Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jaskolka

Kiedy powinna wystapic owulacja przy cyklach 40 dniowych?

Polecane posty

Dzasty dzis powtorzylam test i wyszly dwie krechy chyba jednak jestem w ciazy:)...nie dociera to do mnie jeszcze

gratuluje jaskolka:) super bardzo sie ciesze:) teraz wreszcie jestesmy dwie:) kiedy mialas ostatnia @?????a co do tego czy bede miala dziewczynke czty chlopca to przeciez ci juz pisalam ze raczej chlopiec

Dzasty wczoraj odebralam wynik z bety jestem w 5 tyg ciazy:)a okres dostalam 24 pazdziernika....wizyte u swojej lekarki mam dopiero na 22 grudnia szkoda ze tak dlugo musze czekac ale nie mam wyjscia.Jak Twoje wyniki z oznaczenia cukru?

no to super bardzo sie ciesze , widzisz i Tobie wreszcie sie udalo:) mi z oznaczenia cukru wyszlo ze mam cukrzyce ciazowa. w tygodniu ma umowiona wizyte w poradni diabetologicznej , tam maja ustalic odpowiednia dla mnie diete , i dosatkowo dziennie bede musiala mierzyc sobie cukier , a jesli to nie pomoze to bede zmuszona brac insuline, bo tylko to jest dozwolone w ciazy. mam jednak nadzieje ze do tego nie dojdzie. a wizyte u gina mam w piatrek wiec zobaczymy jak dzidzia rosnie:)

bedzie wszystko dobrze w tej poradni diabetologicznej na pewno dobrze Ci wszystko doradza.Jak z mdlosciami ustapily juz ?u mnie dopiero sie zaczynaja:( masakra...wlasnie pije herbatke mietowa bo ponoc pomaga zmniejszyc mdlosci

hej. mdlosci nadal mnie mecza. moze troche rzadziej ale mecza. u ciebie to dopiero poczatek , gdzies okolo 12 tygodnia to dopiero mdlosci ci sie nasilą,ale da rade wytrzymac:)a masz jeszcze jakies objawy?

pobolewa mnie podbrzusze czasem lapie mnie jak by taki lekki skorcz no i piersi bolace obrzmiale...Bylas juz w tej poradni diabetologicznej?ja nie moge sie doczekac wizyty u gina chcialabym na usg zobaczyc ta mala kropeczke:)

pobolewanie podbrzusza tak jak na okres na początku to jest normalne. tak bylam w poradni . mam zaleconą diete, dodatkowo musze mierzyc sobie 4 razy dziennie cukier, a jesli wyniki bede miala wysokie to bede brac insuline

jak tam jaskolka samopoczucie?u mnie jakos leci, choc mdlosci i wymioty jeszcze mnie nie opuscily ale jest ok. mierze sobie codziennie ten cukier i narazie jest w miare, chociaz moglo bybyc lepiej,

Dzasty trzymam kciuki bys nie musiala brac insuliny na pewno bedzie dobrze.Mi dzis rano opryszczka wyskoczyla na dolbej wardze:( tzn nie zdazyly sie zrobic pecherzyki bo posmarowalam mascia teraz zastanawiam sie czy dobrze zrobilam czy w ciazy mozna uzywac masci na opryszczke...do lekarza jeszcze tyle czasu .Ogolnie jak narazie czuje sie ok odpukac:)czasem to podbrzusza pobolewa i mam wilczy apetyt no i te piersi nabrzmiale jak balony a brodawki lepiej nie dotykac...Jakos w to wszystko do konca nie moge uwierzyc dopiero jak pojde do lekarza i zobacze fasolke na usg to do mnie dotrze:).Jak tam brzuch coraz bardziej sie zaokragla?to masz termin na maj?

ech sie naczytalam o tej opryszcze w ciazy to az mi ciarki przeszly:(.Na szczescie nie jest to moja pierwsza opryszczka bo mi od dziecinstwa wyskakuje.Jak narazie zadne pecherzyki sie nie zrobily i udalo mi sie ja zasuszyc...maM NADZIEJE ZE TO NIE WPLYNIE NA DZIECKO

Dzasty co u Ciebie jak sie czujesz? ja za 2 tyg mam wizyte u gina juz sie nie moge doczekac.Mam mdlosci na szczescie nie sa tak intensywne bynajmniej narazie.Podbrzusze pobolewa.Odezwij sie teraz Ty zamilklas:(

hej , u mnie ok, jakos leci do przodu, mnie ostatnio nie mdli i mam nadzieje ze to juz mnie opuszcza, bo dało mi to w kośc i to niezle. mi sie juz wczoraj zaczal 19 tydzien, ten czas to tak strasznie leci

Dzasty jak sie czujesz jak pomiary cukru?ja za tydzien mam wizyte u gina.Chcialabym wreszcie zobaczyc swojego groszka na usg .Powiem Ci ze mdlosci prawie w ogole nie mam sama nie wiem czy to dobrze czy nie....od dwoch dni tak jak by zanikly a te co mialam to byly slabe ale dopiero sie zaczna albo naleze do tych szczesciar ktorym w ciazy one tak nie uprzykrzaly zycia.Mam nadzieje ze z groszkiem jest wszystko dobrze podbrzusze czasem pobolewa najbardziej to czuje piersi zwlaszcza rano jak wstane masakra...odezwij sie

hej, nie odzywalam sie bo miałam problemy z netem , ale mam nadzieje ze teraz juz bedzie ok. u mnie ok. a co do tych mdlosci, to ja kochana tez na poczatkyu sie cieszylam ze moze mi nie beda dolegaly , a tak naprawde to u mnie zaczely sie nasilac gdzies okolo 12 tygodnia i trwaly do 19 tygodnia , teraz juz mi prawie nie dokuczaja , ale czasami zdaza sie ze zle sie czuje. pomiary cukru mam ok . w normie. a ty w ktorym tygodniu juz jestes? bo mi sie jutro zaczyna 20. ten czas tak leci . nie moge sie doczekac kiedy dzidzia zacznie sie ruszac , lada dzien powinnam ją poczuc. a tak poza tym to wszystko w porzadku, czasami mnie tez boli podbrzusze(zazwyczaj wieczorem) ale czytalam na necie , ze to podomierz od tego ze naczynia krwionosne sie powiekszaja bo produkuja wiecej krwi dla mnie i dla dziecka i dlatego pobolewa podbrzusze .

Dzasty jestem w 7 lub 8 tyg w srode ide do gina wiec mam nadzieje ze dokladnie okresli ktory to tydzien.Nie moge sie doczekac usg z drugiej strony troche sie denerwuje.Mdlosci czasem dokuczaja ale nie sa silne.Dobrze ze cukier masz w normie.Faktycznie czas leci !tzn ze do narodzin zostaly Ci juz tylko 5 miesiecy!Jak wroce z wizyty u gina to napisze Ci co i jak!Trzymaj sie uwazaj na siebie!

hej jaskolka. u mnie ok, uwazam na siebie i ocxzywiscie na dzidzie:)w sobote jak zaczal mi sie 20 tydzien pierwszy raz poczulam delikatny ruch dziecka:) nie bylam pewna czy napewno sie poruszylo bo to takie delikatne bylo ale to jednak byl ruch dzidziusia bo od tamtego dnia czuje teraz go dziennie , w sumie kilka razy w ciagu dnia:) mówie ci super uczucie:)

Gość telinka
hej jaskółka i dzasty przeczytałam wasze zmagania ze staraniem i doleciałam w końcu do końca ,cieszę się ze wam się udało ,jestescie bardzo fajnymi dziewczynami ,myślcie ze wszystko będzie dobrze-bo będzie!!!!

hej telinka:) fajnie ze zainteresowalas sie naszymi wypowiedzeniami. przeczytalas wszystko od poczatku do konca????????? a Ty rowniez jestes w ciazy czy starasz sie o dzidziusia?

hej!ja również staram sie od jakiegoś dłuższego czasu o rodzństwo dla mojego 2,5 letniego synka...z marnym skutkiem (ciąża biochemiczna i poronienie w 12 tyg)cykle mam około 30-32 dni...okres mialam ostatnio 26 .11 moze wy mnie pocieszycie i napiszecie w jakim czasie mialam najwieksze szanse na zajście w ciązę... Zaciażonym serdeczni egratuluje i życze powodzenia...acha, Jaskółka-ty mialas podobne w długości cykle jak ja...w które dni cyklu sie starałaś?pozdrawiam

Gość Słoneczko29
Witam Wszystkie Kobitki i trzymam kciuki! My również staramy się o dzidzie. 6 dni temu zrobiłam test owu i byłu dwie mocne kreski. Przez 6 dni robiłam testy i ciągle wychodziły dwie ciemne kreski. O co chodzi?

Gość telinka
hej dzasty no prawie wszystko przeczytłam az mi ręka zdrętwiała ,bo się na niej podpierałam hi hi,najbardziej mnie ciekawi zwykłe ludzkie życie ,zmagania z nim itp ,jak zaciążyłas to pomyślałam "ooo udało się supper ale szkoda jaskółki ,sama zostanie na placu boju"na szczęscie dołączyła do ciebie i wszystko ok.ja przymierzam się narazie do i rozglądam się po forach na ten temat pozdrawiam was gorąco

Gość telinka
dzasty ciągle zmieniałas nicki i przez pewien czas już śwrowałam kto jest kto ?kasia28 nie martw się na to potrzeba czasu a tobie na bank się uda skoro juz synka masz a parę miwsięcy to niestety musi potrwać

Dzasty bylam dzis u gina i mialam pierwsze usg widzialm swojego groszka ma prawie 2 cm serducho ladnie bije jestem w koncowce 8 tyg.Wczoraj przezylam maly horror bo jak wstalam zobaczylam na bieliznie sluz zmieszany z krwia:(strasznie sie zdenerwowalam! dobrze ze dzis mialam ta wizyte i na szczescie z dzidziulem wszystko ok.Przepisala mi duphaston mam lykac 3 razy dziennie.Musze tez brac lek na tarczyce bo niestety mam lekka niedoczynnosc.Dzis jeszcze troche plamie ale gin powiedziala ze czasem sie tak zdarza u kobiet we wczesnej ciazy.Mam sie nie przemeczac nie dzwigac i bedzie ok.Mam nadzieje ze pllamienia znikna.nastepna wizyte mam 7 stycznia mam juz przyjsc z wynikami badan, ktore musze zrobic.Jestem dobrej mysli.Kamien z serca mi spadl jak zobaczylam na usg bijace serduszko.To musi byc niesamowite czuc ruchy dzidzi:). Kiedy bedziesz wiedziec na 100% ze to synek?

kaska28....glowa do gory na pewno sie uda tym bardziej ze masz juz jedno dzieciatko.Musisz uzbroic sie w cierpliwosc wiem ze latwo tak pisac.w sumie o dzidziula staralismy sie pol roku.Ostatnim razem tj w listopadzie dalismy na luz tzn.przestalam liczyc dni plodne i nie kupilam testow owulacyjnych. Poprostu kochalismy sie wtedy kiedy mielismy na to ochote:),a nie na wariata jak do tej pory gdy zrobilam test owu wyszedl pozytywny to odrazu bralismu sie do roboty...no i gdy znow zaczal mi sie spozniac okres tj byl moj 35 dzien cyklu nie przejelam sie bo wlasnie myslalam :ach znowu te zaburzenia jednak tego samego dnia bedac na zakupach w pewnej drogerii natrafilam na super promocje testu ciazowego i tak go zakupilam.Zrobilam sobie na drugi dzien a tu niespodzianka....2 krechy:).Ostatnia miesiaczke mialam 24 pazdziernika potem dopiero policzylam sobie ze kochalismy sie 14 dnia cyklu i potem 18 dnia cyklu a moj ostatni cykl trwal 32 dni.Jeju ale sie rozpisalam...trzymam kciuki by i Tys wkrotce zaciazyla i szczesliwie donosila dzidzie

Słoneczko29.....tez tak mialam chyba w 4 miesiacu staran ze test owu przez 5 dni pokazywal 2 krechy jednak najbardziej mocne byly 3 i 4 dnia a 5 dnia ta druga krecha byla coraz slabsza szczerze nie wiem czemu tak bylo bo innym razem w ogole testy owu wychodzily negatywne a jeszcze innym razem tylko 2 dni byly pozytywne.

Jaskolka-dzieki za odpowiedź...ja własnie tak mialam cykle około 32 dni i tez staraliśmy sie miedzy innymi w 14 dc i 18 dc tez...także jestem dobrej myśli...tym bardziej , że dzis mialam z rana straszne zawroty głowy a od 2 dni mnie muli zwłaszcza po perfumach ;-)...narazie czekam...mam nadzieję,ze Bozia da mi donosic do końca i urodze zdropwego, ślicznego dzidziusia tak jak mój kochany synuś...jeszcze raz gratuluje i życze duzo szczęścia i radości... dzasty-Tobie również gratuluje...wiem jakie to wspaniałe uczucie poczuć ruchy ale potem juz te silne kopniecia potrafia dac sie we znaki...wszystko przed toba;-)

Gość Słoneczko29
Dzięki Jaskolka za odpowiedź. Dzisiaj wieczorem też zrobiłam testa i dalej wychodzą dwie kreski ... Zobaczymy jutro ;)