Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plastusiowa narzeczona

Ludzie urodzeni w latach 70 jak wspominacie ?

Polecane posty

Gość Latifa 1972
ubrane fakty dziękuję :)

Gość Latifa 1972
zs przeprosiny przyjęte :)

Gość Latifa 1972
To szkoda bo to ma lub miało swój urok, choinka była zawsze z lasu /teraz nie wolno/ paliło się w kominku i pieknie za oknem. I u mojej babci kolędnicy ale prawdziwi w przebraniach :) Pod obrusem siano i wiele obyczajów które miały wywróżyć dobry nowy rok. Nie można było się nudzić i choć był telewizor to sie o nim nie pamiętało:)

Gość nananananananananaaa
To szkoda bo to ma lub miało swój urok, choinka była zawsze z lasu /teraz nie wolno/ kto powiedział , że nie wolno ? możesz iść do nadleśnictwa /leśnictwa wykupić asygnatę lub od razu tam kupic choinkę :)

Gość Latifa 1972
A to teraz pewnie tak się robi.

Gość nananananananananaaa
Nie :) zawsze tak robiło się a że nie każdy tak "potrafił" :)

Gość Latifa 1972
no cóż co prawda to prawda :)

Też Cię ciągnęło w nieznane rejony, w tym przypadku do wiejskiej sielskości z pierwszych odcinków? (pamiętam, bo niedawno przypadkiem trafiłam na jedną z powtórek) :)

Oczywiscie, ze nie pomyliłam i że do do Ciebie! Taki test, czy się ucieszysz, jak już dostaniesz. :P (na razie znikam, wiec masz czas na dyplomatyczną odpowiedź ;-) )

Gość och dzieci dzieci

Mając na uwadze, że zaczął się grudzień macie jakieś fajne wspomnienia z świąt ?" Snieg ,mróz i codzienne wypady na sanki :D Bo wtedy były zimy :)

Gość lodowisko między blokami
i smiganie na lyżwach :D chlopcy goniący nas i sciagajacy n am czapki:D ta za która nie gonili była przegrana :(

ja miałem bobslejki :P Taka poduszka z 2 łyżwami ... Predkośc kosmiczna

Gość Latifa 1972
Przypomniało mi się, jak chłopcy z klasy kazali pierwszakowi przyłożyć język do trzepaka na osiedlu a był straszny mróz wtedy. Ile było krzyku ;)

Gość ubrane fakty
fajny topik,tyle rzeczy można sobie przypomnieć z tamtych czasów:D hmmm ja też przyłożyłam język do trzepaka,ponieważ założyłam się z chłopakami że wytrzymam 10 minut i mi język nie przymarznie :P(możliwość wygrania 10 komiksów),Na moje szczęscie nauczycielka rozgoniła towarzystwo:D(bolał mnie trochę język już po 3 min,ale oczywiście nie przyznałąm się do tego) pozdr;)

kupiłam ksiązkę w antykwariacie a tam.....między kartkami parę pocztówek z 1982 roku z krótkimi informacjami- takie kiedyśniejsze smsy:D

pamietam te rozmowy przez telefon .... Bedąc na koloniach w Łebie ,mielismy mozliwosc rozmowy przez telefon ... Słowa trzeba było wypowiadac z predkoscia strzelania z karabinu maszynowego że o głosnosci nie wspomne ;) no i ten anons pani wychowawczyni na koloniach że dostałem list od rodziców :D bezcenny :)

Lusia a nie wysmarowali cie pasta do zębów w biała noc ? Albo nie przyszyli w zieloną ? ;) My smarowalismy dziewczyny w nocy :D Na nastepny dzien wyjazd , wiec nam to latało :P

no coraz lepiej :-) podsumowujac: 2 kanaly tv (wiekszosc ogladala czarnobiale) 4 kanaly radiowe 5 czasopism na krzyz zero komorek, smsow, maili itp telegramy, depesze, listy, pocztowki w kolejce popralke czekalo sie kilka dni zapisawszy sie na liste kolejkowa co i tak bylo krotko w porownaniu z czekaniem na telefon stacjonarny - kilka - kilkanascie lat :-) polskie produkty lepszej jakosci najlatwiej bylo kupic w pewexie lub baltonie za usd :-) pieekne czasy :-)

y - kilka - kilkanascie lat" mój ojciec czekał 8 lat na stacjonarny :O co do baltony :) to nadal są :P na lotniskach ;)

My dostaliśmy telefon chyba gdzieś tak około 84 roku. Ciekawe, w którym rodzice zgłosili zapotrzebowanie. :) O odbytych kilkudniowych kolejkach po meble i AGD w naszej też słyszałam. Regres, pasta to wiadomo, że była. I gra w karty - w deszczowe dni główna rozrywka towarzyska.