Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość stomatolog odpowie

Kochani jeżeli macie jakieś pytania dotyczące stomatologii chętnie odpowiem.

czy po 5 latach nie chodzenia do dentysty bede miala rzeznie jak teraz pojde? :o

Gość mam dwie dziury w gębie
jak po wybuchu dynamitu , mam taką malutką rameczke wokol nich czy normalny stomatolog sobie ztym poradzi czy trzeba rozcinac dziślo i czy to bolii? tak bardzo sie boje

Gość aaaaaaaaaao
czy zacinanie sie szczeki przy ziewaniu leczy stomatolog?

Gość stomatolog odpowie
biedronka sie poleca zalezy to od stanów zęba z własnego doswiadczenia wiem ze nie zawsze musi byc tak tragicznie jak by sie nam wydawało...ostatnio miałam pacjentke która nie była u dentysty 7 lat:) a miałą tylko 3 zęby do leczenia...poza tym nawet jezeli masz wiecej ubytków są specjalne znieczulenie dzieki którym za jednym razem wyleczone zostanie do 5 zębów:)

nie gadaj!! ja chce isc i pyknac wszystkie 5 za jednym razem, bo nie lubie tego rozkladac na raty. nienawidze tego wiercenia zasranego, dlatego ciagle unikalam dentysty :o mamo ja sie boje 😭

Gość studentka zestresowanaa
hej, mam taki maly problem w ciagu nocy zauwazylam ze zgrzytam zebami tak jakbym cos jadla, wiem ze szkliwo sie przy tym scieraq a a ja i tak juz mam slabe zabki powiedzialam to mojemu dentyscie a on mi na to ze to ze stresow i zebym sie nei przejmowala, fakt mam egzaminy teraz na studiach ale mialam nadzieje ze da mi cos zebym zakladala na zeby w czasie snu np kiedy to sie dzieje a on tylko mnie zbyl, nie wiem specjalista nie jestem wiec nie mam pojecia co moge z tym zrobic? jakas rada?

Gość stomatolog odpowie
jezeli nawet odłamek żabka widać nie jest wskazane dłutowanie czyli rozcinanie dziąsła i usuwanie korzenia ...stomatolog poradzi sobie z takim ubytkiem...prosze sie nie bac podane zapewnie zostanie znieczulenie miejscowe przy ktorym bol staje sie minimalny badz go nie ma wcale...

acha, ten problem mam juz jakies 6 miesiecy bo moj partner to mi powiedzial a jestesmy razem 2 lata i go czasem budze wiec to nie sa stresy:(

Gość zebaczka.
Od paru lat probuja mi wyrosnac zeby madrasci, ale niestety nie maja miejsca. Zauwazylam, ze zaczely odslaniac mi sie szyjki przednich zebow, bo prawdopodobnie zeby madrosci probuja sie wybic i przesuwaja pozostale zeby. Co zrobic? Usunac je?

Gość to jasne ze
co moge zrobic aby martwa gorna jedynka nie ciemniała//? mam 23 llata :(

Gość Ja swoje zaniosłam
To ja też mam pytanie. Ukruszył mi się cały ząb (czwórka), w środku jest korzeń. Wiem, że muszę Go usunąc chirurgicznie, ale no właśnie... tu jest problem. Bo znieczulenie jakoś na mnie nie działa. Miałam już wyrywany jeden ząb i dentysta 3 razy wbijał mi zastrzyk w dziąsła oraz podniebienie,a mimo to bolało masakrycznie i czułam wszystko... Czy są jakieś inne znieczulenia? Powiedz coś na temat robienia zebów w narkozie, jak to wygląda?

Gość zebaczka.
*madrosci

do stomatologa: jak sie ma przy dziąśle nadżarte szkliwo na zębie na tyle ze zaboli jak sie paznokciem przejedzie to jak to wyleczyć/ew. zabezpieczyć czymś ??

Gość stomatolog odpowie
studentka zestresowana jest to wywołane stresem i niestety stomatolog nie moze na to poradizc nic innego jak tylko przepisane specjalnego zatwierdnika który zakłada się na noc i zgrzytanie jest wtedy nie mozliwe

ja bede miala wiecej wiem o tym. jak na 5 lat nie chodzenia, wygladaja prawie ze idealnie. na dwoch czy trzech mam malutkie czarne dziurki, ale boje sie ze to tylko z wierzchu tak wyglada, a w srodku moga byc zepsute calkowicie, bo bolą mnie juz jakis czas :O:O:O

Gość jedyna tak sobieeee
dlaczego mi smierdzi z gardla, jak to zlikwidowac, jak wybielic zeby troche tanim kosztem

Gość mam dwie dziury w gębie
ale jest jeszcze taki problem ze po jednej stronie mam taki niby zepsuty ząb i przez srodek tego czegos przebiega dzisło i jak sie patrzy na to to widac dwie takie poloweczki nie polączone ze sobą. Ale przecie to jest chyba jedna calosc tego zepsutego zęba to jak to mozna wyrwac ?? chyba musi mi to dziąslo przeciąc w miejscu gdzie sie zroslo ??

dziekuje bardzo za odpowiedz :)

Gość czesiu i koledxy
dlaczego wali mi z huja

Gość stomatolog odpowie
zebaczka i znieczulenie miejscowe i zrobi tkz dłutowanie czyli usunie 8 chirurgicznie pozostawiajac kilka szwów które po tygodniu usunie..radze zgłośic sie jak najszybciej do dentysty ...bo dany zab moze zniekształcić Ci pozostałe zdrowe

Gość stomatolog odpowie
to jasne ze martwe zeby nie maja swojego naturalnego kooru i nie wybielaja sie tak jak zdrowe..polecam licówke niestety koszt jest dośc spory bo od 300 zł w góre zalezy oczywiscie wszystko od wielkosci zeba wtedy bedzie Pani mogła mieć taki kolor zeba jak pozostałych i nie bedzie sie on wyrózniał... a co do nastepnego pytania niemiły zapach z ust moze byc przyczyna ubytków w jamie ustnej jezeli tych ubytków nie ma oznacza to ze nalezy wyciąc migdały :)

Gość taka pani co się boi ....
Witam pytanie do stomatologa nie mam jednego zęba dwójki chciałam sobie wstawić tego zęba słyszałam że są teraz przyklejane na czym to polega nie chce mieć żadnych haczyków ani piłowanych zębów tak żeby to było bezboleśnie :) aha i jeszcze jedno czy muszę iść do dentysty żeby tego zęba wstawić czy mogę iść do pracowni protetycznej ?

Gość krasianka
ja kochana stomatolog mam taki problem, bowiem jebie mi z pizdy jak z dupy murzyna, jak to zlikwidowac,, czy moze to byc spowodowane zlym odzywianiem sie czy ubytkami w w dupie

Gość stomatolog odpowie
ja swoim zaniosłam wydaje mi sie ze w tym przypadku nie bedzie otrzebne chiruriczne usuwanie zeba z tego wzgledu ze Pani ułamał sie kawałek zęba i nie jest umiejscowiony pod dziąsłem do wyboru ma Pani znieczulenie ogolne przy pomocy anestozjologa znieczulenie żelem który uzywamy głownie w przypadku dzieci niestety badz znieczulenie gazem niestety na te ostatnie znieczulenie wiekszosc pacjentow jest uczulona

Gość stomatolog odpowie
jezeli chodzi o umiejscowianie nowego sztucznego zeba w dziąsle nietety przy wykonaniu tego zabiegu protetyk bedzie musiał naciac dziąsło i umiejscowic sztucznego zeba wraz z korzeniem ...nie jest to zabieg bolesny jezeli poda sie znieczulenie miejscowe...nie potrzebne są rózniez jak Pan to nazwał "haczyki" wystarczy ze zeba sie tam umiejscowi zaszyje "rozciete" wczesniej dziasło a ptem zdejmie szwy :)

Gość aaaaaaaaaao
ej ty stomatolog ja bylam w kolejce do kurwy nedzy z pytaniem !!

a czy Sz. Stomatolog mialby odpowiedź na moje pytanie? 11:21 [zgłoś do usunięcia] _Kwiatek do stomatologa: jak sie ma przy dziąśle nadżarte szkliwo na zębie na tyle ze zaboli jak sie paznokciem przejedzie to jak to wyleczyć/ew. zabezpieczyć czymś ??

Gość GHGHGHGHG
KOCHANA STOMATOLOG A JESLI MAM ZALOZONĄ PORCELANOWĄ KORONKE ZAMIAST JEDYNKI KTÓRA MI WYBITO TO ILE LAT TO MOZE WYTRZYMAC TAKA KORONKA.. MOJA JEST TAKA NA METALOWYM CZYMS Z TYLU BO WIDAC METAL Z TYLU. WIEC TAKA TANIA

Gość stomatolog odpowie
bazienka jezeli masz ubezpieczenie i spore problemy z uzębieniem przy czym ból a nie stać Cie na wykupienie znieczulenie miejscowego wystarczy ze pojdziesz do gabinetu stomatologicznego a stomatolog musi zapewnić Ci takie własnie znieczulenie...jezeli jednak chodzi o gabinety prywatne niestety w takich miejsach pałcisz i za usługe czyli leczenie zeba i za znieczulenie