Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jat

ile moze kosztowac wesele na 60 osob?

Polecane posty

Gość taka sobie jat

Juz pisze o co mi chodzi, chodzi mi o koszty ktore poniesie moj narzeczony, za moja czesc placa moi rodzice a jego musimy razem uzbierac bo jego rodzice nie chca/nie moga ( nie wnikam) mu pomoc zorganizowac kase. On tzn. my ponosimy koszty obraczek, ksiedza alkoholu, napoje, kamerzysta i zespol,ale raczej wolimy dj. Prosze o wypowiedzenie sie

Gość taka sobie jat
ee to nie takie tragiczne te koszty no i oczywiscie podziekowania dla rodzicow ale nie mam pomyslu co

Gość taka sobie jat
i jeszcze jedno 60 osob w tym ok. 18 dzieciaczkow jak sie liczy wodke od osoby bo zazwyczaj na jeden dzien to sie liczy pol litra od osoby a co z popawinami?

ale robicie poprawiny tak? To policzcie moze 0,7l na głowe na poprawinach i tak wszytskich nie bedzie przeciez więc powinno starczyc a te inne koszty to wiesz wszystko zalezy od miejscowosci ja ci napisze nasze koszty za te rzeczy obrączki-800zł 9 (lepiej kupic w jakims malym miasteczku w nie renomowanym salonie bedziecie miec takie same obraczki o wiele tansze, bo za reklame nei placicie, nasze w aparcie 2190zł kosztowaly w naszym miescie takie same 800zł) alkohol 60*19=1140 ksiądz - u nas bierzez 1000zł Napoje - niewiem mamy w cenie restauracji kamerzysta 1200 fotograf1400 zespol 2000

Gość ja mam na 60 osob
no alkoholu liczysz od glowo osoby doroslej,nie dzieci.... z obrczkami sie zgadzam,znalazlam identyczny wzor co z apart z taka sama proba zlota u innego jubilera i polowe tansze...masakra z tymi cenami. jesli chodzi o podziekowania, ja kazdemu z gosci po slubie przy zyczeniach bede wreczac po czekoladce mleczenj slubnej z napisem ''dziekujemy''

Gość fufonka
al e z tym ksiedzem to przesada tak na dobra sprawe to jest co laska tysiac zlotych?

Gość jalkatralka
nas kosztowało z poprawinami 20.000

Gość nea11
My mamy prawie 60 osob. 200zl za manu na glowe ciasta alkohol tort spanie dla polowy gosci ok 80zl za osobe dj 1500zl fotograf 2100zl suknia 2000zl garnitur 1500zl make uo i fryz ok 400zl kwiaty ok 400 zl ksiadz urzedy dokumenty ok 400zl generalnie wyjdzie suma sumarum ok 23- 25 tys zl

Gość nea11
obraczki 1000zl (u zlotnika a nie w salonie jubilerskim z ladna pania :)

Gość taka sobie jat
porsze o wiecej wypowiedzi

Gość nam wyszlo na 50 pare
osob ok 2025 tys. przestalismy w pewnym momencie liczyć :O Chcieliśmy zmieścić się w 15 tys, ale jak już sporo przekroczyliśmy to postanowilismy nie oszczedzac.

20-25 tys mialo byc ;)

Gość taka sobie jat
dosc sporo ale w sumie jak wliczyc moich rodzicow wyniesie to okolo 15 nas okolo 8-10 tys. wiec wyjdzie zblizona suma niestety kupa kasy

No i 70% gosci spało w hotelu, więc doszły nam noclegi. Jedyne co wyszło nas taniej to fotograf, dj wzial mniej (byli to znajomi).

Gość taka sobie jat
w sumie u nas gosci do przenocowania bedzie doslownie 5 osob wiec spokojnie odstapie im nasz jeden pokoj po co hotel wynajmowac

pierwsze słysze zeby na weselu liczyc wodke tylko na doroslych, wszytkie kucharki i znajomi mówili ze liczą 0,5l na głowe na wszystkich... bo to jest tak ze są dorosli którzy przez te 8godzin wesela przy tancach cieplym jedzieniu potrafią wypic i to sporo moja kolezanka choc na co dzien nie tykla alkoholu na weselu wypila ok pol litra sama na początku drinki a pozniej juz kielonki mówila ze wogle nie byla pijana ajedynie podpita a to dlatego ze ciągle tanczyla jadla cieple rzeczy a wesele trwało do 4 nad ranem od 18 ... dlatego ja tez licze 0,5l na głowe, najwyzej zostanei wole zeby zostalo niz zabrakło... przeciez niewiesz kto ile wypije a jeszcze zespolowi i kamerzyscie chcemy dac na koniec no i dla ich calej 5 na oddzielnym (ich ) stoliku bedzie stala jedna flaszka, a reszte im dam wlasnie juz na koniec wesela bo w te 75-80 osób zespół i kamerzyste tez wliczam co do ksiedza to powiem tylko tyle ze slowa co łaska nawet nie uslyszalam a wie ze bierze o wiele wiele wiecej jednak dla nas dal ulge (tylko dlatego ze podczas chrztu przy calej rodzinie obiecal ze jak zdecydujemy sie wziąść slub to wezmie taniej :O)

Gość natalka3299
witam:) Ja biorę ślub za dwa tygodnie właśnie na 60 osób zdecydowałam się że wesele będzie na świetlicy wiejskiej i jestem zadowolona zmieszczę sie spokojnie w 15 tysiącach. Mój kosztorys: sala:500zł moja suknia( używana+dopłata za pralnie i przeróbki):650zzł buty:50zł(odkupione od znajomej) zamiast welonu kwiat z woalką nowy z salonu:65zł futerko zamiast bolerka bo będzie już zimno:50zł(odkupione od znajomej) kosmetyczka:200zł garnitur nowy:350zł koszula:100zł kamizelka i musznik:250zł buty dla pana młodego:135zł kucharka:28zł od osoby czyli jakieś 1800zł nie cale+300zł na poprawiny(w tym ciasta i tort już robi ta sama kucharka w tej cenie) jedzenie kupujemy sami i wyjdzie max:3000zł DJ za dwa dni:1200 kamerzysta i fotograf w sumie:1775zł alkohol 120 butelek:1800zł obrączki:940zł samochód zawiezie nas znajomy:50zł dekoracje na samochód sztuczne:30zł(zamówione z neta) bukiet ślubny, butonierki i dla rodziców:315zł ksiądz:300zł organista:150zł opłata w USC:88zł dekorację na salę(świeczki serwetki balony):300zł czyli wychodzi za ślub: 4565zł a wesele: 8575zł w sumie:13 140złi i za naprawdę nie ogromne pieniądze można zrobić fajne weselicho..:):):D

ejjj kupiliście garnitur za 350zł???? Z czego on jest z rur pcv? Wiesz jak się takie badziewie nosi? 15zł za wódkę? Ty masz parkową z biedronki?????

za kamizelkę z musznikiem zapłaciłaś 250zł..... trzeba było dołożyć do garnituru i kupić sam biały krawat

Gość natalka3299
witam:) tak za garnitur zapłaciliśmy ok 350 zł w normalnym sklepie z garniturami, garnitur jest ładny w kolorze ciemno grafitowym:) (sklep był akurat w likwidacji i było dobre 70% upustu, mieliśmyu poprostu szczęście i tyle..) a jeżeli chodzi o alkochol, tro powiem szczerze że został on załatwiony po znajomości.. mamy sobieski 0,7

Gość bozi099
moja kolezanka robiła wesele na ok 70 os. nie więcej. Tak wygospodarowała pieniędzmi, że zapłaciła w sumie 16 tys. :) to było jedne z lepszych wesel na którym byłam ;) a kasa zwróciła się jej dwukrotnie .

Gość wszystko jasne prócz
No właśnie rodzice płacą za połowę więc czemu masz zamiar oszczędzać z narzeczonym na jego połowę ? Twoi rodzice już zapłacili czyli ty jesteś już wolna od wszelkich kosztów a teraz on powinien zbierać na resztę. I najlepiej nie dzielić wydatków w ten sposób że narzeczony kupuje obrączki, płaci za dj, kamerzystę i tak dalej tylko podzielić wszystko na połowę tzn każdy płaci za swoich gości a wszystkie pozostałe rzeczy po połowie

Gość Martyna Teeee
ja robię wesele na 60 osób. sala + jedzenie (w tym ciasta i tort weselny oraz szampan) 60 x 200 zł = 12 000 zł wódka 90 flaszek x 20 zł = 1800 zł sukienka = 1 900 zł buty: 300 zł biżuteria: 250 zł garnitur+ koszula + buty = 1400 zł winietki, zaproszenia, gadżety : 200 zł bukiet: 120 zł zdobienie oltarza: 300 zł kościół + USC + organista + nauki: 800 zł kosmetyczka i make up: 150 zł fryzura (z próbną): 150 zł auto : to mi odchodzi ale warto wziąć pod uwagę prezenty dla rodziców: 400 zł obrączki: 1200 zł fotograf: 1800 zł (rezygnuję z kamery) DJ: 1400 zł łącznie: 24 170 zł

Aktualnie wesele na 60 osób będzie Was kosztowało około 60*200, to jest dwanaście tysięcy złotych. Myślę, że to będzie jeszcze skromnie. To już jest koszt z poprawinami.

Gość gość
Mialam wesele na 50 osob w 2014 roku - 45 000 zl Wszystko zalezy tylko od tego co, gdzie chcesz kupic i jak zorganizowac.

Gość gość
w warszawie minimum 250 zł za osobę bez alko, tortu i napoi.