodzeństwem a poza tym zwyczajnie sie zastanawiam po co skoro zabawki będa mialy wspolne, w nocy też wygodniej w razie wstając leciec do jednego pokoju a nie do dwoch np wysikac towarzystwo itp dodam ze sama mialam 3 rodzenstwa a mieszkalismy z rodzicami w 3 pokojowym pokoju tak wiec sila rzeczy nie mogl kazdy miec osobnego pokoju i nikt nie wspomina tego czasu zle mimo i z zdarzaly sie bijatyki

Gość od 1 tez się nie umiera

Nie rozumiem czemu kogos moze szlag trafiac, ze matka ma male w wozku a 3-letnie za reke???? Moj urodzil sie w lutym i mam zamiar na jego trzecie urodziny podarowac mu rodzenstwo i uwazam, ze to calkiem dobry odstep czasowy. Mam kolezanke, ktora ma 1.5 rocznego synka a drugi urodzi sie za miesiac i to bardzo wyczekiwany. Ona nie pracuje a na wszystko im starcza, na dobre kosmetyki dla niej, szczepionki, prywatnego ginekologa i pediatre. Wiadomo, ze jego zarobki sa powyzej przecietnej z racji kierowniczego stanowiska, ale jednak to juz prawie 4 osoby na utrzymaniu z jednej pensji. Mozna? Mozna

J.J biurową. Tyle Ci napiszę, o pracy na ogolnodopstępnym forum nie piszę.Nie jest zajebiście jak platna, ale stabilna i odpowiada mi czasowo.

Gość J.J.
kiwi to bidne musisz miec te babskie wyjścia jak nawet wydatki na jedno dziecko dzielisz praktycznie na dwoje.

Gość J.J.
a ja mam urolop wiec sie nie czepiaj