Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mify

ABORCJA

Polecane posty

Gość ------------------098765
bla bla bla bla bla nudne jestescie i teb temat tez juz jest nudny

Gość plplplpl
Widzę że tu ludzie mają powazny problem z odróżnieniem sytuacji i każdy seks biorą za stosunek majacy na celu zrodzić dziecko. A jesli tak to jednak zalatuję to katolicką propagandą i zaściankowością. Jest znaczna róznica pomiędzy seksem bez zabezpieczenia a seksem z antykoncepcją. Jesli ktos decyduję się na seks bez zabezpieczenie to owszem świadomie decyduję się na możliwosć zajścia w ciążę a później ewentualny lament jest po prostu nie na miejscu. Inaczej gdy ktoś zabezpiecza się przed ciążą a to znaczy że taka osoba nie chce dziecka, nie godzi sie na nie i nie chce zostać rodzicem teraz albo w przyszłości. Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka. Czy chcielibyście aby was tak traktowano niesprawiedliwie? Osoba nadużywajaca narkotyków, ćpająca na umór, czy to prostytutka dorabia się wirusa HIV. I to wtedy ten człowiek autentycznie jest winny. Sam zdecydował sie na taki los. A co z ludźmi którzy zostali zakażeni przez niedbalstwo innych, np. pielęgniarki która zrobiła wam zastrzyk używaną wcześniej strzykawką czy igłą? Jak wy byście się czuli gdyby ktoś miał gdzieś co macie do powiedzenia i wszyscy uznali że skoro macie AIDS to znaczy ze jesteście dziwkami i nie ma żadnego ale? Dziś większosć wpadek to również niedbalstwo ale teraz to niedbalstwo firm zajmujących się wypuszczeniem na rynek antykoncepcji która nie skutkuje tak jak powinna. Nie mierzcie wszystkich jedną miarą bożycie jest strasznie złośliwe i pewnego dnia się na was odwdzieczy i was wrzuci do jednego worka z tymi najgorszymi i od nikogo nie dostaniecie ani wsparcia ani pomocy a jedynie wyzwiska i złożeczenia.

Gość kulaka
do wora z wami wszytkimi!!!!!!!!!!!!!!ten temat jest nudny bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!i tak sie beda bzykac panienki a potem robic srobanki wiec po co w ogole pisac o tym

Gość do plplpl
zadna firma nie zapewnia,ze produkt daje 100% oewnosci wiec nie pisz,ze to wina firm glupota lasek i nic wiecej

Vidiusa, nie obchodza mnie Twoje opinie, ot co!! Nie wiem co Cie wzielo na odgrzewanie topiku? Ktos Ci nadepnal na odcisk? Zajmij sie swoim tylkiem i przestan siac ferment. Dla mnie ten topik umarl, w przeciwienstwie do szkraba pod serduchem ❤️

Gość the_end
Mify - jesteś Wielka :) (mam nadzieję, że się nie mylę ;) )

anonimowe wsparcie dla kobiet na ten adres można anonimowo wysłać/zrzucić cały ciężar jaki macie na sercu i z którym nie możecie sobie poradzić, a nikomu o nim nie możecie powiedzieć z różnych powodów. NIKT CIĘ NIE BĘDZIE OCENIAł ANI POUCZAŁ czy komentoł, krytykował itd. Jeśli nawet nie chcesz wysłać maila, napisz wszystko na kartce, jak poczujesz się chociaż trochę lepiej zniszcz ją. anonimowapomoc@vp.pl

Gość darek 28
DUZO SŁÓW , Pustych słów :-((((((((((((( Aborcja to nie prawo wyboru!!!!!!!. Człowiek nie ma prawa decydowac o cudzym zyciu. Zycie to najwyższa wartość. Nie można karać innego człowieka za błędy i nierozwage dorosłych ludzi. p.s. kiedy człowiek staje się człowiekiem? a) po zapłodnieniu b) po 9 miesiącach c) to proces który trwa całe życie d) nigdy- to tylko kawałek mięśni i krwi.

Gość Jest prawo
do wyboru, mogę decydować w swoim życiu! Nie będę niewolnicą!

Gość o swoim decyduj
ale jakim prawem decydujesz o zarodku, ktory jest juz odrebna jednostka??

Gość Mam prawo
decydować, to nie jest jednostka odrębna, to jest moje życie.

mam prawo decydować o sobie, nie chcę być tłustą świnią jak te ciężarówy, to źle że dbam o siebie??

Gość ty amandka
jebnij sie w ten pusty łeb twoj matka tez musiała "byc grubą ciężarówką" żeby wyprodukować coś takiego jebnietego jak ty pusta szmaciaro

Gość Anamdo masz rację
ty pomarańczko sam walnij się w durny łeb

Gość o swoim decyduj
Twoje zycie? Nie, to juz nie jest Twoje serce, Twoje dna. TO ODREBNA JEDNOSTKA. Nie chcesz miec dzieci? Podwiaz jajowody. Poza granicami kraju to koszt ok 1500zl. Czyli prawdopodobnie tyle, ile nielegalna skrobanka. Jeden wydatek na cale zycie, i juz ! Po problemie.

Gość To jest moje
życie, nie ma serca, nie jest jednostką odrębną, zabezpieczam się, to jest moja sprawa.

Gość serce zaczyna bić
około 4 tygodnia- czyli zazwyczaj wtedy, kiedy kobieta dowiaduje się o ciąży. Jest serce, jest inne DNA. Jeżeli chcesz decydować o swoim życiu- popełnij samobójstwo, wysterylizuj,zabezpieczaj się. Robiąc aborcję decydujesz o życiu płodu BEZPOŚREDNIO, a o swoim jedynie pośrednio. Kropka.

Gość Decyduję o swoim
życiu, płód to jest płód. Sama popełnij samobójstwo, moje życie jest ważniejsze.

Gość wez ty chora
szmato szkoda ze matka cie nie usunela nie byloby takich jebnietych ludzi na swicie!!

Gość Sama jesteś chora,
lepiej , żeby ciebie mama usunęła, nie byłoby stukniętych ludzi. Nie oceniaj innych , każdy ma prawo do własnego zdania, sama jesteś szmatą, to brak kultury, wyzywasz ludzi, których nie znasz, panuj nad swoją agresją, nie atakuj kogoś kto ma inne zdanie.

Gość ten płód
to połowa Ciebie, i połowa człowieka, z ktorym się kochasz. Nie wiem jakim trzeba być zwierzęciem, (chociaż może nie obrażajmy zwietząt) aby pozbyć się tej istoty. Chyba, że bzykacie się z bądź kim, byle kiedy, byle gdzie, i byle tylko zaspokoic chuć. Mój facet też jest za abrocją , ale jeżeli chodzi o mnie, to prędzej zapracowalby się na dodatkowych etetach na śmierć, niż powolił mi "usunąć płód". A już na pewno po czymś takim nasz związek rozpadłby się. Współczuję Wam facetów, naprawdę.

Gość Płód to nie
jest połowa mnie ani jego. Mam jednego mężczyznę, kocham go, nie wrzucaj wszystkich do wora, jestem z nim z miłości, co ty wiesz z miłości.

Gość Ty jesteś
chora, wyzywasz, przeklinasz, sama nie potrafisz normalnie powiedzieć bez wulgarności, nienawiści, wyrzeźwiej sama, nie rzucaj jadem, bo się nim udławisz, nie pogadamy, bo nie znoszę agresywnych ludzi.

Gość lillkkaaa
Dziewczyny zastanowcie sie nad soba jezeli zgodzilybyscie sie na taki zabieg . czy ktorejs z was uswiadomiono wogole czym to jest ?? Zawsze ukrywa sie to przed pacjentka ... tak nie mozna ... wspolczuje wam dziewczyny jezeli sie tego podejmiecie ... mowiac lagodniej Wasze dziecko jest rozrywane przez rurke ssaca w drastyczny sposob a jezeli glowka sie nie miesci - bo jest ona wieksze to sie ja miazdzy szczypcami .... Oby nikt nie musial sie na to decydowac .,... zal mi dziewczyn ktore poprostu ze wzgledu na mlody wiek usuwaja ciaze .... trzeba bylo sie zabezpieczac!!

Zauważmy, że wszyscy, którzy są ZA aborcją już się urodzili i ich aborcji nie poddano. Mogę zrozumieć jeszcze aborcję w razie zagrożenia własnego życia...

Gość OnnnAA
Mamusiu... Coś się stało, ja żyję ja naprawdę żyję. ar życia otrzymałam. O, braciszka z boku poznałam. On też prawdziwie się raduje, i świata oczekuje. Dzięki ci mamusiu i kochany tatusiu. Braciszku! Patrz, coś się stało, jakieś światło się tu dostało. Jakieś narzędzie błyszczące. Ała! Jakieś kłujące. Braciszku co oni ci robią? Dlaczego dziurę w brzuszku ci skrobią? Mamusiu! Braciszka rozrywają, rączki mu wyrywają! Właśnie wykłuli mu oko i serduszko rozdarli głęboko. Jestem krwią braciszka zbryzgana. Mamusiu moja kochana, już nie ma nas dwoje - zostałam sama. Jak ja się mamusiu boję, pocę się w kolorze krwi. Mamusiu nie pozwól umrzeć mi! Mamusiu! Ten potwór paluszki mi obcina, już jest kaleką twoja dziecina. Mamusiu co ja takiego zrobiłam? Ja tylko życiem się cieszyłam... Mamusiu! Ja jestem miłością Boga dla ciebie. On naprawdę chce mieć nas w niebie? Jego miłość nigdy sie nie kończy nawet po śmierci się sączy. Ratunku mamo! On urwał mi już kolano. Tatusiu ja będę twoim skarbeczkiem, będę twoim aniołeczkiem, ale pomóż mi niech nie wyrywa mi drugiej rączki ! Mamusiu! Tatusiu! ja mogę być głodna, nie potrzebuję pieniędzy kochani! Ja mogę żyć w nędzy. Nie pozwólcie aby mnie zamordowali i życie mi zabrali. Mamusiu, ja jestem jeszcze mała, ja będę zawsze cię kochała. W twojej starości będę promyczkiem słońca, będę miłością cię obdarzała do dni twoich końca ! Mamusiu! Jakiś błyszczący nóż gardło podrzyna mi już ! Nawet nie wiem jak wy wyglądacie i dlaczego mnie nie kochacie? Mamusiu! Czy ja umieram dlatego, że tatuś cię dręczy? Że cię nie kocha i męczy? Ja cię tysiąc razy mocniej będę kochała ja - twoja córunia mała. Ja będę ci buzi na dobranoc dawała. Ja się będę z tobą bawiła i śmiała. Nie pozwól żebym została zmasakrowana! Mamusiu! On teraz szczypcami oczy mi rozdusi. Nie będę widziała mojej mamusi. A ty mnie mamusiu będziesz widziała spójrz do śmietnika, tam będę leżała ! Mamusiu! Dlaczego życie mi dałaś? I tak okrutnie je odebrałaś? Mamusiu patrz! Twoją córunię w krematorium spalili, a duszy jej nie zabili. Ja w twoim umyśle będę żyła, będę po nocach ci się śniła. I będę po nocach do ciebie wołała ja - twoja córunia mała. Mamusiu! Dlaczego zatykasz uszy? Przecież nikt cię nie ogłuszy. To przecież ja, twój skarbek kochany. Ten, co miał brzuszek rozerwany. Mamusiu pamiętasz jak się bałam? Jak o pomoc do ciebie wołałam? A pamiętasz mamusiu oczy tego lekarza? Co śmiercią dzieci obdarza? Kto mu dał prawo, by zabił twoją dziecinę? Twoją niewinną kruszynę mamo... Czy ta powolnej śmierci porcja, nazywa się aborcja? Zapytaj rządzących o nazwiska, poznaj tych ludzi z bliska. Sprawdź, czy oni też swoje dzieci zabijają, czy tylko ciebie w pogardzie mają. Mamusiu! W twoim sumieniu będę ciągle żyła i będę za tobą bardzo tęskniła, że twoja córeczka najbardziej by cię kochała. Mamusiu moja, ja nawet teraz jestem twoja... PRZECZYTAJ TO DZIEWCZYNO I ZASTANÓW SIE CO ROBISZ ZE SWOIM ŻYCIEM. NIE POTEPIAM CIE ALE POMYSL PROSZE MOZESZ MIEC DZIECKO TAKIE PIEKNE MALENSTWO A JA NIESTETY TEGO DARU NIE MOGE MIEC PONIEWAZ NIE MOGE MIEC DZIECI.....

Gość lillkkaaa
jejuu jakie to nie sprawiedliwe ze Ci ktorzy rozumieja to wszystko sa pozbawieni sensu zycia ze nie moga miec dzieci a tacy co im sie nie chce nianczyc takie sytuacje powstaja .... Chore poprostu . Śliczny tekst kazdy powinien to przeczytac . male niewinne istotki a tyle musza przezyc ....

Gość dcnjfnrkwe
Dziewczyny nie piszcie, że macie prawo decydować o swoim życiu i poddawać się aborcji bo to nie prawda. Aborcja w Polsce jest nielegalna!! Więc nie macie do niej prawa. Seks to odpowiedzialność i niezależnie czy się ktoś zabezpiecza powinien brać pod uwagę, że zawsze może dojść do poczęcia. A jeśli ciąża jest tak wielką tragedia to po prostu trzeba zrezygnować z seksu. Ja zanim zaczęłam kochać się z moim obecnym mężem czekałam ponad 1,5 roku. Dopiero kiedy stwierdziliśmy, że jeśli dziecko się pojawi to nie będzie dla nas problem, rozpoczęliśmy współżycie. A i tak brałam tabsy.