Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kotka222

Piosenka na pierwszy taniec na weselicho

Polecane posty

Gość kotka222

wpisujcie propozycje

Gość ojjeszcze bedziesz plakac
takich tematow bylo setki

U mnie to nie propozycja ale juz wybór. I nie jest to piosenka :) "Walc Barbary i Bogumiła" z "Nocy i dni" - klasyka.

Gość kotka222
ja wlasnie nie wiem jaka na wszystkich weslecha co ostatnio bylasm byla piosenika "wielka milosc: Krajewskiego ale to juz oklepane

zgadzam sie, krajewski jest juz oklepany, tak jak juz coraz bardziej robia sie oklepane te pokazówki taneczne ściagniete z USA,\"oh pokażmy jacy jestesmy orginalni\" żenada. My zatańczyliśmy, i włożyliśmy w to całe serce, nasze najpiekniejsze uczucie, zatanczylismy do piosenki Kancelarya - Zabiorę Cie właśnie tam. Wszyscy goście właczyli się do tego tanca otaczając nas dwoje kółkiem.

A ja nie chciałam nic oklepanego ale zalezało mi aby był to tradycyjny walc, bardzo chciałam aby było to cos POLSKIEGO i... tak wyszło. :) i bardzo sie cieszę z mojego wyboru. Mąz oczywiście zaakceptował :)

Gość kotka222
ja nie wiem moze zapytam orkiestry co proponuja

No u mnie w stronach to na jakim bym weselu nie byla to prawie kazdy wybiera Kancelarie ewentualnie Farbe chce tu zostac:/ My mielismy piosenke Barbary zdunin"zeby sie ludzie kochali" tylko zamiast ludzie tekst został zmieniony i było żeby sie mlodzi kochali:)

Gość będę brał Cie
W aucie . Je jeee Oryginalne :-)

Gość kotka222
a ta nowa Piosenka pauli chyba tytul "od dzis" czy jest tandetna??

My ta równiez bierzemy do filmu, ale dlatego, ze film jest na lata i sądzę, że kiedys fajnie będzie się wspominac ogladając film w tle piosenki, ktora wtedy była na topie, bo słowa ma naprawde ładne. Ale na pierwszy taniec... muślę, ze już troszkę oklepane, bo wiele par tańczy pierwszy taniec do tej piosenki. Jesli chciałabyś bardziej nietypowo poszukaj czegoś innego.

Gość NIEBIESKA PIOSENKA Tomczaka
piekna i konczy sie walcem :)

Gość HellBoy B.
Ludzie... co wy macie z tą Niebieska Piosenka? Czy wy tekstu nie rozumiecie? Przecież to o smierci jest.

Gość ngdnf249nXPO
O tym, co bedzie po smierci. O zyciu wiecznym. Mowi o sensie malzenstwa (moim zdaniem). O wspolnej drodze ku Niebu.

Gość ngdnf249nXPO
i jeszcze kiedys rozwazalam Ten, ktorego kocham Skrzyneckiej I Janowskiego

Gość chyba nie
no to chyba o śmierci..

Temat faktycznie wałkowany tysiące razy. Szkoda, że na f.kafeteria nie ma przyklejonych, najważniejszych tematów. Nasze propozycje z możliwością odsłuchu: http://www.na-wesele.com/utwory-na-pierwszy-taniec/ oraz propozycje naszych czytelników: http://www.na-wesele.com/ankieta-pierwszy-taniec/ a także piosenki nie tylko na pierwszy taniec: http://www.udane-wesele.eu/muzyka-na-wesele/

ja bede miec tego oklepanego Krajewskiego , bo piosenka mi jak i mojemu przyszlemu bardzo sie podoba i az łza sie w oku kręci ludzie teraz nie chca brac oklepanych wczesniej piosenek i wybierają takie ktore w rzeczywistosci bywaja ostatnio na kazdym weselu typu , zabiore cie .... i od dzis pauli

zabiore cie wlasnie tam.walc wiedenski. moze i oklepana,ale nam sie podoba,polska,klasyczna.slowa pasuja pod nas. nie tak smutna jak walc z nocy i dni.

Gość HellBoy B.
Jejku!!! A GDZIE TRADYCJA?!!!!!! GDZIE TRADYCYJNY WALC?!!!! Niedługo weselai śluby przstaną mieć jakiekolwiem znamię tradycyjnego polskiego wesela i ślubu. A to któraś wymyśliła sobie (o! zgrozo!) muzykę E.Moriccone z \"Misji\" na wejście do kościoła, a to coraz częściej ojciec córke \"po angielsku\" do ołtarza prowadzi - zamiast po polsku narzeczony narzeczoną, teraz jeszcze te piosenki na pierwszy taniec. Ludziom się w dupach poprzewracało naprawde.

a jak bylam na naukach to ksiadz powiedzial ze ludzie za duzo naogladali sie wedding tv, z tym prowadzeniem do oltarza przez ojca i ze jest to powod do smiechu dla ksiezy poniewaz te prowadzenie w Angli jest ponoc na znak blogoslawienstwa przez rodzicow co u nas robi sie w domu panny mlodej , i jak juz ktos chce miec slub w angielskim stylu i zeby ojciec prowadzil pm do oltarza to nie powinno byc juz blogoslawienstwa w domu i bardzo ciesze sie ze ksiadz nas uswiadomil poniewaz nie wyobrazalam sobie zeby moj ojciec mnie prowadzil , a ze moj wujek prowadzil tak swoje dwie corki to balam sie ze mojemu ojcu moze byc przykro, a tak sprawa sie rozwiazala

Ja wychodze za maz za obcokrajowca wiec nie wyobrazam sobie,ze wszystko mialoby sie odbyc ,, po polsku,,. Bede sama szla do oltarza, beda flower girls i page boy, przemowy po obiedzie i za bardzo nie ochodzi mnie czy ktos bedzie uwazal,ze w dupie mi sie poprzewracalo i naogladalam sie za duzo wedding tv :D A wracajac do tematu to najprawdopodobniej wybierzemy te piosenke: http://www.youtube.com/watch?v=LFSfdL5lPoY

Gość czarna koala
a my mamy "walc dla młodej pary" :) bezpretensjonalny, ładny do tańczenia, idealny do okazji. ewentualnie polecam Ewę Śnieżankę i jej "Weselny walc", ale to znaleźć obecnie gdziekolwiek to sensacja. ja mam jeszcze winyla Ewy... :)