Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekka

Już nie mam siły...

Polecane posty

Gość lekka

Co czujecie i co mówicie swoim partnerom gdy ten mimo, że mówicie, że coś mu się w nim nie podoba, nie chce tego zmienić?

Gość a czy koniecznie
musimy wszystko zmieniac pod dyktando drugiej osoby?

Gość lekka
A jeśli to nam bardzo przeszkadza? A wiemy, że partnerowi bardzo zależy na związku?

Nic bym takiemu nie mowila. :) Z drugiej strony nie masz prawa nikogo zmieniac. Nie kazdy ma tez prawo Ci sie podobac. Istnieje wolnosc wyborow. :D 🖐️

Gość lekka
Tak, a jeśli chodzi o nadmierne picie alkoholu i noce po za domem?

Gość nie ma ludzi identycznych
i zawsze bedzie cos co sie w drugim czlowieku nam nie podoba (i im w nas takze), nie wszystko można zmienić tylko trzeba nauczyc sie to tolerować.

Gość no jak naduzywanie
alkoholu to powazna sprawa!:O

Gość lekka
Nadużywanie to może za poważne słowo, bo notorycznie się to nie zdarza, ale kiedy przychodzi określony czas i w ruch wchodzi kilka litrów wódki i noc poza domem?

Gość no jak naduzywanie
jesli prosby nic nie dają to trzeba niestety podjac radykalne kroki, tylko tak mozna trafic do takiej osoby. moze jak zobaczy, że cie traci to oprzytomnieje. a jak nie to ciesz sie, że nie zmarnujesz sobie z nim zycia.

Gość lekka
Nie potrafi postawić się w mojej sytuacji przez co mnie nie rozumie. Jak inaczej do tego podejść? Co powiedzieć?

Gość lekka
Wypowiedzcie się proszę.

Gość lekka
Nie, nie mieszkamy razem ale w tym samym mieście (niedużym). To jest tak, że np idziemy razem na imprezę do znajomych, gdzie zwykle jestem sama pośród mężczyzn, bo to jego towarzystwo a większość z nich nie ma swoich kobiet, przychodzi czas kiedy muszę iść do domu, podprowadza mnie i wraca tam (wiem o tym) po czym całą noc pije i nie wraca do domu, na drugi dzień spotykamy się i nadal jest pod wpływem.

Gość lekka
Czekam na odpowiedzi.

Gość lekka
Szczerze mówiąc i to i to. Chyba bardziej, że pije. Bo szanuje to, że ma kolegów i szanuje to, że się z nimi spotyka, nie mogę i nie chce mu tego zabraniać, ale nie chce żeby to negatywnie wpływało na nasz związek. A niestety wpływa. Chce żeby zmienił to, że jeśli pójdzie do kolegów to musi dużo pić. Chce żeby potrafił odmówić...

Gość lekka
Proszę o odpowiedzi.

Nie znam Twojego chłopaka, więc nie będę oceniać, czy ma problem z alkoholem, czy nie...powiem Ci tak, zapewne Twoje starania niewiele dadzą-faceci często przy kumplach (zwłaszcza tych, co nie mają dziewczyn) MUSZĄ po prostu chlać na umór, i nie przetłumaczysz takiemu..ja bym na Twoim miejscu nie spotykała się z nim, gdy jest pijany. Powiedz, że Ci to przeszkadza i nie życzysz sobie go widzieć w takim stanie.

Gość lekka
Powiedziałam mu, że nie lubię spotykać się z nim gdy wcześniej pił alkohol. Doskonale o tym wie. Kurcze, jak zrobić, żeby to do niego doszło, że nie lubie gdy pije i spędza noc po za domem?

Gość lekka
Tzn on nie jest pijany. Znam go na tyle dobrze i na tyle długo, że potrafię rozróżnić kiedy coś wypił a kiedy nie.

Gość lekka
Przypomne, że nie zdarza się to często.

Gość lekka
A raczej bardzo rzadko.

Gość lekka
Nie wiem... Ale dziękuję za rozmowę.