Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaKaReNa-23

----------MARZEC 2010--------------

Polecane posty

Witam Dziewczynki Mój młody też robi mostek , uwielbia oglądać bajki ze starszym bratem , i przepada za wiatrakiem na suficie jak mu sie obraca , jest bardzo pogodny . My mu zamówiliśmy też matę na dzień dziecka która do dnia dzisiejszego nie doszła , okazało się że babka wyłudziła pieniądze i musimy iść na policję , teraz zamówiliśmy drugą i czekamy ponad tydzień , M napisał że jak nie dojdzie w ciągu 2 dni to z rezygnuję bo już za pobraniem to odpisali że nie doczytali że za pobraniem chcemy , ręce opadają , co do butli to młody mleka modyfikowanego nie chce z butli ale herbatkę rumiankową z hipa mi piję i robi ładnie kupy po niej . Tak jak Gosiaa pisała też ręce są najwspanialszą zabawką dla niego i ślini się niemiłosiernie lubi się bawić moimi rękoma i jak zasypia na noc musi trzymać moją rękę a drugą głaszczę go po główce . Macierzyństwo jest super :) a co do starszego to chce być noszony jak Ksawierek i chciał ostatnio pić z butelki jak młodszy brat , nie zabraniam mu wiem że to taki etap Co do lata to urlop planuję w drugiej połowie sierpnia ale jeszcze nie wiem gdzie aai chrzciny mamy 4 lipca a dokładnie za tydzień nalot mojego brata z us i zobaczę moją bratówkę po raz pierwszy , będą mieszkać u nas nie wiem jak to wyjdzie oni bez dzieci to nie znają co to płacz a ona w 20tc. Mama powiedziała że mi pomoże , bo ja im rozrywek nie zapewnię , co zrobię z dwójką dzieci plac zabaw lub spacer po osiedlu aa i bariera językowa ona jest amerykanką ja trochę anglik znam ale od 4 lat nie miałam z nim kontaktu . a tak się trochę wyżaliłam ale mam pietra i to konkretnego . Dziewczynki z innej beczki dużo wam zostało do zrzucenia mnie jak dobrze pójdzie to 2 kg a suuper by było gdyby z 4-5 kg wówczas bym ważyła 53-54 było by git Miłego dzionka do zobaczenia , musze śmigać do zus-u , coś tam podpisać a i odebrać prezent na dzień ojca , zamówiłam kubek z podobizną młodych i zdjęcie z ramką z dopiskiem Kochamy Cię tatusiu

Co do Ksawierka to nie zauważyłam żeby mu włosy rosły ale nie wypaąa piąchami to chce się udławić i czepia też się wszystkiego a jak mnie złapie za włosy to za nic ich nie chce puścić co do zabawek to polubił przytulankę krowę i z nią śpi na bujaku stara sięe chwytać grzechotki i uwielbia balony wypełnione helem łapie za sznureczek i rusza nim a balon przybliża się i oddala wtedy śmieje się w głos i też przekręca się na boki a ogólnie to taki ruchliwy się robi , że trudno mu czasami przebrać pieluchę wierzga tą pupką do góry i nie można zapiąć rzepów . fajnie że jesteście tyle rzeczy dzieki Waszym spostrzeżeniom się też obserwuję w tym zagonionym czasie u swojej pociechy i to cieszy tzn że dzieci się fajnie nam rozwijają . zmiatam do obowiązków dnia codziennego papappapap

Mała nie wiem czy jeszcze jesteś...ale rota to chyba szczepi się do pól roku najpóźniej. No jest w dóch dawkach. W każdym razie jesli się decydujesz na żłobek to lepiej zaszczepić...ale to drogi interes 2 razy po 300 zł Chroni przed zatruciami co u takich małych dzieci oznacza zaraz odwodnienie+szpital

Co do wypadania włosów, to własnie po 3 m-cach powinny zacząć:-) Pd paru dni obserwuje jakąś masakrę, wcześniej wypadąły ale teraz to po 3 garście dziennie zbieram. A że mam długie i grube to walają się po całym domu-tragedia. No i tylko z dziecka zbieram cały czas. Niestety nic tu nie pomoże juz to przerabiałam. teraz mi się odróżniają te które odrosły z poprzedniej ciąży. Na wakacje jedziemy pod koniec sierpnia, aby córcia była jak największa no i żeby nie było upałów. Mam tylko nadzieję że nad tym naszym morzem nie bedzie dzieńw dzień lało. Krismam w sumie to moze być bardzo fajna wizyta, Ty podszkolisz angielski a bratowa zobaczy jak jest z dziećmi, może odkryje w sobie super podejście do maluchów? Może być fajnie:-) Co do rehabilitacji to najpierw przychodziła do nas rehabilitantka prywatnie, była boska ale niestety każda wizyta to było chyba 80 zł. Więc stanęłam na rzęsach i dostałam się na rehabilitację do IMiD, oczywiście potrzebne było skierowanie od lekarza nie z prywatnej praktyki. (Trzeba pamiętac że do lekarzy specjalistów państwowo strasznie długo się czeka.) Biegałam 2 razy w tygodniu i synek powoli bardzo to polubił:-)

Kurcze jestem wsciekla .Przed chwią dzwonił do mnie szef że niby mi sie 28 lipca kończy macierzyński!!! I skoro oddział jest zlikwidowany to on mi wypłaci ekwiwalent za urlop i rozwiążemy umowę o pracę!!!!! No szok a wychowawczy??? Dziewczyny czy on może mi odmówić wychowawczego??? A urlop macierzyński przecież mi sie konczy we wrześniu. Kurde...jak kombinuje buc jeden.

mala co do rotawirusów to nie wiem czy już nie jest za późno ... z tego co mi pediatra mówiła, to trzeba się wyrobić do pół roku, a są chyba dwie dawki? trzeba było zacząć razem z pierwszym szczepieniem ... ale tego nie jestem pewna, bo ja zrezygnowałam, bo to szczepionka do picia, a moja Marta strasznie ulewała i nie widziałam sensu wydawania kasy jeśli miałaby po wypiciu wylać to z siebie. Ale może w tej kwestii wypowiedzą się dziewczyny, które zdecydowały się na rotawirusy szczepić ... bo będą bardziej w temacie :) ja na pneumokoki będę szczepić jak Marta będzie miała iść do przedszkola ... zaoszczędzę Jej kłucia, a sobie kasy, bo będzie tylko jedna dawka o ile się orientuję ;-)

mi tez wlosy wypadają na potęge:( a Lusia jak złapie moge włosy to za nic nie puszcza, w koncu wyrywa uuuuuuuu

nikamo ja Ci w tych sprawach nie pomoge, zawsze z tego bylam lewa:) mala u mnie w rodzinie bylo tak, ze zaszczepili mala na rotawirusy a ona i tak je pozniej zalapala i tez wyladowala w szpitalu...takze co dziecko to innaczej to wszystko dziala, ja sie decyduje na pneumokoki ze wzgledu na wyjazd( w szpitalu bardzo mnie namawiali do tej szczepionki).

hej Mi po porodzie szymona tez wlosy wypadaly i teraz tez wypadaja, tez mam geste i tez sie plataja wszedzie..nawet u malej w pampersie:P jescze troche i powinno to minać kreska na brzuchu juz mi zbladla chodz jeszcze ja widac Dziewczyna bonda ladnyy klocus;) wiem co musisz dzwigac haha a mojej Malej wloski jasnieja... WSZYSTKIE nasze szkraby sa przekochane bez wzgledu na to ile ważą, jedza piastki, ogladaja tv, rozglądają sie dookoła, robieraja sie ciagnac za bluzeczkę, staraja sie przekrecać, gaworzą, smieja , rechocza w glos i maja Laskotki hihi ale co najważniejsze sa przez Nas Mocno kochane nawet kiedy rozrabiają i daja nam czasem w kość:P ja własnie tak jak i wy jestem na etapie ' cwiczę muskuły nosząc Amelie która to rozglądać się uwielbia' mate edukacyjna mam i czasem malenka polezy w niej lecz nie moge sie juz doczekac kiedy bedzie siedzieć i czerpac z tego przyjemnosc..wtedy juz bede miec mniej noszenia;) kupie takie kolo pompowane tam ja wsadze i nawrzucam zabawek hehe Mamula masz WSPANIALEGO sYNKA , zuch chlopak i az sie serce cieszy kiedy sie czyta takie dobre nowiny , ze maluszek rozwija sie Wspaniale..A turkus UWIELBIAM....a diagnoza skaza jest najczestsza...przykre Dobrze ze posluchalas glosu serca...(rodzic zawsze bedzie chcial najlepiej dla swojej pociechy i zrobi wszystko, a lekarz ..zalezy na kogo sie trafi) moja mama na wlasne zyczenie mojego 3 tyg. brata wypisala ze szpitala..pomylka lekarzy leczyli nie na to co trzeba i dzieki mamie jest dzis wsrod nas..trzeba wierzyc lekarzom tyle ze nie 'slepo' Izabell bedzie dobrze..z czasem malutka sie przekona im czesciej bedziesz ja oswajala z ta pozycja;) a raczki obowiazkowo trzeba zgiac , wtedy dziecko ma wiecej sil ... zuch tatus hihi a piosenka...to jest juz koniec , nie ma juz nic jestesmy wolni , mozemy isc' kojazy mi sie z dyskotekami a raczej 3 w nocy i do domu haha Nikamo to sie nazywa 'szara' rzeczywistosc...straszne ... nie jestem w tym temacie wiec inne dziewczyny moze pomoga ehh oby cie facet nie wygryzl wrr co do rota nie wiem:( Goska moja tez sie wyzywa na smoczku haha zmierch ogladalam i sie w obu zakochalam.. kompoa mi zawirusowalo..pewnioe na ten weekend nie bede miec neta:( a moze to i lepiej :P

Nie było mnie kilka dni i nie mogę nadrobić czytania, co czytam to znów naskrobane:-) Saskina ja podaję witaminę d w kropelkach tzn w tych kapsułkach z których się wyciska kropelki. Witamina K już odstawiona. Mala my na spacerze zawsze mamy postawiona budkę a jak wpada słoneczko to rozkładam parasolkę. Czasem smaruje buźkę kremem ziajka z filtrem 30 ale nie za często. Wazka ja też miałam kilka dni z bólem głowy i aż zrobiłam test ciążowy bo mdliło mnie tak jak w pierwszych tygodniach ciąży, test negatywny więc nie wiem jaka przyczyna. Z karmieniem w szpitalu było tak że kto przyszedł to radził co innego. Miałam o tyle lepiej że pracowała tam położna z SR i tylko jej słuchałam, przychodziła cierpliwie w każdej wolnej chwili i pokazywała jak prawidłowo przystawić maluszka. Dzięki temu nie mieliśmy żadnych problemów z karmieniem, na początku tylko nie wychodziło mi karmienie z prawej piersi albo z lewej, już nawet nie pamiętam:-) ale po jakimś czasie było ok. Co do wagi to ja dwa miesiące po porodzie wróciłam do wagi z przed ciąży. Od tamtego czasu zleciał mi mały kilogram wiec już malutko.

niestety nikamo pracodawca może odmówić udzielenia urlopu wychowawczego i teoretycznie zwolnić cię po urlopie macierzyńskim, ale trzeba było mu powiedzieć, że bierzesz jeszcze 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego i tego odmówić ci nie może, i faktycznie zapłaci ci za urlop i może podziękować, taka szara rzeczywistość nasza.

Mamula u nas skaza na 100 % Zanim przeszliśmy na nutranigem wypróbowaliśmy wszystkie możliwe mleka i było coraz gorzej zwłaszcza na twarzy jedna wielka rana Sami zdecydowalismy się podawać jej to mleko i jest o niebo lepiej skóra ładniejsza, kolki minęły no i kupki regularne, mała zaczęła spać też w dzień bo wcześniej nie było na to szans Kosmetyków nie możemy używać prawie żadnych :( U mnie zostało kilka nadprogramowych kilogramów Od niedzieli jestem na diecie i już 1.5 kg mniej jupi oby tak dalej bo mam tyle fajnych łaszków w szafie a są albo zbyt ciasne albo wcale się w nie nie mieszczę Nikamo kurczę ale Cię załatwił Śmieszne te nasze dzieciaczki, tyle radości dają :) już nie mogę się doczekać następnego, oby do jesieni ;)

ale dziewczyny beka wygrałam dla małego gąsienice gawędziarkę z fisher price. był konkurs w mamo to ja w gazecie, mieli pełno nagród na dzień dziecka i wybrałam gąsienice i się udało :) eh pierwsza wygrana dla małego.

Nikamo jak likwidowali tylko oddział a firma nadal istnieje to raczej nie może Ci ani odmówić urlopu ani wychowawczego. Tak mi się wydaje, chyba ze był cwaniak i oddział był jako firma siostrzana. Olena gratulacje

Hej dziewczyny! My wczoraj bylismy z mala na U4 (bilans).Wazy- 6.390 g, 63 cm, glowka 39 cm. Lekarz stwierdzil, ze mala rozwija si ebardzo dobrze, skontrolowal tez bioderka- juz jest wszystko w porzadku i nie musimy juz jej szeroko pieluszkowac. Dostala tez 2 szczepionki- druga dawke- 6 w 1 i na pneumokoki. na kolejne szczepienie mamy zgloscic sie w drugim tygodniu sierpnia. mala strasznie plakala, az mi sie wyc chcialo. najchetniej to sama bym sie dala pokluc zamiast niej, ale co zrobic? a najgorsze jest to, ze jak dostaje te szczepionki, to patrzy wtedy na mnie tak zalosnie, jakby chciala powiedziec- "mamo pomoz!..." serce normalnie czlowiekowi sciska z zalu... Xenia tez wygina se czasami w literke C, no i odpycha sie pupka do tylu:-)raz nawet obkrecila sie w kolko na przewijaku, wiec juz zaczal sie ten okres, kiedy noe mozna na sekunde ich z oczu spuscic. nam rowniez rosnie mala kinomanka- szczegolnie bajki ja interesuja. jednak i epozwalam jej na wpatrywanie sie w tv, bo nie od dzisiaj wiadomo, ze nie jest to dobre dla tak malutkiego dzieciatka. jedynie jak szybko musze cos w domu zrobic, to ogladaja z Xavierkiem jakas bajke- ostatni hicior mojego synusia to "strazak Sam":-) Xeni widac, tez przypadl do gustu:-) My na urlop wybieramy sie do Polski w ostatnim tygodniu sierpnia i pierwszym wrzesnia. chcemy aby mala miala skonczone pol roczku. choc to tez jeszcz enie jest na 100 % pewne- po pierwsze nie wiadomo, czy maz dostanie urlop, bo ma teraz jakis wazny projekt na glowie, a zastepcy na jego miejsce brak:-( a po drugie - nie wiadomo czy nie bedziemy sie przeprowadzac, jesli zajdziemy wreszcie jakies wieksze "lokum". tak bardzo juz bym chciala jechac gdzies odpoczac choc na kilka dni... jak sie zdenerwuje to sama zarezerwuje gdzies pokoj w gorach choc na jakis dluzszy weekend i zrobie mezowi niespodzianke:-) w sumie to moze nawet nie taki glupi pomysl?... tylko jedno mnie martwi- jak Xenia wytrzymalaby tyle godzin w aucie? Wasze dzieciaczki tez tak bardzo nienawidza jezdzic autem? ona potrafi w drodze do centrum (ok.6km) tak sie rozplakac, ze az jej piana z buzki leci i musimy robic postoj! My mamy fotelik Maxi Cosie- Cabrio Fix i Niunka tez sie okropnie w nim poci- plecki. faktyczie mogliby wymyslic jakies lepsze materialy. o wkladkach nie slyszalam (ale tez glupia wcale sie nie dowiadywalam) jedynie wiem, ze sa nakrycia chroniace przed zabrudzeniem, ale czy one chronia przed poceniem?... ok, dziewczyny zmykam! milego popoludnia!

Olena- gratuluje. widac szczesciarz z Jasia! Teraz daj mu kredke do raczki i niej celuje w literki na kuponie totka:-)

dziewczyny ja juz jakies dwa tyg temu ostrzegalam przed wypadaniem wlosow! szok, ale jak dotykam skory glowy, to czuje takie wystajace malutenkie:) olena ty fuksiaro! mamula, super facet ci rosnie:) krissman fajnie ci, poznasz nowa bratowa:) ja uwielbiam poznawac ludzi, strasznie mi to pomaga w poznaniu samej siebie:) moja corcia uwielbia jezdzic samochodem, jak tylko ruszamy to prawie od razu zasypia:) tymczasem pogoda nadal nieciekawa... bylam dzisiaj w urzedzie dowiedziec sie o wymeldowanie itd, szybko mi poszlo, panie biurowe mi pomogly, zadzwonily gdzie trzeba, popytaly, zalatwily, ze wystarczy ze wysle dokumenty faxem i nie musze jezdzic niewiadomo gdzie:) a to wszystko dzieki....mojej Matyldzi:) piszczaly na jej widok, bo jak to stwierdzily:"ma dwa kawaleczki nieba na twarzy" nikamo kurcze nieciekawie...ale pamietaj , jak by co to razem interesik zakladamy:) acha, moja mala cala noc jeczala i poplakiwala, oczy zamkniete i machanie nozkami. krecila sie non stop, cyca pare sekund brala i znowu, smoczka brala, pare sekund i znowu jeczenie. myslicie, ze to moga byc juz zeby? rano kupe zrobila taka jakas zolto-zielona i inna niz zawsze, wiec moze brzusio.. michalka, tez bym chciala zrzucic pare kg...ale ja tak kocham jesc:)

eh przepraszam nikamo to wprowadzilam troche cie w błąd, tak było u mnie w pracy, że szefowa odmówiła dania urlopu wychowawczego i zwolnila tą osobę. eh niewiem, ale z artykułu jasno wynika, że możesz i koniec.

Olena masz farta kobieto :) Kamelle nie od dzis wiadomo ze wszystko w nadmiarze szkodzi ;) byle tylko bajka nie byla jedyna rozrywka to bedzie ok ostatnio Szymek bajki oglada tylko rano,(dzisiaj od razu polecial z kanapka na dwor wiec nawet bajek nie odpalal) jest cieplo i prawie non stop siedzi na dworze i ostatnio woli to od bajek (u sasiada jest maly plac zabaw i jak tylko on wroci ze szkoly to do niego pedzi)...czasem oglada tez to co ja ogladam ... ale ja sama tez rzadko tv ogladam .oj bardzo rzadko ... wazne jest tez aby nie właczac tv tylko po to aby byl wlaczony..wlaczac wtedy kiedy sie chce cos obejrzec i wylaczac kiedy sie skonczy ogladac dany program...(M mnie tego nauczyl:P) co do telefonu i gier to M sobie wzial do serca co mowilam i stopniowo zaczął sie szymkowi przeciwstawiac..wykasowal pare chorych gierek i zostawil takie jak karty w parach , kulki itp. teraz szymek kladzie sie spac i M wtedy daje mu telefon ..on gra w karty przy ktorych w ciagu 5 minut zasypia haha powiem szczerze ze sama czesto w to wieczorami gralam aby zasnac kiedy to mialam bezsennosć..musze wogole jakies ksiazeczki polskie kupic aby mu czytac...bo lubi Marcelina a od kiedy dajesz to sztuczne mleko i czy ta kupka lezala bo jak lezy jakis czas to zielenieje... a dziasla moga swedziec to fakt kiedy zabki beda sie wyzynac musze cos wykombinowac na dzien taty..zas za pozno ale co tam

oj to i ja sie przy okazji dowiedzialam, ze tylko do czerwca 2011 moge zostac z malym w domku, bo wtedy mi sie umowa konczy:(echhhh wiec mniej wiecej tylko rok bede na wychowawczym...ale nie ma sie co martwic na zapas, do tego czasu moze sie jeszcze bardzo duzo wydarzyc Olena moje gratulacje!!!Jasiu pewnie bedzie szczesliwy z nowej zabaweczki i dumny z takiej mamy szczesciary:)

marcelina nam na szczepieniu lekarz powiedział że ząbki małemu "idą" i pokazał że wtedy dziąsełka tam gdzie ma być ząbek jest zaczerwienione lub obrzęknięte i na wtedy takie miał i dostaliśmy żel do smarowania dziąseł a teraz ja tam nic nie widze mały spokojnytakże pewnie to jeszcze potrwa zanim się pojawią

Olena Twoja koleżanka mogła w takiej sytuacji iść do sądu pracy i sprawę na bank by wygrała. Mi też wypadają włosy:-( Zaplanowaliśmy chrzest na 18 lipca, zrobiłam listę gości i wyszło ponad 30 osób, na szczęście nie będę paprała się z szykowaniem bo imprezę robimy w lokalu. Ile mniej więcej płaciłyście za przyjęcie? My w nowo otwartej restauracji, bardzo przytulnej za dwa obiady, dwa desery i przekąski 80zł, wydaje mi się że to bardzo dobra cena. Mieliśmy iść na szczepienie w piątek ale przekładamy na poniedziałek, bo ciocia robi przyjęcie niespodziankę dla swojego M i po szczepieniu nie chciałabym ciągnąć małego.

my robimy chrzciny teraz w niedziele, za obiad 2 - daniowy, napoje, kawa ciasto płacimy 40 zł .:) lokal sprawdzony :) także nie idziemy w ciemno, a i nispodzianką jest tort z okazji chrztu.

Gość 26 dzien cyklu
witam dziewczyny :) trzymajcie za nas kciuki, bo my tez staramy sie zostac marcowkami ale rok pozniej niz Wy :) pozdrawiam :)

natka - to dobra cena. My mieliśmy chrzest w niedziele i płaciliśmy 120 zł / osobę. Jedzenia było bardzo dużo. Na początek zupa i 2 danie, wiadpomo przystawki, talerze wędlin, serów, 3 sałatki, schaby w galarecie, i dużo innych jeszcze rzeczy jak śledzie, marynaty.. Później był jeszcze jeden gorący posiłek. Do tego ciasta , puchar lodowy z owocami, napoje, kawa , herbata.

to my mamy chyba najtaniej - sprawdzony na szczescie lokal i placimy 35zl za osobe, bedzie 15osob i lokal tylko dla nas, wiec super Co do tych nosidelek i pocenia, to my nie mamy takiego problemu, ale gdzies w gazecie wyczytalam niedawno, ze powinno sie pieluszke na plecki dac, miedzy ubranko a cialko, sama nie jestem do tego przekonana, bo to z kolei kolejna warstwa materialu i znowu cieplej...zadnych wiecej porad na ten temat nie bylo:(