Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolaore

Co zrobic gdy zaden facet nie dorownuje idealowi z przeszlosci?

Polecane posty

Gość kolaore

Przypuscmy kobieta znajduje wreszcie faceta, ktory robi na niej niesamowite wrazenie.Zraniona przez poprzednich mezczyzn, uwiklana w chore uklady po wielu latach szukania trafia na aniola.Pierwszy raz czuje ze zyje, ma wrazenie ze los jej wynagrodzil wszystko ale po niedlugim czasie jednak ten facet wycofuje sie grzecznie bo nic nie poczul. Nie ma mu nic do zarzucenia bo w gruncie rzeczy to bardzo dobry facet a nie zmusi go do uczuc. Mijaja kolejne lata, kazdy kolejny facet to niewypal, nie dorownuje tamtemu...czy taka kobieta skazana jest na samotnosc do konca zycia? ps nie chodzi o wybrzydzanie, typu ze kolejny byl 5 cm nizszy od ideala czy mial blond wlosy zamiast ciemnych tylko o faktyczny brak zaangazowania ,brak iskier,brak iskier takich jak z tamtym I dlaczego jedna znajduje w koncu ideala i z nim jest a inna latami nie moze ulozyc sobie zycia

Gość qwer
też tak mam.

tylko faceta który spełni twoje oczekiwania może się z nim równać - reszta nie ma szans - pozostaje jedynie szukać....bo żaden inny nie ma polotu u Ciebie... :) kobiety gdy poczują ze to właśnie \"ten\" zawsze będą się odnosić do tego \"\"ideału\"

Gość jak to co
wroc do ideala

Gość kolaore
Mowimy o sytuacji gdy ideal nic nie poczul. Nie ma powrotu.

Gość qwer
musi minąć jeszcze trochę czasu.. chyba. chociaż mam tak samo. i nie przechodzi :/

Gość kolaore
i mowa o latach a nie o roku...

Gość qwer
:/:/ faktycznie on był takim ideałem? a może jednak nie wszystko stracone, to że kiedyś czegoś nie poczuł, nie oznacza, że teraz tego nie poczuje :P

Gość kolaore
Qwer brak kontaktu od paru lat. Nie mozna walczyc o uczucia kogos kto nie odzwajemnia i wyraznie o tym mowil. Kazdy inny to tania imitacja...okropne

Gość ofermm a
"Kazdy inny to tania imitacja...okropne" na pocieszenie ci powiem że tanie imitacje też lekko nie mają

Gość qwer
a nie myślałaś o tym by nawiązać z nim jakoś , znów kontakt.. i może akurat ujrzysz go w innym świetle i Ci przejdzie.. bo tak ogólnie to przerąbane.

Gość qwer
przecież idealizując tamtego faceta to na milion procent nigdy nie będziesz szczęśliwa z innym gościem :/

a moze kobieta wmowila sobie ze tamten byl idealem. przeciez idealow nie ma. A gdyby to byl wlasnie ten to teraz byloby inaczej.nie czarujmy sie. Chciaz jak to mowia: nie ma idealow ale sa anioly ktore spotyka sie jeden raz w zyciu. Pozdraiwam wszystkie kobietki

Gość to nie chodzi o
idealizowanie po prosty 1 ma to cos reszta nie ja cie rozumiem

Gość kolaore
Tak przerabane. Minelo 5 lat...do tej pory nie ulozylam sobie zycia

Gość Maniuta
Hmm... "Co zrobić gdy żaden facet nie dorównuje ideałowi z przeszłości?" Czekać, czekać, czekać. Ideałów nie ma, są tylko ludzie wyidealizowani. W końcu trafi się ktoś "idealny", a nawet "idealniejszy". Nop. Ja jako nastolatka poznałam "ideał", który mnie zostawił po pół roku ze złamanym serduchem. Pikawa nie chciała zadziałać przez kolejne 7 lat. Wszędzie tylko niepowodzenia, porównywania do tego co było, ble ble ble. Aż w końcu zdarzył się CUD! Jest, on, zupełnie niepodobny do tamego, ale lepszy, sto razy bardziej idealny. Miłość od drugiego wejrzenia, cóż za historia. Byłoby jak w komedii romantycznej gdyby nie fakt, iż on jest narzeczonym mojej kuzynki. Kochamy się oboje, ale wiemy że poznaliśmy siebie w złych okolicznościach. I teraz będe czekać kolejne 7 lat... Nanana.

Gość ZmytaDeszczem
No, co zrobić?? Ja spotkałam ideał 2 lata temu. Najpierw mi się spodobał, potem uznałam, że jednak brzydal i idiota, potem się zakochałam na zabój. Nie zostaliśmy parą, chociaż oboje siebie chcieliśmy. Z głupoty, dumy, niezrozumienia, przez wpieprzanie się osób trzecich...Teraz poznaję kolejnych facetów i niby staram się nie porównywać ich od razu do tamtego, ale po jakimś czasie wychodzi, że przy nim są kiepscy. Bardziej przystojni, bardziej zaradni, bogatsi, ale i tak mnie czymś w końcu nieziemsko zirytują, coś jest w nich nie tak, nie sa tacy mądrzy, tacy wrażliwi, zabawni... I teraz sobie myślę, że nigdy już nie zdarzy mi się taka magia. Nawet jeśli zwiążę się z kimś na całe życie, to pewnie będzie to taka ciepła kapciowa przyjaźń, nic więcej. A On zawsze będzie tym jedynym.

Gość Milaszka
Dziewczyny! Idealow nie istnieje!

Gość kolaore
Chodzi o faceta ktory jako pierwszy trafia do danej kobiety pod kazdym wzgledem..Na ktorego czekala cale zycie . Drugiego takiego nie bedzie juz nigdy.

Gość tez poznałam takiego ideała
ale nie wyszło Przez 2 lata teskniłam , idealizowałam myslałam , ze nikt mi nie dorówna. o 2 latach spotkałam go przypadkiem. porozmawialiśmy chwile i nie wywarł juz na mnie az takiego wrazenia.