Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość only Iii

cesarka a bol pooperacyjny

Polecane posty

Gość PrawdziwaMatkaPolka
..Na pewno.. :) To się zdarza Raz na... Nie zdarza :D Możesz się wywiedzieć wcześniej o anestezjologów asystujących przy cesarkach... :) ..nieoficjalnie..od jakiejś pielęgniarki. Ja miałam na położnictwie sąsiadkę z bloku, rówieśnicę i koleżankę mojej młodszej siostry: podeszla do mnie w trakcie już idącej akcji i szepnęła: jak wytrzymasz jeszcze 3 godziny, będzie spec; teraz jest stażysta. Wytrzymałam..taaka Motywacja.. :)

Gość cesarka 2010
aaaaaaa tylko nie stazystaaaaaa!!:)no tez mialabym chyba motywacje:)kurde ale masz fajnie ze juz po, ja tez chce byc po

Jak czytam tu te negatywne opinie o cesarkach to zastanawiam się, kto je pisze.. chyba niektórzy chcą po prostu do tego zniechęcic... Ktoś pisał, że mu po tym podawano morfinę co 5 h... Tylko jakim cudem? Przecież lekarze potrafią odmówic morfiny nawet chorym na nowotwór, a kto by podawał ją po takim głupim zabiegu....

Gość Do Ja
Kobieto chyba przesadzasz z ta morfiną, przez 3 dni? Chyba za bardzo nawet nie znasz realiów przy porodzie przez cc. Jak straszysz to najpierw poczytaj o cc trochę, żeby było realistycznie

Gość mam male pyt
przepraszam moze nie na temat, ale co dokładnie znaczy 'sn' wiem ze to porod naturalny ale skad to 's'? bo naprawde nie moge znalesc

Gość mam male pyt
dzieki wielkie, w zyciu bym na to nie wpadla :)

Gość sn sn
siłami natury

Gość cesareczki
dawac nastepne przezycia z cesarki ale prawdziwe, z wlasnego doswiadczenia, odstraszaczkom-cierpietnicom walczacym o sn za wszelka cene - dziekujemy:)

Gość mamiUśmiechnięta
Witam! :) ja miałam cesarkę 4 miesiące temu.... ze względu na wadę wzroku... i powiem Wam że dałabym się znowu pokroić i to nawet dziś hehe. Samo znieczulenie nic nie boli. Zaczyna boleć gdy znieczulenie przestaje działać, po kilku godzinach, ale jest to ból do wytrzymania, tym bardziej że od razu dostaje się środki przeciwbólowe( w kroplówce, zastrzyku czy tabletkach) najgorsze było chyba pierwsze wstanie z łóżka po cc. Pomagała mi pani rehabilitantka. A później to już z górki. No i mimo że nigdy nie rodziłam sn to nie zdecydowałabym się na taki poród. Wystarczyło mi że się nasłuchałam wrzeszczących z bólu kobiet.. ja w trakcie i po cc nie krzyczałam a to chyba o czymś świadczy.

Gość cesareczki
podnosze

Gość cesarka 2010
piszcie wiecej dziewczyny, ja ostatnio uslyszalam, ze bol jest nie do wytrzymania i gryziesz przescieradlo z bolu i mam mega leki:(

Gość cesarka 2010
piszcie moze jak oceniacie bol w skali 1-10

Gość jsjsjsjs
podnosze

ja mialam cc po tym jak probowalam urodzic sn i jest o niebo lepszy akurat to ja moglam grysc sciany po tym jak mialam bole 35godz. i nnie bylo pelnego rozwarcia mimo kolosalnych dawek oksy. a bol po cesarce do tego to pikuś ... naprawde po 12 godz. mogłam wstać z łóżka oczywiscie cały czas miałam małą przy sobie pomagal mi mąż a jak poszedł mama po tych 12 godz. nie potrzebowałam pomocy nikogo ..... drugi raz tylko cc wchodzic bedzie w gre mam porownanie

Gość cesarka 2010
dzieki myszka:) podnioslas mnie na duchu:) prosze o jeszcze

Gość cesarka 2010
podnosze temat, piszcie o swoich doswiadczeniach z cc

Gość tez cesarka
dziewczyny piszcie, zwlaszcza te ktore maja porownanie, np 1 porod sn, drugi cc, lub sn zakonczone cc

Gość moreeee
upupup

Gość ewaaaaaaaaaaaaaa
ja jestem tez bardzo wrazliwa na bół i mnie bolało jak diabli. Miałam znieczulenie ogólne i pamietam jak sie budziłam jak jęczałam z bólu, pielęgniarka dała mi szybko p/bolowy ale zanim zaczeło działac to łzy mi ciurkiem sie lały z bólu. Pierwsz noc to byl koszmar, miałam zgiętą nogę w kolanie i nie byłam w stanie przez całą noc jej wyprostowac, bo tak bolał brzuch. W szpitalu przez 5 dni brałam dożylnie p/ bólowe , potem w domu jeszcze przez kilka dni ketonal. Nie wspominam wcale tego miło.

Gość cesarka 2010
ewaaa to nieciekawie:( wlasnie bardzo sie boje takiego scenariusza, ze bede plakac z bolu, a masz porownanie ewa z naturalnym?

Gość ewaaaaaaaaaaaaaaaaa
nie rodziłam naturalnie, nawet nie wiem za bardzo co to skurcze, bo po pierwszym skurczu wylądowałam momentalnie na bloku operacyjnym, bo dziecko się dusiło. A zawsze chciała rodzic sn, bo kiedys miałam praktyki na połoznictwie i widziałam jak matki po sn szybko dochodzą do siebie, a jak sie męczą po cc. Ale coś za coś, przy sn musisz wycierpieć swoje przy porodzie, a przy cc po porodzie.

Gość cesarka 2010
dzieki ewaaaa:) zdolowalam sie troche, jakies inne doswiadczenia?

Gość tez ces
napiszcie jakie leki podaja i co jesli mocno boli a lek nie dziala?

Gość tez ces
prosze...

Gość upuupu
piszcie cesareczki

Gość ja tez cesarka
podnosze, ciekawy temat

Gość cesarka 2010
cos cicho sie zrobilo, piszcie dziewczyny wiecej