Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chce dzidzie

dlaczego tak wazne jest picie w ciazy?

Polecane posty

witam wszedzie czytam ze nalezy duzo pic, lekarze mi powtarzajja,polozne. od zawsze mialam z tym problem. pilam maks 1 litr na dzien. teraz staram sie ok 2 , a mi powtarzaja ze musze wiecej...dlaczego?

Gość ogolnie tak
powinno sie wypijac conajmniej 1,5 l wody dziennie a wciazy chyba tym bardzije, skoro rozwija ci sie nowe zycie pod sercem

im więcej pijesz tym szybciej oczyszcza się organizm z toksyn, w ciąży to bardzo ważne. ja piłam 2 - 3 litry dziennie i nie wiem co to obrzęki w ciąży.

a ja niepotrafie tyle ... a wszyscy krzycza, marudza mowia ze MUSZE.jeden kubel przez 10 godzin (pity na raty) w szklarni.

Gość moze o to chodzi
ja też na ogół bardzo mało piję. I nie wyobrażam sobie pić 2 l dziennie. Jak byłam w ciąży, nikt mi nic nie mówił o tym, żeby duzo pić. I piłam tak jak zwykle, czyli max 1 l. Ale gdzies od 7 miesiąca pragnienie wzrosło i piłam wiecej

no ja pije bardzo duzo, wlasnie 2-3 litry dizennie i niestety nogi i rece i tak opuchniete ..

ale ja wypije kilka lykow i czuje ze zoladek jest tak pelny ze nie wypije wiecej ( z jedzeniem tak niemam) a hak sie zmusze to boli jak z przejedzenia. czy moze to zle wplynac na ciaze i dziecko

Gość moze o to chodzi
mnie tam nic nie puchło, nie miałam obrzęków, mimo iż mało piłam. A ty autorko nie przesadzaj z tym piciem, skoro do tej pory piłaś niewiele. W końcu się utopisz...

Gość moze o to chodzi
jak napisałam wyżej - piłam niewiele i dziecko urodziło się o czasie, zdrowiutkie, 57cm i 3950g

Gość qweqq
1. Wytwarzają się wody 2. maluchowi krew 3. odwodnienie jest bardzo niebezpieczne 4. pijesz dla dwojga 5. Twój organizm ciągle pracuje