Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanikolki

CO ILE KAPIECIE 5-MIESIECZNE DZIECI ?

Polecane posty

ja kąpię codziennie. wyjątkiem sa dni kieyd synek mi "padnie" przed kąpielą po męczącym dniu, więc jak do tej pory zdarzyło się tak 2 razy :)

mój synek ma 2,5roku i od narodzin kąpie Go codziennie. Całego i nie wyobrazam sobie zeby było inaczej. Czasem owszem zdarza się,że nie wykąpie ale to musimy skas wracac pozno i usnie w drodze. sama się kąpie co dzień a dziecko tez człowiek pozniej nie będzie mu się chciało bo od poczatku nie było tego codziennego rytuału. A tak bez problemu i bez płaczu, daje się chętnie myć czy to głowka moge spułkiwać leci po oczach to jest smiech, tylko nakladam paste do zebow juz buzia otwarta.. Ja sobie inaczej nie wyobrazam ale nie mam nic przeciwko do osob ktore robią inaczej,wasze dzieci, wasze zycie..

Gość majgot
Słyszałam wiele opini o matkach kąpiących dzieci niecodziennie i moje spostrzeżenia odnośnie tego tematu były zawsze takie same. Dziecko kąpane codziennie kojarzyło kąpiel z zakończeniem dnia i kładzeniem się spać. U mam, które nie kąpały codziennie częściej możnabyło spotkać się z sytuacją w której dziecko dłużej miało problem z chodzeniem spać. Ja zawsze kąpałam/kąpie codziennie, a mój syn ma 2,5 roku. Drugie dziecko w drodze i nie wyobrażam sobie nie kąpać codziennie. Ale jak to powiedziała któraś mamuśka to wasze dzieci i wasze życie.

Gość zobaczysz mądralo
jak ci się będzie drugie darło po kąpieli, a pierwsze w tym czasie padało na nos ze zmęczenia i wołało mamę, bo spać mu się chce to zmienisz zdanie...

Gość elka morelka
Zgadzam się z "rety rety" i też kąpię moje maleństwo codziennie. Czy wy myjecie się też co drugi dzień? No przecież, jak ktoś nie pracuje na roli tylko w biurze to co przecież specjalnie się nie ubrudzi.... a Wlasnie, że dziecko zroni kupkę, siusiu, a umycie chusteczkami to za mało; dziecko się poci, czasami jest mu po prostu za gorąco w gondoli; ulewa mu się itd itp..... COdzienna kapiel to zabieg higieniczny jak i rytuał, po którym jedzonko i spanko i frajda dla bobasa....

Gość ja znam madra mame
ja swoja core tez kapalam i kapie codziennie-jednak wiem, ze mamy parktykuja inaczej i roznie to bywa czesto wynika to ze zmeczenia-i rodzica i dziecka, z lenistwa, z wygody, z postepowania wg swojego pojecia-rozumu=roznie to bywa ale fakt -wyrabiamy w dzieciach pewne nawyki. tez sobie nie wyobrazam zeby nie umyc dziecka-smarujemy je roznymi kremami, masciami, dziecko ulewa , sika robi kupke...ma kontakt z doroslymi, kt biora je na rece, dotykaja skory-przenosza zarazki, tluszcz...dziecko dotyka wielu rzeczy w ciagu dnia...

Gość iudufkvm. vgfddsds
A ja dzis niekapalam mojego dziecka wieczorem , bo dzis rano tak sie skupkala ze musialam ja wykapac cala.Wiec wieczorem tylko obmylam to co najwazniejsze.

Gość 5miesiac
wiam ja mojego 5 miesiecznego synka kapie co dzieennie urodził sie na poczatku listopada on poprostu w wodzie mugby siedziec i siedziec a po kapieli sie uspokaja i wie ze za niedługo pora spania :) Teraz kiedy jest wiekszy tak od 4 miesiaca w niedziely go nie kapie :0