Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggggggggggg

jak nie głosujesz to potem nie masz prawa marudzic--wyswiechtany argument

Polecane posty

Gość myrevin zgadzam sie z dgbdf
Cham, nie powinien brać udziału w polityce. Ocena niewydarzonego dupka, który przesiaduje na babskim forum...

Gość Myrevin ma racje
Już dosyć tego. Głosowałem na PO, a i ci mnie zrobili w konia. Podobno chcą podnieść VAT o 1% i podatek dochodowy zamiast reformować krusy zusy i srusy. Co za kurwy z nich. Byle sie przypodobać dla stanowiska i wysokiej pensji.

Gość Ja też na PO głosowałem
na kurwa mać podatek liniowy, a bedę miał 50% z ich rąk.

facet, ktory siedzi na babskim forum jest niewydarzony - co do tego nie mam watpliwosci. I jego ocenami nie jestem w stanie sie przejąć. A teoria, ze przewagą obywateli niegłosujacych nad glosującymi jest to, ze jedna osoba z głosujących użyła słowa "dupek" w stosunku do Myrevina jest powalająca ( to do zolzy)

a kto wam broni miec stanowiska i pensje? rządzcie sami - ktos musi rzadzić, jakos nie ma na swiecie państwa bez rządu. Chyba że wystrzelic się w kosmos i tam szukać.

zolza - napisalas "głosujacych", nie "głosującej"

zołza jakich mało Z osobami, które obrażają swych adwersarzy miast używać argumentów nie warto wdawać się w polemiki. Najpierw sprowadzą cię do swojego poziomu a potem pokonają doświadczeniem. Za chwilę dowiesz się że jesteś "dzifką" bo nie poszłaś na wybory. ;) :D Daj se spokój. ;)

osoba jako wizytówka- liczba pojedyncza, jedna osoba należąca do danej grupy np. ja jako wizytówka kobiet, bo do takowej grupy należę lekarzem nie jestem,więc np. wizytówką lekarzy nie będę nie wiem, jak taką prostą zależność wytłumaczyć na podstawie członka grupy nie stwarzasz obrazu całej grupy, ale stwierdzasz jak dana osoba taką grupę reprezentuje nie napisałam nic o tym, jaka jest grupa wyborców, a jedynie jaką wizytówką jest autor postu

co do obrazania: Myrevin obrazil pierwszy i to wspaniałego człowieka, nazwał go chamem, nie podajac argumentów. "Dupek" był , w porównaniu do tego , delikatną odpowiedzią , w dodatku uzasadnioną. Nie uzyłam tego okreslenia w stosunku do wszystkich nieglosujacych, tylko do M, i argument podałam.

jestem upartym apatriotycznym tworem niepolitycznym, będę trwać na straży swej nieszlachetnej niegórnolotnej bierności i polemizować z aktywistami :D co by honoru "dzifki wyborczej" bronić

Ale nie obraziłem adwersarza. Dlatego, bądź uprzejma nic nie pisać pod moim adresem. Nie zamierzam dyskutować z rynsztokiem, tak jak Bartoszewski. :classic_cool:

zołza: "ja tylko tłumaczyłam swoją wypowiedź" Robiłam dokładnie to samo.

zmartwie cię M., to jest forum dyskusyjne. Wszedłeś na własne ryzyko , jestes skazany na d y s k u s j ę , także z damskim rynsztokiem . Myśl logicznie.

Gość yaaaaa1
ostatrecznie zawsze i tak ktoś będzie wybrany, dlatego zawsze głosuję, nie z wielkiej nieskończonej miłości, nie dlatego, ze wierze politykom, tylko zawsze można wybrać mniejszcze zło, i nie zgadzam się z zołzą, że zło to zawsze zło......sa różne poziomy kompromitacji, zawsze można wybrać tego, który skompromitował się mniej - jeśli patrzycie na to w takich kategoriach, bo zawsze i tak ktoś będzie wybrany i będzie was "reprezentował" . dlatego w tym świetle niechodzenie na wybory to obciach i tyle.

yaaaaa1 Oczywiście masz prawo do takiej opinii, Ja uważam że głosownie na notorycznych przestępców to dopiero jest obciach. Ale ja mam prawo do swojej.

różnicą jest komentowanie od ubliżania Myrevin pisał o osobie trzeciej, Ty używałaś określeń pejoratywnych w stosunku do Niego, a tak naprawdę żadnym uzasadnieniem ani powodem wypowiedź Myrevina dla Twojego ubliżającego postu nie jest retorsja przeze mnie wspomniana, a przez Ciebie rzekomo powołana ma niestety inny zakres podmiotowy i zamyka się na 2 osobach wzajemnie się obrażających dla mnie ewentualny obciach nie jest wystarczającym powodem do dokonania wyboru :P jakiegokolwiek zgodzę,się,że można zło stopniować, ale ja mogę nie chcieć tego robić lub uważać że jeszcze mniejszym złem niż głosowanie na mniejsze zło jest niegłosowanie to tylko mój pogląd

Gość yaaaaa1
gdyby od frekwencji zależało to, czy wobory byłyby wiążące czy nie, to wtedy niechodzenie na wybory miałoby jakiś sens, w przeciwnym razie - nie ma i jest żałosna przykrywką dla prezentowanej tu ignorancji nie wszyscy sa notorycznymi przestępcami, nie żebym to sprawdzała, ale to wygodny argument, za którym kryje się pustka obciach w mojej wypowiedzi należy rozumieć szerzej niż definicja tego słowa przyjęta powszechnie ;) kryje się za nią nieco bardziej dosadne sformułowanie

yaaaaa1 Za twoim słowem obciach nic się nie kryje. Jak dla mnie. Poza tym że ty dałaś się nabrać na obietnice wyborcze i poszłaś głosować.. a ja w tym czasie rozmawiałem z kumplami.. :P

Myrevin, Ty mnie nie podpuszczaj, bo i tak nie będę startować na prezydenta :D przyznaję się do swojej ignorancji otwarcie, nie czuje się odpowiedzialna za polskę, nie walczyłabym o niepodległość, a wyjechałabym, nie oddałabym życia za ojczyznę - przyznaję, tak jak i przyznałam,że chwalebne i szlachetne to nie jest i twierdzę,że gdyby wybory były np. płatne deklarujących się patriotów by zabrakło :O

M. pisal o osobie publicznie znanej, o ktorej wiem dużo. M. znam tylko z wypowiedzi i do nich sie odnoszę. Czuję sie dotknięta oceną człowieka, którego m miałam zaszczyt poznać i o której wiem bardzo wiele. Przy okazji - "retorsja przeze mnie wspomniana, a przez Ciebie rzekomo powołana ma niestety inny zakres podmiotowy i zamyka się na 2 osobach wzajemnie się obrażających" Akurat jestem z rodziny prawników, wiec pojecie retorsji nie zwala mnie z nóg, a to zdanie zlekka śmieszy, jako mocno pretensjonalne i średnio przystające formą do dyskusji, jaka sie tu toczy. (To tylko mój pogląd)

zołza jakich mało Objaw sympatii dla podobnego myślenia nic więcej. 🖐️ Ignorancja.. to niewiedza.. ja widzę co się dzieje.. i na tej podstawie myślę że Polacy to idioci. I nie obrażam żadnego adwersarza. :classic_cool:

Gość yaaaaa1
myrevin wyobraź sobie, że słowom jakie używam to ja nadaję znaczenie, to że nie rozumiesz co znaczy bardziej dosadne sformułowanie, które kryje się za słowem obciach to już twój problem nie dałam się nabrać, wydaje mi się że wręcz przeciwnie, to ty parę postów wyżej napisałeś , ze na polityce się nie znasz, więc nie poruszaj tej argumentacji, kto tu się nabiera i na co, bo chyba nie byłbyś kompetentny w tej dyskusji fajnie że masz kumpli, może pogadajcie czasem o polityce, może cię uświadomią? zołza, co to znaczy płatne wybory????

myrevin zgadzam sie z dgbdf} Rodzina prawników.. to powtórzę, nie życzę sobie twojej dyskusji na mój temat.

yaaaaa1 To było jasne, nie rozumiem więc proszę nie wypowiadaj się pod moim adresem.