Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mały biały miś

Poród w CZęSTOCHOWIE

Polecane posty

Gość OlgierdaMama
Dziewczyny, kiedy zaczelyscie prac ciuszki w normalnym proszku? Bo się zastanawiam nad tym. Olo nie ma żadnych problemów ze skórą, póki co nic go nie uczula. Robiłam juz testy i pojedyncze ubranka pralam z naszymi i nic się nie działo. Ale się boje czy nie narobie głupot jak wszystko zacznę prac normalnie...

Gość patusiaxxx
Mamo Olgierda ja mam zamiar prac ciuszki małego jak skoncze opakowanie jego proszku zostało mi go jeszcze na 4 prania i też mam zamiar przerZucić sie na nasz proszek. Mati ma 6 miesiecy

Gość małaRybkA
Wrześniowe mamy - gratulacje dla tych, co już maja maluszki przy sobie i szybkiego wypakowania pozostałym;-) OlgierdaMama- ja Małej piorę ciuszki w płynie do prania biały jeleń, nasze czasem też Gaja - życzę ładnej pogody na jutro;-) Dziś pierwszy raz zrobiłam Małej klei kukurydziany, zrobiłam z bananem i żałuję że nie wcześniej bo bardzo jej smakował, (do tej pory był kleik ryżowy albo kasza manna) robiłam ze zwykłego kleiku bo w tych gotowych kaszkach nie dość że owoca 1-2% to jeszcze w każdej cukier - po cholerę?? Po ostatnich zakupach Mała może Wam polecić książeczki do kąpieli i te miękkie klocki z obrazkami, są idealne do memlania, cały czas się nimi bawi, a jeszcze ile się przy tym nagada;-)

Gość OlgierdaMama
My dzisiaj wprowadzamy ziemniaczka. Marchewkę juz je ładnie :) obiadek juz tym zastepujemy i w sumie je już pierś tylko 4 razy na dobę, wiec i ja trochę więcej luzu mam :) Z tym praniem to może jeszcze faktycznie troszkę poczekam. Niech chociaż 6 miesięcy skończy. Póki co zostane przy płynie Dzidzius.

Gość Mamuśka 2014
Gratulację dla nowych mamusiek :) Dziewczyny Chciałabym uzyskać informację na temat szczepienie DTP. Ponieważ mamy 8 tygodniowego sana (od dziś ;) i dopiero zaczynamy szczepienia chciałam się dowiedzieć czy możemy wykupić szczepionkę DTPA i podać ją zamiast DTPW dodam iż chodzi mi o szczepienie refundowane czyli 3 w 1. Bardzo proszę o informacje gdyż mamy to szczepienie w tym tygodniu a zastanawiamy się z mężem czy możemy zamienić te szczepionki i nic się nie stanie dziecku. Robiła tak któraś z Was ??? Lub ma któraś szczepienia refundowane???

AniaWrześniowa serdecznie gratuluję:) I niezmiennie zazdroszczę;) Czekamy Kochana na relację jak tylko dojdziesz do siebie. Buziaki w obie stópki dla maluszka:* OlgierdaMama może zacznij od swojego proszku w wersji sensitive. Jako uczuleniowiec mogę stwierdzić że najgorsze są Bryza i Dosia, mają strasznie mocny skład. tuptus2014 nie zostawię Cię Kochana;) Zabiorę napewno tablet więc będę na bierząco. Mnie już tak straszy od 3 dni że szkoda gadać... Nie dość że mała strasznie ciśnie na szyjkę, budzi mnie ból podbrzusza, boli mnie głowa, to jeszcze mnie pogoniło dzisiaj, już chyba z nerwów. Noc calutka nie przespana, zgaga do mnie wróciła z potrójną siłą... ahh niech już będzie ten poniedziałek:/

Gość tuptus2014
Wrześniówka19, no ja Ci się nie dziwię. Stres robi swoje :-( i jeszcze te wszystkie męczące symptomy, ale może obejdzie się dzięki nim bez wywoływania :-) Jutro postaraj się na maxa zrelaksować i tylko pozytywne myśli w głowie!!!Ja wczoraj miałam takiego doła, ze mąz przyniósł komedię i ja obejrzeliśmy- naprawdę mi pomogło. Ja mam od wczoraj bardzo twardy brzuch i zaczyna mnie coś pobolewać i ciągle mnie mdli ( o zgadze to ja już nie wspominam nawet, bo nie pamiętam jak to jest jej nie mieć) wiec może wczorajsze badanie coś jednak ruszyło;-), mój mały tez bardzo aktywny i wieczorem napiera na szyjkę co powoduje że ja coraz mniej w nocy śpie:-/ efektem czego jest całodzienny ból głowy i zmęczenie! Czekam do pon na urlop męża i bierzemy się za wywoływanie:-) Pozdrawiam

Gość magda113
kajka030 moja wizyta się nie odbyła jestem mega przeziębiona ,i mam zapalenie pęcherza ,wizytę mam w piątek, myślę że już bedzie dobrze.A co u Ciebie

Cześć dziewczyny, dawno mnie tutaj nie było, widzę, że przybyło wiele nowych dziewczyn :) gratuluje wszystkim świeżo upieczonym mamusiom, życzę zdrówka Wam i Waszym pociechom ! z racji tego, że nie jestem na bieżąco i niestety nie wiem czy był poruszany taki temat, chciałabym zapytać mamusie, których dzieciątka wymagają rehabilitacji, kogo mogą polecić jeżeli chodzi o prywatne ćwiczenia jak również kto jest chwalony z przychodni rehabilitacyjnej na Sobieskiego? wiem, że ile osób, tyle opinii, ale "na gwałt" szukam kogoś rzetelnego i dobrze wykwalifikowanego. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkie dziewczyny!!! miłej niedzieli.

Gość Mamuśka 2014
21 maj moja bratowa chodzi do Moniki Wazowicz przychodnia Piast Med ul Piastowska 80/82 tel 601 911 184 fajna dziewczyna bo byłam z nią nawet bierze za godzine 70 albo 60 zł i co najlepsze pokazuje Ci jak ćwiczyć z dzieckiem w domu nie naciąga. A ja mam pytanie do Ciebie o szczepieniach jakie wybrałaś??? bo ja właśnie mam szczepić i to dla mnie tragedia po tym jak się naczytałam o powikłaniach typu autyzm itp.

Gość Dusia412
Cześć kobiety :) jestem nowa :) mam termin na 2 stycznia, do tej pory bylam zdecydowana rodzic w Oleśnie ponieważ tam ma dyżury mój lekarz a pozatym porodówka ma dobrą opinie ale skoro teraz odnowili i ponownie otwarli oddział na Mickiewicza coraz bardziej sie zastanawiam bo tez slyszalam dużo dobrych opini :) dodam ze to moja pierwsza ciaza i mam 19 lat dlatego chciala bym by ktos doświadczony mi pomocl :)

magda 113 - to szybkiego powrotu do zdrówka. A ja czekam nadal aż się mała ruszy bo to jakiś leniwiec jest, czuję ją bardzo delikatnie rano i wieczorem ale to bardzo słabe puknięcia. A ja też muszę się wybrać do gina bo po tym zapaleniu nadal coś mi się nie podoba i lepiej sprawdzić ale to pewnie we wtorek się przejdę.

Dziewczyny pomocy ... Mam tak zgryzione brodawki ze boli okropnie. Karmic nie moge. A tu zbliza sie nawal i to nadal w szpitalu. Jest juz pon napewno dzis nie wyjdziemy . Co robic?

Gość OlgierdaMama
Maść Purelan kup sobie. Uratowała niejedna z nas

Kaja2014 jak chcesz pożyczę Ci Bepanthen, jestem przed wejściem na izbę:D Nie wiem czy zostanę bo jesteśmy już 3 przeterminowane na jedno miejsce:/

Gość magda16023
Kaja nie Ty pierwsza :-), pocieszę Cie, ja też takie miałam ale zaciskałam zęby i karmiłam, aż mi się płakać chciało. Ja smarowałam bepanthenem i pokarmem. Po ok 2-3 tygodniach się wygoiły. Wytrwałości.

Kaja2014, osłonki na brodawki masz? Jak nie to pytaj położną o rozmiar i niech mąz leci kupić. Wrześniówka19, trzymam kciuki żeby Cie zostawili i daj znać co z Tobą. Powodzenia

Gość 28marzec
21maj jeśli się nie myle to już wcześniej polecałam Ci Monike Wozowicz, do której ja chodzę, aktualnie bierze 70zł za wizyte. Z tego co pamiętam to byłaś z dzieckiem u p. Sowy, cały czas chodziłaś do niej czy chwilowo odpuściłaś rehabilitacje? Kaja2014 - mi na brodawki pomógł krem mustela, nie trzeba go zmywać przed karmieniem

Dziewczyny pomozcie - mam beznadziejnie malo pokarmu :( po sciagnieciu pokarmu laktatorem z obu piersi jest lacznie 20ml. Masuje piersi, pod pprysznicem zlewam naprzemian zimna-ciepla wode, pije ok 3, 5litra dziennie, probowalam juz herbatki Bocianek, femaltiker i piwa Karmi. Macie moze jeszcze jakis pomysl? Moja corcia ma dopiero 10 dni a juz musze ja dokarmiac sztucznym mlekiem.

Gość marta2403
Eliza85- spróbuj tabletek homeopatycznych ricinus communis 5ch mnie kiedyś pomogły. W mojej aptece są na zamówienie, na drugi dzień już są. Kosztują ok 15 zł dokładnie nie pamiętam. Mam nadzieję że pomogą.

Przyjeli mnie na oddział, ale na ginekologię bo na położniczym brak miejsc... Balonik założony, skurcze narazie bardzo częste i bolesne ale może to ustać lub boleć jeszcze bardziej. Ogólnie nie wiadomo jeszcze czy to w ogóle przyniesie rezultat... Jak nie to jutro kroplówka z oxy:/ A i tak ku**wsko boli...

Wrześniówka19, trzymaj się. Mam nadzieję, ze balonik zadziała i szybko pójdzie. Trzymam za Was kciuki :*

Gość OlgierdaMama
Eliza - a jak często przystawiasz córkę do piersi?? Kaja - maść Purelan to 100% lanoliny, wiec tez nie trzeba zmywac. Super uelastycznia brodawki. Osłonki nie będą Ci potrzebne, jeśli będziesz tym smarować (chyba, że masz specyficzną budowę piersi, ale to by Ci już na pewno babeczki od noworodków powiedzialy). Ogólnie to korzystaj z tego, że masz pomoc pod ręką i wolaj je jak najczesciej żeby Cię uczyły przystawiac prawidłowo. Jak się przemeczysz w szpitalu i będziesz cierpliwie próbować to w domu już będzie z górki.

Marta2403 dziekuje sprobuje moze pomoga:) MamoOlgierda ssrednio co 1, 5h (karmie na zadanie). Najpierw obie piersi a jak placze to dokarmiam butelka. Wrzesniowka19 trzymam mocno kciuki zebys dzisiaj juz tulila swojego Maluszka! Trzymaj sie!

Gość OlgierdaMama
Co 1,5h to dość często - powinno wystarczyć do nakrecenia laktacji... to chyba zostaje Ci spróbować tabletek - może to pomoże. Wiem, że banał - ale może za bardzo się spinasz... dużo zależy od nastawienia pozytywnego. Nic na siłę. Może potrzebujesz dnia dla siebie? Wiem, że się łatwo mówi, ale czasami taki dzień działa cuda na wszystko :) poproś męża, teściowa, mamę itp niech się dzieckiem zajmą a Ty tylko na karmienie do Niego przychodz. Może to pomoże - a na pewno nie zaszkodzi :)

Mamuśka 2014 --> ja wybrałam zwykłe szczepionki, nie dopłacam za nic, mała znosi dobrze. 28marzec --> Chodziłam do Sowy, ale mam jej szczerze dosyć, od dziś zaczęłam rehabilitację na Sobieskiego, ale traktuje to jako dodatek bo ćwiczenia z masażem trwają 20 min, chyba zdecyduje się na Monikę Wozowicz. Pozdrawiam.

Gość Mamuśka 2014
21 maj a zamieniałaś tą szczepionkę DTPW na DTPA ???? niby jest lepsza bo nie zawiera całych komórek . Ja już zgupiałam chciałam refundowane bo podobno są lepsze nie ma takiej dawki jak w tych 5 czy 6 w 1 ale znów ta DTP jest w tych skojarzonych lepsza a nie ma jej w aptekach do grudnia aby wykupić na własną rękę a mój mały już skończył 8 tyg

Gość gość
Mamuśka 2014 - nie masz się co spieszyć, w innych krajach szczepi się dzieci później,