Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość algonkinka

listonosz-leń zostawił mi awizo na piczke a byłam w domu

Polecane posty

Gość z gracją i szykiemm
obciagam listonoszowi z połykiem :classic_cool:

Dnia 17.06.2009 o 13:15, Levviatan napisał:

wiesz jak pewnie miał ze 50 paczek do dostarczenia to raczej każdej by jemu się nie chciało brać 😛

Jak mu się NIE CHCE się brać paczek i dostarczać, to niech znajdzie sobie inną pracę. W których NIE BEDZIE MUSIAŁ brać paczek...

Dnia 22.09.2009 o 19:48, Gość kasQ napisał:

Od jakiś 3 miesiecy moj listonosz zostawia mi awiza. Ostatnio byl na tyle bezczelny ze przyniusl babci emeryturke (oczywiscie babcia dala mu jakas koncowke emeryturki bo on zawsze jak juz jest przy koncowej kwocie to jak najdrobniejsze daje zeby mu w koncu powiedziec reszta dla Pana - i tak co miesiac) a dla wnuczki - AWIZO super nie? no ja takiego nie kopnac w ten zad!!! a na tym awizo jest miejsce gdzie nalezy wpisac o ktorej godzinie byl i rzekomo nie zastal nikogo a tam co? anosz nic nie jest napisane... rące mi opadaj teraz jeszcze jakos to zniese ale jak zimą bede miala chodzic na poczte - koszmar. Nie wie moze ktos gdzie napisac skarge na takiego lenia???

Skargę na takiego lenia najlepiej wysłać listem poleconym do naczelnika poczty , który obsługuje Twój rejon, a nawet i do Wojewódzkiego Urzędu Poczty Polskiej (jeżeli mieszkasz w woj. mazowieckim, no to skargę składasz w Warszawie), adresy znajdziesz w internecie. W skardze powołaj się na "Regulamin świadczenia powszechnych usług pocztowych", m.in. rozdz. IV , paragraf 23, pkt.2, oraz par.24 , pkt.1.