Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stomatolog odpowie

ODPOWIEM NA KAŻDE PYTANIE ZWIĄZANE ZE STOMATOLOGIĄ

Polecane posty

Gość sddsdsds
uppppppppppppppppppp

ja mam pytanie, czy można lakować 2letniemu dziecku ząbki i co to daje? Ile mniej więcej kosztuje taki zabieg?

Gość sddsdsds
upppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

Gość sddsdsds
Przepraszma ze si wpycham w kooejke, ale ja blagam o pomoc w pierwszej kolejności, mam 14 lat i baaaardzo się boję co to będę miala robione z tymi moimi zębami..... :o pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mam ochotę ryczeć bo nienawidze dentysty, zaszcyzków i w ogóle leczenia chorób......... :o Błagam o szybką pomoc bo zaraz wykituje z niepewnośći!!!!!!!!!!!! ....................... :o:o:o:o :(:(:(:( http://www.bankfotek.pl/image/251846.jpeg

Gość wyżeracz podżeracz
Czy jeśli nie wyrwę sobie ósemek dolnych co wyrzynają się częściowo już kilka lat i co jakiś czas strasznie mnie boli żuchwa, czy istnieje ryzyko że one poprzesuwają inne zeby i wykrzywią mi zgryz??

Gość bhgjhhgj
droga pani stomatolog miala pani byc juz dawno temu, prosimy, potrzebujemy pomocy......... :(

Gość stomatolog
basiula najskuteczniejsze bedzie wybielanie w gabinecie dentystycznym laserem:)niestety koszt jest spory bo od 1000 zł w góre

Gość stomatolog
profilka można lakować ząbki 2 latkowi jest to nawet wskazane im wczesniej tym lepiej...koszt lakowania to 40 zł

Gość stomatolog
wyżeracz podżeracz im prędzej usuniesz te ósemki tym lepie..jeżeli natomiast bedziesz z tym zwlekał powstanie krzywy zgryz a w tej sytuacji bedzie potrzebny aparat stały który kosztuje od 1500 zł dlatego radze jak najszybciej wybrac się do stomatologa by uniknąć i bólu i takich kosztów...

Gość stomatolog
basiullek jeżeli ubytek miałaś robiony w jedynce a próchnica była roległa czyli po obu stronach stomatolog wziął odpowiednią oplate i nie było to w żadnym wypadku naciąganie:)

Gość stomatolog
a ja tez mam pytanie... w tej sytuacji konieczne bedzie borowanie z tego co Pani napisała ubytek nie jest duży więc i ból bedzie minimalny i ząb nie bedzie naruszony czyli tak jak Pani stwierdziła że "bedzie szpara między ząbkami" jest stwerdzeniem błednym bo przy małych ubytkach nie ma takiej możliwości,natomiast jezeli sie Pani do stomatologa nie wybierze niestety ale ubytek bedzie się powiekszał a co za tym idzie?! ból i większe koszta pozdrawiam:)

Gość stomatolog
co do impalantu zalezy jaki on bedzie podaje ceny: implant z koronką osteoplant 3000 zł implant z koronką ankylos 5000 zł korona porcelanowa stal 600 zł korona porcelanowa srebro 800 zł korona porcelanowa złoto 1000 zł korona pełniceramiczna 1200zł licówka porcelanowa1000 zł korona lana metalowa 350 zł inlay czyli złoto plus porcelanaod 600 zł do 1000 zł

Gość stomatolog
profilka lapisowanie zębów mlecznych chroni z czasem wyrzynające się zęby stałe przed próchnica

Gość wiki1006
witam mam problem otoy jestem w angli i zaczal mnie bolec zab tak okropny bol nerwa ogolnie bylam u dentysty i wyczyscila mi go 2 razy i zaklila czyms rozowym i powiedziala ze trzeba robic to kanalowo nistety to troche kosztuje a do polski moge jechac dopiero w pazdzierniku minelo juz 4 tyg od wizity u detysty i nie wiem co moge dalej zrobic boje sie ze bol wroci

Gość stomatolog
wiki1006 z pewnością ból na pewno wróci gdyz ząb nie jest leczony do końca...jednak z tego co Pani piszę w ubytek został włozony opatrunek z lekiem przeciwbólowym ogolnie antybiotykiem więc ząb powinien wytrzymać kilka tygodniu jednakże jak tylko bedzie Pani w Polsce prosze od razu zgłosić się do stomatologa:)

Gość stomatolog
stomatolog wykona badanie rtg czyli prześwietlenie zęba po tym stwierdzy czy ząb da się jeszcze uratowac byc może wdało się zapalenie miazgi i jak sama zobaczysz na zdjeciu rtg ząbek nie będzie miał pół korzenia wtedy konieczne jest usunięcie ale przed tem zostanie podany antybiotyk ...natomiast gdy ząb da sie uratowac dentysta poda znieczulenie miejscowe i odbuduje Ci zęby mozliwe jest ze dwa na raz koszt takiego zabegu to od 150 zł do 250 zł za jeden ubytek

Gość sddsdsds
a do kogo to bylo?? do niej czy do mnie??????????

Gość stomatolog
do pani sdsdss

ja mam pytanie, czy mozna piłowac zeby poniewaz moje jdynki sa torche nie rowne do pozostałyxch i ile to około kosztuje a takze wybielanie ?

Gość stomatolog
widzę że nie więcej chętnych także wszystkim życze powodzenia:)pozdrawiam

Gość sddsdsds
a to czarne i to białe to co to jest??????? i czy to bardzo boli???? i ja prawoie wogole nie pluje krwią przy myciu, czasem tylko sie zdarzy ze gdy wypluwam paste do zebów jest leciutko różwa -ale to na prawde bardzo rzadko. I czy to boli i co jesli ząb jest za bardzo zniszczony?? nie bede go miala wogóle???

Gość stomatolog
margarita wybielanie zywych zebów szyna plus żel 700 zł wybielanie lampa w gabinecie 1000 zł skrócenie korony zęba 300-400 zł

Gość sddsdsds
Nie, proszę niech pani nei odchodzi.,.......!!!!!! :( :o I czy to jest aż taki wielki obciach???? Bo ja na prawde o te żeby nei dbałam ale to było dawno, teraz od kilku miesięcy myję zęby nawet 3-4 razy dziennie i jem o wiele mniej słodyczy... ale głupio mi będzie tak przed dentystą ze się tak zaniedbałam jednak .... eh płakać mi się chce.... :( czy na prawde dentysta będzie na mnie aż tak krzywo patrzył bo aż ząb mi się z próchnicy wykruszyl.... :(??????

Gość stomatolog
sdssds jezeli zab jest bardzo zniszony i wdało sie zapalenie miazgi trzeba bedzie go usunąć to nic nie boli bo jest podane znieczulenie miejscowe jezeli w zeba nie wdało sie zapalenie da sie odbudowac zeba i to równiez nie boli taki koszt 150 zł-250 zł za jednego zeba

Gość sddsdsds
na prawde nie ma pani pojęcia jak bardzo ja się boję.... :( nie wiem co mam ze sobą zrobić.... :(

Gość stomatolog
sddsds prosze nawet tak nie mówić stomatolog bedzie z Pani dumny ze odwazyła sie Pani w końcu zadbac o ząbki i skorzystac z jego usług..a nie wiele osob decyduje sie na taki krok z włąsnego doswiadczenia wiem ze pacjenci maja rozne ubytki mniej czy wiecej ...dla stomatologa to normalna praca i niech pani mi uwierzy ze czasami spotykam sie z osobamy które niestety ale nie maja co leczyc i wtedy pzoostaje wykonanie protezy ...w Pani przypadku bedzie to zbedne głowa do góry i jak najszybciej do stomatologa !!:D

Gość sddsdsds
I czy to jest aż taki wielki obciach???? Bo ja na prawde o te żeby nei dbałam ale to było dawno, teraz od kilku miesięcy myję zęby nawet 3-4 razy dziennie i jem o wiele mniej słodyczy... ale głupio mi będzie tak przed dentystą ze się tak zaniedbałam jednak .... eh płakać mi się chce.... czy na prawde dentysta będzie na mnie aż tak krzywo patrzył bo aż ząb mi się z próchnicy wykruszyl.... ??????