Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mify

ABORCJA

Polecane posty

Gość mocherek rowerek
rydzyk juz namierzyl autorke wiec jutro zostanie ukamieniowana na jasnej gorze w czestochowie

Gość blas blas
Zatrzymani to młodzi strażacy w wieku od 16 do 19 lat, członkowie młodzieżowej drużyny Ochotniczej Straży Pożarnej w jednej z miejscowości niedaleko Krakowa. - Zarzucono im, że podpalali i powodowali pożary celem wywołania akcji gaśniczej, w której następnie brali czynny udział jako strażacy" - powiedział Nowak.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
te które sie wypowiadają przeciw to tak naprawde nigdy nie staneły przed takim trudnym wyborem, czy usunąc czy zostawić. Jeśli są mlode to moze tez je cos takiego spotkać - nigdy nie mów nigdy...

Gość mocherek rowerek
mify juz mowia o tobie w radiu maryja ha ha ha ha

Gość blas blas
a wiecie ze doda powiekszyla sobie posladki????

Gość 22222222222222222222
a jak stare to co?

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
rydzyk niech sie wali pedofil jeden - faceci wogole a tym bardziej klerzy w tym temacie nie powinni sie wypowiadać!!! Nie są kobietami przede wszystkim, po drugie nie mają doświadczenia życiowego jesli chodzi o życie seksualne - podobno nie mają, ale ja nie wierzę tym pedałom i pedofilom. PS do geji nic nie mam

Gość owsiak
a róbta co chceta wasze dupy

Gość niedobrze się robi
zzzzzzzzzzzzzzz No właśnie też tak myślę. To co mówią nie ma żadnego poparcia w doświadczeniu życiowym. Tylko bezmyślnie powtarzają slogany gdzieś od kogoś zasłyszane. Ja też kiedyś miałam ostre, zdecydowane poglądy na wiele tematów, ale życie zweryfikowało moją postawę. Dlatego zawsze mówię nigdy nie mów nigdy bo na tyle znamy siebie na ile nas sprawdzono.

Gość owsiak
i wam się kłaniam skrobajta się a co

Gość *** Mango ***
Witaj Mify.... Przestalam Cie rozumiec. Wczoraj myslalam, ze szukasz rozmowy i opini kobiet, ktore maja zabieg za soba. Wczytalam sie w Twoje dzisiejsze wpisy i mam mieszane uczucia. Mam wrazenie, ze tak na prawde to decyzje juz dawno podjelas i nic nie jest w stanie jej zmienic. Chodzi o kariere, o te 20 kg za duzo , o pozamykane drogi. Przypomne Ci, ze mieszkasz w jednym z najbogatszych krajow, gdzie system socjalny jest b. dobrze rozwiniety. W niemczech nie jest wielkim problemem studiowanie i wychowywanie dzieci, nie jest tez niemozliwe polaczenie pracy z macierzynstwem. Nawet te pieprzone 20 kg mozna zrzucic w Fitness Studio oferujacym opieke nad dzieckiem. A to co nazywasz "opieka psychologa przed i po " to po prostu przepis rzadowy, formalnosc , swistek papieru. Wydawac by sie moglo, ze piszac o tej pomocy , usprawiedliwiasz siebie, ze ja dostalas bo jestes w tak beznadziejnej sytuacji. Nie oszukuj swojego sumienia. Rozmowy z psychologiem sa przeprowadzane z kazda chcaca usunac, bo inaczej nie mozna przeprowadzic aborcji. Punkt. Zastanawiam sie po co wiec ten temat ? Ty sie boisz o siebie. O to, ze mogloby sie nie udac i musialabys isc do szpitala, nie jestes pewna czy wybralas dobra metode i szukasz potwierdzenia. Dzisiaj pojawily sie kobiety, ktore napisaly, ze zaluja i o dziwo nie wdalas sie z nimi w rozmowe. Od poczatku wiesz, ze usuniesz. Nikt Ci nie jest potrzebny, bo wszystko wiesz lepiej.

Gość kuki123
mango jesteś mądrą kobietą

Mango, opieka psychologiczna po nie jest obowiazkowa. Nie bede zyc z opieki socjalnej, mimo ze wiele osob lubi to wygodne rozwiazanie. Bylo dzisiaj wiele wypowiedzi przeciw, zgodze sie. Ale ja pytalam o sam przebieg. Niestety nie dostalam wielu odpowiedzi. Zauwaz, ze nie wdawalam sie tez w dluzsze rozmowy z osobami, ktore nie zaluja tego, co zrobily. Wiem, ze to jest indywidualne i chcialam rzeczowych odpowiedzi, o ktorych moge tu tylko pomarzyc. Co zrobie wcale nie jest postanowione.

"Ty sie boisz o siebie. O to, ze mogloby sie nie udac i musialabys isc do szpitala, nie jestes pewna czy wybralas dobra metode i szukasz potwierdzenia." Nigdy nie twierdzilam, ze tak nie jest. Chcialam wiedziec jak aborcja farmakologiczna przebiegla u innych osob, jakie mialy powiklania itd.

Gość 222222222222222222222222222222
a co jutro zrobisz?

Gość marika00
Każdemu jest tak łatwo ocenić,obrazić gówno wiedząc!Całe życie byłam przeciwna aborcji bo nie byłam w takiej sytuacji a teraz jestem.I nikt nie jest w stanie zrozumieć bólu jaki czuje kobieta,która nie jest gotowa na dziecko,która nie ma wsparcia ze strony partnera-gnoja.Nigdy nie zapomnę tego momentu...szok,rozpacz ale i chwile zastanowienia i szczęścia.Wszystko się miesza ze sobą,ból,strach,rozdarcie...Nie wiem co robić.Pierwszy raz w życiu myślę o aborcji bo to dopiero 2 tydz ale wiem,że to mnie zniszczy bo nie jestem zła a chcę tak postąpić...Czasem głaskam brzuch i myślę,że nie mogę zabić,ale nie mogę też poradzić sobie zeświadomością,że jestem w ciązy,że byłam głupia i dla mnie to jest moje życie i MOJA DECYZJA!Nie żadnej innej kobiety,która jest mądra na jakimś pierwszym lepszym forum!Nikt nie może oceniać jej i mnie bo nikt nie wie co ona czuje.Sram na to,że bedziecie mnie wyzywać i życzyć bym nigdy nie miała dzieci.Co nie zrobię to i tak życie zmieni się na zawsze i to przeze mnie.Ta świadomość wystarczy,ona jest karą.Ale każdy sam musi się rozliczyć ze swoim sumieniem i podjąć decezję.

222222222222222222222222222222, to moja sprawa co zrobie jutro. Nie spodziewasz sie chyba, ze po takich probach zgnojenia mnie tutaj bede sie uzewnetrzniac, tlumaczyc czy cieszyc z ta banda oszolomow?

Gość mify niedojrzała kmiotko
dla swoich rodziców też jesteś cholernym pechem nie umieli cię nawet nauczyć odpowiedzialności, nauczyli cię tylko brutalnego egoizmu i materializmu, zabijasz ich wnuka cóż, tak cię wychowali, mogli cię zabić

Gość *** Mango ***
Powinnas zamknac ten temat. Ty wiesz, ze ja nie neguje aborcji, bo o tym pisalam juz wczoraj. Ale tutaj sporo kobiet napisalo o swoich najwiekszych tajemnicach, pokazalo swoj srodek niejako po tym jak je do tego "namowilas" swoim tematem. Teraz piszesz, ze nikomu nic do tego co zrobisz i nie bedziesz sie tu uzewnetrzniac. Z szacunku do tych, ktore do Ciebie pisaly o swoich przezyciach powinnas zamknac temat. Bo nie tylko Ciebie obrazono, obrazano je wszystkie. Nie mysl zawsze tylko o sobie.

Gość marika00
Mify możesz się do mnie odezwać to pogadamy,myślę,że Cię rozumiem...

Mango, nie mysle tylko o sobie. Przykro mi, ze taki temat nie moze istniec normalnie, bez mieszania ludzi z blotem :( Dziwisz mi sie, ze po tym wszystkim, co zostalo napisane, nie chce pisac, co teraz dzieje sie u mnie w srodku i z jakimi myslami sie bije, co mna kieruje itd.?

Gość marcowa
marika, urodziłam mając 18 lat- pochodzę z niezamożnej rodziny, mój ówczesny chłopak odszedł. a nigdy nie brałam pod uwagę aborcji więc nie pisz,że te,które są przeciwne aborcji mają takie zdanie tylko dlatego, bo w takiej sytuacji się nie znalazły. żadna z moich koleżanek, obawiając się,że jest w ciąży nie mówiła o aborcji, a o tym, jak sobie poradzi, jak powie rodzicom, narzeczonemu etc. to nie kwestia doświadczenia a nie poddanie się zezwierzęceniu i wyzucia z uczuć.może naprawde nie nadajecie sie na matki, ale nie jest to usprawiedliwieniem dla tak bestialskiego czynu.

Marcowa, tak czesto jest w biednych rodzinach, ze dziewczyny sie nie zabezpieczaja i wpadaja w mlodym wieku. Niestety. Przykro mi, ze Ciebie to dotknelo, ale dobrze, ze sobie jakos poradzilas. Mysle, ze nie mialas po prostu wyjscia.

Zolza jakich malo, nie oczekuje przyklasniecia aborcji. I mam ciekawsze zajecia niz wkurzanie kogos :P Sama jeszcze nie wiem co zrobie...

Gość marcowa
mylisz sie, bo mialam, chlopak zaproponowal mi usuniecie ciazy. kazalam mu wyjsc. po tym mnie zostawil. aborcja to zawsze kwestia wyboru i jakosci sumienia a nie okolicznosci- bo te,jakie by nie byly, sa do przezwyciezenia. twoj wybor to swiadectwo twojej wartosci.

Gość marika00
marcowa, ja doskonale to rozumiem ja też o tym myślę i nie powiedziałam że usunę!ale nie można tak łatwo oceniać ludzi nic o nich nie wiedząc-każdy ma swoje sumienie i kiedyś jego złe czyny odwrócą się przeciwko niemu.podziwiam Cię jesteś silna i odważna i może i ja taka będę...nie wiem nic.żyje tylko bitwą myśli,gdy myślę o najgorszym płacze...nie jestem bezduszna wręcz przeciwnie.jestem w szoku i nagle wszystko jest inne i ja muszę być inna.weź pod uwagę,że każdy człowioek jest inny ale MOIM zdaniem każdy jest istotą myslącą i ma prawo wyboru-decyzji o swoim życiu i nikt nie ma prawa go potępiać za coś o czym myśli,co rozważa.w obliczu szoku te myśli są normalne.