Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość stomatolog odpowie
w twoim wieku zalecałabym noszenie aparatu nazębnego ruchomego czyli takiego który sama wkładasz i sama wyjmujesz...w ostatecznosci jezeli to nie pomoze musisz zgłosić sie dos tomatologa na konsultację gdyż zeby zaczna nachodzic na siebie i sprawi Ci to ból...koszt ruchomego aparatu nazebnego to około 20 do 50 zł a stałego aparatu na górną szczękę około 1500zł

Gość stomatolog odpowie
i piaskowanie i wybielanie bardzo osłabia szkliwo...jezeli w Pana przypadku już bez tych zabiegów jest ono naprawde bardzo słabe odradzałabym wybielanie jak i piaskowanie...

Pani stomatolog a jaki jest najbezpieczniejszy środek znieczulający, pytam bo miałam podany ubestesin forte przy ekstrakcji i bardzo źle to zniosłam (serce mało mi nie wyskoczyło ) w tej chwili mam taki uraz ,ze zaprzestałam wizyt a próchnica nie śpi :( dodam ,ze wcześniej miałam znieczulenia bez żadnych efektów ubocznych ale stom. nie zapisał jaki to był środek , proszę o pomoc , chciała bym mieć już wyleczone ząbki :)

Gość bardzo fajny temat
a czy mozna zadac pytanie zwiazane z ortodoncja?

Gość stomatolog odpowie
krugeria zaleciłabym żel który uzywamy głownie przy leczeniu dzieci:)jest on w 100 % bezpieczny ,po prostu smaruje sie nim dziąsło zęba który bedzie leczony czeka 15 minut i po wszystkim:)naprawde prosze się nie bać bo stosujemy go nawet w przypadku kilkumiesięcznych niemowlaków :)

Gość dadudi
wielkie dzieki. a czy nie ma zadnego sposobu, zeby rozjasnic zeby? nie chodzi mi juz nawet o hollywoodzka biel, ale zeby mialy ladny, jasny kolor? cos, czego moznaby sprobowac przy moich zebach? i czy istnieja jakies zabiegi,ktore wzmacniaja szkliwo?

Pani stomatolog, właśnie tacy powinny być "dentyści" jak Pani. Rzeczowe odpowiedzi i porady, miłe podejście do pacjentów. Życzę udanej praktyki lekarskiej!

Gość stomatolog odpowie
bardzo fajny temat ... słucham postaram się odpwiedzieć??

Gość stomatolog odpowie
dadudi uzywaj po prostu pasty do zębów wybielajacych badz pasków które dostaniesz bez recepty nktore zawieraja zel wybielajacy:Dnie osłabiają one tak szkliwa jak przy wybielaniu czy piaskowaniu w gabinecie

dziękuję za odpowiedz ale czy ten żel jest na tyle skuteczny aby znieczulić zęba do leczenia np.kanałowego ?

Gość stomatolog odpowie
Fafina dziękuję ślicznie bardzo mi miło:)ja równiez zycze miłego dnia:)

Gość dadudi
o, wlasnie o cos takiego mi chodzilo. ja bym sobie chetnie uzyla jakichs delikatnych paskow wybielajacych, widze u znajomych, ze one przynosza swietne efekty, ale wlasnie boje sie o moje szkliwo. a czy po takim wybielaniu domowym sposobem moznaby zastosowac pozniej jakis preparat wzmacniajacy szkliwo? co z lakierowaniem zebow? dentystka kiedys mi cos o tym przebakiwala, ale nie dopytalam, a teraz zaluje... bardzo wielkie dzieki, za wszystkie odpowiedzi :)

Gość stomatolog odpowie
krugeria oczywiście jest skuteczny:)dlatego proszęię nie bać iść do stomatologa i poprosić o takie znieczulenie...obedzie sie bez igieł strachu a bedzie Pani miała piękne ząbki:)

Gość bardzo fajny temat
otoz mam wystajace jedynki a wklesle dwojki, czy mozliwe jest zalozenie aparatu bez wyrywania zebow, ktore badz co badz sa zdrowe... ? a drugie pyt to czy wspomniane juz wystajace jedynki moga w jakichs sposob wypac- ktos mi kiedys powiedzial o blaszkach kostnych, ktore moga pekac czy to jest mozliwe?

bardzo mnie to cieszy - nie ukrywam ,ze chętnie zostałabym Pani pacjentką :)

Gość jak samej
jak samej w domu pozbywac sie kamienia nazebnego?jakie srodki,pasty,plyny itp sa najskuteczniejsze?kiedys uzywalam pasty i plynu lacalut..po kilu zastosowaniach kamien,osad znikal-nadal tego uzywam ale niestety kamien sie powieksza-odkad zaczeli reklamowac ten produkt w tv-jego jakosc spadła katastrofalnie;/chyba zanizyli jakosc na koszt reklamy:(

Gość stomatolog odpowie
takie paski wybielając sa bezpieczne nawet gdy pacjent ma bardzo wrażliwe szkliwo niestety efekt utrzymuje sie dośc krótko i nie nalezy stosowac takich preparatów dłuzej niz kilka miesiecy..co do wzmacniania szkiwa to poleciłabym preparat fluorkowy sodu który wzmacnia i zmniejsza nadwrazliwosc zębów

Gość stomatolog odpowie
bardzo fajny temat niech mi Pani/Pan napisze ile ma lat wtedy bede wiedziała co Pani/Panu polecić:) natomiast nie trzeba wyrywać zebów by założyc aparat stały...ma on pomóc doprowadzić krzywy zgryz do stanu idealnego i zabieg usuwania zebów jest naprawde niewskazany

Gość stomatolog odpowie
niestety nie da się domowymi sposobami zwalczyc kamień i osad nazębny potzrebna jest tutaj wizyta u stomatologa który poda znieczulenie miejscowe i zerwie kamień:)taki zabieg wykonuje sie raz badz dwa razy w roku w zaleznosci czy pacjent pali papierosy jak sie odżywia czy piję kawe jak dba o zdrowie swego uzebienia:)

Gość dadudi
bardzo dziekuje za odpowiedz. znikam googlowac :)

Gość zuzkaaaaaaaa
Mam pytanie.Prawie wszystkie górne zęby podchodzą ropą,przy tym lewa 4 się rusza.

Gość Arabellla2009
A ja mam takie pytanie. jak dlugo czeka sie na mostek i koronki?czy mozliwe jest zrobic to w tydzien? mam wyrwana dwojke z korzeniem reszte zebow mam ale chce zrobic na pozostale porcelanowe koronki ...mieszkam w Oslo i chce przjiechac na kilka dni do Pl ....

Gość pytajaca24
Czy podczas wizyty dentystycznej i leczenia zebow dentysta powinien zwrocic mi uwage jesli cos nie tak z moim jezykiem??? Wydaje mi sie ze jest troche bialy i boje sie ze to moze byc candida albo cos innego........ albo moze po prostu mi sie wydaje.

Gość bardzo fajny temat
jestem kobieta, mam 25lat, ortodonci ktorych pytalam o staly aparat mowili ze wyrwanie zebow jest konieczne i to jeszcze przed zrobieniem zdjec rtg szczeki... i nikt nie liczy sie z tym ze jednak sa to zdrowe zeby, wiec pogubilam sie w tym

Gość stomatolog odpowie
zuzkaaaa wydaję mi się ze nastąpiło zapalenie dziąsła bądz miazgi zęba proszę jak najszybciej wybrac sie do stomatologa który poda antybiotyk:)

Gość stomatolog odpowie
zuzkaaaa wydaję mi się ze nastąpiło zapalenie dziąsła bądz miazgi zęba proszę jak najszybciej wybrac sie do stomatologa który poda antybiotyk:)

Gość ale super to teraz ja
mam prawie cala gore z porcelany , jestem zadowolona , problem w tym ze z tylu miedzy 6 a 7 mam taka jakby dziurke w dziasle , dentysta powiedzial ,ze to " Patologia dziasla " . najgorsze ze strasznie z tego nie przyjemny zapach jest ! Smierdzi po prostu ! Czesto myje zeby i plucze mietowymi antybakteryjnymi plynami i nic ! Zjem cos np jablko i zaraz z tego zeba taki zapach okropny ! ZEby sa zdrowe tylko to dziaslo ! Nie mam juz sily ! CO robiC?

Gość zuzkaaaaaaaa
Bardzo dziękuję.Zyczę przyjemnego weekendu.

Gość stomatolog odpowie
co do zmiany barwy na języki prosze wybrac sie do stomatologa i niepotrzebnie nie denerwować być może po prostu wdała sie mała infekacja i bedzie Pani/pan miał/a grype badz przeziebienie

Gość ale super to teraz ja
aha no i czasami jak sobie plucze woda to tak lekko krew leci . podkreslam czasami , ale dentysta twierdzi ze jak czasami to nic sie nie dzieje