Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zszokowana

Ksiądz NIE chciał mi dać rozgrzeszenia....skandal!!!

Polecane posty

Gość bim ban
i dobrze ci ksiadz zrobił..przynajmniej ruszył twoje sumienie i twoje mysli bo tak to bys na to nadal zlewała. Chcesz byc katoliczką to trzymaj sie tych zasad .. słabi jestescie .. troche sie wymaga i juz pretensje. Uparliscie sie na tych księzy, równie dobrze mozna by było tak zlinczować lekarzy, pielęgniarki, nauczycieli, urzedników.... ciekawe czemu tego nie robicie!

Gość karambolnaszosie
Do ja robię to samo - no to po mojemu masz mniejszy grzech niz autorka wątku. I tyle. Ale grzech jest grzechem.

Gość karambolnaszosie
Ludzie to są naiwni - biorą Ewangelię, wszystkie wartości od Jezusa i robią sobie co chcą. To ja już zrezygnowałam z niego na dobre. A bo mi sie wydał... jak on może mi pomóc? A jednak może. Jednak w tym kraju nic nie ma opróćz Jezusa.Ale gdzie indziej by mi się to wszystko nie przydarzyło. Tak sobie optymistycznie myślę.

Gość dbgsauydgsyf
a ja popieram koleżanke ja robie to samo poczytaj wczesniej co napisała pewna koleżanka a karambolowi na szosie sie to nie spodobało bo napisała prawde połowa księży ma swoje dziweczki nie wiem skad ten koles sie urwał ale jest psychiczny pewnie daje ksiedzu za marsa BLEVLEVLE

Gość dbgsauydgsyf
svasdgwwrgwgb popieram cie

Gość karambolnaszosie
Boże - zachowujecie się jakbyście żli 1000 lat, a nawet 100 nie dożyjecie. Źle żyją to do piekła pierwsi pójdą. Ale macie problemy. Se ich ukażcie jak sie wam nie podobają. Ale wy i wasze prawo. :( Jak dla mnie.

Gość karambolnaszosie
Kiedys i tak będą osądzeni i ukarani, ale możecie ich sobie ukarać od razu, nie? Czemu nie? A co wy potraficie jedynie? MŚCIĆ SIĘ ZA NIC. No i się walić - główne zajecie wszystkich w Polsce. Inni może nielepsi, ale jakoś cywilizacyjnie są bardziej z przodu niż tu. Nie wiem. Jedyne co tu zostaje to kamienna wiara. A jak tego nie ma to już nie ma niczego jak dla mnie. Dlatego stałam sie kamieniem. I dobrze mi z tym.

Gość karambolnaszosie
Niektózy ludzie nie byli zbytnio religijni a pisali takie rzeczy o WIERZE, że można im zazdrościć. Szczególnie przypomina mi się moja ulubiona poetka, która pisała, że ma wiarę większą od gór, ale czy to możliwe? Gdyby miała wiarę jak ziarenko gorczycy to by ta góra sięusunęła jej. Czyli w sumie nawet nie miała. Według ewangelii. Ale i tak jest nadal moją ulubioną poetką.

Gość karambolnaszosie
No - fajna była. Kiedyś miałam czas ją analizować. A teraz? Nie ma czasu na nic :( Ciekawe czemu? Coś mi się pogorszyło? Najwyraźniej.

Gość karambolnaszosie
Powiem wam, ze autorka tego topiku na pewno by się nawróciła szybciej gdyby ktoś się za nią pomodlił. no ale cóż...jest jak jest. Ksiądz w konfesjonale zamiast nie dac jej rozgrzeszenia i obiecać modlitwę w jej intencji nawrzeszczał na nią. A co to da? Im więcej ludzi się modli tym lepiej.

Gość karambolnaszosie
Powiem wam, że znalazłam moją książeczkę dla idealnego księdza - kiedyś ją sobie kupiłam i tam pisze, że ksiądz w konfesjonale ZASTĘPUJE JEZUSA czyli nie, że Jezus nas spowiada, ale ZASTĘPCA jego - GRZESZNY CZŁOWIEK. I Pan Jezus powiedział tak w tej książeczce jednemu księdzu - ale nie z Polski oczywiście bo oni tu genialni i w ogóle " "...Nie posłałam Cię po o abyś dusze zatracał, ale pozyskiwał, ale ocalał. Dlatego to ciebie, GRZESZNIKA, postawiłem nad nimi abyś wiedząc, jak miłosierny jestem dla Ciebie wiedział również, że ty sam powienieś być miłosierny dla nich. Tym niemniej przykazałem Ci abyś z całą mocą -podnosił swój głos jak trąba i wypominał im występki. Jednakże gdzie i kiedy, synu? Gdzie? Na ambonie, tam skąd nauczasz, nawołujesz (...) Kiedy? Wtedy gdy są zatwardziali{...} Jednakże synu gdy od razu surowo będziesz gromił choć nie ma potrzeby to co się wówczas stanie? Owca, która powróciła i stoi u wrót twojej owczarni przerażona ucieknie sądząc, że trafiła na wilka, a nie na pasterza. A gdyby nawet nie uciekła to zachowa się nieufnie, przekonana, że jesteś groźnym władcą a nie ojcem. I tak z TWOJEJ WINY zginie brat, za którego umarłem, którego posłałem do Ciebie, byś miał nad nim konieczną pieczę, którego Ci powierzyłem..." ...... Na początku (spowiedzi świętej) dodaj swemu penitentowi odwagi, aby chętnie odsłonił przed tobą wszystkie swe duchowe rany. Podczas spowiedzi gdyby się wahał lub wstydził daj mu zrozumieć, że wobec Boga wszyscy jesteśmy grzeszni , wszyscy mamy swoje duchowe rany. Sakrament pokuty został ustanowiony po to, by grzesznik mógł się obmyć ze swoich grzechów. Na końcu spowiedzi staraj się przede wszystkim o to by penitent uświadomił sobie w jak bardzo groźnym i pożałowania godnym stanie znajdował sie dotychczas, był narażony na potępienie, od którego ocaliło go Miłosierdzie Boże. Następnie zachęć by wdzięczny Bożemu miłosierdziu rozpoczął nowe życie, w którym obfitować będzie w pokój serca i cieszyć się nadzieją wiecznej szczęśliwości. Ponadto jak roztropny lekarz winieneś poznać choroby duszy , dociec ich przyczyn, zapobiec nawrotom... (...) Można się zapytać - czy ten ksiądz dobrze wyspowiadał autorke wątku? Moim zdaniem źle - był to NIEROZTROPNY KSIĄDZ. Jak płakała to żałowała, ale co ona robiła te 6 lat jak to rozgrzeszenie dostawała? Kto tam był winien? A ona sama, nie? Wypaczone sumienie całkiem. Niemniej Jezus na pewno by jej nie zostawił z dzieckiem u komuni i kartką na ślub. Co za NIEROZTROPNY KSIĄDZ. Przez takich ludzie idą do piekła. No ale co robić. Na nic lepszego nie zasługują. Co wy na to?

Gość karambolnaszosie
Wiecie jaką ten ksiądz POKUTĘ miał zadać autorce tego wątku? Czytam tu środki zaradcze - zalecam jej modlitwę codzienną do Maryji. Co o tym sądzicie? Jestem lepsza od tego księdza , nie? Pobożne rozważania jakieś nt. Maryji czy różaniec jej zalecę. Może wzywanie Anioła Stróża? To zeby jej w nocy coś nie opętało jak już zostawi bęcwała. Chociaż... no nie wiem. Może Maryja sprawi, że się pobiorą. Aczkolwiek sakrmanet małzeństwa jest od Boga więc cóż...takim życiem zasłużyła ona na piekło, a nie na sakrament małżeństwa. Ale głupi ksiądz. No ale cóż - jacy ludzie, tacy księża :(

Gość karambolnaszosie
No nie - wychodzi na to, że musi się modlić do Jezusa, żeby jej i tak dalej się z nią ożenił i dalej do Maryji, żeby miała dzieci jeszcze. Niemniej zakłamanie równe. To się do piekła idzie za takie spowiedzi :( Gorzej niż jakby wcale nie chodzić. Tak myślę ... :(

Gość mardz
Odkurzam stary temat, ja tez dzis nie dostalam rozgrzeszenia od ksiedza, przyznalam sie ze nie zaluje wspolzycia z moim chlopakiem, rozumiem dlaczego nie dal mi tego rozgrzeszenia, ale mowie do niego, ze 'chce porozmawiac z ksiedzem jak z czlowiekiem i co mam zrobic' i oczekiwalam od niego jakiejs porady a on powiedzial mi tylko 'zebym zrobila porzadny rachunek sumienia' i wygonil mnie z konfesjonału. I jak tu dobrze postepowac skoro ksiadz nie chce pomoc i wytlumaczyuc jak sie go o to prosi... Totalny bezsens! To co? mam zostawic swojego chlopaka, z ktorym jestem szczesliwa jak nie wiem co? Szybciej zostawie taki kosciol co to nawet rady zadnej nie da! poza tym ten ksiadz jest jakis glupi bo sie wypytuje wszystkie dziewczyny o to czy sa po slubie i czy seks uprawiaja, mnie sie spytał o to 3 lata temu jak jeszce bylam dziewica, wiec mu powiedzialam 'ze ja z żadnym nigdy nic'. A ten do mnie :"Na pewno? nie kłamiesz? u spowiedzi jestes!" Co to za ksiadz co w kazdym grzesznika widzi nawet w 19letniej dziewczynie, ktora przeciez moze byc dziewica!!

Gość gość001
Mój kolega kiedyś poszedł do spowiedzi bo potrzebował zaświadczenie bo miał być chrzesnym noi ksiądz się pyta dlaczego przyszedł a ten mówi że własnie chrzciny będą i ma być ojcem chrzesnym a ksiądz że mu nie da bo on tylko po to przyszedł że ma się najpierw zastanowić nad swoim zachowaniem i dopiero przyjsc poszedł do innego kościoła i dostał bez problemu:p

Tak wielu jest ludzi, którzy klną na Kościół. Jednakże tylko w Kościele Katolickim możemy znaleźć zbawienie. Ci umierający mogą wówczas dostąpić zbawienia, idą do Czyśćca, ale są uratowani. Tam nadal czerpią łaskę z Eucharystii. Dlatego też diabeł tak bardzo nienawidzi kapłanów. Dopóki są księża, dopóty chleb i wino są przemieniane. Z tego względu naszym obowiązkiem jest modlić się wiele za księży, gdyż demon atakuje ich nieprzerwanie.Wiecie, czym jest konfesjonał? To wanna, kąpiel dla duszy. Nie kąpiel z mydłem i wodą, a z Krwią Chrystusa: Gdy dusza jakiegoś człowieka stała się wskutek grzechu brudna i czarna, może on ją obmyć Krwią Chrystusa podczas spowiedzi. Ponadto zrywane są pęta, którymi szatan związał nas ze sobą. Stąd logiczną rzeczą jest, że diabeł najbardziej nienawidzi kapłanów i chce ich doprowadzić do upadku. Nawet ci kapłani, którzy sami są wielkimi grzesznikami, mają moc odpuszczania grzechów, jak i ważnego szafowania każdym sakramentem. Pan ukazał mi, jak to się dzieje. A dzieje się to w Ranie Jego Serca. Są rzeczy, które przekraczają ludzkie pojęcie, ale to duchowa rzeczywistość. Przez tę Ranę Pana dusza wznosi się do Boskiego wymiaru, wznosi się do Miłosierdzia Bożego, do bram Bożego Miłosierdzia; dusza wznosi się i oczyszczana jest w Sercu Wiecznego Arcykapłana Najświętszą Krwią Krzyża.

Gość arterixxxa
Witam też byłem dzisiaj u spowiedzi i nie dostałem rozgrzeszenie nie wiedziałem jak na to zareagować. Mieszkam z dziewczyną 5 miesięcy kocham ją ale o ślubie raczej nie ma mowy najpierw musi być stabilizacja ekonomiczna a potem dopiero. Ale musi być alternatywa w tej sytuacji i ja znalazłem Białe małżeństwo http://www.ekumenizm.pl/content/article/20050611093749198.htm tu wszytko jest na ten temat Pozdrawiam

Gość wytrzymasz w tym
białym małżenstwie?

Gość skandal ...i smutne zarazem..
Wkurzulam sie!Co? nie dają rozgrzeszenia? , ze ludzie ,ktorzy się kochają mieszkają razem!! A po jasną cholerę dają rozgrzeszenie małzonkom ,ktorzy nie współżyją ze sobą przez wiele lat, bo się nie kochaja, a muszą być razem,w zimnym, martwym zwiazku! bo maja przez pomyłke slub!.cos z tym kosciołem nie tak!..zadałabym to pytanie pewnemu mądremu księdzu, ale nie wiem czy tu jest!

Gość czarny diabołłłłłłłłłłłłłłłł
kurwa mnie bierze jak czytam takie głupoty , katolicy jebani tylko oni maja takie problemy ze ksiadz frajer a bóg mściwy huj ,tak wynika z waszej religii , ludzie co z wami ? bez ksiedza i tego waszego koscioła wysrac sie nie da? ta religia wam rozpierdala swiat i niszczy wasze dusze a juz o upokorzeniach ze strony klechy przy spowiedzi nie wspomne a to wszystko macie na własne życznie ,sami do kosciola łazicie .KOSCIÓL TO LEGALNA SEKTA DLA NIEUDACZNIKÓW ZYCIOWYCH GORSZEJ KATEGORII LUDZI trzeba byc skonczonym debilem zeby o tak intymnej rzeczy jak sex leciec i pierdolic o tym ksiedzu a co jego to obchodzi ? gówno taka prawda tylko wykonuje taki zawód a nie inny to wysłuchac musi a jak ma zły dzien to pouzywa sobie na takiej kretynce jak nasza grzesznica a najchetniej sam by z toba do łóżka skoczył.Moim zdaniem tylko człowiek słaby psychicznie szuka takich skupisk ludzi jak kosciól.W boga mozna wierzyc ale nie potrzeba byc pajacem i z klechy robic huj wie jakiego wybrańca niebios bo to zwykły smiertelnik który w spodniach ma to samo co inni ,w niczym lepszy nie jest.ech głupi ci wierni głupi a ksiadz nowego mieczysława z garżu wyprowadza na spcerek za ich pieniażki. AMEN

Mozna chodzic do kosciola,wierzyc w Boga ale takie pierdoły jak spowiedż to przesada. To wymysł ludzi,w Biblii nie ma ani słowa o spowiedzi na ucho.To jest wymysł kleru aby mieć ciemnotę pod kontrolą.W państwach cywilizowanych jest spowiedź cicha Tylko ze Polska do nich nie nalezy za sprawa tych idiotow co chodza do spowiedzi. Wy spowiadacie sie z pozamalzenskich igraszek a ksiadz sobie trzepie w konfesjonale kapucyna. Dajcie spokój, seks to nie zbrodnia. Konia walic tez nie mogę? Poczytajcie troche biblie i inne historyczne ksiazki a dopiero potem zastanowcie sie czy warto isc do spowiedzi.

Gość cozazycie
A ja mam taką sytuację że poznałam fajnego faceta ale on jest po rozwodzie. Wiążąc się z nim nie mam szans uzyskać rozgrzeszenia. Cy to jest normalne. Za to że człowiek kocha to żyje w grzechu. On został zdradzony przez żonę i przez to ma cierpieć całe swoje życie. Powiedzcie jak to jest.

Gość cozazycie
Co to za spowiedź?

Gość cozazycie
Większość osób co nie żyje w związku małżeńskim ma taką sytuację. Więc chodzicie do spowiedzi i nie spowiadacie się z tego czy w ogóle nie chodzicie.

Gość nie chodzimy
pojde przed slubem tylko po karteczke.

Gość cozazycie
Znam osobę co przed slubem nie dostała rozgrzeszenia. Poszła do innego księdza i dostała. Jak to więc wygląda. Jeden da a drugi nie. To jest od uznania księdza a tak nie powinno byc bo są jednakowe zasady.

Gość Wypracowanie Noworoczne.
:D Spowiedz jest po to,by jednoczyć ludzi z Bogiem, pomagać im, a nie pokazywać kto tu rządzi.Wprawdzie Jezus powiedział ..”komu odpuscicie grzechy, beda odpuszczone..”itd, ale powiedzial tez, „ przyjdzcie do mnie WSZYSCY...”bierzcie i jedzcie z tego WSZYSCY..”..bo to On i tylko On jest MILOSCIA PRZEBACZAJĄCĄ I NIEJDNOKROTNIE TAKIEGO KSIEDZA KTORY SIEDZI PO TO TYLKO BY SIE WYŻYWAC ...chcąc przejąc władze nad miloscia Boga. Pewnie takiego zechcialby sam Jezus usunąć z kosciola, bo nie udzielenie rozgrzeszenia, nie jest Bożym rozwiazywaniem problemow, ale pojscie na latwizne leniwego ksiedza, ktory prawdopodobnie nim nie powininien być!..i nie jest! Nigdy nie mozna wiedziec, czy spowiedz jest wyrocznią, bo to Bog zna serce czlowieka, nikt inny, tylko On ma ostatnie zdanie, Bo Pan Bog jest Miłością. Pozdrawiam.Ania.Z.(ateistka:P)

Gość .....ot ..co.....
jak mialam 8 lat, ksiadz tez nie dal mi rozgrzeszenia za to, ze pare razy nie poszlam do kosciola! :D:D:D :O co za psychol :O

Gość cozazycie
No tak za to że się nie chodzi do kościoła to tez się rozgrzeszenia nie dostanie. A przecież ktoś może chciec poprawy i zacząć chodzić itp. ale jak takie coś mu sie przytrafi od księdza to wątpię że dalej tego będzie chciał. Tym sposobem to kościół zamiast przyciagać odpycha ludzi.