Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mify

ABORCJA

Polecane posty

Gość czarny kojot
daj znac co postanowilas i nie zwazaj na zjadliwe komentarze pod twoim adresem jestem ciekawa co postanowilas???????

Gość smuttttttne
ja czekam az na tescie pojawia sie upragnione 2 kreseczki a inna dzis usunela lub jest w trakcie usuwania zarodka:(:(:(CO ZA NIESPRAWIEDLIWOSC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wez sie za
mify prosze cie nie usówaj ciązy. Jestes bardzo madra kobieta dasz rade wierze w ciebie

Gość prosze nie rób tego
nie zabijaj tego dziecka. Ja bym dała wszystko żeby móc urodzić dzieciątko ale nie mogę:( Jestem bezpłodna...:( Daj temu dziecku i sobie szanse a zapewniam Cie że nigdy nie pożałujesz swojej decyzji i będziesz szczęśliwa mamusią!

Gość frenti
Do osoby powyzej, gdyby ona chciala nosic 9 miesiecy dziecko pod brzuchem i je urodzic, to nie zdecydowalaby sie na aborcje. Nikt nie poswieci roku swojego zycia i ciala, aby oddac potem dziecko obcej osobie:O

Gość frenti
Mify, nie czytalam wszystkich Twoich postow, ale jak nie chcesz tego dziecka, to je usun, bo co z tego, ze urodzisz, jak bedziesz nieszczesliwa i spieprzysz sobie zycie...

Gość przede wszystkim najwazniejsze
abys ty byla szczesliwa i pogodzona z ta decyzja. bo to ty TYLKO bys w ciazy chodzila, TYLKO ty bys musiala to dziecko urodzic i TYLKO ty bys musiala je ewentualnie wychowac. Zaden obronca zycia dziecka obcego do siebie nie wezmie i to jest najwieksza hipokryzja osob ktore sa przeciwko aborcji

Gość tylko wysocy
hipokryzja? hipokryzja jest wymaganie od obcych ludzi wychowywania wlasnego dziecka, bo inaczej usune! dlaczego ktoś obcy ma wychowywać jej dziecko? nikt z nas jej siłą dziecka nie zrobił, a to ona jest po prostu niedojda zyciowa, pierdola, siksa i gowniara

skoro nie chca pomoc takiemu dziecku to po co chca aby sie urodzilo? gdyby tak kochali dzieci to by im pomagali a nie kazali upychac do domu dziecka i raczki umyte nie?

Gość Puszka pusta
Nikt jej na siłę dziecka nie robił, ale niektórzy najchętniej na siłę zmusiliby ją do urodzenia.

Gość ja chciałam
usunąć, miałam za mało kasy, mój facet nie chciał mi dołożyć brakującej sumy. Dziś syn ma półtora roku i jak pewnie wiele kobiet, które zaszły w niechcianą ciąże, kocham go ponad życie. Jak na niego patrzę, to nie wiem jak mogłam chcieć żeby go nie było. No a z mężem myślę, ze się rozejdziemy niedługo, nie układa nam się.

Gość tylko wysocy
kolejna ograniczona roszczeniowka czlowiek dorosly powinien byc odpowiedzilany,dla mnie to tak oczywiste jak slonce jak nie umiesz poradzic sobie ze skutkami wlasnych czynow i swoim zyciem to ubiegaj o orzeczenie uposldzenia umyslowego i przyznanie renty a nie wymagaj od calego swiata zeby ci pomagali z twoja glupota i nie nazywaj ich hipokrytami tylko dlatego,ze sami potrafia zyc

jesli ja mowie ze kocham zwierzeta i uwazam ze kazde zasluguje na zycie to to nie sa tylko puste slowa i nie zwalam tego na innych. w takim wypadku pomagam bezdomnym zwierzętom. jesli ktos pisze ze kocha dzieci i uwaza ze kazde z nich powinno miec kochajacy dom to i powinien pomoc tym dzieciom i zapewnic im taki dom. bo mowienie to zwykla hipokryzja skoro nie popiera jej sie czynami.

Gość tylko wysocy
jesli kocham zwierzeta to przede wszytskim ich nie katuje, moge pomagac znanym mi przypadkom, ale ale nie mam obowiazku wyszukiwania bezpanskich psow celem niesienia pomocy i nie jest to hipokryzja

Autorko, napisz czy to zrobilas i jak poszlo. Ja dokonalam aborcji farmakologicznej w 5-tym tygodniu ciazy. Mieszkam w UK. To bylo w kwietniu rok temu. Aborcja odbyla sie w godzinach poludniowych, a w nocy juz pisalam na Kafeterii. Jakby co, napisz.

masz racje co do soich planów a ze cię tu jeszcze nie zjadly gadaniem dewotki anty to sie dziwie ja mialam taki zabieg i przez tydzien brzuch mnie bolał a pozniej wszystko wruciło do normy jak cię nie stac i nie planowałas a masz okazje to ja tobie mowie tyak zrob to

Gość ortografia za trudna
a aborcja taka łatwa

dewotki ona nie zabija dziecka poniewaz do 3 miesiaca ciązy jest tylko zarodek pozniej dopiero serce i pozostale organy się pokazują masz racje dziewczyno nie chcesz to usun popieram cię tez tak bym zrobiła

ona nie zabija dziecka poniewaz to co ma na dzien dzisiejszy to nawet tłowia nie ma wiedz nie ma tu mowy o osobie tylko o zarodku ale z tego co wiem to lepiej skrobanka zamiast tabletek

ortografia za trudna masz racje i co z tego ale się doczytałas a czy aborcja jest łatwa? hmm raczej nie jest to bardzo trudna decyzja nieraz czlowiek jest w tak trudnej sytuacji ze musi to zrobic takie jest zycie

Gość to ja ci zycze
z calego serca zebys poronila bedac w 3 miesiacu chcianej ciazy a lekarz powiedzial ci : idz do domu, to nawet dziecko nie bylo, czego glupia lamentujesz nad jakims zarodkiem

Gość niedobrze się robi
Drodzy obrońcy życia. Z jednaj strony piszecie, że musi urodzić, nawet jeśli nie posiada po temu ani woli ani warunków życiowych i materialnych. W takiej sytuacji dajecie sobie prawo do tego, żeby decydować co ktoś ma zrobić ze swoim ciałem i ze swoim życiem. Ale jak już jest mowa o konkretnej pomocy, to każdy mówi PRZECIEŻ TO NIE MOJE, DLACZEGO JA MAM SUCE POMAGAĆ, NIC MNIE TO NIE OBCHODZI. WIĘC JEŚLI NIE OBCHODZI CIĘ LOS TEGO DZIECKA PO URODZENIU TO DLACZEGO OBCHODZI CIĘ JEGO LOS PRZED URODZENIEM? I TO JEST WŁAŚNIE HIPOKRYZJA. A ja mówię, że to jest tylko i wyłącznie jej wybór. Możemy się z nim zgadzać lub nie, ale nie możemy jej niczego zakazać. A tak w ogóle, to czytając te posty na kafe mam wrażenie, że siedzą tutaj tylko kobiety cierpiące na przerost instynktu macierzyńskiego, których jedynym celem w życiu jest zostanie matką. Mam wrażenie, że życie tych kobiet i wszystkie ich myśli kręcą się tylko wokół tematu dzieci i macierzyństwa obecnego, przyszłego, potencjalnego. Kobiety, czy wy nie macie innych problemów, innych ambicji, zainteresowań? To jest jakaś chora obsesja. Mam wrażenie, że wy wszystkie tutaj siedzące za przeproszeniem, sikacie po nogach na widok każdego bobaska. Już nie mówię o" staraczkach", bo wiadomo, instynkt macierzyński jest tym większy im bardziej niezaspokojony. Najbardziej pożądamy czegoś, czego mieć nie możemy. To są nieszczęśliwe kobiety, którym życzę jak najszybszego spełnienia ich marzeń. Ale pozostałych kobiet nie rozumiem. Nie każda kobieta ma tak samo silny instynkt macierzyński, nie każda kobieta pragnie dziecka tak samo jak wy i nie dla każdej kobiety macierzyństwo jest spełnieniem marzeń i czymś najważniejszym w życiu.

mify masz racje jestes odpowiedzialna i wiesz sama co masz robic popieram cie jak chcesz porozmawiac o tym to zapraszam na e mail z checia porozmawiam z tobą fajna.28@tlen.pl

niedobrze się robi popieram cię masz racje nimfy pytala sie o pomoc i tylko narzekania i obelgi

Gość hfjhfhrfr
WIĘC JEŚLI NIE OBCHODZI CIĘ LOS TEGO DZIECKA PO URODZENIU TO DLACZEGO OBCHODZI CIĘ JEGO LOS PRZED URODZENIEM? I TO JEST WŁAŚNIE HIPOKRYZJA. dlaczego tak jest? bo przez te 9 miesiecy dzieciak jest w brzuchu i mozna rozkazywac, wyzywac, gadac ze dzieci najwazniejsze, najukochansze ble ble ble... A jak sie urodzi to juz wedlug tych pan dzieciak nie ejst najukochanszy, nie jest najwazniejszy i one nie maja nic wspolnego ani z terrorem ktory wykonaly na tej kobiecie ani nie chca miec absolutnie nic wspolnego z tym dzieciakiem. bo co ich obchodzi cudzy bekart? wazne ejst ze teraz sie interesuja a pozniej dzieciak moze sobie zdechnac na smietniku po urodzeniu, to juz nie ich interes..

apel tu wypowiadaja się osoby które maja obsesje na punkcie dziecka a le nie interesuje tu nikogo czy stac bedzie na utrzymanie dziecka i czy bedzie mogła pracowac czy jak pojdzie do pracy to kto zostanie z dzieckiem postarajcie się zrozumiec dlaczego ktos chce lub musi to zrobic a jak tak bardzo pragniecie dziecka to w domach dziecka jest bardzo duzo sierot ktore czekają na kogos kto chcialby ich kochac

moja kolezanka robila 3 razy skrobanke a teraz ma dwuch synów z męzem mąz o skrobankach nie wie i sa szczesliwi

Gość djhsjhdajhdakjh
Pierdolcie sie z takimi tematami.Człowiek walczy o dziecko a tu jedna z drugą bedzie sobie skrobanki wyliczac. Takie wcale nie powinny miec dzieci,wtedy byłaby sprawiedliwosc.

Gość niedobrze się robi
Fajna Może trochę ostro pojechałam, ale denerwuje mnie postawa kobiet na tym forum. Dziewczyna pyta o radę, a może chce po prostu się wygadać i sobie ulżyć, bo tutaj jest anonimowa, a te na nią naskakują z pazurami, sączą jad, ubliżają, straszą. Matki dzieciom, zapewne przykładne katoliczki, złorzeczą i życzą jej żeby "zdechła", "nigdy nie mogła mieć dzieci" itp. A przy tym nie mają nic mądrego do powiedzenia, tylko rzucają utopijnymi hasłami i próbują sterować jej życiem i zarządzać jej macicą, taj jakby to one miały wynosić to dziecko i je urodzić a później wychować. A najbardziej dziwią mnie posty kobiet z których przebija przekonanie, że należy się poświęcić, należy ponieść konsekwencję i że musi być ciężko, ale to nic bo tak ma być, bo taki jest jej kobiecy los, kobieta szczęśliwa być nie może i łatwo jej w życiu być nie może, bo idzie na łatwiznę i jest egoistką. Kobieta musi cierpieć w imię macierzyństwa! No i ten brak zrozumienia, to najbardziej mnie dziwi. Bo przecież jak kobieta kobitę może tak dołować, potępiać, linczować? Kobieta kobietę powinna zrozumieć, bo ona sama mogła się znaleźć w takiej sytuacji i jej też mogło być ciężko i każda mogła być postawiona przed takim wyborem. Ale kobiety same na własne życzenie chcą sobie zgotować piekło. Dlatego nigdy kobiety nie będą rządzić światem, bo nie potrafią się popierać, wspierać się, pomagać sobie i trzymać się razem. Tylko zawiść, nienawiść, intrygi i jak jej tu dokopać. Facet faceta popiera, nawet w tak okropnej rzeczy jak unikanie odpowiedzialności za własne dziecko i unikanie płacenia alimentów na własne dziecko. A kobieta kobietę wyzwie od najgorszych i jeszcze doda, że pewnie suka porządnego faceta w dziecko wrobiła.

Gość spadłam
Wkrótce od państwa będziesz miała raz darmowe in vitro i o co krzyk ?