Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

herbatniczek18

Boli mnie niesprawiedliwość na tym świecie.

Polecane posty

Jeśli Bóg jest tak dobry, to czemu nie każdemu daje równe szans na starcie? Znam ludzi którzy nie dość że urodzili się w bogatych rodzinach, to jeszcze dostali prezent od Boga w postaci wyglądu. Dlaczego Bóg jednym nie daje nic? Są biedni brzydcy i jeszcze ich rodzice to jacyś menele, a za to co po niektórzy maja wszystko. Wytłumaczcie mi to bo ja już nie wiem. Nawet od księdza usłyszałam niedawno ze nie ma sprawiedliwości an tym świecie.

Gość boga nie ma
obudz sie

Gość mnie też boli

kiedy o te nieszczęścia też mi chodzi rodziny w której sie rodzimy też nie wybieramy. I nie sprawiedliwe jest to ze niektórzy maja kochających rodziców, a niektórzy parę meneli spod sklepu. Nie uważasz?

Gość gfder
Jaka sprawiedliwosc?Nie ma takiego pojęcia i nigdy nie będzie .

Gość weraw
wiesz jest taka przypowiesc o talentach o tym ze jedni maja wiecej inni mniej ale nie jestesmy zwolnieni z czynienie dobra(cos w tym stylu) ps sama tez mam kryzys do tej pory jakos mi sie pwoodzialo ateraz mam deperesje

nie ma sprawiedliwości :( smutne to wszystko, ale cóż poradzić. najbardziej szkoda tych dzieci, które miały spieprzone dzieciństwo..

Gość Ylka
ten swiat jest bardzo do d*py, oj baaaardzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie ma zadnej tu sprawiedliwosci, puste glupie idiotki i idioci maja szczescie za nic, a inni sie mecza, choc powinno byc odwrotnie. Jeden nie zasluguje a ma wszystko, drugi ciezko pracuje i ma guzik.

zdołowana jestem, chyba za dużo myślę o swoim życiu, smutno mi Tą przypowieść słyszałam i owszem, ale to i tak nie wiele wyjaśnia

Gość gfder
mówcie co chcecie Bóg jest, nie ma , gdyby był to sobie by jaj nie robił .

Gość gfder
a świat to są jaja i cyrk .

Gość michael323
mnie na religii tlumacza to tak: albo 1) to nie bog zsyla cierpienie etc. tylko Szatan 2) cierpienie etc. sprawia, ze stajemy sie silniejsi 3) gdyby nie bylo cierpienia, smutku etc. nie wiedzielibsmy co to tak naprawde szczescie ale tak naprawde zycie jest do chuja, niczego juz nie chce...

gfdr ja tam wieże w Boga, przynajmniej jest wtedy cień szansy na to ze sprawiedliwość będzie po śmierci...:( W sumie to bez powodu mam czasem takie fazy ze zastanawiam się nad życiem, ludźmi tak o, bez sensu filozofuje, a najgorsze jest to ze nigdy nie dochodzę do pozytywnych wniosków...

Gość gfder
Heh, a ja tam uważam,że zamiast biadolić nad soba trza się i swoje życie wziąć we własne ręce. dokladnie , Bog wam nie pomoze bo go nie ma . .

Gość pieciozlotowka
Bog jest:) a sprawiedliwosci szukaj w slowniku pod litera S bo w zyciu realnym nie istnieje:D ot i cala mecyja

Gość kopciuszek msssssss
podejrzewam ze twoje wypowiedz jest opisem twojej sytuacji . !!!!! I musze cie zaskoczyc ale powiedzenie ze karzdy jest kowalem swoejego losu i ze tylko od nas zalezy jakie bedziemy mieli zycie jest autentyczne . \Ja sama pochodze z rodziny w ktorej ojciec pił mama wyjechała za granicy zeby nam zapewnic to co najpotrzebniejsze ja skonczyłam studia załozyłam własna firme ktora ciagle rozwijam , mysle ze za max 2-3 lata stane sie franchyzodawca . Joko dziecko byłam gruba i nikt tak jak ja nie wie jak okrutne moga byc dzieci wobec kogos kto wyglada innaczej niz one ,w 3 klasie liceum wziełam sie za siebie schudłam . Staram sie dbac o siebie . Jeszcze jedno bedzie Ci trudniej niz innym to osiagnac ale to nie znaczy ze to jest nie do osiagniecia !!!!! Wyrwałam sie z tamtego swiata duma mojej mamy ze mnie nie ma granic .Pozdrawiam sie i wkuj to sobie do głowy ze tyle razy ile razy upaniesz to tyle razy trzeba wstac jezeli chodzi o urode naucz sie ja wydobywac.

Gość gfder
cookie18 a Ja nie wierze . Gdyby istniał na pewno nie byłoby tyle cierpienia na swiecie . Bog nie byłby obojętny na śmierć głodową niewiennego dziecka w Afryce skoro jest nieskonczenie dobry. Wydaje mi sie ze Bóg nie moze istnieć, bo swiat jest zbyt dziki .

Gość gfder
Nie ma żadnego Boga a swiat to dzungla . Silniejszy przetrwa.

Gość gfder
słabszy zdechnie .

kopciuszku nie trafiłaś bo to nie jest pisane na podstawie mojego życia. Ja sama urodziłam sie w porządnej rodzinie, może sie nie przelewa ale dajemy radę. Moi rodzice żadnymi menelami nie są a ja też uroda nie grzeszę, ale tak paskuda jeszcze nie jest. Jestem przeciętna. A w Boga wieże, choćby nie wiem co by się nie działo. Bez Boga świat nie miał by sensu.

Gość aaaaadeha22
a moze WIERZE w Boga? Skoro tak zle nie jest to popros rodzicow o słownik np na urodziny