Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sdf

pan mlody musznik czy krawat?

Polecane posty

Go艣膰 Mr M艂ody
Niestylistko, przypinanie przez m臋偶czyzn臋 czego艣 do klapy jest b艂臋dem. Kobiety sobie przypinaj膮 r贸偶ne rzeczy do stroju. Klap marynarki m臋skiej nie nale偶y niszczy膰 przypinaniem. M臋偶czyzna wk艂ada kwiatek do butonierki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 nie jestem styllistk膮
Nie ka偶dy dysponuje garniturem z "rozci臋t膮" dziurk膮 w klapie, i nie ka偶dy planuje bia艂y go藕dzik w butonierce a'la Starsi Panowie Dwaj - to nie jest wersja "jedyna i obowi膮zkowa", cho膰 klasyczna ;) Gdyby艣my mieli by膰 tak zasadniczy, panowie nadal nosiliby kauczukowe m臋skie podwi膮zki - nikt przy zdrowych zmys艂ach dzi艣 tego nie czyni ;) W czasach Juliusza Cezara zagorzali tradycjonali艣ci nie zak艂adali pod tog臋 niczego pr贸cz subligaculum (przepaski bieliznopodobnej) - w ramach manifestacyjnego przywi膮zania do tradycji z czas贸w republika艅skich ;) I byli traktowani jako prze偶ytek dawnych czas贸w - bo powszechnie noszonym strojem (r贸wnie偶 pod tog臋) by艂a ju偶 tunika... A w subligaculum w wersji solo paradowali wy艂膮cznie gladiatorzy. Czyli bynajmniej nie high society... Do czego zmierzam - wiem, jaka jest r贸偶nica pomi臋dzy butonierk膮, brustasz膮 etc. Na widok kwiatka w kieszonce garniturowej (widok nader cz臋sty, i cz臋sto w towarzystwie chusteczki - 2 w 1, c贸偶 za oszcz臋dno艣膰... nie wiem tylko, czego ;) ). Ale nikogo nie zamierzam zmusza膰 do obowi膮zkowego (?) wtykania obowi膮zkowo (?) bia艂ego go藕dzika do butonierki... Jestem za tradycj膮 i elegancj膮 - nie za 艣lepym xerowaniem jedinaszusznych wzor贸w...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxka
nie stylistko Twe rady staly sie nieocenione w wyborze i szyciu mojej sukni slubnej. Mimo rozmiaru xxl bede wygladac pieknie. Dobrze mi doradzilas, krawcowa poprala moje (i Twoje pomys艂y). Dzieki Tobie bede wygladac pieknie. Pora jednak na dodatki mam juz kolczyki i na szyje w tym samym stylu zawieszke. Fioletowy kamyczek i markazyty. Nie mam natomiast do tego wszystkiego kwiatow co o takim sadzisz? http://www.voila.pl/080/1edn4/?1

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr M艂ody
Niestylistko, Garnitur powinien mie膰 rozci臋t膮 dziurk臋 w klapie. Nawet w masowej produkcji nie spotyka si臋 eleganckich garnitur贸w bez rozci臋cia w klapie (tylko bardzo nieformalne i sportowe zestawy mog膮 nie mie膰). Po drugie, je艣li nie ma, to 偶aden problem - krawiec mo偶e zrobi膰 (wprawny krawiec zrobi dziurk臋 nawet w jedwabnej klapie w smokingu). Zazwyczaj dziurka jest, tylko 偶e zszyta. Z polskich producent贸w topowych masowych (V, B itd.) nie widzia艂em eleganckiego garnituru bez dziurki. Nie m贸wi臋 o go藕dziku, tylko o jakimkolwiek kwiatku. To jest jedyna wersja. Je艣li m臋偶czyzna ma przypi臋ty kwiat do marynarki zamiast umieszczony w butonierce, to jest to jasny sygna艂: m臋偶czyzn臋 ubra艂a jaka艣 kobieta i to taka, kt贸ra czego艣 tu nie wie o m臋skim stroju :) I m贸wi臋 to zupe艂nie serio. 呕aden m臋偶czyzna, kt贸ry troch臋 wie o ubieraniu si臋, nie potraktuje tego jako czego艣 oryginalnego, a jako przynale偶no艣膰 do grupy m臋偶czyzn przebranych. Twoje dalsze por贸wnania do gladiator贸w itd. to czysta erystyka. Gdybym chcia艂 pozosta膰 proporcjonalny, to ja teraz powinienem zacz膮膰 m贸wi膰 o dresach, czarnych koszulach i tenis贸wkach do garnituru, skoro mamy porzuci膰 klasyczne zasady. Gdzie Rzym, gdzie Krym? B膮d藕my powa偶ni, poruszamy si臋 w obr臋bie pewnych zasad, kt贸re s膮 p艂ynne. Niekt贸re s膮 艂amane, inne mniej lub bardziej sztywne, ale klapa ma zosta膰 nienaruszona, a miejsce kwiatka (innego ni偶 go藕dzik) te偶 jest w dziurce w klapie. Przypinka to znak kobiety. Je艣li m臋偶czyzna ma przypi臋te co艣 do klapy, to r贸wnie偶 dobrze mo偶e mie膰 zapi臋cie marynarki w drug膮 stron臋 (jak kobiety). I tak w sumie to "czemu nie", skoro wolno艣膰 i swoboda. A tak bardziej na serio to na miano 艂ami膮cego standardy te偶 trzeba sobie zapracowa膰. pozdrowienia

Udost臋pnij ten post

xxxxka - a mo偶esz wklei膰 zdj臋cie wybranej finalnie sukni?? Bukiet 艂adny, bardzo intensywny kolorystycznie, ale ostateczne decyzja zale偶y w艂a艣nie od sukni jako takiej. Kolczyki powinny pasowa膰, sceptyczna by艂abym co do zawieszki - zwykle niepotrzebnie skraca szyj臋, obci膮偶aj膮c dekolt, zw艂aszcza w przypadku nieco okr膮glejszej dziewczyny :) :) Panie Sceptyku - przynajmniej owa kobieta nie dopu艣ci艂a, by kwiat wyl膮dowa艂 w kieszonce marynarki ;) Owszem, zdaj臋 sobie spraw臋, 偶e wersja najbardziej prawid艂owa wygl膮da nast臋puj膮co: http://www.standard.co.uk/news/article6489910.ece/ALTERNATES/w460/Peter+Phillips+and+his+Canadian+wife+Autumn i jak wida膰, wa偶ni go艣cie m臋scy wygl膮daj膮... identycznie jak Pan M艂ody: http://25.media.tumblr.com/tumblr_m3h1tmU3nf1r1icejo1_1280.jpg ale powt贸rz臋 to, co pisa艂am juz nie raz... Tu mamy do czynienia ze 艣lubami w sferach arystokratycznych, gdzie regu艂y ubioru wysysa si臋 niemal z mlekiem matki. Gdzie m臋偶czy藕ni nosz膮 fraki dzienne i wieczorowe jak drug膮 sk贸r臋. Tymczasem tu na w膮tku pojawiaj膮 si臋 z regu艂y osoby, dla kt贸rych cho膰by poj臋cia "brustaszy" to niemal chi艅szczyzna. Nie zaczynajmy budowania domu od strychu, zacznijmy od fundament贸w, je艣li nie chcemy zawczasu przep艂oszy膰 zainteresowanych!! Powoli, spokojnie, chyba 偶e chcesz robi膰 jednego z napuszonych "majordom贸w", wy艣miewanych ju偶 chocia偶by przez von Hofmannstahla... A jak Ci臋 M艂ody Panie mierzi podawanie przyk艂ad贸w historycznych, to si臋 zrewan偶uj czym艣 ciekawszym ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 xxxxka
ale ja zawieszk臋 ju偶 kupi艂am do kompletu kolczyk贸w, dekolt b臋dzie w V, a ona sobie tak 艂adnie b臋dzie spoczywa膰 na szyi. Zostawi臋 j膮 mimo wszystko. Mam 178 cm wzrostu wi臋c mo偶e nie b臋dzie tragicznie:) Suknia wygl膮da tak: http://www.voila.pl/298/4xngj/index.php?get=1&f=1 To jest suknia u偶ywana, mia艂am szy膰 w艂a艣nie co艣 podobnego radzi艂a艣 mi podobny dekolt i d艂ugi welon, mia艂am nawet ju偶 projekt, ale trafi艂a si臋 dziewczyna ze zdj臋cia i odkupi艂am u偶ywan膮. Potrzebne s膮 tylko drobne poprawki u krawcowej, a ona zna si臋 na rzeczy i powiedzia艂a, 偶e wygl膮dam bardzo dobrze. A Ty co uwa偶asz? Dobry wyb贸r? w sumie dzi臋ki Tobie zrezygnowa艂am z roz艂o偶ystej i zdobionej kryszta艂kami sukni... :) Ty radzi艂a艣 co艣 podobnego (obym si臋 nie myli艂a), ale klamka ju偶 i tak zapad艂a suknia jest u mnie. Teraz kombinuj臋 z dodatkami, bi偶uteri臋 mam, nad bukietem my艣l臋 tym co wklei艂am we wcze艣niejszym wpisie. Dziewczyna na zdj臋ciu ma te偶 pi臋kny bukiet, ale ja sobie wymy艣li艂am eustomy i pod艂u偶ny:) nie kula, bo wydaje mi si臋, 偶e lepiej b臋dzie wygl膮da艂. Welon mam ten sam d艂ugi, tylko wepn臋 go na g贸rze, mo偶e doradzisz mi bolerko jakie艣 i fryzurk臋 przy okazji? mam d艂ugie, czarne w艂osy, grube i g臋ste wi臋c koczku si臋 nie widz臋, bo wyszed艂by kokon ogromny my艣la艂am na czym艣 na bok z wypuszczonym ogonkiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr M艂ody
Niestylistko, Nie wiem, kt贸r膮 rzecz napisa艂em niejasno. Nie interesuj膮 mnie w tym wypadku historyczne przyk艂ady, czy fraki (note bene jestem przeciwny ubieraniu w Polsce przez Pan贸w M艂odych fraka/偶akietu na 艣lub). M贸wi臋 o elementarzu. Kwiatka nie przypina si臋 do klapy marynarki. To jest w艂a艣nie fundament. Niewa偶na jest terminologia, nie musi by膰 偶adnej "butonierki", niech b臋dzie "dziurka w klapie" i "kieszonka" zamiast "brustaszy". To s膮 sprawy drugorz臋dne jak co nazywamy. Powt贸rz臋 raz jeszcze. Kwiatek w dziurce od klapy to jest elementarz, fundament. Przypinanie czego艣 do klapy u m臋偶czyzny to krok r贸wnoznaczny z kwiatkiem w kieszonce, kamizelk膮 we wzory, czyli znak polskiego wesela, gdzie Pan M艂ody jest niezainteresowany strojem, a ubiera go przeci臋tnie zorientowana Panna M艂oda. Nienajlepszy znak. Nie rozumiem na jakiej podstawie warto艣ciujesz, 偶e kwiatek w kieszonce jest gorszy od kwiatka przypi臋tego do klapy. I jedno, i drugie to taki sam b艂膮d.

Udost臋pnij ten post

Mlodziaku - popatrz sobie troch臋 na zdj臋cia r贸偶nych bbbbb nowoczesnych i bardzo-niby-zorientowanych Pan贸w M艂odych. Kt贸rych partnerki na pewno przesiedzia艂y d艂uuugie godziny na super-hiper-modnych blogach zagramanicznych bridezilli. A efekty?? Takie jak tu na przyk艂ad, niby wszystko na ostatni guzik dopi臋te, dopracowane, dpieszczone, a Pan M艂ody zapina much臋 do klasycznego ko艂nierzyka. Fioletow膮!! I zaczyna si臋 zakalec: http://forum.gazeta.pl/forum/w,619,141168418,141168418,nasz_slub_i_wesele_13_10_2012.html Ciebie pewne kwestie nie interesuj膮, TY to wiesz, i z wy偶yn swej wiedzy & autorytetu rozdajesz fochy i 艂aski niczym udzielny i samozwa艅czy ksi膮偶臋. Najpierw przypatrz si臋, z jakim poziomem wiedzy mamy do czynienia, a potem zacznij prawi膰 swoje mora艂y... OD PODSTAW. I nie wymagaj od razu niewiadomoczego. Ja robi臋 czarn膮 robot臋 u podstaw, Ty przy艂azisz na gotowe i siejesz focho/fumobogaty ferment rodem z Opery Wiede艅skiej. Daleko tak nie zajedziemy... xxxxxka - sukienka rzeczywi艣cie 艂adna, delikatna, nieprzekombinowana, i dobrze dobrana do typu sylwetki, a lekko wyd艂u偶ony bukiet b臋dzie pasowa艂. Jednak z zawieszki (bardzo szczera i 偶yczliwa sugestia!!) zrezygnuj - i tak na pewno jeszcze wiele razy j膮 wykorzystasz, a niestety, je艣li do "V" dekoltu dodasz jeszcze "V" 艂a艅cuszka z zawieszk膮, wysmuklaj膮cy efekt kszta艂tu dekoltu zostanie znacznie zaburzony. Je艣li mi nie wierzysz, cyknij sobie zdj臋cia z zawieszk膮 i bez, i oce艅 sama!! Pza tym ozd贸bka odwr贸ci uwag臋 od g艂膮dkiego, pi臋knego w艂asn膮 urod膮 dekoltu - kt贸ry ods艂oni臋ty w ca艂ej krasie ma te偶 za zadanie wysmukli膰 ca艂膮 sylwetk臋. Pierwotna w艂a艣cicielka sukienki szyj臋 zostawi艂a ods艂oni臋t膮, a dzia艂anie to wzmocni艂a d艂ugimi kolczykami - i chwa艂a jej za to!! cho膰 zaznaczam wyra藕nie, 偶e za podpi臋cie welonu na 艣cier臋 ch臋tnie bym j膮 w ucho trzepn臋艂a... i to mocno!! Tak 艂adnie si臋 zapowiada艂o, a 艣ciera na g艂owie + zbity, ci臋偶ki bukiet bardzo popsu艂y efekt :( Fryzura - uch, po pierwsze lisie ogonki a'la Paris Hilton i inne plastikowe lale to nie jest zbyt gustowny trend :( Po drugie - puszczone po szyi w艂osy to ZNOWU zabieg, kt贸ry bardzo skraca szyj臋, i nada ci臋偶ko艣ci ca艂ej sylwetce. Po trzecie - takie fryzury maj膮 bardzo kr贸tki termin trwa艂o艣ci, po godzinie-dw贸ch Panna M艂oda zamiast finezyjnych fal prezentuje nieestetytczne, posklejane potem + lakierem str膮ki przylepione do szyi i dekoltu... Ma艂o to smaczny widoczek :( Proponuj臋 prosty, i zaskakuj膮co modny teraz KUCYK - mo偶e by膰 lekko pofalowany. Skoro masz g臋ste i mocne w艂osy, grzech ich nie wyeksponowa膰!! A odsuni臋cie w艂os贸w od cia艂膮 zapobiegnie ich zapoceniu i spl膮taniu. Wbrew pozorom, taka fryzura 艣wietnie wsp贸艂gra z wysoko upi臋tym welonem: http://lh3.ggpht.com/martaslub/SByRRImi3rI/AAAAAAAAAdE/m1dgsmAM3pk/hair_long1003_897.jpg http://www.fryzuranadzis.pl/storage/32000/787/785cc958329e10d98e03938290720d66.jpg http://media.bodaclick.com/img/img_reportajes/13mil/25dec/13259_1318534428_4e973d1c21c65.jpg http://naszdzien.blox.pl/resource/kucyk_do_slubuu.jpg http://naszdzien.blox.pl/resource/kitka_do_slubu.jpg Bolerko proponuj臋, je艣li ju偶, to jak najdelikatniejsze, mu艣linowe lub tiulowe - wa偶ne, by nie zaburzy艂o kszta艂tu dekoltu!! http://bridelle.pl/wp-content/uploads/2012/03/bolero1.jpg http://forum.przewodnikmp.pl/richedit/upload/2k8c65aa6af6.jpg Powodzenia :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Mr M艂ody
Niestylistko, pozwol臋 sobie powt贸rzy膰, jak to zwr贸ci艂a艣 uwag臋 "OD PODSTAW" i bez "wymagania nie wiadomo czego": Kwiatek l膮duje w dziurce od klapy. Umieszczenie go w kieszonce albo przypi臋cie do klapy to b艂膮d tego samego formatu. Umieszczenie kwiatka w dziurce jest "PODSTAW膭" i nie jest "NIE WIADOMO CZYM". Skoro ju偶 po艣wi臋casz si臋 dla dobra ludzko艣ci i zajmujesz si臋 "czarn膮 robot膮 od podstaw", to pami臋taj o tej偶e podstawie: kwiatek do dziurki. To absolutny fundament logiki stroju m臋skiego.

Udost臋pnij ten post

Najuni偶eniej wdzi臋czno艣ci wyrazy u st贸p sk艂adam Ksi臋ciu Samozwa艅czemu M艂odemu za jego 艂aski wynios艂e & samow艂adne...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Niestylistko, zjedz snickersa, bo je艣li ktokolwiek tutaj gwiazdorzy i zgryw膮 napuszon膮 ura偶on膮 ksi臋偶n膮, to wiadomo kto. Wrzu膰 na luz, sprawa dotyczy ubioru i nie jest kwesti膮 偶ycia i 艣mierci. A w STYLU najwa偶niejsze jest to, jak traktujemy drugiego cz艂owieka. Ubi贸r jest tylko jedn膮 ma艂膮 cz臋艣ci膮 tego czego艣. Du偶o wa偶niejsze jest to, jak si臋 do drugiego cz艂owieka zwracamy. Szczeg贸lnie, je艣li jest to Ci cz艂owiek 偶yczliwy. 艣ciskam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ra_dek
A ja m贸wi臋 - ani to , ani to.Koszula, garnitur i starczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yenna776
... i trampki do tego, nie? Niestylistko - nie warto dyskutowa膰. "M贸w do dupy, a ci臋 osra", jak m贸wi stare chi艅skie przys艂owie;) A wracaj膮c - ciesz臋 si臋, 偶e sukienka si臋 podoba, tak偶e Tobie:) I mam pytanie. Jak膮 d艂ugo艣膰 w takim razie proponujesz, je艣li kiecka nie jest na kole? Bo strasznie nie podobaj膮 mi si臋 takie przykr贸tkie, tragedia jak dla mnie:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Yenna, dyskutowa膰 trzeba umie膰. Zreszt膮 to wida膰 by艂o wcze艣niej. Zobacz sobie jak Niestylistka wypowiada艂a si臋 na wcze艣niejszych stronach wobec innych. Co najmniej niestosownie, wytykaj膮c w nieprzyjemny spos贸b innym b艂臋dy. A jak by to wygl膮da艂o, gdyby wobec niej kto艣 z nas teraz zrobi艂 si臋 taki niemi艂y jak ona wobec innych? By艂by czysty kabaret i prze艣ciganie si臋 w przezywaniu si臋 od brzydali, gladiator贸w i uczestnik贸w Opery Wiede艅skiej. A materia艂u na Niestylistk臋 troch臋 jest, gdy偶 b艂臋dy jej si臋 zdarzaj膮. Niekt贸re si臋 zdarza艂y, bo wida膰, 偶e w trakcie dyskusji si臋 troch臋 edukowa艂a (subtelne oko czytaj膮c ten w膮tek od pocz膮tku to zauwa偶y). Doedukowa艂a jak my wszyscy zreszt膮. No w艂a艣nie - taki jest cel dyskusji, rozmowa, 偶eby si臋 czego艣 wzajemnie nauczy膰, nie kaprysi膰 jak gwiazda z Hollywoodu. Niestety Niestylistka ma tendencj臋 do uwa偶ania siebie za wy艂膮czn膮 alf臋 i omeg臋, co pokaza艂a ju偶 kilka razy. Mog艂aby cz臋艣膰 pracy, kt贸r膮 wk艂ada w pomaganie tu Paniom, w艂o偶y膰 troszk臋 w prac臋 nad w艂asnym charakterem, tak 偶eby traktowa膰 innych ludzi w jakim艣 STYLU. Niestety obecnie jest takim typem osobowo艣ci, kt贸ry zanim zacznie pisa膰 na klawiaturze ju偶 ma w g艂owie my艣l "niczego si臋 od drugiej osoby nie naucz臋". Nic dziwnego, 偶e tak si臋 uprzedzaj膮c, potem ju偶 tylko zostaje strategia "atakuj, atakuj, wy艣miewaj, wy艣miewaj". C贸偶, nadzieja na zmian臋 podej艣cia ci膮gle jest i tego jej z ca艂ego serca 偶ycz臋. Na te 艢wi臋ta :) Weso艂ych i mi艂ujcie si臋 wszyscy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Uuuuaaaaaa, dopiero teraz do mnie dotar艂o co Yenna napisa艂a艣 w cudzys艂owie... argh... :((( naprawd臋, 偶eby Kobiecie takie co艣 przez pi臋kne paznokcie przesz艂o... 偶al. Wiesz, co Yenna, lepiej za艂o偶y膰 trampki ni偶 tak pisa膰 o drugiej osobie. Zupe艂nie serio.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 garnitur rozmiar ratunku
Chcemy zam贸wi膰 garnitur przez internet wychodzi taniej M贸j narzeczony ma 187 cm wzrostu, 94 w klacie, 80 w pasie Dost臋pne rozmiary to: na wzrost 182 (niby za malo) ale dalej to 96/82 takze by dobrze lezal raczej nie byl za duzy, ale pewnie za krotki.. Druga opcja to wziecie garnituru na 188 cm, ale tu jest juz wiekszy 100/86 Myslicie, ze przy roznicy 6 cm w klacie i 6 w pasku bardzo by ten garnitur na nim wisial? spodnie wiem, ze mozna by zwezic, ale marynarka to juz nie taka prosta sprawa. Garnitur jest z typu mocno dopasowany super slim. Jak myslicie dibrze bedzie w tym wiekszym?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Je艣li chodzi o Vistul臋, to Super Slim jest przesad膮. Garnitur za bardzo przylegaj膮cy wygl膮da mniej dostojnie. Poza tym Vistula niestety ma tendencj臋 do robienia biodr贸wek, co jest koszmarnym pomys艂em przy garniturze 艣lubnym. 6 cm w ramionach to bardzo du偶o. Marynarka ma pewnie dwa rozci臋cia z ty艂u, to b臋dzie bardzo ci臋偶ko poprawi膰 u krawca. 6cm w pasie b臋dzie oznacza艂o pewnie zmian臋 kroju spodnie i to powa偶n膮. A o jakiej firmie m贸wimy? Pami臋taj, 偶e zam贸wione przez Internet zawsze mo偶na zwr贸ci膰. Ale je艣li ju偶 decydujesz si臋 na taki krok, to polecam, jak wi臋kszo艣膰, stron臋 suitsupply.com. To s膮 garnitury najwy偶szej klasy przy tych cenach.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 garnitur rozmiar ratunku
to jest vistula garnitur nie ma rozciec, a czemu super slim jest przesada? to lepiej z serii slim? mam szczuplego narzeczonego i myslalam, ze jak dopasowany to bedzie lepiej wygladal ni偶 taki lu藕ny. A teraz jest promocja po wpisaniu kodu rabatowego 30%. Oplacaloby sie. No, ale skoro 6 cm to jest duzo to lepiej brac taki niby przykrotki? na 182 cm? to tez 藕le. Nie wiem co wybrac. Wiekszy wybor jest jednak w internetowym sklepie niz stacjonarnym, ale o tym juz sie tu na forum zalilam, zew bytomiu ani vistuli nic nie mozemy dostac.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yenna776
Batmanie, Mr M艂ody - to 'przys艂owie chi艅skie" mia艂o by膰 rozlu藕nieniem atmosfery, a Wy zaraz wzi臋li艣cie to do siebie:( Sk膮d pomys艂, 偶e napisa艂am to o kt贸rymkolwiek z Was? Chodzi艂o mi o og贸ln膮 sytuacj臋, gdzie 偶adna ze stron nie chce odpu艣ci膰, wi臋c dyskusja staje si臋 ja艂owa i bezcelowa. Tyle;) A trampki mam, 艂adne takie:) czasami nawet ubieram.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Renkaaa
Niestylistko, Ty tak serio? Ja jestem kompletnym laikiem je艣li chodzi o str贸j m臋ski, a o takich rzeczach jak stroller czy to, 偶e kieszonka nazywa si臋 brustasz膮 dowiedzia艂am si臋 z tego forum, ale to, 偶e KWIAT MA BY膯 W BUTONIERCE, a nie gdzie艣 przypi臋ty agrafk膮, szpilk膮, przyszyty, czy wsadzony do kieszonki, jest dla mnie tak samo oczywiste, jak to, 偶e koszula ma by膰 "w spodniach", a nie lu藕no wisz膮ca i majtaj膮ca si臋 na wszystkie strony.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Z tym slimem to w sumie zale偶y. Mo偶e niepotrzebnie wypowiedzia艂em si臋 kategorycznie. Na pewno masz racj臋, 偶e seria regular Vistuli jest zbyt szeroka. Sam jestem szczup艂y i na mnie pasuje seria slim rozmiar w ramionach 96. Ale jak zak艂adam superslim, to pasuje seria 100. I mam wra偶enie, 偶e wtedy marynarka jest zbyt przylegaj膮ca. Pami臋taj, 偶e przyda艂oby si臋, 偶eby marynarka troch臋 poszerza艂a w ramionach. Szczeg贸lnie szczup艂e osoby. Ale to jest takie gadanie na forum w sumie. Sami musicie oceni膰. Ja cofam sw贸j zdecydowany protest przeciwko superslim. Natomiast na pewno 6cm w ramionach to zbyt wiele. Sprawa d艂ugo艣ci spodni i r臋kaw贸w zale偶y ju偶 indywidualnie (bo ka偶dy ma inn膮 sylwetk臋). Niestety u Vistuli nie mo偶na rozdziela膰 rozmiar贸w. To jest zaleta, kt贸r膮 z polskich firm oferuje Albione - tam mo偶na wzi膮膰 marynark臋 z jednego zestawu, a spodnie z innego. Z tym, 偶e ceny tam s膮 wy偶sze. Pami臋taj te偶, 偶e te promocje, kt贸re s膮 teraz w Internecie wkr贸tce b臋d膮 sklepach. W styczniu spodziewaj si臋 sporych obni偶ek w Vistuli. Tak偶e spokojnie, jest czas. Je艣li garnitur nie ma rozci臋膰 to mo偶e by膰 r贸wnie trudno z poprawkami jak przy dw贸ch rozci臋ciach. Krawcowi najlepiej si臋 poprawia garnitur z jednym rozci臋ciem. Inna sprawa, 偶e jedno rozci臋cie jest najmniej eleganckie. Aha. Pami臋taj, 偶e jak znajdziesz co艣 online w Vistuli ciekawego, to mo偶esz spisa膰 kod i i艣膰 do salonu. I prosisz ich o sprowadzenie do przymierzenia garnituru. Trzeba zap艂aci膰 tylko zaliczk臋 10% ceny. Kt贸r膮 potem dostaniesz z powrotem, je艣li garnitur nie b臋dzie pasowa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
@Renkaaa, Z tym kwiatkiem to jest tak, 偶e jest to powielane i powielane bez przerwy, 偶eby przypina膰 wielgachne zielone co艣 do marynarki i niszczy膰 jej klapy (to jest znak podobny do "plamoodpornych obrusik贸w" w postaci kamizelek, [znak firmowy Niestylistka]). Nieraz wielokrotnie powielane b艂臋dy przez wiele lat zaczynaj膮 by膰 traktowane jak norma. Jest tylko jeden problem: 偶eby taki "b艂膮d" sta艂 si臋 norm膮, to musz膮 to robi膰 trendsetterzy, jacy艣 ludzie, kt贸rzy przecieraj膮 szlaki, dandysi, sfery wy偶sze, jakkolwiek to sobie nazwiemy. Je艣li robi膮 to ludzie nieobcuj膮cy z eleganckim strojem, albo takie szaraki jak my, to wygl膮da to na ignorancj臋, a nie nowatorstwo (inna sprawa, 偶e wy艂api膮 to tylko niekt贸rzy). Odpinanie ostatniego guzika w kamizelce zacz臋艂o si臋 pono膰 od tego, 偶e kr贸l po powrocie z toalety zapomnia艂 go zapi膮膰, a potem wszyscy sobie rozpi臋li, 偶eby mu odda膰 szacunek. A opr贸cz tego nie s膮dz臋, 偶eby przypinka wypar艂a tradycyjny kwiatek w dziurce. M臋ski str贸j rz膮dzi si臋 pewn膮 logik膮. Dziurka w klapie marynarki jest po co艣 i dziwne wygl膮da kwiatek przypi臋ty do klapy, skoro jest przygotowane na niego w艂a艣ciwe miejsce. Nawet je艣li fabrycznie jest to miejsce zaszyte.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Yenna776
Niestylistko, Mr M艂ody, Batmanie - natrafi艂am dzisiaj na takie oto cudo: http://www.tmlewin.co.uk/Pink-Knitted-Silk-Tie/505158743071,en_GB,pd.html?start=28&cgid=Mens-Ties&prefn1=colour&prefv1=Pink Co to takiego i z czym si臋 to je? Pytam z czystej ciekawo艣ci, bo kolor ma cudny, a i faktura niecodzienna.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
Bardzo pi臋kny, ale zr贸b zbli偶enie zdj臋cia (myszk膮). Krawat jest chropowaty, co zabija jego po艂ysk. A krawat Pana M艂odego powinien si臋 艣wieci膰 (po to jest jedwabny). Wydaje mi si臋, 偶e przez to 偶e jest niejednolity b臋dzie wygl膮da艂 jak krawat we艂niany, kt贸ry jest nieformalny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 M_K_F
dzizas batman niestylista wym膮drzaj膮cy si臋 na tym forum i nie kojarz膮cy, co to tzw "knit"? ch艂opaku, t膮 wypowiedzi膮 osdtatecznie si臋 skompromitowa艂e艣, oszcz臋d藕 sobie dalszego obciachu i przesta艅 si臋 wypowiada膰 o m臋skiej modzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
M_K_F, dwie rady. 1. Przeczytaj uwa偶nie to co napisa艂em zanim zaczniesz strzela膰. Jak troch臋 och艂oniesz, to zauwa偶ysz, 偶e nic z tego co napisa艂em nie wskazuje na to, 偶e "nie wiem, czym jest knit". 2. Jak chcesz si臋 k艂贸ci膰 o s艂owa i ich wersje t艂umacze艅 id藕 na forum.bespoke.pl. 3. Nie traktuj w膮tku zbyt personalnie. Rozumiem, 偶e istnieje pewna romantyczna wi臋藕 mi臋dzy Tob膮 a Niestylistk膮 i planujesz wpa艣膰 jak rycerz na bia艂ym koniu, ale nie r贸b z tego w膮tku czego艣 personalnego, bo pog艂臋bisz tylko niefajn膮 atmosfer臋, kt贸r膮 Ona wprowadzi艂a. pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 batman-niestylista
O, trzy rady mi wysz艂y :) Jedna w bonusie :) i uczciwe pozdrowienie na koniec szcz臋艣liwego nowego roku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stroj slubny/stroj goscia
maz ma ze swojego slubu garnitur, koszule, buty, krawat. Nie ma to wydzwieku typowo slubnego. Krawat jest szary-metaliczny. Nie chce wydawac kolejnych piniedzy na stroj wizytowy, skoro to jest w szafie. Bedzie slub w rodzinie w kwietniu czy moze maz moj wyszykowac sie w swoj stroj slubny? czy chociaz koszule zmienic na mniej elegancka na guziki?

Udost臋pnij ten post