Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POMOCCCC DZIEKUJE

czy ktos PRZETLUMACZY MI NA --NIEMIECKI--- zdanie ?

Polecane posty

Gość POMOCCCC DZIEKUJE

czy ktos umie przetlumaczyc na niemiecki byłam i jestem z Toba to ma byc odpowiedz na wo bist du ? -bylam i jestem przy/z toba \ z gory dziekuje kafeterianki!!!!!! ❤️🌼

Gość POMOCCCC DZIEKUJE
NAPEWNO TO JEST POPRAWNIE ? :)

Gość
chyba ze ich bin gewesen und ich bin bei dir :classic_cool:

Wo bist du wirklich? Ich bin jemand, der sich in Gedichten verlieren kann... Und immer, wenn ich dich frage, was du davon hälst, siehst du mich müde an, Und sagst: „Da geht es mir wie dir!“ Dann stehe ich hier, Und erzähl dir begeistert davon. Dabei wird meine Stimme so laut, als spräche ich durch ein Mikrofon... Merke dann aber, dass ich alleine auf meiner Reise durch Twain, Schiller & co. bin. Dann wird meine Stimme leiser, denn es hat keinen Sinn. Ich suche dich, doch ich scheine dich verloren zu haben... - Muss ich dazu noch etwas sagen? Irgendwo... Im Nirgendwo.... Dann stelle ich fest - Und das bringt mich aus dem Konzept- Hier bin ich, Doch wo bist du wirklich?

zaden niemiec nie powie ci w mowie potocznej/na codzien "ich bin gewesen". Czasu Perfekt uzywaja przede wszystkim w tekstach. Na codzien sa leniwi i uzywaja Präteritum i mowia "ich war"

Gość
też mi sie tak wydawało :classic_cool:

Gość kokosek.
Tak ci sie wydawalo? To czemu piszes bzdury i pytajaca osobe wprowadzasz w blad,gdy pierwsze tlumaczenie bylo OK.

Gość
ło jejku moje zdanie tez jest poprawne :classic_cool: ale używa sie raczej tak jak pisze maleeenstwo przeciez nic sie takiego nie stało :O 🖐️

bei - u, przy, koło Więc może być i mit, i bei. Ale bei brzmi o wiele lepiej.