Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spirala zabija

SPIRALA - DO OSÓB WIERZĄCYCH!!!

Polecane posty

Gość mowdomniemalenka
to teraz mam sie zabic ?rozgrzeszenia nie dostane bo plemniki polykam czasami jejku

Gość bleeeeeeeeeeeeekun
chodź do mnie - ja cię rozgrzeszę :P pozwolę ci się zrehabilitować zapładniając cię jak pan bóg przykazał :D

Gość bleeeeeeeeeeeeekun
ale poważnie, na chuj komuś rozgrzeszenie z własnych ZDROWYCH poglądów i czynów? ja nie rozumiem dlaczego ludzie są tak głupi, że dają się tak otumanić.

Gość Achasta
Edusiaczka 93 "Tak zabija się człowieka... Działanie wczesnoporonne polega na tym ,żę ginie poczęty człowiek. Choć jest to bardzo wczesny etap ludzkiego życia to jednak jest to już człowiek _Pan Bogstwarza duszę ludzką w momencie poczęcia danego człowieka i dlatego nie mozna go zabijać choć jest jeszcze bardzo mały ,prawie niewidoczny golym okiem .Wczesnoporonne działanie zabija więc tak samo jak abrocja ..." Haha to plemniki przez to, że są bardzo małe, same w sobie też są święte i nie można ich zabijać, bo może kiedyś byłby z nich człowiek?? Ja mam to wszystko gdzieś, nie wierzę w boga i nie chcę mieć dzieci i również aborcja to dla mnie nic złego (lepsze to niż mieć potem spierdolone życie przez jakiegoś bahora)

Gość fajna28
a wiecie ze bedzie masowe ludobujstwo szczepionki przeciwko nowemu wirusowi o to sie martwcie a nie o zygote poczytajcie w necie na temat przymusowego szczepienia przeciwko grypie swinskiej a nie siedzicie i piszecie

Gość julikaaaaaaaaaaaaaaa
mam spirale hormonalna ! to co przeczytalam w linku rosjaneczki -nie zgadza sie ! Nie mam zadnych obfitych miesiaczek,one sa duuuuuuuzo mniejsze niz poprzednio. Sa rozne rodzaje spirali,te wczesniejsze faktycznie mialy dzialanie poronne.:( Hormonalna,co wiem od mojego lekarza,nie dopuszcza do zaplodnienia.

Gość smesna
spirala tabletki antykoncepcyjne tabletki anty. PO plastry anty. Nuva ringi i podobne... Nie ma co ukrywać są to środki wczesnoporonne, gdyż UNIEMOŻLIWIAJĄ implantację zapłóodnionej komórki. Jeśli ktoś mi nie wierzy odsyłam do pharmindexu-smutne ale prawdziwe. Wszystkie panie które uważają że tabletki anty hamują jajeczkowanie(a i owszem lecz nie tylko) nie mają do końca racji KAŻDE TABLETKI ANTY. tak działają-smutne ale prawdziwe-proszę przeczytać ulotkę-każdy niech postępuje wg własnego sumienia

Gość gość
Czy jest osoba, która mimo noszonej wkładki wewnątrzmacicznej tzw.spirali ,dostała rozgrzeszenie?

Gość gość
jak mozna nosic w sobie taki syf... nigdy w zyciu bym czefos takiego nie dala sibie zalozyc!!! oblecha na maksa,fuj

Gość gość
biedne katolickie kobiety ciemnogrodu polskiego - nie zabezpieczać się ot... urodzić i 13 dzieci Moze ksieza Wam pomoga i dodadza do garnka

Gość gość
Nad rozgrzeszeniem bym się nawet nie zastanawiał,chyba że zataisz tylko w tedy po co się spowiadać jak jest zakłamana.Spirala to zabójstwo nie zapobiega ciąży tylko zabija poczęte dziecko

Gość gość
Miałam wkładkę z miedzią. Nie byłam do końca świadoma ich właściwości. Nie powiem że była bardzo wygodnym środkiem antykon. Moje doświadczenia: bolało przy zakładaniu czułam te ukłucia i jak sobie pomyślę nie zgodziłabym się. Miałam bardzo obfite miesiączki, musiałam często podkładać na noc ręcznik pod prześcieradło żeby nie zakrwawić. A najgorsze było potem, że ja z tego się nie spowiadałam bo wydawało mi się że to normalne, odpowiedzialne. Był problem z wyjęciem jej u ginekolog, skończyło się w szpitalu. Nie dostałam rozgrzeszenia i to był dla mnie szok. Pamiętam jak dziś pierwszy piątek miesiąca a ja nie mogłam iść do Komunii. Dopiero za miesiąc poszłam do innego księdza i wszystko opowiedziałam. Powiedziałam że może za ostro mnie potraktował poprzedni ksiądz,ale to nie ważne już dzisiaj. Cieszę się że tak się stało, ponieważ czuję się czysta. Nie zniosłabym tego drugi raz. Wyrzuty sumienia pozostają. Skąd mogę teraz wiedzieć ile razy przy współżyciu doszłoby do zapłodnienia i ciąży? Ile dzieci zabiłam? Wiem, że to ostre, ale jak to odpukutować

Gość gość
Trzeba wybierać przyjemności życia doczesnego,a sumienie.Jedna główka mysli,a druga pracuje..

Gość gośćgcv
No bez przesady. Kościół i tak zezwala tylko na stosunki, ktore maja na celu splodzic dzieci. Bo to nie jest akt milosny tylko akt przedluzenia gatunku. Czyli nie wazne co używasz jest zle bo nie pozwalasz by narodzilo sie dziecko np. Używając prezerwatywy.

Gość Cleo1976
Nie.To nieprawda, że Kościół zezwala na seks tylko w celu posiadania dzieci.Kto Wam wpoił takie idiotyczne poglądy? Ale spirala jest śridkiem wczesnoporonnym-doprowadza do wydalenia już zagnieżdżonego zarodka z macicy, czyli wywołuje wczesne poronienie-i tak nawet co miesiąc.Stąd jej główne skutki uboczne, tj.obfite krwawienia czy bóle w obrębie miednicy oraz stany zapalne które mogą prowadzić nawet do niepłodności.Dlatego też większość spiral jest niezalecana dla kobiet, które jeszcze nie rodziły.

Gość gość
Napiszcie jeszcze, że spirala rowna jest aborcji!ja mam spiralę. Jestem osoba wierzaca i nigdy nie zabilabym swojego dziecka ale dr przed wlozeniem spirali zapewnila mnie ze ona nie dopuszcza do zaplodnienia i nie jest srodkiem wczesnoporonnym!

Gość gość
Co ważniejsze bezpieczne ruchoanko czy wiara?

Gość gość
Antykoncepcja to głupota odkąd został opracowany npr.

Gość gość
Mając spiralę można bezpiecznie otwierać ci/pę bez myslenia.

Chciałabym powiedzieć wszystkim kobietom, że skutkiem stosowania spirali jest aborcja. Zapłodnione jajo nie może się zagnieździć i ginie. Jest spędzane. Wiem, że wiele kobiet w czasie okresu zauważa w krwi coś na kształt skrzepu i odczuwa wielkie bóle, większe niż podczas zwyczajnej menstruacji. Idą do lekarza, a ten nie poświęca temu wszystkiemu szczególnej uwagi, przepisuje im jakiś środek przeciwbólowy, a gdy ból staje się nieznośny, daje zastrzyk. Wiecie, czym tak naprawdę jest spirala? Mikro-aborcją. Tak, spirala powoduje mikroaborcję, gdyż zapłodniona komórka jajowa chce się zagnieździć w macicy i nie może z powodu spirali, jak Wam już to wcześniej powiedziałem. Te zapłodnione komórki jajowe to są już ludzie. Mają już duszę, w pełni wykształconą duszę i nie pozwala się im żyć. Straszną rzeczą było przyglądać się, jak wiele takich zapłodnionych komórek - a więc w pełni zdolnych do życia ludzi – zostało w ten sposób spędzonych. Te słońca, „boskie iskry” są zgaszane, mordowane, a krzyki dzieci wstrząsają fundamentami Nieba.

Aborcja jest najcięższym grzechem, najstraszliwszym grzechem ze wszystkich grzechów. Za każdym razem, gdy przelewana jest krew dziecka, – niewinnego dziecka - , składamy szatanowi ofiarę całopalną, a jego moc w świecie powiększa się. Dusza krzyczy zrozpaczona o pomoc – i nikt nie może jej usłyszeć, względnie nikt nie chce jej usłyszeć! Powtarzam Wam jeszcze raz: Ta dusza jest dojrzała i dorosła, nawet jeśli nie ma jeszcze wykształconego i uformowanego ciała, to jest ona już w pełni ukształtowana. Tak jak w pestce jabłka zawarte jest już wszystko o dużym rozłożystym drzewie. Ciało musi się wpierw uformować i urosnąć, ale dusza jest gotowa.

Gość gość
do 90% zarodkow jest 'ronionych' bez wiedzy samej kobiety w naturalny sposob wiec nie pitol mi tu glupot o karmieniu diabla. chyba sam Bóg nie ronilby swoich nienarodzonych dzieci?

Gość gość
Jedno z przykazań mówi nie zabijaj. To co dzieje naturalnie to z tego człowiek nie będzie rozliczony . Czy dwie komórki czy stotysiecy komórek to też zabójstwo. Każdy sobie tłumaczyć może jak chce że niby się nic nie stało ale i tak to zabójstwo.

Gość gość
Zacznijcie kobiety czytać o prawdzie a nie tłumaczycie sobie według swojego uznania. Prawda jest jedna i nie ma półprawd. Niestety zostaniecie z tego rozliczone. Bóg jest miłosierny ale i sprawiedliwy. Podczas drugiej wojny światowej zginęło 40 milionów ludzi w ciągu pięciu lat. Teraz sprytem szatana ginie rocznie 700 milionów ludzi . Każdy sobie tłumaczy że to tylko parę komórek ale jaka jest różnica zabic dwie komórki, tysiąc komórek i kilka milionów komórek . Zabójstwo to zabójstwo i nie ma co sobie tłumaczyć inaczej.

Gość gość
a zwierzątko na 'kotleta' można zabić? też 'nie zabijaj'.

Gość gość
No dobra, nie zabijaj, 'wola Boża' itp. A co jeśli ktoś zachoruje na raka? Czy to wola Boża czy kogo? No bo skoro Bóg chce kogoś przywołać do siebie wcześniej to co wtedy z medycyną? Czy osoby idące wtedy do szpitala, poddające się terapii leczniczej 'walczą z wolą Bożą?' No bo Bóg chce żeby umarły. Ci wszyscy 'wierzący' to sobie wszystko 'nagną' dla swojego światopoglądu. Aborcja - Be Spirala - Be In Vitro - Be Ale sprzeciwianie się Bogu i walka z chorobami które zesłał na nas Bóg to ok?

Gość gość
Z całym szacunkiem do Was ale niestety smutno trzeba stwierdzić że poza ulotka jak działa spirala nic nie czytacie i nic nie wiecie. Medycyna to nie Bóg . Stworzono ja dla ratowania ludzi. Ja mogę zrozumieć że jesteście leniwe ale nie można się ograniczać do ulotki i mówienia o medycynie. Medycyna czy lekarze robią to dla kasy i zysku. Otwórzcie oczy i oddajcie wzrok bo orgazm trwa pare sekund a bóle piekielne za te zabójstwa wieki. Wybierajcie bo każdy ma wolną wolę. Tak jak możemy wybrać zło tak możemy wybrać dobro. Każdy może zostać zwiedzonym i na waszym przykładzie widać jak każdy sobie w inny sposób tłumaczy zabijanie.

Gość gość
http://www.teologia.pl/gloria_polo/gloria_polo.htm Poczytajcie to a później twórzcie pytania. Oczywiście znowu lenistwo wasze ograniczy się do ulotki o spiralce. Zastanówcie się czy nie traktujecie życia do stania, picia , jedzenia , orgazmów i spania. Oczywiście tak w koło . Nie po to nam dano rozum aby powtarzać wkoło te rzeczy i tylko te rzeczy. Orgazm i kupa no i co trzeba podjesc aby były siły na następny orgazm. Prosto stwierdzając jak zwierzatka no z taka różnica że ulotki o spiralce nie poczytają

Gość gość
Ci wszyscy 'wierzący' to sobie wszystko 'nagną' dla swojego światopoglądu. Aborcja - Be Spirala - Be In Vitro - Be Ale sprzeciwianie się Bogu i walka z chorobami które zesłał na nas Bóg to ok? Po pierwsze kto Ci powiedział że Bóg zesłał choroby. Skoro istnieje Szatan to Ty sama sobie zsylasz i zapraszasz demony które nie chcą Twojego dobra tylko zła. Jeśli grzeszysz tymi organami to są zainfekowane. Co do naginania to zacznij czytać bo odpowiedzi tak bo tak albo mi się wydaje są bzdura. Odpowiadasz jak Ci wygodnie na dany moment i Twoja wiedza nie ma żadnego poparcia i uargumentowana. Żeby rozmawiać o Bogu i zabijaniu to trzeba czasu i edukacji a nie odpisywanie krótko po orgazmie że mi się tak wydaje. Żeby odnaleźć prawdę to trzeba szukać , pytanie zadajcie sobie czytający te fora ile czasu poświęcacie na szukanie prawdy. Niestety chyba wcale dlatego nie polemizujcie i dodam jeszcze raz na koniec że tłumaczyć możecie sobie jak chcecie ale spiralka to zabijanie. prawo karne w tym miejscu nie zadziała ale prawo Boże już tak. Wybierajcie